Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yardım. . . Hangi Sektör Umutlu???

BaşlatantalippTarih24/03/2007 17:54:50Yorum39

İlk mesaj
Herkese Merhaba, iki haftadır bu siteyi takip ediyorum ve iş dünyası üzerine bir sürü yorum okuyorum. Herkesin olumlu veya olumsuz yorumları var.İş açmak isteyenlere cesaretli ol,bilgili ol ve finansman destek sağla yeter diyorlar. PEKİ; ben soruyorum size; 15,000-20,000 ytl arasında bir sermayem var. Uzun zamandır araştırıyorum. Nedir piyasada yapılacak iş diye??.Bu arada yaşadığım kent sivas, 250 000 nüfuslu,orta gelirli bir kent. Piyasaya baktığım zaman,aşırı bir doygunluk var. Yapılmamış iş kalmamış ki,cesaretim var, kendime aşırı güveniyorum,tahsilimde var ve küçüklükten beride ticaretin içerisindeyim. Herşey gözlerimin önümde yani. Ben şimdi olan bir işi açsam, giderlerim aşırı fazla olacak. kiralar malum en ucuzu 2,500 ytl(aylık), o kadar firmanın arasında tutulayım derken, sermayem eriyip gidecek. Hadi bunuda geçtim, piyasa aşırı durgun, kimse adam akıllı iş yapamıyor ki...!!! Yani farklı olmakta işe yaramıyor.Kar oranları da çok düşük... İnsanlarımızda büyük şehirlerde ki gibi türlü türlü değil ki,tek türden insanlar,mecbur bir kesime hitap ediyoruz.Şimdi benim hakkımda olumsuz yorumlar yapılacak biliyorum ama umutsuzluğa düşmek elde değil, araştırmaya devam ediyorum ve SİZLERİNDE FİKİRLERİNİZİ VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. HANGİ SEKTÖR ÜZERİNE İŞ AÇAYIM DA HEM GELİRİ YÜKSEK OLSUN, HEMDE GELECEĞİ???
SAYGILARIMLA...
İŞİNİ BİLEN DAĞDAN KERVAN AŞIRIR,

İŞİNİ BİLMEYEN DÜZOVADA YOLUNU ŞAŞIRIR....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
Merhaba,
Karlı bir iş yapmak istiyorsunuz benim size teklifim şu olacak;
Ben şu anda güvenlik malzemeleri ithalatını ve yurtiçine dağıtımını yapan bir firmada bayi kanal müdürü olarak görev yapıyorum. Yurt genelinde bayilikler veriyoruz.
Detaylı bilgi : http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=3517

Yerleşim Türkiye / Ystanbul YzmirMeslek Yöneticilik
kar orani cazip ama sermayesi yeterlimidir ki arkadasimizin?
ama ben senin yerinde olsam bir ihtiyaci giderecek bir ise sermaye olarak girerdim.iste tecrubem yoksa "guvenilir" birini ortak alirdim.ve isi kurardim.
For Turkey

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er

en ucuzu 2500 ytl kira sivas'da mı :))) bence daha ucuza bir yer kiralarsın gibime geliyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
İşyerinizin iş yapabilmesi için meydan bir yerde olması gerekiyor. Sivasta nüfusun yoğun olduğu belli mekanlar var, e malum o mekanlarda da fiyatın başlangıcı bu...
İŞİNİ BİLEN DAĞDAN KERVAN AŞIRIR,

İŞİNİ BİLMEYEN DÜZOVADA YOLUNU ŞAŞIRIR....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
15-20 milyar sermayen koyabileceğin maksimum para ise ve bu paranın ardı da yoksa daha hesaplı bir yer kiralaman bence daha uygun olur.
üniversiteye ya da yurtlara yakın bir yere fotokopici açabilirsin.10-15 metrekarelik bir dükkan ve 2-3 milyarlık sıfır bir fotokopi cihazı yeter de artar sana.garantisi devam eden ikinci ellerini de bulmak mümkün piyasadan.ders notları,pahalı kitapların fotokopileri,geçmiş yıllarda çıkan sorular önemlidir öğrenci adam için.ya da cep telefonlarındaki resimleri de basabilirsin bir dijital fotokopi makinasında.özellikle kızlar için foto önemlidir.
kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
gıda sektörüne gir.
300 milyona normal caddede yer tut depo tarzı ve ufak bi büro içine. 8-10 milyara normal bi panelvan araç al.
sonra firma üretiici yada büyük toptancıların merkezleriyle görüş. sivsta satışlarını üstlen. türkiye'De üretilipte sadece yöresel satış yapabilen o kadar çok firma varki gıda sektöründe bunları iyi belirleyip onların yapamadığını yani mallarını kendi bölgelerinin dışında satabilirsin. bunun onlara maliyeti çok olur ama çalışmayı sen yapıp daha toptan alım yaparsan bu onlara da uyar sanada kazandırır.çoğu ilk etapta kar bile istemez senden yayılımı kar bilir. param yetmez diye korkma az ucundan göstersen çoğu firma 60-90... gün vadeyle malı yığar. tek yapman gereken piyasaya girmek yavaştan yavaştan. mal batırma yeter. az kazançla başlar sonra dev olursun. olumlu süreklilik arzadersen bu senin kar marjını yükseltir.çalışmaya göre ilerisi mutlaka olacak bir iş.hadi hayırlı işler..
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
aklımda öyle bir fikir varki az biraz sermayem ve birazda çevrem olsa oluktan akar gibi para akar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Sayın arkadaşım küçükte olsa elindeki mevcut sermayeye sahip ol o kadar kötü bir piyasa varki sana hiç bir öneride bulunamıyorum çay ocağı bile kan ağlıyor. Benim elimde oldukca büyük işler olmasına rağmen harcadıklarımı tahsil edemiyorum.Sana bir ağbi nasiyatı ortaklıktan uzak dur.Bahtın şansın açık olsun.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
SIVASLI ARKADASIM BU ELINDEKI SERMAYE O KADARDA KÜCÜK DEGİL KAPİTALİN AZ VEYA COK OLMASI HIC ONEMLI DEGIL BUYUK KAPİTALLERLE HIC IS YAPAMAYAN INSANLAR TANIDIM YASIMIN KUCUK OLMASINA RAGMEN BIR KERE NE ISI YAPAYIM DERKEN CARESIZLIGINI GOSTERIYORSUN SEN CARESIZ DEGILSIN SADECE YOLUNU SASIRMIS YOL AYRIMINDA BEKLIYORSUN ONUNE HER CIKAN ÖTOBUSE BINME SAKIN HA SEN YAPMAK ISTEDIGIN BASARILI OLACAGIN HER SABAH NESE ICINDE GIDECEGIN BIR ISYERINI KENDIN SECECEKSIN HAYATTA PARA ONEMLI DEGIL AMAC SEVDIGIN BILDIGIN BASARILI OLACAGIN BIR SEKTOR BULMAK DEGILMI BILDIGIN ISI YAP BILMEDIGIN ISE SAKIN GIRME ORTAKLI ISE SAKIN GIRME COK ZORDUR SONU HEP HUSRANLA BITMISTIR PARANI SAKIN KUCUMSEME PIYASAYA GELINCE BENDE AGLIYORUM AMA CORBA PARAMIDA CIKARTIYORUM TABI ISLER COK COK IYI DEYIL AMA GIDERLERINI HERTURLU CIKARTIRSIN DURUST . AZIMLI .GULERYUZLU . OLDUKCA BASARILI OLURSUN TICARET TURKIYEDE DEVRIM DEGISTIRIYOR COK COK KARLIDA DEGIL SADECE MEMUR MAŞİN CIKAR GUZEL KADESIM COK COK PARA KAZANMA UMIDIN VARSA HIC BASLAMA BU PIYASADA GORDUKLERIN %80 ÖZAL DEVRI RANCILARIDIR VEYA KARA PARA AKLAYAN INSANLARDIR IMRENME SAKIN BUYUK ISIN BUYUK GIDERI OLUR KUCUK ISINDE KUCUKUK GIDERI OLUR ESNAFLIK BIR HASTALIKTIR BU HASTALIK NE TATIL BILIR NEDE BAYRAM VEYADA CENAZE BILMEZ HERGUN ACMAMAN GEREKIR TEZGAHINI COK SEY OGRETIR COK DA YIPRATIR IYI DUSUN HASTALIKTIRBU IS BIDAHA NE ISI YAPSAM DIYE DUSUNME HANGI SEKTORE MEYINLIYSEN O ISI YAP BU IS KARLI SU IS KARSIZ DIYE DUSUNME ORNEGIN BIR SIGARANIN KARINI KIMSE BILMEZ SATANDAN BASKA PEKI KARSIZDA BU ADAM NEDEN SATIYOR BU ZIKKIMI ANLATAYIN BIR SIGARANIN KARI YILLIK HESAPLANIR YILLIK HESAPLANDIGINDA %150 YE GELIR BU KADAR BASIT HESAP DOGRU SASIRMA SANA BASARILAR AMA 2008 ZIN YARISINDA BASLA CONKU COK KARANLIK GOZUKUYOR ISLER IYICE ZORLASACAK ONUMUZDEKI YILLARDA BU DAHA GOZUKENIN BASLANGICI CUNKU INSANLAR EV ALDI ARABA ALDI VE BUNLARI 10 YILLIK ALDILAR 2 YILI BITTI GERIYE 8 YIL KALDI VE GIDERLERINI IYICE SIKTILAR ZORUNLU IHTIYAC HARICINDE ALMIYORLAR BIRSEY YAPILAN ISTATISLIKLER SONUCU SAGLIK SEKTORU 10YIL ICINDE BUYUYECEK KOKLENECEK BIRDE SANA NASIHATIM OLSUN KULAK ASARSAN ?PESIN AL PESIN SAT BUNU YAPTIGIN SURECE NORMAL GIDER LOKOMOTIFIN BASARILAR AMA BEKLE DERIM TURKIYEDE ISLER PARA KAYBEDILEREK OGRENILIR. DEMEME YANILMA YONTEMIYLE .ISTE O YUZDEN DIYORUM TURKIYEDEKI TICARET DEVRIM GECIRIYOR BUNA ADEPTE OLANLAR SAG KALACAK IYI DUSUN AMA SEVDIGIN ISI YAP SEVDIGIN ISI YAPARSAN DAHA BASARILI OLURSUN KARDESIM ... PARANI SAKIN KUCUMSEME O PARANIN BIRDE O KADAR GOLGESI OLUR BIZ ESNAFLAR HEP AGLARIZ ASLINDA HERGUN BIR TIYATRODUR BIZIM HAYATIMIZ SAHNELER ISE DUKYANLARIMIZ TICARET HANELERIMIZDIR BIZIM TOPALA GORE AGSARIZ SACA GORE TARAKTIR MISALIMIZ AMA SU VARKI YINEDE O DORT DUVARDAN VAZGECEMEYIZ BIR TURLU .............
MT78

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
ben suan sadece elındekı parayı erıtmeden tut derım cunku bu pıyasada suan ustu kapalı bır krız yasanıyor buyuk sermayelı sırketler bıle ıflasın esıgınde kucuk yatırımcıların barınma sansı cok dusuk arkadasım

Yerleşim Türkiye / DYYARBAKIRMeslek Ticaret
kar deşim benim sermayem yok ama yapmak istiyorum nerden başlıyım nasıl yapacagım bilmiyorum nası olacak???

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
sayin mt78..
yaziniz her yönü ile gercekci ve tecrübe dolu...
dedem halä sag...doksanüc yasin da..
inanirmisiniz o hali ile her ama her gün üc bes saatligine de olsa dükkan a ugruyormus..
dayim baba bosuna yorulma buralarda kalk eve git dediginde aynen sizin yazinizin sonuda ki gibi bir yanit veriyormus..
ama kendisinin yani dedemin kullandigi ifade tam eski toprak anadolu insani gibi..aynen söyle ;essegin dölü
sen daha bilmem benim neremdeyken ben yine bu dört duvar arasindaydim..aradan yetmisbes sene gecmis bak halä buradayim ..bu dükkan gün geldi bana tarla tapan sattirtti..gün geldi o sattigim tarla tapan gibi bes tarla tapan aldirtti..
diyecegim..dedem cokk eski bir esnaftir...millet krizden bahsedince gülüyormus..sorduklarinda da sanki umumi harp yada harp tehlikesi varda ..hükümet dükkanimin basina bir asker dikmis ondan bir tane satabilirsin bundan iki tane satabilirsin veya su mallardan hic satamassin kalan mallarini da bize vereceksin diyormus..baba hakikaten hic böyle oldugu zamanlar olmus mu bu memlekette dediklerinde hee ya!
ilk i inönü zamaninda digeride böyük kitlikta oldu dermis.arkasindan da u len sizde esnafmisiniz üzerine günes eyice dogduktan sonra acilan dükkani kocasindan sonra yataktan kalkan kadina benzetir..ekiside bii halt a yaramaz dermis..
sanirim hakli da..ya sizce..?

d.hek.

Yerleşim ALMANYAMeslek Di? hekimi
selam arkadaşlar ben bir ögrenciyim 19 yaşındayım ama her gecen gün ögretimin zorlaşması üzerine insanlar bulanım içinde öss insanların korkulu rüyası oldu her ailede bir baskı çocuklar üzerinde ewet haklılar ama zor çok zor ben ise ticareti seven bir insanım k.maraş ın bir ilçesinde yaşıyorum bakıyorum hangi sektör daha iyi giyimmi gıdamı mobilyamı bakıyorum hepsinden aşılmış bir şekilde kararsız kalıyorum ne yapalım ne edelim insalarlar burda askari ücrete talim etmek zorunda kalıyor size sorum türkiyede ne gider ? ben bakıyorum birşey gitmiyor bir iş planımız vardı şimdi keşke yapsak dedigimiz kuzenimle bir kasabada internet cafe yoktu açalım dedik araştırdık 10.000 ytl ile güzel kapatıyorduk aylık geliri 2.500 ytl olurdu bize kalan 1.000 ytl kalıyordu ama olmadı şimdi biri açtı aynı planladıgımız gibi ondan sonra öyle bir fırsat geçmedi elimize şimdide kararsızlık içindeyiz
savas

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Arkadaşım iş illaki mal alıp satmak değildir. İş yapmak dükkan açmakta değildir. Ortakta olabilirsin biryere. Teklif etmeden kimse sana gelip teklif etmez.

Artık piyasalar çığırından çıktı. Büyükler piyasayı doyurdular artık küçük balığı yutmanın son dönemini yaşıyoruz. Büyük marketlerin şehir dışına çıkma yasası fos cıktı.

http://www.patronturk.com/index.php/kuculun-ama-buyuk-dusunun/
http://www.patronturk.com/index.php/para-kazanmanin-formulu/

bu iki yazının düşüncelerinizi değiştireceğine inanıyorum.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Arkadaşım artık bu piyasada EN ucuz Satan Ve EN pahalı satan kazanıyor...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
arkdaşlar ben kriz olduguna fazla inanmıyorum ya ben olagan yaşantımı yaşayıp gidiyorum insanlar için degil ama büyük yatırımcıları etkiler küçük iş yapanlatr için fazla etkileyici birşey olduguna inanmıyorum
savas

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Sevgili Talipp ben senin komşu şehrin Kayseriliyim ve orada ikamet etmektediym. Sivasın koşullarını az çok bilirim. Yazdıklarına katılıYorum. Sana tavsiyem şu Yönde olacak. Şu aşamada imalat sektörüne girersen 3 yıl kadar cepten harcaman gerekli. Yani bugünlerde zor iş ve paran da yetmez. Sen bugünlerde hazır gıdaya yönelmelisin. Örneğin en iyi Üniversitenize yakın bir yerde bir Fast-Food açmalısın. Ama diğerlerinden farklı olamlısın. Örneğin öğrencilerin en sevdikleri şey fast food yiyeceklerinin çok nezih ortamda ve istedikleri şekilde hızlıca gelmesidir. Yani bir öğrenci fast food isterken ketcap olmasın der ama bakar ki ketcaplı gelmiş. Söylene söylene yer ya da iade edip başka ister ve yedikten sonra da bir daha gelmez. Senin yapman gereken birer dürüm fişi hazırlaman ve bankalardaki fişmatik gibi bir yerde hazır etmen ve yanına bir kalem koyman. Fişler numaralı olmalı ve üzerine Tavuk eti, Marul, maydanoz, soğan, ketcap, mayonez, patates cipsi v.s. v.s. gibi içine konan malzemeler ve karşılarında kutucuklar olmalı. İsteklerine göre doldurup kasa sırasına verilmeli ve sürüm ustası listeye göre dürümleri hazırlamalı. Ana fiyat belirlenmeli ve buna göre fiyat çıkarılmalı. Örneğin.Tam dürüm 1,5 ytl ( Tavuk=70 YKR, Marul:10 YKR, Maydanoz:10 YKR, Ketcap:15 YKR, Mayonez:15 YKR, Patates:20 YKR, Soğan:10 YKR gibi) İsteklere göre fiyat belirlenmeli ve çekicilik sağlanmalı. Nuaralar bir fişte iki tane olmalı. Müşteri birini yırtıp kendi almalı diğeri fişinde kalmalı. Hazır olan dürümler üzerindeki fiş numarasıyla hazırlananlar bölümüne konmalı ve müşteriler numarasına göre oradan kendi döner dürümlerini alabilmeli.Çok müşteri kazanacağına inanıyorum. Neden böyle sistem derseniz Kayserili arkadaşlarım bu sistemi İstanbulda uygulamışlar ve çok rağbet görmüşer şimdi daha değişik bir sistem çıkarmışlar o da üyelik sistemi. bunu da öğrendikten sonra burada yazarım. Saygılarımla.
Süper Gelecek

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker
Savash:
Sen yaşamıyor olabilirsin. Devlet memurlarıda yaşamıyor olabilir.
Kapanan fabrikalarda çalışan insanların bankalardan ev, araba için krediyi nasıl ödeyecekleriniz zannediyorsun.
Tüketimde yaşanacak azalma fabrikaları kapanmaya itiyor. Doğal olarka kısır döngü herşeye bağlı olarak devam ediyor.

İşsiz sayısı bir ülkede düzenli veya düzensiz olarak artıyorsa kriz var demektir.

krizi hissetmeyenler yakında hissetmeye başlarlar merak etmeyin. Bu kriz herkesi etkiler bunu bilmek gerek.
Süper Gelecek

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
sizce krizden etkilenmiş sektörlerde yaşanan durgunluktan dolayı para hangi sektöre yönelecektir?

rterzioğlu soruna cevap olarak komisyonculuk desem, nedemek istediğimi merak edermisin?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
ÜNIVERSITENIN YANLARINDA CAFE EGLENCE YERI VEYA TÜRKÜ BAR İYİ YAPILIR RAHAT OL
a.özdemir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
kardeş herkesin iş yapma kapasitesi farklıdır.... sana ben olsam arkadaşın dediği gibi gıda işine gir derim bende... başka bir arkadaş olsa sana bilişim şirketine gir der...yani sen kendine hangisini doğru buluyorsan onu yapppppp. pazarlama işi en iyi iş bence::::

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Mühendis
Kardeş benim düşüncem şudur,asla zarar etmeyecek iki sektör varsa onların biri GIDA biride SAĞLIK'tır.Elbette şu sıralar ekonomik kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyoruz.Sadece bizmi tüm dünya ülkeleri öyle,ama benim kanaatim şudurki insanlar boğazından da sağlığından da feragat etmez.Piyasa her şeye doymuş evet doğrudur piyasa herşeye doymuş ama hiç yapılmamış bir iş araştırayım bulup o işi yapayım desen öyle bir iş yoktur herhalde,önemli olan dürüstçe ve azimle çalışıp tutunabilmek.....saygılar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
pst99: rterzioğlu soruna cevap olarak komisyonculuk desem, nedemek istediğimi merak edermisin?

Karlı bir iş dimi komisyoncoluk. Nakit yatırımı istemeyen, bir anlamda iki tarafı buluşturan aracı. En karlı bu iş olsa gerek. Onun içindirki ticaret yapan kişilerin hepsi komisyonculuğu seçiyor. Elini sallasan komisyoncuya çarpacağın bir piyasada iş yapabilmek. Aslında yapılmıyor mu evet yapılıyor. Para kazanlarda var...

Ama piyasada 3 çeşit insan var;

1. Gerçekten piyasa ve ürün hakkında pazarı olan insanlara mal aracılık yaparak iyi paralar kazananlar.
2. Bilgisi olmayan ama herşeyi satan insanların olduğu piyasa
3. Aslında işini aracılık olarak gösteren, ama piyasayı dolandırmak için ticaret hayatına atılan kişilerin, aracılık işlerine vurduğu baltalama. yapanlar...

Bir arkadaşım Rusya'dan yaptığı bir bağlantı sayesinde, yıllık anlaşma ile aylık 50 bin dolar kazanç sağladı. Hiç elini sürmeden banka komisyoncusu her ay 50 bin doları hesabına yatırdı bir yıl boyunca...

Dünya bu kadar globalleşmeseydi en güzel işlerden biriydi..

merhaba ;

sivaslı arkadaşım.sana bu global kriz ortamında en çok kazandıran sektör şu dersem yalan olur.ama piyaayı biraz takip ediyorsan borsanın mevcut durumundan haberdarsındır.borsa şuanda uzun vadede yatırım yapılabilecek en karlı kurum.haber okumaya birazda meraklıysan tam senin işin derim.biraz izle borsayı.şöyleki turkcell geçtiğimiz ay içerisinde 5000 ytlye 6 günde 1100 ytl para kazandırdı.20.000 ytl yatırmış olsaydın bu gün 25.000 ytlyle nasıl iş kurarım diye soruyor olurdun.ben borsadan çekiniyorum diyorsanda şunu önerebilirim.1 hafta takip et ve değerlendirdğin bir senet'e uzun vadede yatırım yapabilirsin.ayrıca bu gibi yatırımlar için çalştığın bankadan ve aracı kurumlardanda destek alabilirsin.saygılarımla..
metinc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Borsa ile birinin geçimini sağlayıp ayrıca para kazanacağını zannetmiyorum. İş değil borsa. İşten kazandığın paraları yatıracağın bir yatırım aracı. Anlamıyorsan bir gecede batırırlar. Anlıyorsan batman biraz üzün sürebilir ama çok uzun sürmez.

Kira ödemeyeceğin, veresiyesi olmayan hangi iş olursa olsun onu yap...
Bu ikisinden de vebadan kaçar gibi kaç..
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
20 milyara kartıng acamassın ama ortak olabılırsın yada paintball merkezi kur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
çok düşük bir sermaye fakat çini araştırmanızı tavsiye ederim tabiki şuan en umut vaad eden sektör Bilgisayar Yazılım yazılım derkende Web tasarımı kast etmiyorum projeye dönük olarak yapabilirseniz çok paralar kazanılabilir fakat dediğim gibi çini takip etmenizi hele hele kimsenin fark edemediği bir sektör var ki oyuncak sektörü çok büyük meblalarda paralar kazanılıyor. Bu gün Türkiyede 50 100 150 YTL ye satılan oyuncaklar çinden çok cazip fiyatlara alınıp etiketleri değiştirilip bize yutturulmakta tavsiyem bu sektörleri incelemeniz.
www.turkisletmerehberi.com Türkiyenin En Kapsamlı Kobi Rehberi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im