Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Acilll Yardım Edin Bil Bilene İhtiyacım Var

BaşlatankajmeramTarih26/03/2010 14:32:29Yorum3

İlk mesaj
Üye537 yazı
SLM ARKADAŞLAR

aslında konu çook uzu ben özetini anlatıp görüşlerinizi almak isterim

ortada bir anonim şiket var bu şirketin 5 ortağı var şiket sahibi vefat etmeden önce emeğinin karşılığı olarak adamın birine yüzde 5 hisse veriyor beş kuruş para almadan yani yönetim kurulunda da adamlar hissesine para vermiş gözüküo ama vermemiş

şirket kurucusu vefat ediyor ve yerine oğlu bakıyor bu yüzde 5 hissesi olan kansızda hainlik peşinde bu çocuğu uğraştırıyor.

çocuk bu küçük hissedarı işden atma peşinde ancak yüzsüz p...vk hissem hissem diye barıyo yönetim kurulunda aynı zamanda bu adam

bu hisseleri bu adamdan almanın yolu 250 MİLYAR OLAN ŞİRKET SERMAYESİNİ 750 MİLYARA çıkarmakmıdır?

böle bişi yapılırsa bu yüzde 5 hissesi olan adam ne yapmalı?

Yerleşim Türkiye / Ankara
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye170 yazı
Hocam benzer bir olay bir tanidigim basina gelmisti ! Kisace ozetliyim belki yardim eder belki etmez ama yinede yazmak istedim. Bizim tanidiginin sirketinin degeri tam 500.000 ytl idi (Cok kucuk bir sirket) Ve yaklasik olarak %3 luk bir hissesi olan kisi vardi bu sirket icinde hayinlik yapti sorunlar cikardi hissesini buyutmek istedi. Sirket gercek sahibi ise mahkemeye basvurdu ve sirketin satisini istedi fakat dedigim gibi sirketin degeri 500.000 ytl civarlarinda fakat mahkeme tabiyki yaklasik olarak 250.000 ytl fiyat cikardi ve bu fiyati hisselere boldu yani ortaklar arasinda bu hayin olanin hissesine gercekte 10.000 ytl duserken(ornegin) mahkeme karari ile bunun hissesi oldumu size 5000 ytl civarlarinda bu kisi ise tabiyki ihaleye girdi biraz ugrastirdi ama ihaleyi alamadi sirketin sahibi kolayca ihaleyi aldi yani 10.000 ytl kazanmak yerine mahkeme karari ile hissesi 5000 ytl ye dustu hem sirketten elini etegini cekti hemde sirket tek ele gecmis oldu. Biraz riskli bir isti ama yaptilar bu olay yaklasik 10 yil kadar once oldu ! Dedigim gibi verdigim fiyatlar sembolik fiyatlar ! ama guzel bir yoldu kayipsiz ziyansiz yasal olarak kolay bir sekilde satisi istenerek ele aldilar !
Dedigim gibi belki sartlar simdi degismis olabilir ama dusunmek lazim bu tip olaylardan kurtulmanin baska yolu varmi bilmem ama bu yok guzel bir yol !

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye537 yazı
arkadaş insan katili olcam sıkcam kafasına cehenneme şilingen vizesiyle gönderecem bilmioorum ki muhasebecimle görüşüyüm bide

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye170 yazı

Sakin kardes sakin. her seyin bir cozumu vardir bence muhasebeciden once bu tip konularda uzmanlasmis avukatlar var sadece bu tip davalara bakan. bizim yaptigimiz gibi bi avukat bulun bak nasil alior elinden herseyi. hem dogduguna pisman eder adami o avukat ! !

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama