Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Başarılı Abilerimden Akıl Almak İstiyorum!

BaşlatanantimerkezTarih10/04/2010 21:04:22Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
23 yaşındayım iktisat okuyorum.
açık öğretimde de dış ticaret okuyorum.

isteğim bir iş kurmak.
ama kendimi geçindirmek için değil iddalı birşeyler istiyorum.
bu kısır döngüden çıkmak
günü kurtarmak değil yarınlarda rahat etmek istiyorum
ingilizce öğreniyorum biryandan
okulum bittiğinde mastırı ameikada yapabilrim babam destek oluyor.
öğrenmeye eleştiriye son derece açığım.
nerelerden başlamam lazım.
her gece yatarken 1 saat filan birşeyler düşünüyorum.
yapabildiğim sadece bunlar şimdi

Yerleşim Türkiye / Muğla
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye20 yazı
sana yol gösterecek kadar yolu olan biri olmasamda, şuan ki attığın adımdan dolayı akıllı bir genç olduğunu görebiliyorum. seninde çok ii bildiğin bir sözü sana sölemek istiyorum" akıllı odur ki başkasının aklını da kullanabilir" sana tek bri tavsiyem olabilir neler düşündüğünü bilmesem de "oluru" yüksek bir düşünce ise düşündüklerin düşüncede bırakma sakın imkanın varsa ki akıllı adamsın imkan sağlarsın ozaman geciktirmeden hayata geçir derim. şayet aradığın bir farklılık ve mucize ise burda bulamazsın neden mi çünkü hiç kimse kimsenin bilmediği birşeyi ki u şey paraya dönüşecek birşeyse burda paylaşmaz gider kendi uygular uygulandıktan sonra herkes duyar. emin ol uzun vadede herşeyi değiştirecek ve güzelleştirecek bir fikrim olsa onu kendime saklarım. kardeşim hayatında başarılar bu hayat çok düşünmek için yeteri kadar uzun değil. oluru yüksek bir fikir yakaladığında hayata geçir.
Herşey "Herşeyin" daha güzel olması için

Yerleşim Türkiye / Türkiye
Yeni Üye83 yazı
her gece satarken 1 saat düşünmek ? bence daha fazlasını yapmalısın
hangi üniversitede iktisad okuyorsun?
neden iktisat bölümünü seçtin?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye25 yazı

muğlada iktisat okuyorum seçimim biliçli değildi.
öylesine seçtim fakat sonra bölümümü sevdim.

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye351 yazı
Mugla tüM Türkiye Bodrum'a Marmaris'e gelir çok iyi bilirim oraları neden Bodrum da bi seyler acmiyosun

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye40 yazı
tekstil ürünleri ticareti yapmak istersen yardımcı olmaya calışırm ben denizlideyim pek de uzak sayılmayız

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Üye111 yazı
Öncelikle hayatında başarılar dilerim,

Türkiye'de iş yapmak, iş yeri açmak çok kolay, zor olan ise onu devam ettirebilmek..
Burada şunu bilmek gerekiyor, elbette para kazanmak için ticaret yolunu seçmek lazım, ama bunun için ticareti bilmek lazım.
Bende üniversite mezunuyum, 15 yıl profesyonel olarak değişik şirketlerde ticaret esaslı, satış ve pazarlama bölümlerinde çalıştım, 2 yıldır da kendi işimi yapmaktayım.
Hayatım en zor 2 yılını bu dönemde yaşadım, anladım ki ben ticareti tam olarak öğrenememişim, bunun bedelini bu iki yılda ödedim.
Bir kere ticaret yapacak kişide olması gereken özellikler şunlar olmalı ;
Lider, İyi bir satınalmacı, iyi bir satışçı, iyi bir muhasebeci, iyi bir finansmancı, iyi bir pazarlamacı, iyi bir yönetici,
Ne işi yapacaksa o konu ile ilgili eksiksiz bilgi sahibi olmalı, yani maliyet nedir, kaça satmalı, rakipler kim, pazar ne kadarı kaldırır,
Sermayesi yapacak işe yeterli olmalı, nasıl olsa tutar diye, banka borç, kredi gibi aternatifleri değerlendirmemeli,
Her şeye rağmen batman durumunda, tekrar seni ayağa kaldırabilecek para gücün azda olsa olmalı,
En büyük sermaye itibardır, mal aldığın yerlere hiçbir şekilde incitmemeli, üzmemeli, sözlerini her pahasına olsun yerine getirmelisin,
Baban bile olsa ticaret yaparken işini sağlam yapmalısın, yarın öderim, akşama getiririm, bunlar bitmiştir. Hesabı kapatırsın işine bakasın, en kötüsü çek veya senet bile olsa hesabını hep kapalı tutmalısın. Sermayen vadeye katlanabilecek durumda değilse, veresiye gibi bir alternatifi kafandan silmelisin.

