Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ne Yapmak İstiyorum?

Başlatanela16Tarih15/03/2007 21:57:00Yorum45

İlk mesaj
Herkeze selamlar...

özel bir sektörde insan kaynakları sorumlusu olarak çalışmaktayım.Fakat üretkenlik olmadan sadece programlanmışcasına hergün aynı işleri yapmak bana çok sıkıcı geliyor.Hayatta en büyük amacım kendi işimi kurmak kafamda birkaç tasarladığım iş var ama balıklamasına dalmak tabiki çok yanlış olacak.Aslında ben büyük işler başarmanın sırrını büyük birleşmelerde görüyorum yani hırslı kendine güvenen ve özveriyle çalışabilecek yılmayan ve riski kazanmanın yarısı olarak görebilen bir ortak arıyorum.Adım ela bursada yaşıyorum ve 26 yaşındayım 2 üniversite bitirdim az biraz sermayem var başkaları için değil kendim için çalışmak istiyorum sizcede mantıklı değilmi? Bu konuya ciddi yaklaşan arkadaşları bekliyorum.

e-ela@hotmail.com
ela

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek İnsan kaynakları
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
ela hanım sizi takdir ediyorum. dilerim birgün amacınıza ulaşırsınız. benim yorumum bir birleşme büyük idealler için gerçekleşecekse tarafların gerçektende hakkını verecek doğru insanlar olması gerekiyor. birçok birleşme sonucu büyük güçler oluşmuştur ticari hayatta, insan bakınca imrenir, hırslanır. neden olmasın der ve hayal kurar... ama benim gözlemlediğim bazı şeyler daha başlamadan insana acaba dedirtiyo.gerçekçi düşünürsem böyle olurmu acaba dedirtiyor. ''birleşmeler sonucu güzel bir rüzgar ve zor şeylerin üstesinden gelinmesi..devamı ise biraz buruk! belli bir yerden sonra salıverme ve bıkkınlık,, nerde başlangıçtaki hırs. iişler zaaten bişekilde yürüyor. o güzel rüzgar nerde.. yaprak kımıldamaz insanın içinde. iş seninmi değilmi pek umursamazsın bile ya.ancak kaybetmeye başlarsan bişeyler kımıldar, acıtır.''. işte bütün bunlar oluyor insan azda olsa bişeylere kavuşunca eskisi gibi olmuyor buda birleşmelerde sorun olabiliyor.ben ticretle uğraşıyorum yetkilerim çok ama bi aile şirketi ve herşeyi istediğim gibi yönlendiremiyorum, önümü açamıyorum buda beni kasıyor. çok düşündüm ve istiyorum tamamen kendi işim olmasını bu durumdayken bile(çünkü aslında buda zaten benim işim)şu durumda kendimi feda etmişim gibi geliyo walla.sanki bıkkınım.. benim bir dönem zihnimi bunlar meşgul etti. o yüzden yazdım. ben herzaman merak ederim başkaları ne işler yapmayı hesaplar ne sonuçlara varır. çünkü hep düşünürüm bende, herşeye bakış açımda vardır biraz acaba yeni bir fikir mi diye? başkalarının farkettiklerinide merak ederim. paylaşmak hep güzeldir.(galiba çok uzun yazdım)
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Ben de özel bir şirkette ithalat müdürü olarak çalışıyorum,ve başkalarını zengin etmekten sıkıldım,kendim için çalışmak ve kendi işim için de bukadar hayattan fedakarlık yapmak istiyorum.Eskiden insanlar zorla köle yapılırdı zenginler tarafınlar ,şimdi biz kendi ayaklarımızla köle oluyoruz?

Bana mail atasarsınız sizinle fikirleriniz hakkında konuşmak isterim,yeni bir işe atılmak her açıdan risk ve çok fazla araştırma ve bizde olmayan parayı gerektiriyor...Ama denemenin hiç dememekten kötü olduğunu düşünenlerdenim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Sa?lyk hizmetleri

HİÇ DENEMEMENİN ,DENEMEKTEN KÖTÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERDENİM!!!(klavyemle ilgili sorunlarım var anlaşılan:))

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pinar
Ben de özel bir şirkette ithalat müdürü olarak çalışıyorum,ve başkalarını zengin etmekten sıkıldım,kendim için çalışmak ve kendi işim için de bukadar hayattan fedakarlık yapmak istiyorum.Eskiden insanlar zorla köle yapılırdı zenginler tarafınlar ,şimdi biz kendi ayaklarımızla köle oluyoruz?

