Ana içeriğe geç

Motivasyon

Dilemek. . .

BaşlatanmervebalTarih24/08/2001 16:42:14Yorum15

İlk mesaj
Üye13 yazı
Dilemek çok güzeldir,insana en mutsuz anında bile bir ümit ve mutluluk kapısı açabilir.Ama acaba dileklerimiz bir gün mutlaka gerçek olabilir mi,eğer olabilirse ne olabilmesi için ne yapmalıyız SİZCE???

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye320 yazı
Merhaba,

Birilerinden birşeyler istemenin birçok yolu vardır ama en sıklıkla kullandığımız metotlar;

* Birşey istediğimizi ima eden eden vücut dili tavırlarımız ile karşı tarafa ne istediğimize yönelik soru sordurmak,

* Doğrudan ne istediğimizi karşımızdakine söylemek,

* İsteklerimiz konusunda aracı kullanmak,

Bunların sayısını oldukça arttırmak mümkün.

Dilemek de bir tür istemek ama tabi ki diğerlerinden çok farklı. Aslında "dilemek" kendimizi ne kadar çok istediğimiz konusunda üst farkındalık seviyesine çıkarmak demek. Bir nevi bu süreci hedefe zihnen odaklanmak icin trans haline geçmek olarak da nitelendirebilirim.

"Eğer birşeyin gerçekleşmesini istiyorsanız, İNANIN..." İşte bu inanmayı sağlayan gönülden gelen bir istektir. Bu öyle bir istek ki; kendisi dışındaki bütün parametrelerin istekler doğrultusunda yönlenmesini arzulamaktadır.

Dilemek gönülden istemektir.

Vizyoner tavırları ile Dünyaya ve Ülkemize yön vermiş, Atatürk gibi şahsiyetlere bakın. Radikal değşimleri gerçekleştirebilmelerinin arkasındaki temel güçlerden biri; güçjü bir öngörü ile desteklen vizyon ve o vizyonun bir gün gerçekleşeceğine olan inançtır...

BİRŞEYLER DİLEMEK ; BELLİ ZAMANLARDA BİRTAKIM İŞLERİN GERÇEKLEŞMESİNE YÖNELİK ÜZERİNİZDE BİRİKEN PSİKOLOJİK BASKILARIN HAFİFLEMESİ VE SİZİN YENİDEN ENERJİ TOPLAMANIZ İÇİN BİR FIRSAT OLABİLİR...

Güzel günlere

Akın Arslan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yazar997 yazı
Bir şeyi başarmak , istediklerimize ulaşmak için önce dilemek gerekiyor.

Samimi bir dileğin bir çok zorluğu yenebileceğine inanıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yazar119 yazı

İnsanoğlu olarak yaşamımız boyunca bir takım istek ve arzularımız için dileklerde bulunuruz. Gerçekleşmesi için dua eder bütün benliğimizle olmasını isteriz. İnanıyorum ki ! samimi ve içten olan dileklerimiz gerçekleşecektir.

Yaradılış düzenimizde dileklerimiz her zaman kabul görmüştür.

Aynur ÇAMLI

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek BÜRO Y?LEM SORUMLUSU
Yazar81 yazı
Dilemek; farklı davranış ve yansımalarla bazen direkt,bazen de endirekt olarak gerçekleşmesi için yöneldiğimiz bir istektir.İsteğin gücüne inanıyorum.Yeterki isteğin yoğunluğu,ihtayaca uygun hatta daha fazla bir şiddette olsun.Gök kubbe de tanımsız veya kişiye özgü sayısız dilekler var.Bu sayı her saniye arttığı gibi değişimede uğrayabiliyor.
Arz ile beraber talepler de artmaya başladı.Klasik taleplere cevap vermenin ötesinde ,talep uyandırma arttı.Böylece istek zenginliği, belkide günümüzün en anlamlı ve sınırsızlığa davet çıkaran dileklere katkı sağlamıştır.
Herkesin,iyi yaşama hakkı dileğimle.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yn?.Yük.Müh.
Üye320 yazı
Dilemek kişisel örgürlüğün en üst seviyedeki yansımasıdır. Eğer sınırsızca birşeyler dileyemiyorsanız özgürlüğünüzün önündeki en büyük engel yine sizsiniz demektir.

Akın Arslan

Yazar81 yazı
Dilemek...Dile kolaygelen ama,söyleten yerin o kadar kolay olmadığı bir istek yumağı.Eskide "Dile benden ne dilersen" ile başlayan çok hikaye dinlerdik.Gerçektende hikaya imiş.Çünkü dilemek yetmiyor.Cevap almak,cevap bulmak ve daha önemlisi aradığınız yeterince tanımlanamayacak kadar girift ve sizinle yaşayan bir yoğunluksa,karşılığını bulmak,denklem çözmekten de zor.Yani gamsıza dert anlatmak veya dilemek gibi ,zordanda zor.
O kadar zorki,yazmakta bile zorlandım ve yazdığımda zorlaştı.Okurken bunu hissettiğinizi sanıyorum.Dili olmayan bir kalbin söyleyecekleri her zaman sınırlıdır.Sadece simgelerle anlatımı dahada kolaylaştırmaya çalışırız.Hayalin sınırsız ülkesinde,davetsiz misafirimiz olan sınırsız dileklerimizin,yerküredeki izdüşümünün boyutları ve gerçekleşeni ile karşılaştırdığımızda tatmin çizgimizin yerini farkederiz.
Tatmin çizgisinin yüksek olması dileğimle.

Üye320 yazı
Merhaba,

Birçok büyüğümden geçmişte şu sözü duydum. Sanırım sizler de muhtelif defalarda benzer sözler duymuşsunuzdur :

"Eğer yürekten dilersen, dileklerin bir gün mutlaka gerçekleşir".

Sanırım dilemenin sırrı burada gizli.. Yürekten dilemek... Sıradan bir istek ile beynin ve kalbin her milimetresini aktif hale getiren bir dilemeyi aynı kefeye koymamak gerekiyor. İkincisinde müthiş bir sinerji var. Duyuşsal, psikomotor ve fiziki kabiliyetleri beklentiler doğrultusunda beyin ile etkileşime sokuyor ve sizi belki de bir ömür bu amaç için çözüm üretmeye zorluyor. Artık siz dileğinize ulaşmak için birçok insanın pas geçtiği bütün ince ayrıntıları görebiliyor, detayları planlayabiliyor, her adımın katma değerini hesaplayabiliyorsunuz. Dileğinize odaklanıyorsunuz.

Devamlı karamsar düşünen, her durumdan kötü birşeyler bekleyen insanları ve başlarına gelenleri düşündünüz mü? Aslında onların başlarına gelenler istatistik biliminin geçerliliğini sarsacak kadar büyük sapmalar içeriyor. Yoksa matematik de mi sorun var? Hayır matematik aynı matematik, istatistik aynı istatistik, tek fark bu grup kimyadaki tabiri ile NŞA(Normal Şartlar Altında) kategorisine uymuyor. Çünkü bunlar zihinlerinde hep başlarına gelebilecek kötü şeyleri düşündüklerinden, tedbirsizliklerinden daha çok hata ile karşı karşıya kalıyorlar.

Güzel şeyler düşünen ve dileyen insanların çoğunlukta olduğu dünya daha yaşanabilir olacaktır.

Güzel günlere,

Akın Arslan

Yazar81 yazı
İsteklerimizin karşılanacağına ve dileğimize ulaşacağımıza inanmak,bize güç verir.Bizi cevaplayacak bir karşı potansiyelin de arz-talep dengesinde varolduğunu düşünmek arayışımızı canlı tutar."Dilemek-isteğine ulaşmak","istemek-vermek" arasındaki denge her zaman geçerlidir.Bize düşen bu ahengin parçalarını bir araya getirme becerisidir. Bir düşünür, "Eğer vermek istemeseydi,istemeyi vermezdi." şeklinde tanımlar.
Öyle ise isteyelim,ancak kimden ve neyi isteyeceğimizi doğru seçerek.

Üye13 yazı
Sevgili Arkadaşlar;

Gönderdiğiniz cevaplar gerçekten de mükemmel,bunun için çok teşekkür ederim.Yani cavaplarınız insana cesaret veriyor gerçekten.Bence,insanların bişeyler dileyebilmesi için belirli yerlere gelmiş olmaları gerekli,yani hiç çabalamayan ve çalışmayan bir insanın oturduğu yerden sürekli dileklerde bulunması saçma olur değil mi?Mutlu yaşamak için,dilemek çok harika bence...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye320 yazı
Merhaba,

Hayal etmek...Düşünmek...Dilemek...ya sonra?

Yeniden düşünmek, fırsatları araştırmak, etrafı daha iyi gözlemek, daha çok şeyi görmek ve içten gelen bir dürtü ile çaba göstermek..

Bence bu zincir hayal kurmaktan mutluluğa giden bir yoldur. İnsanı belirsizliklerden kurtarır, amaca odaklar ve ona her zaman gitmek istediği yönünü gösterir. Tıpkı pusulanın gerçek kuzeyi göstermesi gibi. Bundan dolayıdır ki vizyon ifadesinin içinde dilekler de yer almalıdır.

Güzel günlere,

Akın Arslan

Yazar81 yazı
Bizim gibi dilek tutan canlı ve cansız varlıkların olduğunu düşünüyorum.Bir arkadaşımdan duymuştum:"Muratta bir inattır."diye.Annesi ona dilekte bulunurken veya kendisi dileklerini söylerken herdefasında "Muratta bir inattır."dermiş annesi.Anlamak için bir süre düşünmüştüm.Bu bir deyim.Murat; isteği veya dileği ifade ediyor.Sürekli olan,devam eden,peşini bırakmadığımız,zorluklara direnme inadı gösterdiğimiz zaman,muradımıza erme şansımız daha yüksek oluyor.Genellikle amacımıza ulaşıyoruz.
Tıpkı,bulunduğu kabı donarak parçalayan su gibi.Ama donmayı göze almalı.
Tıpkı,"Piliç olacağım." diye yumurtasında gününü bekleyen civciv gibi.Sonuç,habersiz bir atmosfere haızrlık yapan bir dileğin ısrarı ve sabrıdır bence.
Canlı ve cansız sayısınca dileğini yaşama yansıtan olayları sayabiliriz.Ekolojik dengede,bir anlamda isteklerin buluşması ve kurduğu orkestranın ahenkli sesi var.Biz bu dengeye katkı sağlayacak dileklerimizle elde edeceğimiz mutluluk,bizi evrensel yapmaz mı?
Dili olmayanların dileği,anlayanlar için daha anlamlı değil mi?
Acaba "Beden dili" sadece bizim içinmi olmalı ?
Başkasının dileğini dikkate almak, ortak dileğimiz olamaz mı? Kurmak istediğimiz ortak dünyanın buna ihtiyacı yok mu?
Herkesi mutlu edecek ortak dilekler,özel dileklerimizi dahada kolaylaştırmaz mı?
Her diri ister,dilekte bulunur.Onun için DİLekçe bile yazarız."ARZ ederim."e muhatap olanın hizmet sunmaması,bize odaklanmaması dileme gücümüzü kırmaz mı?Bu kişi,başkasına yazacağı ARZ DİLekçesinde bizim durumumuza düşerse,onun da dileme gücünü kırmaz mı? Böylece kırık dilekler ordusu ile hayatın hangi sınavına hazırlanabiliriz?
Öyleyse,önce ortak dilek,ortak mutluluk ve ortak rüya...İletişimin engüçlü altyapısıdır bu.
Artık aynı yastıkta kocamak yetmiyor,aynı rüyayı da görebilirsek mutluluk çemberi büyür.
Her insan için bunu diliyorum.

Üye64 yazı
Hoşuma giden bir dilek,dua da diyebiliriz...

Allahım,
Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için güç,
Değiştiremeyeceklerime katlanabilmek için sabır
Ve en önemlisi;
İkisi arasındaki farkı anlayabilmek için sağduyu ver...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Girişimci Editör544 yazı
Dilerseniz herşey olur, olmazsa da birşey kaybetmezsiniz :)

Dua insanlık varolduğundan bu yana var. Şimdi duanın modern versiyonları çıktı bir de, modern tarikatlar (the secretr mesela)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye20 yazı
Yeni evli çift balayında golf oynayacaklar. Otelin golf sahasına inerler. Adam topa bir vurur, top çalılıkta kaybolur, hemen ardından bir şangırtı sesi. Şangırtı sesine giderler. Çalılığın içinde harabe bir kulübenin camı kırılmıştır. İçeri girerler, iri kıyım bir adam koltukta oturmaktadır. Karı koca mahcup bir şekilde, “Kusura bakmayın, çok özür dileriz, zararınız neyse ödemeye hazırız” diyerek af dilerler.

- Hayır hayır! Asıl ben size çok teşekkür ederim. Ben bir cinim,
300 yıldır bu lambadaydım. Topunuz lambayı kırdı, serbest kalmamı sağladı. Dileyin benden ne dilerseniz! Yalnız birer hakkınız var.
Kadın sevinçle:
- Bana, içinde hizmetçileri olan kapısında son model arabalar duran bir villa lütfen!
Cin, “İsteğiniz yerine getirildi bayan.” der.
Adam, “Ev var, araba var” diye düşünür ve dileğini söyler:
- Ben de hesabımda 1 milyon dolar istiyorum.
Cin, “Sizin de isteğiniz yerine getirildi
cin; - Benim de sizden bir isteğim var. 300 senedir bir lambada kapalıyım
ve hiç bir kadınla olmadım. Bu dileklerinizin karşılığında ben de sizden birşey istiyorum der ve ahlaksız teklifini sunar. Adam sinirlenir,. ama belli etmez. Evi, arabaları, hizmetçileri ve 1 milyon doları olacağını düşününce yumuşar
Nihayetinde karşılarında sadece bir cin var ve bir daha karşılarına çıkmayacak. Karısına bakar. Karısı da yakışıklı cinle bir beraberliğin zararı olmayacağını düşünür
Arka odada bir saat sonra. Cin kadına sorar
-Hamfendi kocanız kaç yaşında?
- 35, noldu ki?
''Hiiiç bu yaşa gelmiş, hâlâ cinlere inanıyor.''

..........................................................

egoları ve tabuları olmayan, özgür düşünceye sahip insanlar asla mantık dışı akıl dışı inançlarla yaşamaz.

dilemek miskinlikdir.
dilemek tembellikdir.
dilemek sorumluluğu havale etmekdir.
dilemek yenilgidir.
dilemek edilgenlik biçimdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı
+ 1 cok dogru

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ismail KIRTILLI
Bir şeyi başarmak , istediklerimize ulaşmak için önce dilemek gerekiyor.

Samimi bir dileğin bir çok zorluğu yenebileceğine inanıyorum.
Buyuk balik kucuk baligi yutar lafina kil oluyorum

Yerleşim Fransa / StrasbourgMeslek Esnaf