Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yapabilmek Bir Şans Mıdır Yoksa Beceri Mi?-acil

BaşlatanmerammTarih24/02/2007 18:41:27Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
İş yapabilmek bir şans mıdır yoksa beceri mi?

ben kendime bu soruyu çok defalarca sordum ama sonuç olarak inandıgım şey beceri oldugunu düşünüyorum gel gelim sonuç olarak kendi işyereimi istedigim iş potansiyeline ulaşamadım bijuteri kozmetik işi ile iştigal ediyorum konyanın en işlek caddelerinden bir olan bir yere dukkan açtım gereken tadilatı yaptım gereken malzemeyi koydum ama sonuç olarak 5 ay oldu ama istedigim rakamları elde edemiyorum kendi kendime soruyorum ben nerede hata yapıyorum sonuç bulamıyorum gereken her şeyi yaptıgımı düşünüyorumm sadece zaman gerektigini düşünmeye başladım ama sermaye yetersizliginden dolayı zaman benim için bir kayba neden olacak bundan dolayı ikinci bi iş yapmaya başladım ortagımla pazarlara çıkmaya başladık ve kazanıyoruz ama kazancımız dükkana gidiyo sonuç olarak ilerleme kaydememiyoruz düşünceleriniz fikirleriniz beni çok menun edecek ilginiz için tesekkür ederim
ne olursan ol yinede gel

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye14 yazı
Su an aklima ilk gelen bu!
Pazara alisverise gidilir,
Carsiya gezmeye!

Benzeri olayida ben yasadim, bende 1993 den 1997 kadar pazarlarda cesitli ürün satiyordum. Kira derdi yok, ek is olarak yapiyorsun dolayisiyla bu ise muhtac degilsin, borca alisveris, banadami bu fiyat abi, borca veya taksitle, garanti ve degistirme gibi seylerin hicbiri yok.
Ama Dükkan actigin zaman yukarida saydigim hersey var. Biryandan dükkansahibi öteki yandan maliye. Sülük gibi yapisirlar.

Neyse fazla karartmayayim dünyani.
Benim tavsiyem! Bu sorulari kendine ve yakinlarina sor!

Önce giderlerin neresinden kisabilirim,
benim dükkaninim özelligi neki sen benden alis veris yapasin,
muhasebemi iyi tutabiliyormuyum,
kendimimi kandiriyorum,
(bence en önemlisi) sattigim ürüne inaniyormuyum.

Bence en basta soracagin sorulardan bazilari bunlar.

Benim kanaatime göre fiyatlari düsürerek biryere varamazsin, kimseye rakip olmaya calisma, ötekiler sana rakip olmaya calissinlar.
Kalite ve hizmete agirlik ver, müsteri bunun hemen farkina varir ve seni mükafatlandirir.

Benden örnek vereyim 80 bin nüfuslu bir kentte 14000 kayitli müsterim var rakip sayisi ise 26-27 tane. (yanlis muhasebe yüzünden iflaz ettim :( )

Allah sabir versin kardesim, umarim yakin birzamanda senden cok daha güzel yazilar okuruz.

Saygilarimla
ZIRVEYE TIRMANIRKEN GÖRDÜKLERINE SELAM VERMEYI UNUTMA,
INISTE MUTALAKA YINE ONLARLA KARSILASACAKSIN.

Yerleşim ALMANYA / BocholtMeslek Ticaret
Yeni Üye55 yazı
walla 2007 itibari ile piyasalar iyice istikrarsiz oldu. kim ne dese bos. allah kolaylik versin
erdinc

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / Lefko?aMeslek Gyda
Yeni Üye90 yazı

bu iş kısmet işi kardeşim Alah C.C. İLMİ İSTEYENE ZENGİNLİĞİ PARAYI İSTEDİĞİME VERİRİM BUYURMUŞ. BU KADAR.
mozdogan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye45 yazı
Ben her zaman, yaptığınız iş için uygun bir yerde misiniz yoksa değilmisiniz diye soruyorum. Bugün, yurdumuzun insanları, alışveriş yapacakları zaman, bütün ihtiyaçlarını bir arada karşılamak için evden ayrılarak aynı noktaya gitme eğilimindeler. Bu gün halen, en iyi iş yapan noktalar, bir çok zincirleme işletmenin bulunduğu caddeler. Çünkü insanlar aynı cadde üzerinde bir çok ihtiyacını karşılayabilecek işletmeleri geziyorlar ve ihtiyaçlarını görüyorlar.

Bu noktadan hareketle aslında bu zincir içinde sizin de doğru bir halka olup olmadığınız sorulmalı. Yani etrafınızdaki insanlarla bir zincirin halkalarını oluşturacak bir iş mi yapıyorsunuz, yoksa hiçbir alakası olmayan bir iş mi yapıyorsunuz?

Ben şu anda bir ayakkabıcının yanına bir ayakkabıcının veya bir tekstil mağazasının yanına tekrar bir tekstil mağası açmaktan bahsetmiyorum. Ben, bir kasap işletmesinin yanına, şarküterinin, ya da bir ayakkabıcının yanına bir tekstil işletmesinin, ya da bir kuyumcunun yanına kozmetik dükkanının açılmasından bahsediyorum.

Zinciri tamamlamanız çok önemli, rekabet etmeniz değil ve bence girişimci, illa ben bu işi yapacağım diye diretiyorsa, o yaptığı iş için uygun bir nokta bulmalı yoksa, bulduğu noktada uygun bir iş yapmalıdır.

Sürekli rekabetin bulunduğu bir ortamda, fiyatları kırarak ve fazladan maliyete katlanarak çalışmanın ismi ticaret değil, fantezidir. Fantezi yapmanın bir esprisi olmadığı gibi böyle bir ayakta kalma stratejisi de geliştirilemez ne yazık ki. En karlı olunabilecek olan noktada, tek olunabiliyorsa tek olmalı, olunamıyorsa da zincirin diğer halkaları olmaya gayret göstermeliyiz.
İyi bir iş bulamıyorsan, iyi bir iş kuracaksın! (SG)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye193 yazı
24/02, yazılış tarihi iti bari ile baya bir zaman geçmiş!

Yansıttıklarınıza bakılırsa, illede bir fikir istiyorsanız;

Yorumlarıda okudun, doğrusu hiç birinede katılamıyorum. Yanlış demiyorum sadece katılmıyorum,

ama bana sorar sanız kapayın o dükkanı, dükkan iş yapamayacağı için demiyorum, siz o dükkanda iş yapamıyorsunuz bana öyle geldi.

Sadece bir görüş, kara sizin.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye19 yazı
Kazanmak şans kaybetmek beceri..Kimileri bunu gerçekten çok iyi becerir.
Ve düşünme bence öğrenmek her zman mutluluk getirmez ,çok bilen çok yanılırmış.Bir fıkra var tam bu konuya uyuyor .
Başarılı olmak için ne gerekir diye sormuşlar birisine o da babanın fabrikatör olması demiş.
İstisnalar hariç tabiki..
Başarılar
Adore

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye10 yazı
valla allah kolaylık versin bu zamanda iş yapmak çok zor..
bende buna benzer sebeplerden işimi kapatmak zorunda kaldım. eğer kapatmassam bu gidiş
beni iflasa ***ürüyodu. aynen sizin gibi ek iş yapmama rağmen, ek işten kazancımda gitti.
giderleri karşılayamaz hale geldim.
bi söz vardır :
iyimser insan tünelin sonudaki ışığı görür
kötümser insan tünelin karanlığını görür
itidalli insanise hem tünelin hem tünelin karanlığını ve uzunluğunu hemde
tünelin sonundaki ışığı görür.....
tekrar allah yardımcınız olsun zor kararlar

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Esnaf