Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Temizlik Ve Kozmatik İşi İle Yardım Yeni Yer İçin

BaşlatandebberTarih25/03/2010 01:43:02Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye96 yazı
Merhabalar,
İstanbul Gaziosmanpaşa'da cadde üzerinde temizlik ürünleri açık deterjan parfümeri kozmatik vs. bu ürünleri barındıran bir yer açıyorum yaklaşık bir aya kadar açılıcak bu iş hakkında pek bilgim yok bana yardımcı olucak önemli noktaları yada zararıma dokunucak şeyleri bu iş ile ilgilenen arkadaşlardan belirtmelerini istiyorum önerileriniz neler nasıl başarılı olurum ? He birde açılış günü çok önemli ne gibi promosyon yapmalıyım müşterinin o gün dikkatini nasıl kazanırım acaba ?
Crasy

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye31 yazı
selam açık parfüm imalatçısıyım yaklaşık 5 yıldır bu işle uğraşiyorum detaylı bilgi, numune ve katalog için 0543 882 54 75 açık deterjan konusunda size tavsiyem denenmiş tanınmış bilinen bir firmanın ürünlerini al dükkanına mesela benim bildiğim deniz kimya var kurtköy tarafında bi kaç firma daha var iyi yapan bu konuyu özellikle araştr öyle al derim şimdiden başarılar irtibat: 0543 882 54 75
deniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye96 yazı
en kısa zamanda arıycam sizi teşekkürler
Crasy

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı

30 milyarın yoksa bu işe girme çeşit yapamasın
marketlere dikkat
bençe perakende sektörüne girme
büfecilik yap,
iyiçe düşün kesin pişman olucaksın pişman olman bir haftada belli olucak girme

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye96 yazı
yakınlarda biyerdemi açıcan deterjan yeri niye bukadar yapma etme diye konuşmuşun şaka bi yana :D şu an araştırmadayım kısmet
Crasy

Üye223 yazı
Kardeş ben yakın zamanda bu işe girecektim.gelecek vaadeden bir yer devralacaktım (ortaklar arası sıkıntı sebebiyle).ama vazgeçtiler.

Bu iş iyi kazandırır ama sektörü bilmen lazım sadece tek kişi ile olmaz. bir kişi toptan yapıp piyasada olmalı.

Ben abimle bu işi yapacaktım.ikimizinde 6 senin üzerinde perakende tecrübemiz var.

Ayrıca sermayen iyi olmalı iyi fiyata mal bulunca kapatabilmelisin.tabii bu ürün yüklü olacağı için piyasayada bu ürünü satabilmelisin.

Kira konusu önemli.Yerin iyi mevkide olmalı ama k,irada dengeli olmalı.

Sadece ben olayım gelen müşteriye satayım derdinde olursan işin çok zor.

Yeni Üye43 yazı
Ben temizlik üzerine dükkan çalıştırmış biri olarak tafsiye etmiyorum. Özellikle açık sıvı ve toz deterjan için düşünüyorsan fazla bi ömrü yok gibi çünki kanunen yasak ama esnetilerek sürüyordu bu güne kadar. Ayrıca bu gross ve hipermarket denen esnaf katili oluşuma karşı durabilmek çok zor. Kozmetik için bişey diyemiyecem. Toptan olarak fabrika, otel, pansiyon vb gibi yerlere çalışmayı düşün bence.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye96 yazı
arkadaşlar hepinize yerden göğe hak veriyorum.kiralık dükkanımın mevkisi güzel cadde üstü ve çevremde cadde üstünde bu işi yapan yok deterjan kozmatik vs.. kısaca şöyle açıklayayım ben fatura ödeme merkezi açtım yaklaşık 6 ay önce ve dükkanın konumu çok güzel diye tuttum ama hata yaptım çübki o işe göre kirası yüksek şimdi kiram 1.350 idi mai sahibi kirayı 1000 tl ye indir di ve dükkan çok büyük olduğu için ikiye böldüm yanında bi iş yapmak zorundayım fatura ödeme mrkz. sadece kirayaı çıkartıyor ya böyle yapmam lazım yada kapatmam lazım bu işide az çok bilen arkadaşım var ve aldığını satıyosun yani yiyecek vss.. işi gibi, dolap al difriz al fırın al ve ve ve gibi extraları yok dükkanı yaptım ikiye böldüm güzel çok şık raflar aldım taktım iş mal alımına kaldı yani bunu yapmak zorundayım ama fikirlerinize açığım esirgemeyin deneyimlerinizi vs.
Crasy

Yeni Üye39 yazı
merhaba floreks açık parfüm

Floreks parfüm olarak parfüm sektöründe 2000 yılından bu yana faaliyet
göstermekteyiz.

Tel: 0216 621 45 82
www.floreks.com
floreks parfüm imalat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye223 yazı
Debber,

Bu işi yapanlar büyük marketleri takip ederler.Mesela Metro ya git(Güneşli) fiyatlar iyidir.20-30 kiloluk paketlerden al aç sat marjı yüksek olur.

Carrefour sana yeni açılan Forumdaki yakın olur sanırım.Sürekli ordaki fiyatları takip et malı.Çok iyi kampanyalar vardır.

Piyasayı gez insanlarla tanış kartını dağıt herkese.İyi fiyata mal düşerse alabileceğini belirt.Kenarda her zaman fırsatlara karşı 10-15 bin lira paran olsun.Çünkü bu işi destekleyen spot piyasasıdır.Büyük firmalar spota mal kaydırmazsa sen mal bulamazsın.Spot piyasasının anahtarıda nakit paradır.

Bu işi hangi semtte yapmayı düşünüyorsun?

Yeni Üye96 yazı
gaziosmanpaşa'da yapılacak bu arada çok sağol güzel öneriler yazmışsın
Crasy

Üye223 yazı
Gop bu iş için güzel bir yer.Bu alanda müşteri memnuniyeti çok önemlidir.Bir örnek vereyim;

Yakındaki aynı işi yapan bir işletme sahibi müşteriye deterjanı beğenmezsen getir aynı fiyata (kullandığı kadarını düşerek) alıyor yerine başka marka veriyor.İade aldığı malıda açıp yine müşteriye kilo hesabı satıyor.

Bu tip pratik zeka gerektiren işler yaparak müşteriyi kazan.

Her marketin insert ünü al.Fiyatlarını ona göre güncelle.(kar/zarar dengesi yaparak tabii)

Her sattığın maldan kar edeceğin hayali kurma.Mesela hiçbir market 5 lik biryağdan para kazanmaz ama satar çünkü müşterisi bellidir.

Sende mesela domestosdan kazanma ama yanında vereceklerinden kazanırsın.

Piyasadan ikili hediyeli paket takip et.Bunları alıp bölerek fiyatlandır iyi para bırakır.

Ve bence en önemlisi çok iyi reklam yap.Hatta yatırdığın paranın çoğunu reklama ayır.Bastır bir broşür koy 6-7 kalem malı maliyetine bak nasıl iş oluyor.Sakın maliyetine sattığım maldan ne kazanırım deme.

Bu maldan 5 koli sat sonra bitti de.Sen sanıyomusun marketlerin insertlerinde olan bütün mallar markette var.Hayır.

Olay sadece sağ gösterip sol vurmak.

Bu tip aksiyonlar içine girersen iyi kazanırsın.Hareket olan yerde bereket olur.Umarım sabredersin ve benim alamadığım riski göze alıp bu işe girersin.

Yeni Üye96 yazı
comandante1453 tşk ederim arkadaşım çok değerli yormun ve fikirlerin için not aldım
Crasy