Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Sitelerinde Entegre Sistem, Bayilik?

Başlatang.soyarslanTarih26/04/2010 14:28:39Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
Merhaba, piyasada pek çok e-ticaret sistemi satan firma var. Bunların arasında entegre sistem sunan firmalarda var. entegre sistem ile bayilik veren bir e-ticaret sitesinin yada distrübitörün ürünlerini sitenize listeleyebiliyorsunuz ve bir anda sitenizde 10,000 lerce ürün listeleniyor.
Peki bu entegre sistemler ile yapılan satışlar nasıl gerçekleşiyor? faturalandırma, kargo aşaması vs. nasıl gerçekleşiyor? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim..

Yerleşim Türkiye / NicomedyaMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye47 yazı
Teşekkür ederim "dijitalyaşam" bu sistem biraz riskli görünüyor. sanal poslar hazır diyosun hiç birşey adıma kayıtlı olmayacak domainden başka. kart bilgilerinin kopyalanması durumunda ya da ürünün gönderilmemesinde tek ilgili ben olurum yasal olarak. bu riske giremem.

Yerleşim Türkiye / NicomedyaMeslek Ynternet
Yeni Üye57 yazı
dijitalyasam bu sistemle çalışan örnek bir site gösterebilir misin?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye47 yazı

dijitalyaşam, artık e-fatura olayı başladı diye biliyorum. maliye bakanlığının geliştirdiği sistemle faturayı müşterinin e-postasına gönderdiğinizde fatura sorumluluğunuz ortadan kalkıyor. müşteri fatura çıktısı ile gider yada giriş kaydı olarak resmi işlerini halledebiliyor. ilk sorduğum soruyu olayın detayını öğrenmek amacı ile sordum. ben kendi sanal posumu alıp fatura olayını bu şekilde halletmeyi düşünüyordum. benim için önemli olan tedarik ve tedarik süresi. bahsettiğiniz sistemin tedarik merkezi nerede? bu dediğiniz tedarik sisteminden ben kendi e ticaret sitemi kursam xml ile listeleyip yararlanabilir miyim?

Yerleşim Türkiye / NicomedyaMeslek Ynternet
Üye546 yazı
Bahsedilen sitelerin hicbirini acamadim, acabilen var mi aranizda ? sanırım belli kriterleri var. mesela ödeme sayfanın adresinin https ile başlıyor olması, bu ssl kaydının geçerli ve sitenin sahibi olan şirkete ait olması, sitenin host edildiği makinenin basit güvenlik açıklarının olmaması, ve sitenin güvenlik açıklarının basit anlamda bulunmaması gibi şeylere dikkat ediyor olabilirler.

Eskiden mesela 5-8 ay once internetten kazanc sorulurdu, yok denirdi, simdi sanal magazacilik- e ticaret soruluyor gene bir suru acayip yol gosteriliyor.

Asiri dikkatli olunmasi gerekiyor bu durumlara karsi.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Sanirim bir sorun olmus olabilir, ssl olmasi da iyi.

Acayiplikten kastim herhangi bir sitede sorun yasanmiyorken neden bunlarda sorun yasadim seklindeydi. Baska da bir maksadim yok, yanlis anlasilmasin, herkesin akli basinda kim ne yapacagini az-cok bilir.

e-ticaret tabii ki cagin ticaret sekli, ama rastgele sekilde degil.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er