Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arkadaşlar 4 Değişik İş Planım Var Sizce Hangi

Başlatane331Tarih27/04/2010 10:38:02Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Sevgili üye arkadaşlar benim aklımda bi kaç iş var ve şu anda bunlar üzerinde araştırıyorum.
şöyle; işlek cadde üzeri bi dükkan var yaklaşık 80 m2 burada ben;

kuruyemiş
takı toka bujiteri
döner et ve tavuk
telefon

gibi işler üzerinde yogunlaşıyorum sermayeye gelince 50.000 ile 70.000 arası param var sizce hangisi yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
ya hayat sen beni ya hayat ben seni

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye6 yazı
80 m2 bir dükkanın kuru yemiş ile işgal etmek mantıksız geliyor bana.30 m2 olsaydı dükkan uyardı derim, gerçi mekanın önündeki yaya trafiğini mekanın önce cephesini dışarı masa sandalye koyma olsalığının var olup olmaması döner i düşündürebilir bütcende yeterli.Gerçi benim yaşadığım yerde patates vs. şekli sandoviç satan işletmeler dönercileri zorlamaya başladı.bijuteriye gelince hediyelik eşya çok ilginç bir sektör Kar marjı neredeyse en yüksek diyebilirim.türkiyede piyasada hiç rastlan mayan o kadar çok hediyelik eşya varki akıllara zarar bu şekil ürünleri piyasayı kurcaladıktan sonra çok ucuza alıp yüksek kar marjı ile satmak mümkün.Telefona gelince 80 m2 bir dükkan mevki güzelse ve yetkili bayilik alınabilirse olabileceğini düşünmekteyim bunlar benim nacizane görüşlerim...
İş hayatında başarılar dileirm...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?renci
Üye342 yazı
SEVGILI KARDESIM PARAN CEBINDE KALSIN SANA GUZEL BIR TEKLIF VEREYIM 3000 5000 TL LIK BENIM SANA SÖLIYECEGIM TEKSTILI AL DIGER PARANSENDE KALSIN VE KAZANCIN%200 YARISI BENIM YARISI SENIN ILGILENIRSEN IRTIBATA GEC BENLE
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye53 yazı

kuruyemiş(en mantıklısı görünüyor nakit akısı sürekli olur hele birde ortam olar yer uygunsa)
takı toka bujiteri (Temel ihtiyaç değil zorda kalabilirsin)
döner et ve tavuk (Akarı var kokarı var risk ister )
telefon(ciddi sermaye ister teknoloji takip etmek ister)

Ben kendimce birşeyler dile getirdim.Tabı bu soruya cavap için baştan sona olayı, süreci ve senı tanımak lazım.Ama ben olsaydım kuruyemişi seçerdim.Koktu, çürüdü derdi olmaz.Sürekliliği oldugundan günlük harçlık çıkar.Amaan amaan bir sermayede gerekmez.Dükkanda satacağın temel gıdaya yakın ürünlerlede işine can katarsın sigara,içecek,dondurma v.s v.s ayrıca burayı tek başına çevirirsin 2.bir kalifiye elemana ihtiyaç duyman.
umarım başarılı olursunuz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye6 yazı
freespirit Dediğin doğru kuru yemişçilik diğerlerine göre en mantıklısı hem paranın yararı cebine kalır adamın ancak şöyle birşey var 80 m2 kuru yemişçi ben hiç görmedim ve inşaat mühendisiyim Gros market yaparım o kadar alana

Yeni Üye53 yazı
Abicim ben senın dükkanın mt2'sini bilemem ama sen sordun biz söyledik.Anladığım kadarı ile kiracı olacaksın.Ancak saydıklarının arasında kuruyemiş olayı cazip geliyorsa dükkanı uygun bir ölçüde bölersin kullanım alanını güzel kapattırısın sana depo olur.Cazip birşeyler geçerse alır atarsın depoya stok amaçlı.Yani sana depoda olmuş olur.
Şimdi sen dükkana göremi iş sececeksin, işe göremi dükkan seçeceksin bunu belirlemek lazım.

