Sevgili Talipp ben senin komşu şehrin Kayseriliyim ve orada ikamet etmektediym. Sivasın koşullarını az çok bilirim. Yazdıklarına katılıYorum. Sana tavsiyem şu Yönde olacak. Şu aşamada imalat sektörüne girersen 3 yıl kadar cepten harcaman gerekli. Yani bugünlerde zor iş ve paran da yetmez. Sen bugünlerde hazır gıdaya yönelmelisin. Örneğin en iyi Üniversitenize yakın bir yerde bir Fast-Food açmalısın. Ama diğerlerinden farklı olamlısın. Örneğin öğrencilerin en sevdikleri şey fast food yiyeceklerinin çok nezih ortamda ve istedikleri şekilde hızlıca gelmesidir. Yani bir öğrenci fast food isterken ketcap olmasın der ama bakar ki ketcaplı gelmiş. Söylene söylene yer ya da iade edip başka ister ve yedikten sonra da bir daha gelmez. Senin yapman gereken birer dürüm fişi hazırlaman ve bankalardaki fişmatik gibi bir yerde hazır etmen ve yanına bir kalem koyman. Fişler numaralı olmalı ve üzerine Tavuk eti, Marul, maydanoz, soğan, ketcap, mayonez, patates cipsi v.s. v.s. gibi içine konan malzemeler ve karşılarında kutucuklar olmalı. İsteklerine göre doldurup kasa sırasına verilmeli ve sürüm ustası listeye göre dürümleri hazırlamalı. Ana fiyat belirlenmeli ve buna göre fiyat çıkarılmalı. Örneğin.Tam dürüm 1,5 ytl ( Tavuk=70 YKR, Marul:10 YKR, Maydanoz:10 YKR, Ketcap:15 YKR, Mayonez:15 YKR, Patates:20 YKR, Soğan:10 YKR gibi) İsteklere göre fiyat belirlenmeli ve çekicilik sağlanmalı. Nuaralar bir fişte iki tane olmalı. Müşteri birini yırtıp kendi almalı diğeri fişinde kalmalı. Hazır olan dürümler üzerindeki fiş numarasıyla hazırlananlar bölümüne konmalı ve müşteriler numarasına göre oradan kendi döner dürümlerini alabilmeli.Çok müşteri kazanacağına inanıyorum. Neden böyle sistem derseniz Kayserili arkadaşlarım bu sistemi İstanbulda uygulamışlar ve çok rağbet görmüşer şimdi daha değişik bir sistem çıkarmışlar o da üyelik sistemi. bunu da öğrendikten sonra burada yazarım. Saygılarımla.
Süper Gelecek