Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Yeni Trend: Yurt Dışı Ticari Temsilcilik

BaşlatanSittingbullTarih23/04/2010 14:14:22Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhabalar;

Amerikada 3 yıl ithalat/ihracat şirketinde, Türkiyede 6 yıl ithalat/ihracat ve hizmet sektöründe üst düzey yönetici olarak görev yaptım.

Haziran ayı sonunda Kana'danın Toronto kentine yerleşmek amacıyla gidiyorum. Amacım bu güne dek aldığım eğitim ve iş tecrübelerim doğrultusunda Türkiye'deki siz değerli firmaların ürün ve hizmetlerini yurt dışında tanıtmak, müşteri portföyü yaratmak, satış pazarlamasını gerçekleştirmek ve en nihayetinde satış sonrası hizmetleri sunabilmek ve böylece Kuzey Amerika Temsilciliğini yaparak firmanızın anlaşmalı temsilcisi görevini üstlenmektir.

Sizlerinde bildiği gibi yurt dışı ticareti meşakkatli, sabır ve sebat ister. Zaman içinde yılmadan yol aldıkça büyük kazanç kapıları açar. Avrupada olduğu gibi Amerika ve Kanada da ticari ilişkiye girilmiş bir işletme ürün ya da hizmet kalitesinin düşmesi, ilgi ve bağlantının kopması durumları hariç tedarikçisini ya da müşterisini asla terketmek istemez. Dolayısıyla ben kendi hesabına çalışan yurt dışındaki ithalat ve ihracat danışmanı değil şirketinizin Kuzey Amerika bölgesindeki temsilcisi olacağım.
Burada siz değerli firma yetkililerinin göz önünde bulundurması gereken en önemli şeylerden biri, yurt dışında ofis açmak ve temsilci yerleştirmenin belli bir maliyeti olduğudur.
Nedir bu aylık maliyetler diye baktığımızda:
1. Öncelikli olmasa da çalışmaya başlandığı zamandan birkaç ay sonra Kanada'da Türkiye'deki şirketin şubesinin kurulması = 1.600 CAD
2. Ofis kira giderleri = 700 CAD
3. Pazarlama giderleri = 2.500 CAD

Lütfen "Sen kendi pazarını oluştur, talepleri incele, kendi şirketini kur, biz de sana komisyon ödeyelim" teklifini getirmeyin. Bu işi yapan zaten onlarca şirket var bahsedilen bölgede. Dilerseiz onların irtibat numarasını vereyim, onlarla çalışın. Benim böyle bir çalışma sistemim yok, olamaz.

Telefon mumaram : 0542.390.2588 (09:30-19.00 arası)
İstanbulda yaşadığımı ve şehir dışından gelen talepleri de değerlendireceğimi bildiririm.

Saygılar
Mehmet ÇETİN

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye7 yazı
Kanadada çalışabileceğim yüzlerce şirket var ve belki bu temsilcilik işinden de daha kazançlı.
Benim yapmak istediğim, ise Türk üreticilerine hazır yetişmiş ve pazarı bilen biri olarak yardım etmek. Kimsenin de zorla yardım edeceğim diye boğazını sıkamam ki...
Ayrıca ben yüzlerce başvurunun olmasını da beklemiyorum. Zira en fazla iki şirketi temsil edebilceğimi de belirtirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye7 yazı

Arkadaşlar,
Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.
İki firma ile anlaşma yaptım. Hem onlara hem de bizlere hayırlı olsun.
Allah utandırmasın.
Haftaya da yolculuk var inşallah.
Kalın sağlıcakla...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye122 yazı
merhaba ben el halısı imalatçısıyım ürünlerime yurtdışında pazar bulmak istiyorum .yardımcı olurmusunuz.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?retmen
Yeni Üye62 yazı
İlave olarak eklemek istediğim bu ticari temsilciliğin kanadada olması geremiyor illaki.Avrupa ülkelerinde daha ucuza açmak mümkün.Ayrıca açtığınız ülkede birde şirket kurarsanız Türkiye 3 yıl boyunca kira,dekorasyon,reklam ve demirbaş giderlerinin %50 sini karşılıyor.Bulgaristanda biz açtık ve faal olarak çalışmaktayız.Bu konuda yardım isteyenler serdar_ayt@yahoo.com a mesaj atarsa ilgilenebilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im