Yeni Üye2 yazı
80 M2 bir alan bu yazdıklarınızdan birtek döner salonu için uygun...ama oda riskli bir iş...ben olsam bijuteri işini biraz daha açarak yaparım...çünkü tek başına takı toka için alan çok büyük.onun yanına çanta,saat ,gözlük,oyuncak vs gibi şeylerden bazılarını ekleyerek alanı değerlendirirdim....(tabii semt ve geçen insanlarda çok önemli fizibilite çalışması yapmanda yarar var derim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye18 yazı
OKADAR PARAN VARSA KURTKÖYDE ARSA AL SAT DAHA ÇOK PARA KAZANIRSIN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
ticaretadam, tebrikler , teşekkürler bu çalışma için... eklenecek/çıkartılacak şeyler olabilir elbette, ama meselenin somutlaşması adına güzel bir çalışma olmuş...

Yerleşim ALMANYA / AlmanyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı
arkadaşlar fikirleriniz çok değerli ve oldukca yararlı. sizi biraz daha aydınlatayım
dükkan gerçekten çok kalabalık ayak olan bir yerde ankaradan bahsediyarum
kira 1.500 tl. bakıyorum yorumlarada sanki döner işi en geride kalıyooo
kuruyemiş ve takıtoka daha ağır basıyo. fikirlerinizi tekrar takrar okuyorum ve analiz ediyorum çok teşekkürler.
yorumlarınızı bekliyorum ve not alıyorum.
şöyle söyleyim dükkanın cephesi 5 m(eni) derinlik 14m boyu cephe tamamen cam kapıda hadil.

Yeni Üye13 yazı
ticaretadam teşekkürler 10 numarasın

Yeni Üye9 yazı
slm bence kuruyemiş ve meşrubat (cola -dondurma) satmak daha iyi. çünkü işlek yer diyorsun. döner işi dedin insanlar oturacak mutfak vs dar gelir 80 m kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye108 yazı
ben sana değişik bir f,ikir vereyim uygun bir dükkan bulursam ben yapmayı dşünüyorum aslında. fasd-food da değişik bişey. haşlanmış tavuk ile yapılacak ekmek arası bi ürün. sağlıklı ve olmayan bişey. kısaca şöle anlatim. tavuğu haşlayıp pilava koyacakmış gibi didikleyip z.yağı ve baharatlarla soslayp ekmek arası yapıyorsun biz maliyet çıkardık yarım ekmek arası 0,300-400 gibi bi rakam çıkıyor.
heryer döner heryer dürüm değişik bişey daha fazla ilgi ceker bence

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Turizm
Editör5590 yazı
İşlek yerde yeterince geniş dükkan kafi miktarda sermaye.

Takı toka bujiteri seçeneğini işaretliyorum. Yanına bayan çamaşır çorap ilave ederekten.

Başarılar....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşlar ankara öğrenci ve asker demek.Takı, tokadan kımın karnı doymus ya kıracı olmayacan yada kıra düşük olacak.Ayrıca bayan olmak lazım bu konuda.Erkek tezgahtardan tanga alan bayan gördünüz mü o misal işte.
Kuru yemiş iyidir.Yada tavuk döner yerine ayak üstü fastfood olur. Sosisli, tost, kola, ayran dedikya asker ve öğrenci potansiyeli var.İşi lokantaya dökersen dönerci ustası, ortacı derken sen hariç millete kazandırısın.

Yeni Üye6 yazı
mekanın cephesi güzelmiş 5 m cephe bir dönerci için harika sayılır tap gıda borger için 6 m istior mesela.5 m genişlik dersek 16 m Derinlik yapar .Kat yüksekliği de basık ve zemin kaldırım seviyesininin altında değilse cazip bir mekan halini alır birde önünde bulunan kaldırımın genişliği.hele bide pasaj köşesi fln ise harika .3 m sini arkadan böl 15 m2 mutfak fazlası ile yeter.eğer dibindede başka bir dönerci yok ise tutturursan da harika kazanırısn.1 döner ustası 1 yanında elemanı 1 garson 1 komi 1 de bulaşıkçı kasadada sen durdunmu çeker çevirrisn . Benim bir tanıdığım 60 m2 lik bir dükkanı 50 binlira sermaye ile aldı sıfırdan kurdu sistemini ve işletior hemde çok güzel fakat nasıl söyliyeyim üzerinde çok uğraştı atıyorum tüm çalışanlar kendi dahil aynı kıyafet fln giyiyorlar.