Sana buradan ne kadar arkadaş öneride bulunursa bulunsun, ne yazarsa yazsın, en güzeli yaşa**** öğrenmektir, 23 yılına 1 yıl daha ekle, birşey kaybetmezsin, ama geleceğini kurtarırsın, git 1 yıl değişik sektörlerde çalış ve tecrübe edin, kendini yetiştir, sonrasında dediklerimi daha iyi anlarsın.

Bu arada ticarette frsat bitmez, hiçbirşey için hiçbir zaman geç değildir.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye25 yazı
bodrumda birşeyler açamam çünkü sermayem 0:)
ben sadece yaşıtlarımın geneline baktığımda birşeyleri erken farkettiğimin farkındayıım.
herkes okuyor ve sanıyorlarki çıktıkları zaman 1 2bin ytl onlara yeticek ve güzel olucak herşey.
ben bu farkındalığım varken bu gün yarın hemen para kazanmaktan bahsetmiyorum.
diyelimki 30 yaşına geldiğimde ortanın biraz üzerinde bir iş sahibi olabilmem için.
kendi işimi kurabilmme için gerekli olan mentaliteye nasıl sahip oalbilirm zamanımın boşa geçmesini istemiyorum.
babam emekli bir subay o yüzden ticaret filan çok bilmem .
çevremde esnaf arkadaş filan yok arkadaşlarım filan hep asker çocuğu ve hepsi maaşlı işler peşindeler.
ben o yüzden burda başarılı olan kişilerin. senin yerinde olsam zamanımı şöyle kullanırım şu eğitimleri alırım şuralara giderim.
şunlara bir bak bunları bir incele gibisinden fikir ve desteğe ihtiyacım var.
ve tamamen 0 dan birşeyler yapmak istiyorum.
daha önce hiç çalışmadım ve sürekli baba parası ile geçinip okuyorum.
isteğim bir an önce yavaş yavaş kendi paramı kazanmak ve 0 dan 0 sermaye ile başlayıp elimdeki parayı katlamak iş kurmak kurduğum işi satmak sürekli ilerlemek istiyorum

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Yeni Üye16 yazı
selam kardeşim...
sana önerim ticareti öğrenmek için : küçük bir dükkanda tezgahtarlık yap.camları sil havayı kokla patronunun müşterileriyle ilişkilerini incele gerçek bir ticaret yap böylece.patronunun sana verdiği parayıda ,yaptığın işide ,patronunuda kesinlikle küçümseme...bir dene bakalım saydığım 3 şıkkı yerine getirebiliyorsan ilerde adam olcaksın demektir :))) şaka bi yana tezgahtarlık ticaretin çekirdeğidir.başlangıç olarak burdan başlamanı öneriyorum..

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Yleti?imci
Yeni Üye16 yazı
bilgi paylaştıkça büyür...

Yeni Üye57 yazı
Merhaba,

Anladığım kadarıyla bir taraftan okulunu okurken bir taraftanda girişimcilik için alt yapını hazırlamak bu sayede zamandan kazanmak istiyorsun. Uzun vadeli planların olması ve şimdiden bunların gerçekleşmesi için çaba göstermen bence çok güzel ama unutma hayat bazen insanın karşısına bambaşka fırsatlar çıkarabilir. Bazen maaşlı olarak çalışmak daha avantajlı olabilir önündeki bu süreçte sadece ticaret yapacağım diyerek güzel fırsatları geri çevirme ama hedefin için çalışmayıda asla ihmal etme.

Gelelim nasıl başlarsın sorusuna. Öncelikle okuyorsun dolayısıyla bu işi en iyi şekilde yapmalı ve okulunu başarıyla bir an önce bitirmelisin ancak tabi ki bu süreçte boş durmayacaksın. Girişimcilikle ilgili bir çok kitap var öncelikle bu kitapları oku**** başlayabilirsin. Sonrasında gazetelerin ekonomi ve iş dünyası bölümleri takip edebilir. Girişim ve girişimcilikle ilgili köşe yazarlarını okuyup onlara sorular sorabilirsin. KOSGEB tarafından sağlanan Genç Girişimci Geliştirme Programına katılabilirsin (http://www.kosgeb.gov.tr/Destekler/default.aspx?cID=8) ve tabi ki internet üzerindeki bu ve benzeri forumlardan faydalanabilirsin.

Bunların hepsi sana teorik bilgi ve fikirlerini geliştirmek için bir alt yapı kazandıracaktır. Ancak bir gerçek vardır ki bazen teorik ile pratik farklı olabilir. Şu an okuduğun için yaz aylarında (zaten ilgili bir bölümdesin) gerekirse para almadan bu bilgilerinide kullanabileceğin işler bulup çalışarak pratik olarakta bu bilgileri tamamlayabilirsin.

Son olarak eklemek isterim, bazı arkadaşlar tezgahtarlık, çekirdekten yetişmekten felan bahsetmiş, kimse yanlış anlamasın ama sen üniversite okuyan donanımlı birisin amacım kimseyi küçümsemek felan değil ama eğer sahip olduğun bilgileri pratik ile birleştirebilirsen o zaman o alanda gerçekten farklı birisi olursun ama bence bunun yolu tezgahtarlıkdan değil yönetim bölümünden geçer.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye91 yazı
En büyük sermaye tecrübedir. Bu konuda birikimin olması gelecegini kolaylaştıracaktır.
mmmm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye16 yazı
kasif bey gencimizi bana göre yanlış yönlendiriyorsunuz.sizin dediklerinizi yaparsa ancak iş bulma şansı artar.bulur veya bulamaz, bulduğunda kalıcı olur olmaz...ama arkadaşımız kendi başına bir iş yapmaktan bahsediyor.üreten değil ürettiren olmak istiyor.ticaret yapmak istiyor.bu işlerede sonundan başlamayı öneriyorsunuz donanımlı diye büyük şirketlerde kobileri öneriyosunuz...en ufak ticaretin yapıdığı yer küçük bir dükkanda tezgahtarlık yaparak başlamak emin olun sizin tavsiyelerinizden daha yararlı olacaktır.yaşıcak ve içinde olacak ticaretin bir süre sonra patronu ona bırakacak gidicek mal nasıl alınır nasıl satılır müşteriyle nasıl konuşulur öğrenecek deneyim sahibi olacak.dediğiniz yerlerde pc başından bu genç hiçbişi öğrenemez.16-17 yaşlarımda bende tezgahtarlık yaptım...23 yaşından beri iş sahibiyim ve o zamandan gelen halen uyguladığım bilgiler mevcut.gerçekten hayatta teori hiçbir işe yaramaz.önemli olan deneyimdir...

Üye1714 yazı
Önce severek yapabileceğin sektörler hakkında araştırma yap. Sonra o sektöre gir ve birkaç yıl çalış. Dana sonra neler yapabileceğini daha net düşünebilirsin.

Ticaret hayatı iki şeyi vaad eder;
1. Tecrübe
2. Para

* İlkini kazanırsanız, ikincisi zaten gelecektir
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye546 yazı
Kolay gelsin

Dusuncen guzel ama sermaesizlik belli bir sure sonra belini bukecektir o sebeple de cok fazla hayalci olmamani tavsiye edebilirim senin. Bir de bence senin gibi dil bilen, genc biri icin en guzeli dis ticaret konusunda girisimde bulunman yonunde olacaktir. Bak mesela cok kolay da hazirlanabilirsin, cdcs uzmanligi gibi yani akreditif uzmanligi, her sene nisan da yapilir ve bu belge bu ulkede cok az insanin elinde bulunur, hem kendi isin de hem de bankalarda araci olarak cift tarafli kullanabilirsin.

genel olarak soyleyeceklerim cok olur ama sanirim kafan bir miktar karisik ama madem okuyorsun su an, bence dis ticarette firsatlar konusunda bir miktar arastirma yap bakalim, karsina neler cikacak bir gor. Sonra yine yazarsin bildigimiz bir seyse yazarim sana.

Muvaffakiyetler diliyorum sana.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Bir de benim nacizane tavsiyem kucuk esnaf, cam sil, yerleri paspasla vs vs lere pek itibar etme, sen universitede okuyan birisin. Universite okuyamamis birisi icin bunlar cok mantikli ama sen biraz daha spesifik dusun mek zorundasin, o nlar yer-tezgah-ramat tozu yutacaklardir, yutsunlarda ama sen bilgisayar-kitap tozu yutmaya calis. Piyasada parasi olan herkesin sadece tezgah tozu yutmus elemanlardan olustugu mitini unut. Ama esnaf olacaksan ve Allah buyuk sonradan sonraya yuro ( euro ) ya kulum da diyebilir dersen o zaman da kendin bilirsin, o da bir tercih tabii ki yapabilirsin.

Ama benim sezinledigim sanirim biraz daha gelenekselden uzak durmaya calistigin yonunde oldu, haksiz miyim ?
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
sana önerim 3 kelime başarının anahtarı googleda saklı.. coproline..englıshtime..birde azim oda kendinde saklı çıkar ortaya!!! (zaten ingilizce kursuna gidiyorsun)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk