Ana içeriğe geç

Kariyer Destek

Bana Bi Fikir Verin Please:(

Başlatanquality83Tarih27/03/2007 08:12:25Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
23 YAŞINDA MARMARA ÜNİVERSİTESİ MEZUNUYUM..
İYİ SEVİYEDE İNGİLİZCEM VAR(PRATİĞİM YOK HER TÜRK GENCİ GİBİ)VE ŞUAN SEKRETER OLARAK ÇALIŞIYORUM..VE TABİ Kİ MEMNUN DEĞİLİM AMA BİR BAYAN OLARAK 17,30 DA İŞ ÇIKIŞIM VE SERVİS İMKANIM VAR..DENETİM,GELİRLER KONTROLORLÜĞÜ DÜŞÜNMEDİĞİM ARAŞTIRMADIĞIM MESLEK KALMADI AMA HEPSİNDE ÇALIŞ ÇALIŞ..GECE GEL EVE ..BEN BUNU İSTEMİYORUM..ŞİMDİ BİLİYORUM ÇOĞUNUZ EEE ÇALIŞMAZSAN İŞTE ÖYLE KALIRSIN DİYECEK AMA BİR BAYAN OLARAK EVE GECE YARISI GELMEK İSTEMİYORUM..BUNUN İÇİN KENDİ İŞİM OLSUN HATTA KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN DİYENLERDENİM AMA..Bİ ÇIKIŞ YOLU BULMALIYIM:(!!!!!!!FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM..YA DA TAVSİYE VE ÖĞÜTLERNİZİ

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye56 yazı
sabah 10 da kalk tv karşısında gazeteni oku**** kahvaltını et,12 gibi kendi işine git şöyle bir denetle sonra da evine dön ya da boş zamanına:)))
çoğumuzun hayali budur belki de...
bu tarz yaşamak istenirse anne babadan gelen birşey yoksa çok çalışmak gerekiyor.birde bakmışssın 60 lı yaşlara yaklaşmışssın.denetlemeye bastonla gidiyorsun hayalini kurduğun bir audi dir bmw dir almışssın torunun biniyor,gözde eskisi kadar görmüyor,eee haliyle reflekslerde zayıflıyor artık.belki şimdi sayısaldan çıkacak büyük bir mevla hooop süper olur o zaman:)))
çevremize bakıyoruz düşünebiliyoruz bazen diyoruz bu adamın benden ne fazlalığı varda bu durumda.bu gaza getirebilir bir insanı.ya da şu kapitalist sistemde insan ekonomik olarak kendini az çok garanti altına almak isteyebilir.
misal:hasta olursun ameliyat gerekecektir profa mı uzmana mı olmak istenir elbetteki profa ehil işin en ehlisine.bu durumda da extaradan para vermek gerekir.ya da ssk da hiçbirzaman kuyrukda beklememek için özel muayene gidebilmek için iyi durumda olmak istenebilir.
çok misal verilebilir.
tüm bu düşüncelerin sonucunda kendi işim olsun benim işim olsun diye düşünebiliriz.ama şartlar hiç müsait değilse çok da beyin yorulmamalı para para diye.olmayacak duaya amin denilmez demiyorum,gene de araştırmalı etmeli ne yapmalı diye de tüm felsefe de bunun üzerine kurulursa nereye kadar gider ki bu.
bu psiko-masal yazımdan sonra reel olarak şunu yapabilirsin spk nın gayrimenkul eksperliği sınavı var bölümünle de alakalı gibi birşey.şimdi duyduğuma göre 4 senelik üni mezunları başvurabiliyor.sonrada sadece inşaat,harita müh ve şehir bölge planlama uzmanları diye sınırlandıracaklarmış.boşluk var şu anda çok fazla belki duymadıysan hiç deneyebilirsin.
kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye19 yazı
Yorumun için ve tavsiyen için teşekkür ederim ama aslında beni çok anlayamamışsın ya da ben anlatamadım..Dileğim kendi işimin sahibi olarak çok para kazanmak değil..Ben aslında bu büyüyen çok uluslu şirketlere, ve bunların küçük işletmelere olan etkilerinden onları piyasadan pay alamaz hale getirmesinden şikayetçiyim..Yani küreselleşme denen olgu kapsamında artık zengin daha zengin fakir daha fakir olmaya itiliyor..ben hayata biraz felsefi bakan biriyim..Burda kalıcı değiliz "çok para"ya aç değilim..Benim TEK İSTEDİĞİM YAŞAMIM SÜRESİNCE BANA HUZUR VERECEK Bİ HAYAT İÇİN BAYANA UYGUN BİR İŞ!
Bir iş hukuku mevzuatının yeterince işlemediğini görüyoruz.çalışma süreleri 8 saat ama hiçbi özel sektörde bu uygulanmıyor..adama desen ki ben 6 çıkarım iş bitti, o da senin işini bitirir..yapım itibariyle böyle birinin boyunduruğu altında çalışmak uygun değil bana..o yüzden kendi işim diyorum..kendi fikirlerimi uygulayacağım, riskiyle , karıyla zararıyla benim olan bi iş..ama şu günümüzde zor gibi..tşk..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye1236 yazı

