Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İmalat. .

BaşlatansdurgTarih14/04/2010 15:20:20Yorum3

İlk mesaj
Defalarca yazılmış girişimci fikirler, fizibiliteden uzak projeler etrafında dönüp duruyoruz. "Benim bir fikrim geldi" yaklaşımıyla "nasıl tutar mı?" ümidiyle paylaşımlarda bulunuyor, birbirimizi aydınlatmaya çalışıyoruz.

Bu amaçla pek çoğumuzun olduğu gibi benim de düşüncem; İmalat yapmak istiyorum, imalatı İstanbul'da yapmak istiyorum. İmalathane tarzı üretim yapmak, ve yine hepimiz gibi sermaye arttırmak hayalini taşıyorum. Gayet halis düşüncelerle insanlara iş sağlayabilecek ve asgari ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir gelir düzeyine sahip olmak istiyorum.

Mühendislik analizlerinden yoksun tutulmuş hayalim sınırları dahilinde,
1. Hangi imalat sektörü seçilebilir..( Örneğin Metal ambalaj?)
2. Yaklaşık yatırım maliyeti ne çıkabilir.
3. Yaklaşık işletme sermayesi ne çıkabilir.
4. Belirlediğimiz işin yaklaşık aylık cirosu nedir ?
5. Belirlediğimiz işin yaklaşık kar marjı nedir?

Sorularımdan muhakkak eksik kalanlar ve/veya sorulması gereken başka sorular var.

Hepinize değerli düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Sorun biraz geniş kapsamlı olmuş, imalat çok basitçe şu kadar paraya yapılabilir denebilecek bir iş değil

Örneğin bir açık deterjan imalathanesi kurarsın, çok ciddi maliyetli birşey olmaz

Ama tutar da bir plastik imalathanesi kurarsın, sırf kalıp almak yada yaptırmak çok ciddi paralar tutar

Bence sen ilk önce hangi sektörlerde açık var onu öğrenmelisin, daha sonra bir sektörde karar kılıp öncelikle bir fizibilite çıkarmalısın

Dediğim gibi imalat ciddi, yorucu ve yıpratıcı bir iştir, ticaret yapsan aldığını bilirsin kaça satacağını bilirsin ama imalat öyle değil, bir ürünü mamülü imalat seviyesine getirmek bile ciddi bir vakit ve nakit gerektirir

Biraz karamsarlığa kapıldığının farkındayım ama sana tavsiyem imalat işine bulaşmaman

Bir laf vardır, tam hatırlamıyorum ama şöyle diyordu sanırım

" Karın tokluğuna çalışacaksan yap-sat, ama para kazanmak istiyorsan al-sat"

Sana tavsiyem de bu yönde olur, en iyisi ve en temizi al-sat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Netdigital yorumların için teşekkür ediyorum.. İmal etme veya alıp satma arasındaki tesbitlerin doğru..
Biraz idealist davrandığımın farkındayım. Ama bir ön araştırma olarak düşünülebilir.
Metal ambalaj sektörü hakkında bilgi/fikirlerinizi paylaşırmısınız..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis

İmalat netdigitalin dediği gibi zor bir olaydır hele birde ne yapçağını ve nasıl yapçağını bilmiyorsan daha zorlaşır. O meşhur laf '' karın tokluğuna çalışacaksan yap-sat,para kazanmak istiyorsan sat-yap'' bu inşaat sektörü için bu zamanın lafıdır.çok içerikli ve datylı bir çalışma yapman gerekir eğer imalat diyosan illede.

Ülkemizde artık bir çok köşe başı kapılmış durumda.Sektöründe eski firmalar artık kendilerine bir şekilde yer edinmişlerdir.Genek olarak ambalaj sektöründe kesinlikle boğulabilirsin.Bu işler eskisi gibi değil,çağımız teknolojiyi çok çabuk adepte olabilmekte.Ambalaj sektörüde bunlardan birisi.çok büyük yatırımlar gerekiyo , bunun altından kalkabilmen önemli bir olay.Tecrüben yok ise çok çabuk batabilirsin.rekabet çok fazla sermaye gücü gerektirir büyük ölçüde.

Ben imalat işi yapıyorum,plastik enjeksiyon kalıpları.İnan her hafta başka projeler karşıma çıkmakta herkes bir şeyin peşinde sonuca baktığım zaman çoğu işlerini gerçekleştirememkte veya yollarına devam edemiyorlar.Bu her sektör için geçerli olan bir durum.En son çubukta patates işi geldi onuda yaptım.bu işin makinasını türkiyede yapan ilk kişiyim şu an bunun peşinde bir çok kişi.
Sana tavsiyem enerji sektörü üzerine yoğunlaşabilmen bu sektörde bir şeyler yapmaya çalış.Yenilenebilir enerji üzerine devletlerin çok büyük katkısı olmakta.Ciddi yatırım isteyen dallarıda var kısaca bir şeyler yapabilme dalıda.Ülkemizin ve dünyanın enerji açığı gün geçtikçe büyümekte.savunma sanyide ilgi çeken bir sektör bu konu üzerinede araştırma yapabilirsin.Benim aklıma bunlar gelmekte şu an.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat