Öncelikle hayatında başarılar dilerim,
Türkiye'de iş yapmak, iş yeri açmak çok kolay, zor olan ise onu devam ettirebilmek..
Burada şunu bilmek gerekiyor, elbette para kazanmak için ticaret yolunu seçmek lazım, ama bunun için ticareti bilmek lazım.
Bende üniversite mezunuyum, 15 yıl profesyonel olarak değişik şirketlerde ticaret esaslı, satış ve pazarlama bölümlerinde çalıştım, 2 yıldır da kendi işimi yapmaktayım.
Hayatım en zor 2 yılını bu dönemde yaşadım, anladım ki ben ticareti tam olarak öğrenememişim, bunun bedelini bu iki yılda ödedim.
Bir kere ticaret yapacak kişide olması gereken özellikler şunlar olmalı ;
Lider, İyi bir satınalmacı, iyi bir satışçı, iyi bir muhasebeci, iyi bir finansmancı, iyi bir pazarlamacı, iyi bir yönetici,
Ne işi yapacaksa o konu ile ilgili eksiksiz bilgi sahibi olmalı, yani maliyet nedir, kaça satmalı, rakipler kim, pazar ne kadarı kaldırır,
Sermayesi yapacak işe yeterli olmalı, nasıl olsa tutar diye, banka borç, kredi gibi aternatifleri değerlendirmemeli,
Her şeye rağmen batman durumunda, tekrar seni ayağa kaldırabilecek para gücün azda olsa olmalı,
En büyük sermaye itibardır, mal aldığın yerlere hiçbir şekilde incitmemeli, üzmemeli, sözlerini her pahasına olsun yerine getirmelisin,
Baban bile olsa ticaret yaparken işini sağlam yapmalısın, yarın öderim, akşama getiririm, bunlar bitmiştir. Hesabı kapatırsın işine bakasın, en kötüsü çek veya senet bile olsa hesabını hep kapalı tutmalısın. Sermayen vadeye katlanabilecek durumda değilse, veresiye gibi bir alternatifi kafandan silmelisin.
Sana buradan ne kadar arkadaş öneride bulunursa bulunsun, ne yazarsa yazsın, en güzeli yaşa**** öğrenmektir, 23 yılına 1 yıl daha ekle, birşey kaybetmezsin, ama geleceğini kurtarırsın, git 1 yıl değişik sektörlerde çalış ve tecrübe edin, kendini yetiştir, sonrasında dediklerimi daha iyi anlarsın.
Bu arada ticarette frsat bitmez, hiçbirşey için hiçbir zaman geç değildir.
www.cekicidunyasi.com