Bana mail atasarsınız sizinle fikirleriniz hakkında konuşmak isterim,yeni bir işe atılmak her açıdan risk ve çok fazla araştırma ve bizde olmayan parayı gerektiriyor...Ama denemenin hiç dememekten kötü olduğunu düşünenlerdenim.

madem ithalat müdürüsün getirtebileceğin ürünler varsa ben müşteri bulabilirim.piyasası kuvvetliyse tabi bu ürünlerin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
sevgili pınar yazdıklarını okudum ve evet sana katılıyorum fikirlerimiz aşağı yukarı aynı sayılır evet bende seninle konuşmak isterim kim bilir bakarsınız......NEDEN OLMASIN
ela

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ynsan kaynaklary
BASKALARINI ZENGIN ETMEK?

Hemen su soru geliyor aklima "Eger siz olmasaydiniz o baskalari yine de zengin olmayacak miydi?"

Ticari bir kurulusu, hatta gerceklestirilen bir tek islemi, mesela 3 kurusluk bir malin satilmasini buyutec altina aldigimizda bunun komple bir sistem ve bir prosedurler butununden gecerek gerceklestigine sahit oluruz.

Alisik oldugumuz organizasyon semalarindan (alt alta oklarla bagli kutular: Yonetici-----> Filanca Departman----> Falanca Mudur----> Blablabla memuru--->vs. vs.) farkli olarak isleyis esnasinda tum departmanlar ve is birimleri ic ice gecmis bir gorunum sergilerler. Tipki birbirini kapsayan, kesisen ve yeni kumeler olusturan kumeler gibi.

3 kurusluk malin satilmasina kadar gecen islemler, satilmasi esnasinda etkilenen birimler ve satistan sonraki islemler bilgi akisi seklinde yonetime dogru giderken birbiriyle kesisen diger birimler arasinda paylasilarak o bolumlerde de yapilmasi gereken yeni islere ve neticede degisikliklere sebep olurlar.

Bu isleyisi karmasik bir sisteme sahip bir makinaya, veya insan bedeni benzeri canli bir organizmaya benzetebilirsiniz.

Is akisinda departmanlarin birbirini desteklemesi, birbirinden etkilenmesi surekliligi ve devinimi ve eger dogru gerceklestirilirse dogal bir buyumeyi saglar. Isletmede buna cironun artmasi veya daha dogrusu karliligin arttirilmasi olarak karsilik bulabilirsiniz.

Daha once de baska bir yerde verdigim bir ornek vardi. Isin gerceklestirilmesi aninda departmanlar arasi destegin (bilgi alma, bilgiyi isleme, islenmis bilgiyi aktarma) azalmasi veya tamamen ortadan kalkmasi veya bu yapinin saglanamamis olmasi durumunda canli bir organizmada karsiligina bakarak neler olabilecegini anlatan bir ornek bu:

Cok fazla detaya girmeden inceleyelim. Yasadigimiz surece belki de en cok yaptigimiz sey nefes almak. Solunumun fiziksel ve gorunen iki bolumu var. Bunlardan birincisi nefes almak, ikincisi nefes vermek. birinci asamada nefes alarak cigerlerimizi havayla doldurdugumuzda bir dizi karisik islem gercekleserek cigerlerimize nefes ver talimati gelir. Bundan once solunan havadaki oksijen mumkun olan en buyuk hizla kandaki parcaciklar tarafindan emilir. Bunyelerindeki karbondioksit cigerlerdeki bosluk icine salinir. Kan ile oksijenin temasini saglayan minik odaciklarin genislemesi, havayla birlikte ortama giren zararli parcaciklarin ozel bir sivi tarafindan tutulmasi, oksijenle doyurulan kanin akisinin saglanarak daha fazla emilin olusturulmasi hep nefes almak icin genisleyen cigerlerin bu gorevinin disinda baska birimler tarafindan gerceklestirilen destekleyici ve tamamlayici faaliyetlerdir. Tum bunlardan sonra cigerler buzulerek icindeki havayi bosaltir. Birakin yukaridaki islemlerden bir tanesinin aksamasini, cigerlere nefes al--> dur--> nefes ver komutlarinin isleyisinde bile olusabilecek kucucuk bir aksaklik durmadan nefes almaya veya solunumun durmasina sebep olur.

Isletmedeki bir departmanin (yani departmani olusturan kisi ya da kisilerin) gerceklestirdigi islem de cigerlerin sadece nefes almak icin genislemesi, vermek icin buzulmesi gibi degerlendirilebilir. Saydigimiz diger faaliyetler bu birim ile kesisen diger birimlerin destekleyici, tamamlayici, bilgilendirici ve faydaya donusturucu faaliyetleridir.

Bu mantikla baktigimiz zaman bir tek birimin, isletmenin hayatta kalmasini sagliyorum seklinde dusunmesinin gercekci olmadigini gormus oluruz.

Bakis acimizi konuyla ortusecek seviyede tutarak tek kisilik isletmelerin basit yasam formuna sahip amipler gibi oldugunu soyleyebiliriz. Gelismis organizmalardan farkli olarak tek hucreli yasam formlari sadece canliligini devam ettirmeye, olusabilecek olumsuz cevre kosullarina karsi daha dayanikli olmaya calismaktatir. Tum faaliyetleri bu sekilde ozetlenebilir.

Iste yine bu mantikla baktiginizda neden gelismis bir organizasyona sahip olmayan isletmelerin sayisinin daha cok oldugu, Piyasa sartlarindan neden bu isletmelerin daha cok etkilendigi ve daha cok faaliyetlerinin durdugu daha kolay anlasilabilir.

Is dunyasinda tek hucreliler gibi olursaniz, gelismis bir organizmanin size karsi kullanacagi antibiyotiklere cok fazla dayanamazsiniz.

Ya sizin yasam alaniniz yani is sahaniz gelismis organizmalarla ayni ortami paylasmayacak (-ki bu durumda gerekli enerjiyi ve dokulari olusturarak yeni bir gelismis organizma olusturabilirsiniz)(Is Dunyasinda Bos Alan Yakalamak),
ya onlara fayda saglayacaksiniz (bayilik, fasonculuk vb.),
ya da gelismis bir organizmanin parcasi olacaksiniz. (yonetici, satinalmaci, muhasebeci, pazarlamaci vb.)

Yoksa "Denedik, olmadi." diyenler kervaninda yerinizi simdiden ayirtin derim...
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
"Bu mantikla baktigimiz zaman bir tek birimin, isletmenin hayatta kalmasini sagliyorum seklinde dusunmesinin gercekci olmadigini gormus oluruz."

Tek bir birimin işletmenin hayatta kalmasını savunanlardan değilim tabiki ,böyle bir düşünceyi söylemek bile saçma ..Burdaki sorunumuz sistemin bir parçası olup olmamak,insanların seçimleri vardır,kimileri sistemin bir parçası olmaktan sıkıntı duymazlar ,sadece maaşlarının kendilerine yetip yetmediğidir sorun,kapasitelerinin ne olduğunu ve neler yapabileceklerini düşünmezler,ama yıllarca bilgiyle donatılmış ve eğitim almış insanların oldukları yerde saymaları ve hatta olması gereken yerde bile değilken şikayetçi olmamaları sorun,kendi bildilerini hiç uğruna kullandırmaları ve başkalarını zengin etmeleri sorunumuz...

Ben bu sistemin bir parçası olmak isteyip istememekten bahsediyorum..Umarım asıl konumuzu anlamışsınızdır.

"DENEDİK OLMADI" demenin nesi kötü ,hiç denemeyip herşeyi içine sindirmekten daha mı kötü?

Yeni bir girişimde bulunup,kazandıktan sonra diğerlerinin;
"KAHRETSİN KEŞKE BEN DE DENESEYDİM" diyenler kervanına yer ayırtmaktan daha kötü olmadığını düşünüyorum.

yazdigim onca yazidan hic bir sey anlamayanlar icin tekrar aktarayim bari:

"....Ya sizin yasam alaniniz yani is sahaniz gelismis organizmalarla ayni ortami paylasmayacak (-ki bu durumda gerekli enerjiyi ve dokulari olusturarak yeni bir gelismis organizma olusturabilirsiniz)(Is Dunyasinda Bos Alan Yakalamak),

ya onlara fayda saglayacaksiniz (bayilik, fasonculuk vb.),

ya da gelismis bir organizmanin parcasi olacaksiniz. (yonetici, satinalmaci, muhasebeci, pazarlamaci vb.)....."

Is dunyasinda tutunabilmek icin aklin ve tecrubenin gosterdigi 3 yolu verdim. ilk 2 si kendi isiniz, en son yol ise baskasinin yaninda calismak.
Bu yollara itiraz edenler veya bir baska 4., 5. yollari savunanlar varsa yazsin. yoksa gereksiz ve sacma polemiklere girmeyelim lutfen.

yada gelişmemiş birçok organizma gelişmiş bir organizmayı meydana getirip direk diğer gelişmiş organizmaların ortamını paylaşacak. tamam bu zor ama olası bişey.ve arkadaşlar sanırım biraraya gelip büyük işleri yapmayı düşünüyorlar iki ortak dükkan açmayı değil.. 4 ncü olmasada 3,5 uncu olmazmı bu

Arkadaşlar bence herşeyi biryana bırakıp herkezin kendine şu soruyu sorması lazım 'ben neden buradayım'evet bizler neden buradayız? Öyleya yüzlerce internet siteleri çet siteleri eylence ve müzik siteleri varken neden burası?Kısacası seçtiğimiz yollar farklıda olsa ayrı kapılardanda girsek ulaşmak istediğimiz yer aynı arkadaşlar.Bizler artık kendini aşmayıdüşünen ve başkaları için savaşmaktansa kendisi için tabiri caizsse şehit olmayı göze alan insanlarız.Yani batmak yada çıkmak ticaret risk demektir büyük riskleri göze alan yatırımcı büyük yatırımcıdır.riskten kaçan yatırımcı daima büyük yatırımcıların arasında yok olmaya mahkumdur,tıpkı bakkal ve market arasındaki fark kadar barizdir.Bırakalım artık ya olmassa keşke yada acabamı demeyi ben yaptığım hiçbirşeyden pişman olmam kazanırsam iyikide derim ama kaybedersem birdaha denerim birdaha birdaha.....taaaki kazanana yada en azından başladığım sevyeye gelebilmek için ama asla sıfır olmam işte bu varsa bir insanda başaramayacağı şey yoktur oda hırs ve kendine inanmak.KENDİNİZE ŞANS VERİN KENDİNİZE GÜVENİN VE BAŞARDIĞINIZI GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRMEYİ UNUTMAYIN........
ela

Alıntı Yapılan Metin:
Arkadaşlar bence herşeyi biryana bırakıp herkezin kendine şu soruyu sorması lazım 'ben neden buradayım'evet bizler neden buradayız? Öyleya yüzlerce internet siteleri çet siteleri eylence ve müzik siteleri varken neden burası?Kısacası seçtiğimiz yollar farklıda olsa ayrı kapılardanda girsek ulaşmak istediğimiz yer aynı arkadaşlar

sana katılıyorum. detaylarda farklılık olsa da, hepimizin ortak yönü yeni birşeyler yapma konusundaki arayışımız bence.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
fatihyelmen diger hamasi soylemlerden siyrilip akilci bir yaklasimda bulunmussun.

Onerin cok guzel. 3,5 degil kesinlikle 4.yol olmayi hakediyor.

Senin de belirttigin gibi 'zor ama olasi bir sey'. Peki sence neden zor? Tum fonksiyonlariyla gorevlerini yerine getiren, gelismis organizmalarla (Buyuk sermayeli sirketler, grup sirketleri, holdingler) ayni ortami paylasacak, onlardan yasam alani kapacak, olesiye-olduresiye bir rekabet icine girecek boyle bir yapinin olusturulmasi neden zor?

Bu birlesme nasil olur? Esit sermayeli olabilir, peki emegin esit konup konmadigi hangi degerlere gore belirlenecek? Hangi kriterleri icermelidir? isleyis nasil olmalidir? kazancin bolusumu nasil olabilir? Yonetim kimde olacak, hayati kararlari kim verecek?

Not: ela16 sanirim 2 universiteyi yurt disinda okudunuz. Bu sebeple cokca kullanilan birkac kelimedeki hatanizi izninizle duzeltmek istiyorum. Malum kendi isinizi kurup, tedarikcilerinizle, musterilerinizle yazisirken bunlar yuzunden kaybedebilirsiniz. Bizim de kucuk bir faydamiz olsun:
- Herkez degil, herkes.
- Eylence degil, eglence.
- Tabi degil, tabii.
- Bir de noktalama isaretlerinden sonra bosluk birakmalisiniz. Yoksa cumleleriniz bir birine girer.
- Soru eki olan 'mi'yi, dahi anlamina gelen 'de, da' eklerini ve baglac olan 'ki'yi kelimeden ayri yazmalisiniz.
Siz yazarken yazinizi ciddiye alir ozen gosterirseniz, okuyanlar da yazinizi ciddiye alirlar.
Umarim corbada bizim de bir fiske tuzumuz olmustur.

sevgili Kenan Bey evvela yazım hatalarımdaki uyarılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum ve iyi yada kötü her türlü eleştiriye açık bir insan olduğumu belirtmek istiyorum. Üniversite meselesine gelince hayır her iki okuluda Türkiye'de okudum yanlışlık yapmış olabilirim bunlar çok doğal bunun sebebi ise klavyemin çok hızlı olması ve kişilik olarak insanları ince ayrıntıları ile değil karakteristlik özellikleriyle dikkate alıyor olmamdır yani sizin gibi insanları eleştirmek için ince detaylarla uğraşan insanlar çıkabileceğini düşünmemiştim. Evet yazım kuralları mühimdir bu görüşünüze içtenlikle katılıyorum ama anlatmak isteneni verebiliyorsanız cümlelerinizde samimi yalın bir dil kullanabiliyorsanız bence yeterli. bU arada iş konusunda kimin yönetici olacağı yada kimin daha fazla iş gücü koyacağı konusuna fazla takılırsanız o iş yada o ortaklık diyelim başlamadan bitmiş demektir buda benden size bir tavsiye olsun faydam olursa ne mutlu bana. Eğer ortağım benden daha fazla deneyime sahipse ve iki fikir ortaya atılmışsa biri ondan diğeri benden olmak üzere, konuya daha yatkın amaca daha yakın olan ortağımın öngörüsü ise neden olmasın şirket bizim iş bizim ne farkeder o yada ben ikimizde aynı amaca hizmet etmiyormuyuz ben inanıyorumki ne ortak A nede ortak B şirketinin aleyhinde çalışmaz. Bence siz paylaşmayı ve ortaklığı henüz kavrayamamışsınız özürdileyerek söylemek istiyorum. İyi akşamlar
ela

Evet ela16, daha dusunmediginiz nelerle karsilasacaksiniz kimbilir....

aradığın ortağın ne kadar sermayesi olması lazım?

parasi olan arkadaslar neden insaat sektorunu denemiyorsunuz her zaman iyi kazandiran bir is ve en az 10 kisinin yazisini okudum herkesin parasi var is yapmaj istiyor NEDEN bir araya gelip sermayenizi birlestirip bir is denemiyorsunuz hem dusunceleri hem parayi paylasmiyorsunuz yahudiler oyle yapmiyormu onlari birlestiren para din degil onlarin agizlarindan cikan tek sey UNITE
istanbul

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Ymalat
[quote]Yazıyı gönderen - Kenan Kablan
fatihyelmen diger hamasi soylemlerden siyrilip akilci bir yaklasimda bulunmussun.

Onerin cok guzel. 3,5 degil kesinlikle 4.yol olmayi hakediyor.

Senin de belirttigin gibi 'zor ama olasi bir sey'. Peki sence neden zor? Tum fonksiyonlariyla gorevlerini yerine getiren, gelismis organizmalarla (Buyuk sermayeli sirketler, grup sirketleri, holdingler) ayni ortami paylasacak, onlardan yasam alani kapacak, olesiye-olduresiye bir rekabet icine girecek boyle bir yapinin olusturulmasi neden zor?

Bu birlesme nasil olur? Esit sermayeli olabilir, peki emegin esit konup konmadigi hangi degerlere gore belirlenecek? Hangi kriterleri icermelidir? isleyis nasil olmalidir? kazancin bolusumu nasil olabilir? Yonetim kimde olacak, hayati kararlari kim verecek?

sayın kenenkablan..
anadoluda kurulu olan yimpaş holding bu tarz bir işletmeye benziyor. ağırlıklı yurtdışındaki gurbetçilerin sermayesi ile oluşmuş ve beslenen bi yapısı var. bütün fonksiyonları çalışıyor ve bazı sektörlerde çok etkili. sermaye sahipleri sermayeleri oranında eleman ve yönetim biriminin belli yerlerinde çalışan sokabiliyor şirkete ama yönetim kararlarına direk etki yapamıyorlar. sermaye koyan istersede belli yerlerde görev alabiliyor ama bu onun uzmanlık alanına ve şirketin kararına bağlı. sistemin tam olarak nasıl işlediği hakkında kesin ve detaylı bir bilgim yok açıkçası ama adamlar başarmış ve ortaklar çoktan koyduklarından fazlasını almışlar..

sevgili tanner
sen kooperatif kurmaktan bahsediyorsun. dışarda inşaat sektöründe kurulu yeterince kooperatif var isteyen uğrşmayıp işine gelene üye olabilir..yada kazanacağını düşünerek kendi kurmaya çalışır ama çok zor gibi düşünüyorum malesef. bende çeşitli arayışlar içindeyim birçok kişi gibi ama bu çözüm değil sanki. ve bence para toprak ve tarımda.

asırlardır bu topraklarda yaşayanlar bu toprağın hakkını vermiş ve toprakta herzamanki gibi nankörlük etmemiş..
bizim bu toprakların hakkını verebildiğimize inanmıyorum. hakkını vererk yapılan ziraat ve tarım bence en kazançlı ve geleceğin gerçekten ihtiyaç duyduğu ve duyacağı bir sektör olacak. toprak hiçbirzaman hakkını verene sırtını dönmemiştir arkadaşlarr. bunu bilir bunu söylerim.

