Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kitap & Cafe

Başlatanasc80Tarih09/03/2007 12:38:10Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhaba arkadaşlar, ben geçenlerde de buraya yazmıştım anaokulu veya cafe başlığı ile..şimdi kararımı verdim ve bir kitap cafe açmaya niyetlendim..buhaftasonu itibariyle yer bulma çalışmalarına başlıyorum kısmetse..buraya yazmaktaki amacım açtığım cafenin çok farklı olmasını istemem.Bana yeni ve yaratıcı fikirlerinizi açarsanız çok memnun olurum,hertarafta mantar gibi cafelerin türediği bu ortamda en farklı olan ve olmayanı yapan kazanır şüphesiz..

İlk baştaki düşüncem bi daire kiralamaktı..4 odalı falan bahçeli bir yer bulup her odada farklı aktiviteler düşünüyordum..bir odada tabu scrable jenga gibi oyunlar yerlerde rengarenk minderler, bir odada okumaya açık kitaplar rahat koltuklar masalar, bir odada duvarda koca bir perde ve kaçırılan yeni filmler oynatılıyor vs vs ve temelde de aromalı binbir çeşit kahve çay çikolata ve soğuk sandviç çeşitleri..evet böyle bir cafe yok henüz ve gerçektende tutacak bir yer fakat hem maliyetli hemde böyle bir müstakil daire bulmak çok çok zor..dolayısıyla daha bi dükkan tarzı yerler araştırmaya koyuldum,bu fikrime kitap cafe olarak başlayayım diyorum..sonra şansım yaver giderse dediğim gibi bi mekana çeviririm inşallah..
ne dersiniz arkadaşlar..hayallerimi kısıtlasamda yinede güsel şeyler başarabilirim demi..bir yerden başlamak lasım artık,fikir verin lütfen..bekliyorum..
A.S.K.

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye285 yazı
Düşünce çok güzel. Kime sorsan evet böyle olmalı bu fikir çok iyi der. Bu fikri beğenmelerine rağmen, uygulamada insanlar daha çok pişpirik oynayacakları, yorgunluk atacakları, tembel haneler ister. Tarihde böyle birşey de varmış galiba TEMBELHANE diye.
İnsanları alışkın olmadıkları bir disipline zorlamak, belli kurallara sokmak zordur ve emek ve enerji ister. Eğitici ve kültürel de olsa bu tür aktivitelerden çok hoşlanmayabilirler.
İnşallah başarılı olursun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye56 yazı
çevrenin fazla olması gerekli ilk etapta cafeden para kazanmak için.ya da devamlı müşteri sağlayabilecek sohbet ve sempatin.
raflarında kitapların olduğu isteyenin alıp okuyabildiği bir kaç cafe gördüm.müşteri potansiyeli diğer cafelerle aynı genelde.geçmişte tabu oynanan bir cafeye de gitmişliğim vardı.üniversitelerin ilk iki sınıfında olanlar çok giderdi.
cafenin kendine has bir ambiyansı olursa farklı olabilir.ama bu ambiyans senin zevkinin yanı sıra müşteri çekebilecek şekildede olmalı aynı zamanda.bir de türkiyede kitap okuma oranını da düşünmeni tavsiye ederim sana.
cafenin dekorasyonunu ise açacağın yerin muhitine göre yapmanda fayda var.
birde genelde benim savunduğum ama cafelerde olduğunu tahmin etmediğim bir uygulama yapabilirsin.çalışanlara kardan az bile olsa verdiğin maaşa ek olarak pay verirsen (sabit bir yüzdeyle) onlarda gelen müşterilere çok yorgun ya da moralleri bozuk bile olsa gülümseyeceklerdir.
başarılar diliyorum...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye4 yazı

peki arkadaşım sen nası biyer tavsiye edersin?
A.S.K.

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
fearofthesun'ın prim usülü eleman çalıştırma mantığı kesinlikle doğru bir tavsiye.. sanırım bu cafelerde uygulanan bir yöntem değil.. cafe işletmeciliğiyle ilgili tecrübem var ve ben sana dükkan yerine bir daire kiralamanı öneririm kesinlikle.. daha sıcak ve samimi bir ortam oluyor.. bu cafeyi açtığın dönem de çook önemli.. genel olarak üniversite öğrencilerinin cafelere gittiğini gözönünde bulundurursak; okulların tatilde hatta sınav döneminde olduğu zamanlarda işlerinin çook kötü olacağı konusunda seni uyarmalıyım.. tek gelirin cafeden olacaksa mutlaka bankada biyerlerde işlerin tıkırında gitmediği dönemlerde harcamalarını yapabileceğin bir hesap olmalı.. yoksa zorlanırsın.. kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye56 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - deniz_006
fearofthesun'ın prim usülü eleman çalıştırma mantığı kesinlikle doğru bir tavsiye.. sanırım bu cafelerde uygulanan bir yöntem değil.. cafe işletmeciliğiyle ilgili tecrübem var ve ben sana dükkan yerine bir daire kiralamanı öneririm kesinlikle.. daha sıcak ve samimi bir ortam oluyor.. bu cafeyi açtığın dönem de çook önemli.. genel olarak üniversite öğrencilerinin cafelere gittiğini gözönünde bulundurursak; okulların tatilde hatta sınav döneminde olduğu zamanlarda işlerinin çook kötü olacağı konusunda seni uyarmalıyım.. tek gelirin cafeden olacaksa mutlaka bankada biyerlerde işlerin tıkırında gitmediği dönemlerde harcamalarını yapabileceğin bir hesap olmalı.. yoksa zorlanırsın.. kolay gelsin

sen daire deyince aklıma geldi.köhne tek katlı evleri restore edip cafe açanlarda var aynı zamanda.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye42 yazı
evet bende katılıyorum bu fikre çünkü benim okudugm yerde birtanesi yaptı ve gercekten çok tuttu ve çok fazla bişeyde (maliyet)olarak bii gerektirmiyo çünkü zaten kimse kullanmadıgı içn yıkımda yasaktı bide mal sahibnin işinede geliyo o yüzden neyse bak bence güsel bi fikir.......konak tarzı da olablir..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
asc80 ben 95 ten beri yiyecek içecek sektöründeyim otellerde ve çeşitli piyasa tabir edilen yerlerde tecrübelerim var senin söylediğin şeyler artık biraz eski kaldı sektörden biri olarak konuşuyorum çevrende veya burdaki arkadaşlar bu konu hakkında seni çabuk gaza getirebilirler ama derler ya hani ''kazın ayağı öyle değil'' birincisi senin kendine koyduğun maliyet nedir ve yatırımın ne kadar olucak nerde hangi şehirde veya semtte böyle bişey düşünüyorsun,müşteri portföyün öğrenciler ise düşük mailyette bişeyler yapmalısınki alım gücüne dayanarak öğrenciler açacagın cafeye gelebilsinler ayrıntılı kafandaki maliyeti daha açabilirsen bu konuda özgün fikirler için yardımcı olurum sana....
Hicbir an kuşkum yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük uygar niteliği ve büyük uygar yeteneği,bundan sonra ki gelişmesi ile,geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir GÜNEŞ gibi doğacaktır.

Ne Mutlu Türküm Diyene!!
Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye39 yazı
açacağın cafenin bahçeli olması tercih sebebin olsun bence... sigara yasağı kapalı yerlerin işlerini baya kesti...normal bir daireya işyeri ruhsatı alırkende sıkıntı yaşayabilirsin...bunuda araştır...bol şans diliyorum...
ilker

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Gyda
Üye1359 yazı
kitap + cafe + laptop sizden wireless internet ( dekor kullanım 5-6 tane mesela)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er