Kendi isini kurdugunda yaninda calisanlara 6'da cikin, is bitti diyebilmeni temenni ediyorum.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye19 yazı
Tabi böyle bozuk yapıya sahip bir ülkede saat tam 6 deyince işten çıkmak hepimize ütopik geliyor değil mi?Bunu böyle düşünmenizi abes karşılamıyorum çünkü biz henüz Türk milleti olarak "İYİYİ" hakkettiğimizi düşünmüyoruz..Kanunların tıkır tıkır işlediğini görmedik "Burası Türkiye" sloganı işlemiş beynimize..

Editör146 yazı
100 ncü yazı sana nasipmiş.Coffee news 'i bir incele yapabileceğine inanıyorsan istediğin gibi bir iş modelidir.
Serbest çalışma saatlerine de uygundur.
Ayrıca en az 800 en çok 4000 ytl'ye kadar kazanma olasılığın var.
Site adresi : http://www.coffeenews.com.tr
Sitede bayiliğini alanların telefonlarıda var.Onlarla da görüşebilirsin.
(Bayilik için isteyecekleri bedel kendini ilk 6-10 ay arası amorti eder.)

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Üye1236 yazı
'Burasi Turkiye' olmayan ulkelerdeki insanlarin 8 saatlik calisma verimi ile Turkiye'de calisanlarin verimliligini kiyasladigimiz zaman Turkiye'de calisanlarin calismak bir tarafa mesai saati boyunca neredeyse yan gelip yattigini rahatlikla soyleyebiliriz. Simdi aradan birileri uzerine alip "ben yatmiyorum, cok calisiyorum" filan demesin ben istatistiklerden bahsediyorum. Genel verimliligi yukseltin ondan sonra kanunlar zaten tikir tikir isler merak etmeyin.

Yeni Üye4 yazı
gayrimenkul eksperligi sinavi hakkinda bilgi veren arkadas bu konuyla ilgili genis bilgi allacagimiz bir site var mi veya sen biraz daha detay yazarmisin.sinav ne zaman sinav konusu gibi
muzzy

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye19 yazı
macromx önerin için teşekkürler..ama bana pek iyi bir iş olarak gelmedi..sen etrafında hiç bu dergiyi gördün mü?bu şeye benziyor hani Amerikan ürünleri varya ev hanımlarına pazarlamalrı için veriliyor..Temizlik ürünleri,alo vera gibi ürünler..ben bunlara oldum olası inanmadım..Coffe news daha farklı olabilir ama bana pek uygun gelmedi..yine de saol..

Yeni Üye19 yazı
Ve Kenan Kablan, gözü,midesi doyurulmamış bir toplum çalıştığının tam karşılığını alamayan, iş çıkışı kendini tıklım tıkış bekleyen otobüsler, eve hızla gitmenin telaşı saran insanlar nasıl verimli çalışır? Tamam senin ne demek istediğini anladım aslında haklısın belki de, ben artık hep insanımızı da hor görmek , eleştirmek istemiyorum..Tarih boyunca şöyle bir -Oh diyememiş milletiz..İnsan odaklı değil zengin odaklı politikalar uygulanıyor maalesef! Ve düşün, ben bugün iş yerimde akşam 10 a kadar kalacağımı sanıyorum, ama mesai ücreti vermiyolar, ayrıca milyon dolarlık yapılacak bugün kü işten bana ne ben bir pay almıyorum, hep başkalarının kar maksimizasyonu uğrunda 'emek'harcıyoruz..sonra mesai bitiminden sonra gel de benden azimle çalışmayı bekle..Eğer dışarı çıktığımızda bizi insan gibi bir hayat bekliyorsa, toplu taşımaya çözüm bulunmuş (gerekirse nüfus artışına ya da doğudan buraya göçleri engellemeye yönelik devlet çalışmaları olsa)cebimde evime ,sağlığıma,hatta sosyal yaşantıma yetecek param varsa mesaimde de seve seve şevkle çalışırım diye düşünüyorum..Bunlar zor şeyler değil..Birilerinin organize etmesi, planlaması tedbir alması ile ilgili meseleler..Ama dediğim gibi pastadan payını alan kenara çekliyo..Ülke ve insan bazında düşünen yok!

Yeni Üye19 yazı
Burda bunları söylemek kolay..aslında sorunun ne olduğunu tespit etmek de işin önemli parçası ama ..çözümler üretelim biraz..birlikte düşünelim ..Bence, insan olarak beklentilerimizi arttırmalyız..Çünkü biz bunu hakediyoruz..artık aza kanaat ede ede birileri yükseklere çıktı..biz ezildikçe ezildik..Öncelikle Cem Yılmaz'ın da dediği gibi EĞİTİM ŞART:) biraz yumuşatalım konuyu yorumlarınız üzerine tartışırız...tşk..

Üye1236 yazı
Benim kaynagina cok guvendigim bir soz var; Toplum hakedildigi sekilde yonetilir.

Bu soz yoneticileri sutten cikmis ak kasik yapmiyor. Aksine yonetimdeki aksakliklarin toplumunun zihniyetinde ve yasantisinda aranmasi gerektigini vurguluyor. Bu durumda donup donup ayni noktada bulusuyoruz; EGITIM SART!

Konuyla ilgili daha once "Turkiye'nin En Buyuk Sorunu" basligi altina yazmistim:

"Köylü kralın karşısında eğilir, ardından sessiz sessiz yellenir"
Halk hiç bir şeye sesini çıkaramaz, çaktırmadan yırtabileceği noktalar arar.
Kayıtdışı çalışır,
kredi kartı borcunu ödememek için kimlik değiştirir,
hazine arazisine gecekondu yapar,
kaçak elektrik kullanır,
haksız yeşil kart ile tedavi olur,
geliri ve imkanı olduğu halde yoksullara dağıtılan yemeklerden yer,
banka hesabında 40 milyarın üzerinde parası vardır çocuğunun okul ihtiyaçlarını sosyal hizmetlerden karşılar,
domuz etini dana eti, kuyu suyunu memba suyu diye satar,
gasp yapar,
fuhuşa sürüklenir,
uyuşturucu satar,
sahte para basar,
"elektrikler kesikti çalışamadım örtmenim" der,
devalüasyon olduğunda köşede 100 doları var diye sevinir,
trafik levhalarını, kanalizasyon mazgallarını söker,
afet bölgesini yağmalar,
kaldırım taşlarını çalıp evinin bahçesini dekore eder,
rüşvet verir,
"evde küçük çocuğumu bıraktım veya çok hastayım bi müsaade edin işimi önce ben yaptırayım" diye yalan söyler, başkalarının hakkına saygı göstermez,
kopya çeker, başkalarının yerine parayla sınava girer,
başkalarının emeği ile yaptığı programların şifresini kırar kendi malıymış gibi satar,
askerde mermilerin içindeki barutları boşaltır, hatıra diye evine ***ürür, mehmetçik içi boş mermilerle nöbet tutar,
ortak yükün ağır tarafını arkadaşına taşıtır,
yazın denize gider işverene "hastayım, gelemiycem" diye yalan söyler,
akşam rakı sofrasına takılır ertesi gün işe geç kalır amirine "trafik çok sıkıştı" der,
parayı sevgilisiyle yer eşine "kaybettim" der
malı, peşin müşteriye verir vadeli müşterisini "hemen gönderiyorum" diye oyalar,
malzemeden çalar,
eksik tartar,
tarlasındaki sebzeleri lağım suyu ile sular,
traktör kredisi alır oğluna düğün yapar...
...
işte, bi şekilde yırtmaya çalışır...

Yeni Üye19 yazı
hımm yazı çok güzel..katılıyorum buna elbette...

Yeni Üye19 yazı
hımm yazı çok güzel..katılıyorum buna elbette...

