Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cafe Mi, Giyim Mağazası Mı?

BaşlatankarayazıTarih01/05/2010 20:32:17Yorum5

İlk mesaj
arkadaşlar iki yolum var ya cafe açacağım yada giyim üzerine bir mağaza ikisininde oluru yüksek ve potansiyel var ama sizce hangisi daha verimli ve devamlı olur şimdiden öneri ve fikirleriniz için teşekkür ederim
...Sen de Artık Herkes Gibisin...

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Sporcu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Merhaba. Pek bilgim olmayan bir konu cafe işi ama mantık yürütmek gerekirse,
Sürekli almak zorunda olduğunuz mal: çay kahve kola yumurta ekmek vs gibi gıda ürünleri olduğu için cafe açmak daha mantıklı gözüküyor.
Sabit maliyetlerin hem cafe hem iç giyim mağazasında aşağı yukarı aynı olduğunuda düşünürsek cafe bence daha mantıklı.
Giyim işinde dükkanı malla doldurmak ve eksilen malın yerine yenisini koymak gerekir. Ama kafe işinde bu durum farklı.

Bana kalırsa potansiyeli iyi bir yerde dediğiniz kafe işine girin.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
mehmetgul teşekkür ederim ilgin için , düşündüğüm yer potansiyel bakımından çok iyi bir yer ama dominostan tutun kfc popeyes simit sarayı simit house vb. tarzda insanların hem açlıklarını giderebilcekleri hemde oturup sohbet edebilecekleri yerlerle dolu , olay şu aslında menüm ve dizaynm sağlam olduğu taktirde ALLAH nasibimi yollar diye düşünüyorum nasıl bir yer olmalı?

Sevgili kardeşim, dediğin gibi allah nasibinizi mutlaka verecektir. Peygamber efendimiz nasibin 10/9 u ticarettedir demiş. Etrafımda yok bu yok o var demek bence yanlış olur. Siz dizaynı, menüyü, fiyatları, bence daha önemlisi çalışan personelinizi çok iyi seçerseniz bu yolda başarılı olursunuz. Örneğin ben bir kafeye girerken öncelikle fiyatını merak ediyorum, sonrada hizmet edecek personelin ilgi ve alakasına güler yüzüne dikkat ediyorum.

İnşallah atacağınız adımlarda allah yardımcınız olur ve güzel işler yaparsınız. Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum

benim kişisel görüşüm giyim mağazasıdır.arkadaşın dediği doğru.mağazacılıkta ürün takviyesi yapman gerekir.fakat kar marjı daha yüksek olur.mağazacılığın.ayrıca açılış işlemleri daha kolaydır.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil