Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yardım. . . Hangi Sektör Umutlu???

BaşlatantalippTarih24/03/2007 17:54:50Yorum39

İlk mesaj
Yeni Üye86 yazı
Herkese Merhaba, iki haftadır bu siteyi takip ediyorum ve iş dünyası üzerine bir sürü yorum okuyorum. Herkesin olumlu veya olumsuz yorumları var.İş açmak isteyenlere cesaretli ol,bilgili ol ve finansman destek sağla yeter diyorlar. PEKİ; ben soruyorum size; 15,000-20,000 ytl arasında bir sermayem var. Uzun zamandır araştırıyorum. Nedir piyasada yapılacak iş diye??.Bu arada yaşadığım kent sivas, 250 000 nüfuslu,orta gelirli bir kent. Piyasaya baktığım zaman,aşırı bir doygunluk var. Yapılmamış iş kalmamış ki,cesaretim var, kendime aşırı güveniyorum,tahsilimde var ve küçüklükten beride ticaretin içerisindeyim. Herşey gözlerimin önümde yani. Ben şimdi olan bir işi açsam, giderlerim aşırı fazla olacak. kiralar malum en ucuzu 2,500 ytl(aylık), o kadar firmanın arasında tutulayım derken, sermayem eriyip gidecek. Hadi bunuda geçtim, piyasa aşırı durgun, kimse adam akıllı iş yapamıyor ki...!!! Yani farklı olmakta işe yaramıyor.Kar oranları da çok düşük... İnsanlarımızda büyük şehirlerde ki gibi türlü türlü değil ki,tek türden insanlar,mecbur bir kesime hitap ediyoruz.Şimdi benim hakkımda olumsuz yorumlar yapılacak biliyorum ama umutsuzluğa düşmek elde değil, araştırmaya devam ediyorum ve SİZLERİNDE FİKİRLERİNİZİ VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. HANGİ SEKTÖR ÜZERİNE İŞ AÇAYIM DA HEM GELİRİ YÜKSEK OLSUN, HEMDE GELECEĞİ???
SAYGILARIMLA...
İŞİNİ BİLEN DAĞDAN KERVAN AŞIRIR,

İŞİNİ BİLMEYEN DÜZOVADA YOLUNU ŞAŞIRIR....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
Üye436 yazı
rterzioğlu benim komisyonculuktan kastım çok daha değişik, örneğim bazı illerimizde bazı ürünler cok ucuz VE aynı ürün başka bir ilde cok pahalı örnek adanada limonun perakende fiyatı 3 kilo 1 ytl olmasına rağmen istanbulda 1.60 ytl ben sebze halinden limonu toptan aldığımı düşünüp istanbuldaki resteurant, lokanta, fast food tarzı yerlere bir aracı sayesinde pazarlamasını yapabiliriz.Bu projeyi her ilde takım halinde sistematikleştirebilirmiyiz?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye436 yazı
örneğim bazı illerimizde bazı ürünler cok ucuz VE aynı ürün başka bir ilde cok pahalı örnek adanada limonun perakende fiyatı 50 krş olmasına rağmen istanbulda kilosu 1.60 ytl.Ben sebze halinden limonu toptan aldığımı düşünüp istanbuldaki resteurant, lokanta, fast food tarzı yerlere bir aracı sayesinde pazarlamasını yapabiliriz.Bu projeyi takım her ilde takım halinde sistematikleştirebilirmiyiz?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı

GÜZEL KARDEŞİM MALESEF PİYASA KÖTÜ DAHADA KÖTÜ OLCAĞI AŞİKAR SİZE TAVSİYEM ELİNİZDEKİ PARANIZI KIRMADAN DAĞITMADAN SEHİR ÇEVRESİNDEN GELİŞME GÖSTERECEĞİNE İNANDIĞINIZ DEĞİŞİK İKİ BÖLGEDEN UCUZA İKİ ADET ARSA ALIN SİZDE SİZİ İDARE EDECEK BİRİŞ BULUN ÇALIŞIN İNANIN 2-3 YIL SONRA BU ARSALAR SİZE İYİ GELİR SAĞLAYACAKTIR (NOT BU FİKRİMİ YAPMASANIZDA FİYAT ARAŞTIRMASI YAPIP NOT ALIN 2-3 YIL SONRA KARŞILAŞTIRIN) ŞUAN YATIRIM ZAMANI DEĞİL ÇÜNKÜ SİZİN SERMAYENİZ DAR KAYBEDERSENİZ TEKRAR O PARAYI BULMANIZ UZUN ZAMANINIZI ALIR HERHALDE.
osmankpt

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye683 yazı
Cevap veriyorum:
A) Gıda
B) Gıda
C) Gıda
D) Gıda
E) Gıda

Doğru seçeneği içlerinden kendin seç.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye46 yazı
çok sıkıştım.çeklerim yazıldı.İcraya verileceğim 2 günüm var acil 5000 ytl lazım.Satışlar sıfır.Acaibinize gidecek ama kapı kapı gezerek borç toplamayı düşünüyorum.Çünkü çevrem yardımcı olmuyor.yani kısaca kişi başı 10 tl yada 5 tl toplasam SANALDA DEĞİL KESİNLİKLE(kesinlikle dilencilik algılanmasın)..Evim gidecek icraya durumum çok vahim..Tavsiyeleri bekliyorum hemen ..sygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar biraz milliyetçi olaalım ve elimizden geldiği kadar çin malına girmemeye çalışalım iş kurmak içinde en az 1 ay bekleyelim kısaca seçimler sonrasına kadar önümüzü görmek lazım

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Di?er
Üye179 yazı
kardeşim hiç ugraşma o para ile çok iyi int.ortamında iş yapabilirsin
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye194 yazı
bence şuan en iyi sektör gıda

gıda alsatçılığı yapabilirsiniz bu işi yapabilecek bir aracınız varmı bilmiyorum eğer varsa sivas içi ve taşrasına gıda satışı yapabilirsiniz bir yer tutmanıza gerek kalmaz bir süre işin gidişine bakarsınız ona göre zaten yönünüz belli olur taşraya gidecekseniz gıdanın yanında ev hanımları için ucuz yollu ev gereçleride satabilirsiniz
ne satarsanız satın hanımlara satın

okan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
kardeş sivasda bir sektörde açık var o işi yapabilirsin birinci önerim fastfood yok sivasta mc donalds gibi king burger gibi sende sivas burger diye bir yer aç ama fastfooda uygun olsun onları taklit et ögrenci potansiyeli var rahat iş yaparsın sen orada sosyal işler üzerinde düşün ikinci önerim duvar kağıdı sektörünü araştır yeni yaygınlaşıyor bu işi bir arkadaşıma önerdim şimdi işleri iyi çok ucuz fiyata alınıyor yüksek fiyata uygulama dahil satılıyor başarılar dilerim umudunu kaybetme atak ve cesur ol

Yerleşim Türkiye / Kayseri