Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hangi Tür İşlere Yönelmeliyim?

Başlatansuskun4Tarih22/04/2010 00:14:22Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar herkese merhabalar

Öncelikle şunu belirteyim daha 21 yaşındayım ve acıköğretim okuyorum babam ise tekstil işiyle uğraşıyor.Malum sürekli boş gidip gelmek olmuyor ve bende artık başka iş alanlarına yönelmek istiyorum.Aklımdan geçen donas dürüm gibi bir yer açmak ...Yaklaşık olarak bu iş için 400-500bin tl gibi bir kredim var ve ben bu işyerinden ilk 1veyahut 2 sene boyunca para kazanmasamda (zarar etmemek koşuluyla) olur .İlerleyen günlerde bende tek olacağım için kazanmak isterim, aslında burada bu işleri yapan tanıdıklarım var ama tam bir bilgi alamadım yada vermek istemediler:) Sizlerin önerebileceği başka iş alanlarınıda değerlendirebilirim.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye34 yazı
Merhaba,

O miktarda bir paranız var madem ve uzun bir süre kar etme planınız yok.

O halde yaşınıza uygun bir sektör düşünmenizi öneriyorum.

Örneğin spor salonu işletmeciliği olabilir. Ben spor salonu işletmeciliğine 24 yaşında başlamıştım.

Güzel bir mekan bulur,makine alet edevatla donatır,içine ilave olarak karate-kick-box vs.gibi branşlar eklersiniz,gençlerin takılacağı bir vitamin bar-wi-fi li internet cafe gibi ilave alanlar eklersiniz.Tüm bunların masrafı bir lokantanın donatımından ucuza gelecektir.

Spordan anlayan çevrenizde varsa size oldukça destek olacaklardır. Havaların ısınması ile birlikte spor sektörü hareketleniyor. Buna ilaveten Spor federasyonları bu aylardan itibaren antrenör kursları düzenlemeye başlıyor,12-15 günlük antrenör kurslarına girerek belgenizi alabilir rahat bir şekilde çalışabilirsiniz.

Bir iş yapacaksanız o işin uzun süreli olması için işinizi sevmeniz gerekir.Yoksa rüzgar nerden eserse oraya uçan yaprak misali o sektör senin bu sektör benim olmuyor,Halbuki spor sektörü genelde sizin yaş grubunuza hitap ettiği için daha rahat olursunuz.

Yapmanız gereken şey salon bulunmayan bir muhit yada çevre belirlemek.Gelir düzeyi güzel bir çevre tespit ederseniz ve o çevrede böyle bir eksiklik gözlemlerseniz süper bir alana girmiş olursunuz.

Güzel bir araştırma yapılarak bu işe girilirse en fazla 6 ay içinde yatırılan para geri alınabilir.Tabi iş ahlakı ve prensip sahibi olmakta önemli.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Sporcu
Üye173 yazı
ciddi olmadığını düşünüyorum.madem bu kredin var ne işin var dönerle. gel seninle iş yapalım. ciddiysen özel mesaj at.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye7 yazı

Yurt dışında o parayı daha karlı ve akıllı yatırıma sevk etmek istersen, ki başında sen olmak kaydıyla, çok fazla fikir üretebilirsin.
İlanımı incelersen mantık, hakkaniyet ve güven dahilinde görüşme yapabiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
Açıkcası eğer gerçekten böyle bir sermaye var ise yapılabilecek bir çok iş var hatta bir çok istihdam sağlayıp bir çok işçiye ekmek parası kazandırarak fabrika bile kurulabilir tabi amacın sadece dürüm dönercilik yapmak değil ise.

bana mail atarsan bu konuda görüşebiliriz.

tedese@gmail.com
Sizinde bir işiniz olsun www.noktastand.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye12 yazı
Turkiyede doner-kebap isi icin o kadar sermayeye gerek yok. Sermayenin bir kismi ile yapilacak durumda. Japonyada iyi bir yerde Uc tane bufe acilabilir. Elbette yer secimi cok iyi olmasi lazim. Tokyonun merkezinde saglam bir tane bufe ile gunluk min 1000-dolar (haftaici ) 1500-dolar haftasonu ve kirmizi gunlerde kazanilabilir. Hijyenik ve hizmet guzel olursa en az 1 yilda dukkanin parasi cikar.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Bilgisayar-Bili?im