Editör146 yazı
İşte bu peşin yargılar yüzünden insanlara bazen iş fikri anlatmak istemiyorum.
Coffee newsi incelemediğin belli.Ev pazarlamasıyla ilgisi hiç yok.Ve ben bu gazeteyi gördüm.İş fikri olarakta gayet iyidir.Eğer siteyi inceleseydin dağıtılan bölgeleride görebilirdin.Ben coffee news temsilcisi veya satıcısı değilim.İllaki bu işi yapacaksınız diye bir şeyde yok.
Şimdi ben de size soru sorayım.Üniversite okudunuz ve ingilizceniz var.Bana coffenews'e benzeyen bir örnek de siz sunun.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
neden bu kadar sinirlendin anlamadım.! ben aslında daha önce de görmüştüm coffee news" u ..ama bana cazip gelmedi..yoksa çok iyi bir iş fırsatı olabilir, başarılıdır,para da kazandırır ama benim yapacağım iş değil..sorun ne?Ordaki pazarlama(alo vera) ürünleri sadece bir örnekti..

Yeni Üye9 yazı
Konfüçyüs derki: size ömür boyu tatil yapmanın yolunu söyleyeyimmi?
sevdiğiniz işi yapın !
böylece ömür boyu tatil yapmış olursunuz.

bu yüzden ne yaparsan yap ama sevdiğin işi yap. başarıya ancak bu şekilde ulaşabilirsin.

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye19 yazı
çok teşekkür ederim..bu söz beni biraz harekete geçirdi..ben neyden mutlu olurum diye düşündüm..
bnm en mutlu olacağım meslek "ingilizce öğretmenliği"olurdu.ingilizceyi çok seviyorum ve öğretmenliği de..Ama bu nasıl olur? ben İktisadi idari bilimler fakültesi mezunuyum..şimdi öss ye tekrar girmem ve eğitim fakültesi ingilizce öğtr.bölümünü bitirmem gerek..olmaz değil ama çok zor ayrıca da, lise de bölümü yabancı dil olanalr öne geçiyor..öss hele de yeni sisteme bunu kazanacağımı sanmıyorum ..başka bi yolu var mı bileniniz varsa?yıldız teknik üni.ingilizce öğrtm.sertifika programı açtı mesela ama sadece üni.de herhangi bir bölümü ingilizce olarak görenler içinmiş..acaba benim için de bi çözüm bulur myuz tşk..

Yeni Üye42 yazı
gayrimenkul eksperligi hakkında daha fazla bilgi verebilecek arkadaslar arıyorum yardımcı olursanız sevinirim.. şimdiden teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Yeni Üye24 yazı
Merhabalar
öncelikle herkes biryerlerden mezun ama açacağın iş için tahsilin ne diyor bilmiyorum
marmara üni ve civarlarında oturuyorsan öğrenciye yada hasta ve hasta yakınlarına yönelik biryer açarsın kimbilir
çok güzel konularda paylaşımlar yapmışsınız inan bana kendi işini kurdugunda şimdi oldugundan daha çok sorumluluğun olacak bu yüzden o kadara rahat olurum diye düşünme kendi işim olunca hem bu kadar çabuk pes etmeyin iş hayatına daha yeni atılmışsınız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye40 yazı
Zeki veya çalışkan insanların önüne çoğu kere fırsatlar çıkar. Bence siz çalıştığınız yerde kendinizi göstermeye çalışın. İnsanların yapmaya çekindikleri şeyleri yapın, yeni fikirler düşünün ve patronunuza danışmadan uygulayın. Sorumluluk almak istediğinizi söyleyin, maliyeti 1 puan da olsa düşürmek için fikirler üretin.(Bunun için TV den biraz uzak durun) Farklı departmanlara gidin ve orda çalışan insanlara sorular sorun, bilgi alın. Tüm şirketi tanımaya çalışın. Eminim bir veya birçok yerden açığı olan bir firmadır, ilk açığı yakaladığınızda merdivenleri çıkmak zorunda kalmayacaksınız merdivenler zaten yürüyen cisnden olacak.

İşte bu durumdan sonra önünüze insanlar çıkacak ve size iş fikirleri sunacak.

Sadece bir temenni ve fikirdir, çamurdan olsa bile saygı gösterilmesini umarım.

Saygılar
Be a light, not a judge,
Be a model, not a critic,
Be part of the solution, not part of the problem.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye19 yazı
değerli fikirlerin için teşekkürler çok da doğru sözler etmişsin..Ancak söylediklerini uygulayacak fırsatlar yok maalesef burda.. Merkez ofisimiz başka şehirde, söylediklerini yapacak bir ortam olsa benim için çok önemli bu tavsiyelerini yerine getirmek için çok çabalardım..iş değişikliği benim için kesin olacak ama ne zaman nasıl bilmiyorum..:(

Yeni Üye75 yazı
Quality kardeş, çok azimli olduğunu görüyorum. Öncelikle sen kendi işinemi sahip olmak istiyorsun veya bir yerde profesyonel olarakmı çalışmak istiyorsun onu tanımla. Profesyonellik istiyorsan İngilizceni sabah akşam çalışarak geliştirmek zorundasın. Uluslararası çalışan firmalara böylece başvuru yaparak ufkunu genişletebilirsin. KESK yada KAMUSEN gibi gerçekleri şikayet edersen sadece olduğun yerde sayarsın. Maalesef ülkenin standartı bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye19 yazı
kendi işimi yapmayacağim..Hayal gibi görünüyor şuan için..zaten sabah akşam ingilizce çalışıyorum..dün seyfi hoca nın bir sitesi var ordan epeyce dosya indirdim..teşekkürler..

Yeni Üye40 yazı
Biraz karamsarlık iyi birşeydir sizi ayakta tutmak için bir çok uyarıcıdan daha iyidir. Ama çok karamsarlık insanın hayatını bitirir. İngilizce konsunda mükemmel bir karar almışsın. Dünyayı sadece ingilizce bilerek okuyabilirsin, yeni trendleri, yeni ürünleri yeni fırsatları. Türkiye'de sadece elekten geçtikden sonra sana bu fikirler gelir. Bu yüzden olabildiğince ingilizcede iyi olmaya çalış. Bol bol pratik yapmak için fırsatlar kolla. Sakın çekingen olma. İngilizce öğrenmeddeki en büyük problem, yalnışda olsa kelimeleri kullan cümle oluştur. Hata yapınca kendi kendine gül. Düşün ki nasıl bir ispanyol veya amerikalı Türkçe konuşmaya çalışırken komik ve sempatik oluyorlar bil ki sende aynı öyle olursun. Yeni fikirleri için de Tv yi kapat bir süre, ve 1-2 saat sadece düşün, ama dışarıdan gelecek herşeye kapat kendini, radyo tv, eş :))) Ozaman beynini büyük ölçüde kullanmaya ve daha yaratıcı şeyler bulmaya başlayacaksın. İlk başlarda zor olabilir ama denemi tavsiye ederim.

Umarım herşeyin hayrılısı olur.

Saygılarımla.
Be a light, not a judge,
Be a model, not a critic,
Be part of the solution, not part of the problem.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1236 yazı
Koniks.com'un degerli uyelerinden Izzet Akyol sormustu;

- O donemde Anadolu'da bir cok buyuk ve guclu Turk Beyligi bulunuyor olmasina ragmen nasil oldu da bu beyliklerin bir kismi kendi istekleriyle bir kismi da mecbur kalarak kucucuk bir beylik olan Osmanli Beyligi'ne baglandilar?

Hazir bulunanlardan hic biri doyurucu bir cevap veremedi. Aciklamayi Izzet Akyol'dan aliyoruz:

- Anadolu'ya saldirilarini yogunlastirmis, yer yer isgal etmis Mogollarin zulmunden kacan bir cok alim, bilgin, komutan velhasilikelam kiymetli yetismis bir cok kisi en fazla hurmeti ve itibari Osmanli Beyligi'nde bulmus. Osmanli'ya siginmis. Kisa bir sure icinde inanilmaz sayida yetismis insana sahip olan bu kucuk beylik sanatta, siyasette, ekonomide, bilimde, askeri ve stratejik teknolojilerde diger buyuk ve guclu beyliklerden cok ust seviyelere ani bir sicrayisla buyuk fark atmis. Iste bu farki 600 yil surdurerek dunyanin en buyuk ve guclu devleti haline gelmis.

Siz halen asip kesmeyle, vurup kirmayla bir seyler elde edilebilecegini dusunup 15 yasindaki insanlara bunu ogutleyin. Ne diyeyim, kolay gelsin...

Üye1236 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pcked
...yazıyorum ki türk milleti benim ülkem dünyanın 4 de 3 ünü teknolojiyle değil asıp kesmemizle almışız artık yobazlıkmı dersiniz yabanilikmi oana siz karar verin ve belkide bence iyide yapmışız...

Yeni Üye8 yazı
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. Koniks nasıl bir forum diyenlere gir incele emsallarine olan seviye farkını gör demekten başka birşey dilime gelmiyor.. Gerçekten seviyeyi koruduğunuz için teşekkürler..

Yazıların hepsini itinayla okudum. Haklı serzenişler, kırgınlıklar, tedirginlikler ve haklı olarak gelecek kaygısının verdiği üzüntü var üzerimizde. Gönül isterki toplum olarak batıya veya diğer gelişmiş ülkelere olan özentimize gerek olmayacak bir yapı içerisinde olsak.. Ancak şu anki şartları hepimizin kabul etmesi lazım.. Zaman şartları gerçekten çok çetin.. Büyüklerim mezun olduğumda nasıl iş kaygısı güdersin sonuçta üniversite mezunusun seni diplomandan dolayı işe almayacaklarda kimi alacaklar dediler.. Biraz daha kültür seviyesi yüksek insanlar arasında olsam size böyle saçma bir şeyde yazmış olmayacaktım.. Dedikleri eskidendi. Babam mezun olmuş, olur olmaz devlet dairesinde işe başlamış. O yıllarda üniversite mezunu sayısı parmakla gösterecek kadar azmış ama. Şimdi baktığımızda lise mezunu statüsünden farklı değil benim gözümde. Eğitim şart diyen arkadaşlara katılıyorum eğitim kesinlikle şart ancak sadece diploma anlamında değil..

Türkiye'nin yapısına baktığımızda geleceke dair umuttan ziyade karamsarlık aşılıyor genç beyinlere. Bir iki yıl öteyi bile tahmin edemez olduk. Kendi adıma konuşmam gerekirse ben hiç umutlu değilim, gidiş iyi değil. Ancak bu kabuğuma çekilmem anlamına gelmiyor. Sonuçta bu vatan topraklarına olan vefa borcum var, yediğim ekmeği, soluduğum havayı haketmem lazım. Diyeceğim odur ki çalışmamız lazım arkadaşlar.. Öncelikle kafamızı çalıştırmamız lazım. Ardından bedenimizi.. Kafamızı öyle çalıştırmamız lazımki sanattan, edebiyata, tarihten, coğrafyaya, ekonomiye, siyasete hakim olamasak da en azından ne olup bittiğini farklı kaynaklar esas olmak üzere değerlendirmeliyiz, incelemeliyiz, öğrenmeliyiz.

Konuyla bir alakası yok yukarda bahsettiklerimin farkındayım.. Özür dilerim alakasız oldu ama sanırım her kelimem iş hayatı ile ilgili en azından dolaylı bir fikir verir diye düşündüm. Konuyu açan arkadaşıma tavsiye olarak sadece sevdiğin iş ne olabilir diye sormak isterim. İngilizde öğretmenliğimi? O zaman birleştir fikirlerini bir kaç arkadaşınla somutlaştırmaya çalış. Mekanın varsa veya evin etüt çalışmalarına müsaitse çevreni kullanarak özel öğrenci bul ilk aşamada.. Zaten öğrenci sayın belirli bir seviyeye geldiğinde göreceksin daha bir kendine güven ve daha yeni fikirler oluşacaktır işinle ilgili. Benim aklımdan geçen öğrenci portföyü belirleyip yola çıkman olur. İlla öğretmenlik mezunu olman gerekmiyor sonuçta üniversite öğrencileri cep harçlığı çıkarabilmek için bu yollara başvuruyor. Sen ve senin gibi birkaç arkadaşınla başlayabilirsiniz. Zamanla portföy genişler emin ol.

Umarım faydalı birşeylerden bahsedebilmişimdir. Arkadaşlar herkes yaptığı işi en iyi şekilde icra ederse bence hiçbir sıkıntı kalmayacaktır. Verimlilik konusunda da kesinlikle katılıyorum biz çok rahat bir milletiz bunun ceremesinide fazla çalışarak çekiyoruz. Çünkü çalışma saatimiz belki günde iki saat kadar..

Saygılarımla.
M.R.Sofuoğlu

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yöneticilik
Yeni Üye19 yazı
23 yaşinda ve daha yolun başinda olman çok güzel fakat farkındasındır zaman hızlı akıp geçiyor insanın farklı mesleklerde çalişması ufkunu genişletsede bi yerden sonra yetmiyor bence bi işten uzman olman gerekiyor yada imkanın varsa akademik egitime yönelmen gece çalişmak istemeyen düzenli bi yaşam isteyenler için en iyi tercih bence budur(marmara üniv.okumuş olduguna göre çalişkansındır bence zaman kaybetme egitimine devam et)ama çok para kazanayı diyosan saatlere artık çalişma hayatı karar verir saygılarımla
RT

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek