Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Akvaryumcu Açmak

BaşlatanicemanTarih07/04/2010 13:46:21Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Öncelikle Sakarya'dan selamlar herkese.

Nette gezerken burayı farkettim. Buradaki herkes gibi bende hayatımı idame ettirecek meblağları kazanmayı arzu ediyorum. Konuya dönecek olursam ;

Bulunduğum ilçe 30-35.000 nüfuslu bir yer. Burada belirttiğim gibi bir akvaryumcu yok ve ben bu açığı doldurmak istiyorum. Akvaryum ve balıklarla önceden beri ilgiliyim ve babadan gelen bir hobi bu.Ancak bunu nasıl ticarete dökerim , nasıl muvaffak olurum , mevcut bu boşluğu nasıl kara dönüştürebilirim?

İlgili arkadaşlardan varsa sektörle bağlantılı dostlardan fikir anlamında bilgi ve birikimlerinizi bekliyorum.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye88 yazı
pet shop olarak düşünsen tek akvaryum yerine daha iyi olmazmı?

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye6 yazı
Yorumunuz için teşekkürler Seda Hanım.

Ben Arifiye'de oturuyorum. Burada bu tip işyerlerinin olmaması tabiki bir avantaj. Araştırmak gerek yani pazarlarını, toptan alım üreticileri , yasal prosedürleri vb. Ben de bunlar için destek almak istedim.
Teşekkürler ilginize.

Saygılar.

Yeni Üye88 yazı

bence yerinizde çok güzel özellikle sapanca arifiye arasında olursa daha da güzel olur sapanca gelişmekte olan bölgelerden birtanesi sakarya da sefa akvaryumdan bilgi alabilirsiniz kuşlarda güzel meblağların dolaştığını biliyorum şimdiden başarılar

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye83 yazı
Akvaryum işi güzeldir.
adamın aklına hiç yoktur yani alayıp diye düşünmemeiştir ama yoldan geçerken görür sempati duyar girer içeri alır :)
bu akvaryum işi böyle :)
ama satmadan önce çok iyi bilgilendirmek lazım ki ilgilensin ve sıkılmasın
özellikle suyun temiz kalması ve aldığı akvaryuma göre balık çeşidi gibi..
küçük akvaryumda yaşamayan mutsuz olan daha pahalı balık verirsen balıklar ölür akvaryum kirlenir insanın hiç uğraşası gelmiyor
150 tl harcadım aldım bir tane 2 ay kullandım attım çatıya balıklarıda verdim birine
ama harbiden seviyorum
özellikle kurtları o kurtluktan zıp zıp çekmesini :D

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1359 yazı
Akvaryum yanında muhabbet, kanarya, güvercin vs yemleriyle beraber satışı olursa bence bu işi koparırsınız.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Tabiki de sadece akvaryum balığı yemi şusu busu zaten kurtarmaz zannedersem. Ama bunun yanında pet shop adı altında bir belge ve kurs söz konusu.Yani canlı hayvan satışı ile ilgili.

Bu iş için ortalama ne kadar yatırım yapmak gerekir?

Toptancı , tedarikçi firmalar ile iletişimde olan arkadaş var mı?

Yeni Üye35 yazı
bence olur bende geyvede oturuyorum 1 -2 ay önce burada açıldı şu an gayet iyi gibi yolun açık olsun

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
Burayı açarken sponsor bulma imkanımız olabilir mi?

Yani belirli bir firmadan tüm alımlar yapılsa stand vb. bulabilirmiyiz?

Saygılar.

Yeni Üye40 yazı
İstanbulda oturuyorum.Ama sakaryaliyim arifiyeden çikişta sapanca kavşağinin orda bir dukkan bulsan acayip iş yaparsin.Biliyosun butun sosyete nerdeyse sapancada..tabi çoğuda hayvan bakiyorlar.tek akvaryum değilde İCEMAN PETSHOP- adini verip başka hayvanlarda koysan supperrr olur.şimdiden başarilar inş. sapancaya giderken dukkanina gelir bi çayini içeriz.Başarilar kardeşim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
Eyvallah gardaşım inşaallah olurda sende gelir içersin çayını :)

Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaş yok yada yorum yapılmaktan çekiniliyor arkadaşlar.

Örneğin cam işiyle uğraşan var ise ortalama bir fiyat verebilir mi? Ne gider ne gitmez bir fizibilite yapmak lazım.

Saygılar.

Yeni Üye6 yazı
Arkadaşım ben hobi olarak akvaryumla ilgilendim.İzmirde birçok tanıdığım üretimhane var.Akvaryumculuk dışardan bakıldığı kadar hoş bir iş değil.Dükkan kendinin ise hiç düşünme yap derim.Ancak şunu unutmaki tatilin olmaz.Sürekli akvaryumlarla ilgilenmelisin.Balıklar nihayetinde birer canlı.Çok ilgi isteyen canlılar oldukları için devamlı dükkanda bulunman gerekir.Akvaryum ve profil hakkında yardımcı olabilirim.Dediğim gibi İzmirde bu konuda çevrem çok geniş.Birde satacağın balığı kendin üretebilirsen güzel para kazanırsın.En önemlisi dükkanın kendininse yapmalısın.Kirada yapılacak iş değil.Çünkü aylık getirisi hiç belli olmayan bir iş.Allah inşallah utandırmaz kardeşim.Hayırlı işler dilerim..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
Öncelikle teşekkürler gardaşım;

Üretim konusuna gelince bu da ayrı bir yer gerektiriyor ayrı bir maliyet ayrı bir tesis.

Ben de aslına bakarsan üretimhane konusunda düşünüyordum fakat ekonomik koşullar işte.İşyerini mecburen kiralamayı düşünüyorum.Şimdilik satacağım canlıları üreticiden hobiciden almayı planlıyorum fakat ileride Allah (c.c.) nasip ederse üretimhane düşünüyorum. KOSGEB den yararlanabilirimiyiz?

Saygılar.