Yeni Üye13 yazı
yorumlarınız için teşekkür ederim telefon işini eledim arkadaşlar

Üye103 yazı
bencede takı toka işi kardeşim en mantıklısı o.
N lmş byk dm lmdysk, hyllrmz stmdky...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye464 yazı
Eğer Sıcak Para Dönecek Ticari İş Yapmak İstiyorsanız Dükkanınızın Önü İşlekse Direk Takı Toka İşine Girin Ama Sadece Onunlada Kalmayın Bayanlar İçin Cantadır Ne Bileyim Daha Farklı Şeyler Arastırın Cüzdan Olabilir Vs Vs Anladınız Ne Demek İstedigimi.Size Gelişleride Ucuz Oluyor Bugun Bir Canta 2-6 Tl Arasında Alınıyor Minimum 15 E Satılıyor Koy Dükkanın Önüne 2 Askılık Bak Nasıl Satıyorsun+İçerdede Biraz Parfüm Takı Toka Oldumu Tamam İşte Bakıyorsunki Para Kazanıyorsun Ürünlerini Çeşitlendir Sana Gelen Teleplere Göre.
Yani İşin Özünü Yazıyorum:Kadınlara Hizmet Eden KİMSE BATMAMIŞTIR Aklında Bir Problem Yoksa.O Yüzden Sende Düşünen İnceliyen Arastıran Adamsın'ki Batmazsın...
Maliyetinde Düşük Olucagı İçin Paranın Yarısıda Rahat Cebinde Kalır...Onuda Koy Bankaya Üstüne Para Kazandıkca Git Arsa Al Sat Nede Olsa Gemin Yürüyor...Sıcak Parada Akıyor Ekle Üstüne Kelepir Arsa Al Üstüne 3 Koy Sat Ev Al Üstüne 3 Koy Sat...
Yavas Yavas Ufak Ufak İlerle Gitsin..
Bunlar Yapılabilirmi Kesinlikle Yapılır Eminimki Seninde Kafana Yattı.
E Hadi Başarılar:)
Güzel Haberlerini BEKLİYORUZ KARDEŞİM:)
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Yeni Üye13 yazı
eyvalla idealist yorumların ve yorumlarınız çok güzel takı toka çanta kafaya oynuyor aklımda takı toka ve kuruyemiş var döneride eledik arkadaşlar

Yeni Üye38 yazı
Takı-Toka-Çanta hiç girme bence benim önerim çantayı boşverip Takı-Toka-Parfüm üçlemesini tercih etmen, dükkanda genişmiş yanyana standlar halinde açıldığında da bikaç indirimli kampanya ile sırtlar gidersin. Çanta, Cüzdan daha çok ayakkabı ile gidiyor tabi bu benim görüşüm. Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Reklam
Yeni Üye13 yazı
opsida zatem takı toka çanta diyorum ama parfümde olucak kozmetik yaniii yarısı kozmatik yarısı takıtoka dükkanım buna müsait zaten

Yeni Üye38 yazı
Ben de sadece çantanın, takı ve tokanın yanına yakışmadığını, ayakkabı ile birlikte satılması gerektiğini her işin bir takım kurallar çerçevesinde olması gerektiğini yazmıştım. Neyse başarılar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Reklam
Üye644 yazı
bence cadde gerçekten çok işlek ise sadece gıda mantıklı diyebilirim asla enflasyon vs etkilenmez
sana tavsiyem civarında yoksa eğer levhaya MAKARNACI yazacaksın 10 çeşit makarna olacak +mantı ve diyeceğim makarna paket 2tl-içerde 3tl olacak camda 1 gözü tavuk diğer gözü et döner yapacaksın sabahları iş saati içinde poğça satan 1 yerle anlaşıp mesela07:00-09:00 arası sadece peynirli sade poğça satacaksıninsanlar hersabah bilecek anlatmak istediğim her saati değerlendireceksin yazın extra 1 ufak cam büfe alıp içindeki gözlere tropikal meyve çeşiti koyacaksın 4 ay plastik belli bir boy tabak 2tl satacaksın ben derimki sen hayalindeki en iyi paraları böyle kazanırsın gerisi boşşşş

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Esnaf
Üye644 yazı
neden önerim bu ben gurbetçiyim toptan giyim yapmaktayım ama ender olan gıda tarzı bu sabit yerim olsa her ilçeye şubesini açarım az masraflı bir iş bu paranda mantıklı araştırp alırsan malzemeleri kiradan korkma bu arada bunun getirisine akıl sır ermez mesela hareketli bir caddede 80 m2 dükkana 12 tl verilir faydam olursa ne mutlu

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Esnaf