(bu arada çanakkale zaferine değinmeden geçemeyeceğim; o şehitler olmasa belki bizimde hayal ve girişim çabalarımız olamazdı. ne kudretli bir neslin torunlarıyız, hepimize ne mutlu, hayaller ve gelecekten beklentilerimiz var.)

evet Kenan kablan şimdi daha iyi anlıyorum siz takıntıları olan bir insansınız hayatınızın belirli dönemlerinde birtakım ataklarda bulunmuşsunuz ve sanırım çoğu kez kaybetmişsiniz bu sizde takıntı haline gelmiş tıpkı imla kurallarına taktığınız gibi.Kenan bey bırakın internette imla kuralları hakkında fetvalar vermeyide biraz gerçekçi olun yapamıyorsunuz bazı şeyleri başaramıyorsunuz yada korkuyorsunuz madem bırakında başaracağına inanan cesur yatırımcılar birbirlerinden fikir alış verişini rahat rahat yapsınlar henüz amacınızı tam olarak kavrayabilmiş değilim ama tahminime göre insanların başarma inancı ve azmini parçalama görevini üstlendiniz ama yine başaramadınız malesef bu yaklaşımınızla ve basit konulara takıntınızla beni dahada kamçılıyorsunuz sizin düşüncelerinizi onaylamıyor ve sizi iş konusunda çok cesaretsiz buluyorum.iyi akşamlar.
ela

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fearofthesun
aradığın ortağın ne kadar sermayesi olması lazım?
Aradığım ortak nekadar sermaye koymayı düşünürse ona uyar ve sermaye miktarımıza göre yol çizeriz pazar araştırmasınıda koyacağımız sermaya miktarına göre yaparız.
ela

belli bir iş fikrin yok mu?
ya da varsa fizibilite hazırlamadın mı?
pazar araştırması yapmadığını yazmışssın da...

Sayın Kenan Kablan;burda hiç bişeyi anlamayan yok ,bence anlamayan siz ve birtakım
egolarını tatmin edemediğinizi,sürekli eleştirerek ve üniversite kitaplardan alıntı yazılar gibi teorik bir şekilde metinler yazarak kendinizi ispatlamaya çalıştığınızı farkediyorum.Biz bu yollardan geçtik bize teorik bilgiler değil (bunların zaten farkındayız ikide bir tekrarlayıp durmayın,gözlüklerinizi çıkarsanız daha net görürsünüz)
pratik bilgiler lazım!!Kafanızı daha çok buna yoğunlaştırırsanız eğer daha verimli bir yazar olacağınızdan şüphem yok!yada imla hatalarını düzeltmeye çalışın canınız nasıl gelişim göstermek isterse insanlara faydalı olabilmek adına..
Bizim de zamanımızı boşa harcayamayın...

Bazen insanlarin hangi dilden anladigini farketmek guc oluyor. Dili anlariz bunda bir problem yok. Anlar, ona gore cevap veririz:

"Sayin pinar, sizin ne is dunyasinda ne de ozel hayatinizda herhangi bir basarinizin olmadigini farkediyorum. Bu sebeple bu kadar agresif yazilar yaziyor kendinizi surekli baski altinda hissediyorsunuz. Eger epey kilo verip duzgun konusmayi becerirseniz belki kendinizi biraz daha iyi hissedebilirsiniz. Fakat ne yazik ki ne yaparsaniz yapin is dunyasinda her hangi bir basari kazanma sansiniz yok. Buralarda bosuna zaman harcamayin, nasilsa bir ise yaramayacak."

Not: 'teorik' olarak tanimlanan bilgilerime koniks.com'dan bedava ulasabilirsiniz. Fakat eger pratik (Turkcesi 'uygulamali') bilgiler istiyorsaniz bunun icin belirli bir ucret odemelisiniz.

Kenan bey;

İlk fikirlerimizi paylaşırken sizin agresif tavırlarınız yüzünden ben de agresifleşmiş olamazmıyım?Sizin anladığınız dile göre cevap vermiş olamazmıyım sizce...

Bu yazdıklarınızdan herhangi biri farketmez,amacımız şuan kendi yapabileceklerimizin farkına vardığımız için fikir alışverişinde bulunup kendimizi geliştirmek ve işgücümüzü kendi açımızdan değerlendirmek...

*Is Dunyasinda Bos Alan Yakalamak
*bayilik, fasonculuk vb
*yonetici, satinalmaci, muhasebeci, pazarlamaci vb(Biz bunun için yazmıyoruz girişimde bulunmak için yazışıyoruz :??
*gelişmemiş birçok organizma gelişmiş bir organizmayı meydana getirip direk diğer gelişmiş organizmaların ortamını paylaşacak

Bu arada ben başarılı olduğumu ama her insan gibi kendimi geliştirmek için daha öğreneceğim çok şey olduğunun farkındayım,bu arada özel hayatım da sizinkinden iyidir ,bir insanın yazdıklarına bakıp özel hayatının kötü olduğunu düşünebiliyorsanız bence bu sizin özel hayatınızın kötü olduğundandır!Kendinizi buraya adamakla iyi yapmışsınız...Nasıl olsa başka bi alanda "özel hayat olmak üzere" başarı elde etme şansınız ,yaptığınız bu değerlendirmelere bakılırsa çok düşük.Farkındamısınız düşük diyorum,"yok" demiyorum,sizin yaptığınız kadar önyargılı bir insan değilim ,nasılsa "hayat tecrübesinin uzunluğu değil ne kadar verimli olduğu önemlidir"

Not:"teorik" olan tanımlanan bilgilerinize kendi bilgi dağarcığımdan erişebilirm,uygulamalı bilgi için fikirin sizden çıkmayacağını tahmin edebiliyorum,ben yeni iş fikirlerini ücretsiz olarak diğer arkadaşlar ile yazışarak bütün forumdaki arkadaşların yaptığı gibi alabilirim,önemli olan paylaşmayı bilmek ve insanları eğer doğru yolda bir düşünce sergilemişlerse desteklemektir,sizin yaptığınızın tersi değil...

**Bu arada niye Türkiye'de değil de Çin'de yaşadığınızı merak ediyorum ülkemizin gelişmesini sağlamak için Çin'de bulunmak mı yoksa kendi ülkesinde biraz da olsa fedakarlık yapmak mı gerekiyor?

****"Uygulamalı" bilgi ile ilgili bir Uygur Türkleri lokantasının Türkiye'de açılması fikrine ne dersiniz,Çin'de yaşıyorsanız bizi bu pazar ile ilgili bilgilendirirsiniz umarım ücretsizdir.

Saygılar

sevgili pınar kenan beyin olumsuz takıntıları ve önyargıları konusunda yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum beyefendinin birşey başarmaya azmi ve yeteneği yok fakat başarmak isteyen hırslı insanlara karşı bir alerjisi var sanırım.Kendisi vatanına faydalı işler yapmak yerine Çini tercih etmiş bizler kendimiz için ve bu ülke için neler yapabiliriz düşüncesinde birbirimizden fikir alış verişi yaparken kenan bey sadece insanların hedeflerine ulaşmalarını darbeleyici anlamsız bir yığın cümle yazmakla meşguller. Size agrasif diyor fakat kendisi kullandığı dilin sivriliğinin farkında değil sanırım farkında olsaydı zaten kendisinde olan en büyük kusur ile başkalarını yargılamaya kalkışmazdı.Kusura bakmasın ama herkes ektiğini biçer buradada herkes üslubunun karşılığı olan üslubu görür...saygılar
ela

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fearofthesun
belli bir iş fikrin yok mu?
ya da varsa fizibilite hazırlamadın mı?
pazar araştırması yapmadığını yazmışssın da...
Ben pazar araştırması yapmadım dediğimi hatırlamıyorum.Kurduğum cümle şu 'koyulacak sermaye miktarına göre pazar araştırması yaparız' ben kendimce araştırmalarımı yaptım hemde aylarca tüm topladığım tüm bilgiler rapor halinde dosyamda bulunmakta ne iş hangi bölgede hatta hangi şehirde, nekadar yatırım, kar marjı ne olur, hangi tar müşteriye hitap etmeliyiz, ürün değerlendirme, hangi ürün nekadar stokta kalır yada hangi işte hangi stok yöntemi kullanılır ( lifo-fifo-ortalama maliyet)vs. daha detayları var ve ben bu araştırmaları tek başıma değil bir uzman yardımıyla yaptım ayrıca kafamda tasarladığım iş bir değil sadece ürün satış dağıtım pazarlama değil hizmet pazarlamaya dairde fikirlerim var onların aratırmaları dahada farklı yönde. Gelelim sizin sorunuza tabiiki iş fikirleri araştırmalar raporlar olmalı yapıldıda ama sermaye belli olmadan bu yapılan araştırmaların nekadarının hayata geçirileceğine dair tam bir sonuca varamazssınız öyle değilmi? üstelik benim sermayem hangi iş için uygun olur taktir edersiniz ki her iş farklı sermaye ister. İyiakşamlar.

ela

yaw arkadaşlar herkes kendinin akıllı olduğunu(özellikle ela16 ve pınar) birbirlerine ispatlamaya kenankablanın lafı altında kalmadığını filan göstermeye çalışıyor ama şu fikirlerinizden bazılarını ortaya koysanızda görsek nasıl şeylermiş? yorumlar yapsak geliştirmeler yapsak kötü mü olur. sizin saplantılarınızı buradan izliyor herkez. ve bir izleyen olarak benim yorumum sizin gibiler kimseyle birlikte yada tek başına ticari ortamda tutunamaz buna eminim. didişmeye hazırsınız adeta ve sanki projeniz istediği kadar iyi olsun başarabilecekmiş gibi. benim böyle ne bir çalışanım var; ne bir ortağım, ne bir müşterim, ne mal aldığım tedarikçim ne de etrafımda bu tarz tüccarlar var. bişeyleri başarabilme sınırınızı çok merak ediyorum açıkçası. hazır cevap yazmak kadar iyi mi? ve gerçek amacımızı uygulasak artık? birileri şu araştırmalarından bahsetse de onlarla iyileşsek....

* Yukarida, tirnak icinde yazdiklarimizin disinda bu ortamda su ana kadar hic kimsenin kisisel durumuyla ilgili bir sey yazmadik. Tirnak icindeki yazilar ise benimsedigimiz bir bir uslubu belirtmek degil bu tarzin hos olmadigini gostermek icin yapilmisti. (eski uyelerden bir kisiyi haric tutuyorum ki onun da diger uyelerin genel istegi dogrultusunda tum yazilari silindi forumlardan uzaklastirildi.)

* Simdiye kadar hic bir yazimizda kisilerin girisimlerini baltalayacak, onlari engellemeye yonelik bir ifade kullanmadik.

* Bilgi aktarma yogunluklu yazilar disinda yazi yazmamaya azami dikkat gosterdik.

* koniks.com'un kuruculari olarak bilgi paylasimini arttirmayi, girisimci ruhu desteklemeyi, yatirim ve girisimlerde yapilan hatalari en aza indirmeyi hedefleyerek milli servetin, harcanan emek ve zamanin heba olmamasi ortak amaclarini paylastik.

* Hic kimsenin yasamayi tercih ettigi yer konusunda bir yorumda bulunmadik. Hic kimseyi yasadigi (ya da yasamak zorunda kaldigi) yer yuzunden yargilayacak seviyesizligi gostermedik.

* Hic kimsenin anlatma tarzi (uslubu) ile ilgili bir elestiride bulunmadik.

* Fikirlerin karsilastirilmasi, bilgilerin ortaya konulmasinda bagnazliktan uzak kalinmasi gerektigini her zaman savunduk.

* Hazirladigimiz bu ortamin bilgi paylasim yeri oldugu, insanlarin fikirlerini ozgurce yazabilmeleri gerektigi hepimizin ortak kabuludur.

* Paylasimin yazili olarak yapildigi bu ortamda ayni dilin konusulmasi, Turkce'nin en iyi sekilde kullanilmasi, ifadelerin acik, anlasilabilir olmasi icin elden geldigince yazim kurallarina dikkat edilmesi gibi konular gereksiz ayrintilar degil, uzerinde tartisilma geregi gorulmeyen genel kabul gormus hususlar niteligindedir.

* Kisilerin ne derece azimli veya yetenekli oldugu konusunda bilir bilmez, iskembe-i kubradan sallamak nevinden yorumlar yapmadik.

* Anlayamadigimiz yazilar icin ya daha fazla aciklayici bilgiler istedik ya da hic bir yorum yapmadik. Hic kimsenin yazdiklarini anlamsiz bir yigin cumle seklinde tanimlayacak kadar sig davranislar icine girmedik.

* Dogru fikirlerin zaten kazancli sonuclara goturme olasiliginin farkinda olarak yanlis fikirlerin duzeltilmesi icin tartilmasini daha dogru bulduk. Dusuncelerimizin tam tersi bile olsa emek harca**** bilgilerini bizle paylasanlarin emegine saygi gosterdik. 'Sen beni baltalamaya calisiyorsun' paranoyasina kapilmadik, akla hayale gelmedik hakaretlerde bulunmadik.

* 20 yili askin is tecrubelerimizde sunu cok iyi gorduk ki; fikir olarak bize sunulan bilgileri kisisellestirmenin, fikirleri degil de kisileri tartismanin ne biz ne ne de karsimizdakine hic bir faydasi yok.

Sevgili fatihyelmen,

Yontem sorunu hemen her yerde karsimiza cikiyor. 'Usul (yontem) ve Esas (icerik)' oncelikle belirlenmesi gereken konular. 'Usul' yonunden ilerleme kaydedemedigimiz zaman 'Esas' uzerinde tartismak da mumkun olmuyor gordugumuz gibi.

Bazen insanlar saglam bir icerik sahibi degilken uyguladiklari 'usul'lerle sonuca gidebileceklerini saniyorlar. Oysa 'usul' nasil yapilacagini gosterirken -ki onemlidir- 'esas' ise ne yapilacagini belirler.

Usul ile oy alabilirsiniz ama esas yoksa icraat yapamazsiniz.

Usul ile muhtemel bir musteriye kendinizi dinletebilirsiniz fakat esas yoksa hic bir sey satamazsiniz.

Usul ile kapilari acarsiniz ama esas yoksa icerde cok fazla duramazsiniz.

Tam tersi durumda ise; icraata muktedir, satisa deger, kabule layik bile olsaniz usul konusunda eksikseniz bu yollarda bir adim atma imkani bile bulamazsiniz.

Usul onceliklidir, esas ise gerekli.

Selamlar,