Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kıbrıs'ta Ne İş Yaparsak Tutar?

Başlatanrey_jovenTarih23/03/2010 01:08:36Yorum42

İlk mesaj
Arkadaşlar,
Kıbrıs'ta bir iş yeri açmayı düşünüyoruz yalnız ne iş yeri açacağımıza karar veremedik.
İlk başta market açalım diye düşündük ama burdaki marketler hep büyük market açıkçası bizimde o kadar büyük market açmak için bütçemiz yok sermayede çok yok ama sizce ne yapmalıyız?

iş yerleri kirası çok yüksek işin içinden çıkamadım düşün düşün bulamadım belki sizden bir yardım olur diye düşündüm fikirlerinizi bekliyorum...

iyi günler

Yerleşim Kuzey Kıbrıs TC / GirneMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorum
MERHABA

NE KADARLIK BİR SERMAYE İLE İŞ KURMAYI DÜŞÜYORSUN ?
HANGİ BÖLGEDE ?
DAHA ÖNCEDEN TECRÜBEN OLAN BİR İŞ KOLU VARMI ?
BU SORULARI CEVAPLARSAN YARDIMCI OLABİLİRİM

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Yöneticilik
Merhabalar
Eger kibrista yok ise ben bu Cubukta Patates urununu dusunmenizi tavsiye ederim. neden olmasin kucuk gibi gorunuor ama BILDIGIM kadari ile bir cok kisi guzel paralar kazandi bu isten ama dedigim gibi eger orda yok ise !
Sadece bir fikir olarak aklinizda bulunsun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama

Hamurişi üzerine lokanta türü şeyler tavsiye ederim bi çok arkadaş yapıyor işe yetişemiyoruz diyolar

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
ben kıbrısa bir çok kez gittim.kıbrıs halkı turizm ve üniversite öğrencilerinden kazanıyor.sende sermayene göre bu alanda iş kurabilirsin.örneğin internet cafe, fastfood büfe,öğrencilere kiralık odalar,öğrencilere yönelik tabeldot yemek veya hizmet sektöründen bir iş kolu olabilir.acele karar vermeden iyi araştır ve doğru karar ver.
sdogan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
su sıkıntısı olduğunu biliyorum ..ayrıca eğlenceyi de çok sevdiklerini.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
öyle çok bir sermayemiz yok 20.000 tl nakit çıkar kredi olayına da hiç bulaşmak istemiyoruz.Kıbrısın girne bölgesinde kalıyorum çubukta patates açıkçası kıbrısta hiç görmedim.Ayrıca AL_Sat Ticaret arkadaşımız hamurişi yap dedi aslında bu iş benim kafamada yattı ama son söz babamın sonuçta onun dükkanı olacak oda bu işe çok sıcak bakmıyor sadece hamurişiyle olmaz diyor ama annem daha önceden bir markette mutfak bölümünde çalıştı ve poğaça tarzı hamur işleri yaptı ve inanılmaz tutuldu.Günde 200 taneye yakın sadece poğaça satılıyordu tanesi 1.5 Tl'den günlük 300 tl ediyor ve buna diğer satılanlar dahil değil bunların hepsinide annem yapıyordu bu işlerin ustası sayılır ben bu işi yapalım diyorum ama gelgelelim babam bu işe pek sıcak bakmıyor.sdogan34 arkadaşım senin dediklerin arasında büfede aslında kafama yatıyor bizim az ilerimizde bir park var ve o parkı şimdi düzenliyorlar ayrıca parkın yanı durak olarak kullanılıyor yani üni ögrencileri felan orda inenler oluyor her ne kadar işlek bir durak olmasada bence güzel bir büfe orda iş yapar ama kktc vatandaşlığımız yok yani belediye zorluk çıkarabilir mi bilmiyorum?aslında oraya büfe açıp hamburger çubukta patates dondurma işi süper gider gibime geliyor ama belediye izin vermeyebilir yada zorluk çıkarır ayrıca o parkın yolüstünde marketler az ileride yani orası bana gerçekten uygun geliyor.başka önerileriniz varsa bu sermayeyle arkadaşlar cevap bekliyorum ayrıca cevap veren herkese teşekkürler

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
rey_joven kardes bence benim onceden dedigim gibi bu cubukta patates ve corndog dedikleri yine cubukta sosis olayini da bir arastir istersen neden bunda hala israr ediorum bu is icin senin dukkana dahi ihtiyacin yok yani dielim senin dukkanin on kismi 6 metre (ornegin) bu 6 metrelik kismin 2 metresini bu ise ayirip bunu yapabilirsin ve eger dukkan islek bir yerde ise bu urunler tadindan yenmez hale gelir cok ii paralar kazanirsin derim ben ve ozellikle hic kimse yapmamis ise ! tr ornegini gorun tr ye ilk bu olayi getiren kisiler simdi para ile oynuor ! kolay is - ucuz- zahmet gerektirmez bence ciddi ciddi aklinizin bir ucunda tutun derim ben !!
Saygilar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
ahmet5085 arkadaşım benim zaten aklımda böyle birşeyler var yani büfe açtığımızı varsayarsak zaten büfenin önüne böyle birşey gerekir açıkçası ben bu çubukta patatesi hiç görmedim parka çocukların geldiğini düşünürsek çocuklar patatese bayılır iyi olur babam akşam gelsin şu büfe işine ikna etmeye çalışacağım bir araştırsın bakalım uygunsa açalım diyeceğim ama ne der bilemiyorum.Bu sermayeye başka ne gibi iş yerleri açılır?

ben her zaman Kibrisda o kadar ogrenci olmasina ragmen neden bir Mcdonalds yok onu merak ediyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
selamlar ben kıbrısta askerlik yaptım istanbulda yaşıyorum bence oranın en büyük eksiği güzel işlek bi yerde fırın unlu muamül satan bi yer göremedim bence bi araştırın şimdiden başarılar
deniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Merhaba arkadaşım haftasonu kıbrısta bulundum ve dikkatımı çeken ilk şey sabah kalktığımda kahvaltı edebıleceğim bır yer aradım doğal ürünler sunacağınız bır kahvaltı salonu öğleden sonrada zeytinyağlı ve hamurişi tarzı yemekler sunan(yöreselde olabılır) hiç bir yer göremedım bence tutulabılır dıye duşunuyorum.
Sevilay K.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti
ben her zaman Kibrisda o kadar ogrenci olmasina ragmen neden bir Mcdonalds yok onu merak ediyorum.

Kıbrısta Mcdonalds olmaması bildiğim kadarıyla kıbrısın tanınmış yani yasal bir devlet olmamasından dolayı kaynaklanıyor yinede emin değilim.
Alıntı Yapılan Metin:

selamlar ben kıbrısta askerlik yaptım istanbulda yaşıyorum bence oranın en büyük eksiği güzel işlek bi yerde fırın unlu muamül satan bi yer göremedim bence bi araştırın şimdiden başarılar

girnede işlek bir yerde dükkan açmak öyle kolay değil güzel fikir gerçekten böyle bir eksiklik var girne de simit dünyasının yeri süper ama duyduğuma göre ürünlerini güzel yapmıyorlamış elimizde öyle bir yer olsa paraya para demezdik ama işte işlek yerde dükkan açmak zor:)
Alıntı Yapılan Metin:

Merhaba arkadaşım haftasonu kıbrısta bulundum ve dikkatımı çeken ilk şey sabah kalktığımda kahvaltı edebıleceğim bır yer aradım doğal ürünler sunacağınız bır kahvaltı salonu öğleden sonrada zeytinyağlı ve hamurişi tarzı yemekler sunan(yöreselde olabılır) hiç bir yer göremedım bence tutulabılır dıye duşunuyorum.

güzel fikir aslında bize çok uygun ama ne kadar tutulur bilemiyorum sadece kahvaltılık hamurişi olmaz gibime geliyor bunun yanında hamburger ve benzeri ürünlerde satılması gerekiyor ki buda biraz güzel bir iş yeri istiyor güzel iş yeride para istiyor:)aslında benim kafamdaki fikirlerden biride küçük bir imalathane açmak ve orda hamurişi yapmak dediğim gibi annem bu işlerden çok iyi anlar zamanında kendi yaptığı hamurişlerinden günde 200 taneye yakın sadece poğaça satılıyordu (tanesi 1.5 tlden)tabi bunun yanında diğer börek çeşitleride var imalathanede bunları yapacaksın üzerine ambalah kendi markanı yapıp marketlere satacaksın güzel bir iş olur iade kabul edersen zaten marketlerin hepsi senden alır iade gelse bile kazançlı bir iş olduğundan yine kar edersin ama sadece düşünce işte:)
Alıntı Yapılan Metin:

oto yedek parça ve aksesuar !!!!

ne ben nede babam anlar o yüzden bu işi yapamayız :)yinede tşk ederim

ordan içki sigara pazarla turkıyeye
servet akça

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynsan kaynaklary
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - SERV - LTŞ
ordan içki sigara pazarla turkıyeye

güzel fikir ama yinede kafama tam yatmadı.Yinede tşkler :)

kıbrıs turistik bir yer .. genç nufus var ayrıca... bence ufak bir mağazada 30 m2 gibi bayan aksesuarları sat .. az sermaye ile yapılabilir.. bu konuda yardmcıda olurum istersen ..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Merhaba,

McDonald'sın olmamasının sebebi KKTC nin uluslararası alanda tanınmaması ve tanınmayan bir ülkeye ne yazık kı bayilik vermiyorlar bildiğim kadarı ile.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Arkadaşım soft dondurma satışını düşünebilirsin,elindeki sermaye ile yapabileceğin bir iş.www.newdosoftdondurma.com adresine bir bakarsan gerekli bilgilere ulaşabilirsin.Kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
merhaba benimde 5 yıl önce marketim vardı süper marketlerin açılmasıyla bizi bitirdi dağa sonra birkaç işten sonra klasik işten sonra esnaflıktan soğudum 2 yıldır netvork şirketlerini inceliyorum kimisi yabancı sermaye kimisi kazanç pilanı düşük diye istemedim ama tam umudumu kesmişken ve istediğim gibi bir şirket buldum
% yüz yerli sermaye ve ürünleri çok kaliteli ve ucuz kazanç pilanı diyer şirketlere göre güzel size tafsiyem bu rünleri deneyip kalitesinden memnun kalırsanız kendinize 10 tane lider seçip ve onlara bu işi öğretip onlara da 10 ar arkadaş bulup ekip kurmanız bu sistemi gerçekleştirirseniz bu insanlar kendi evinde kullandıkları ürünleri burdan almaları halide ortalama geliriniz 1500 rahat olur
yeninesiltemizlik@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Tüm TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
www.ninec.net

bu ürünleri sat
Yusuf KADAM

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Saty? / Pazarlama
ÇUBUKTA PATATES İŞİNİ DÜŞÜNÜRSEN BU KONUDA TÜM EKİPMANLARI SAĞLAYABİLİRİM SANA.KIBRISTA DA ÇOK GİDECEK BİR İŞ.YAZLIK VE HAREKETLİ YERLERİ ÇOK SEVER BU ÇUBUKTA PATATES KIBRIS BUNA ÇOK MÜSAİT.FAZLA SERMAYE KOYMANADA GEREK YOK 5-6 BİN DOLARA ÇOK RAHAT HALLEDERSİN BU İŞİ. İYİ DE PARA KAZANABİLECEĞİNİ GARANTİ EDERİM SANA.YATIRIMINI ÇOK KISA ZAMANDA GERİ ALMAYA BAŞLARSIN

BİLGİ İÇİN
enusta@yahoo.com
0507 991 28 85

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Ne iş olacağından ziyade Kıbrıs'ta nasıl para kazanılacağı ile ilgili bilgi vereyim; "askerleri kazıkla****."
Nereden mi biliyorum, orada askerdim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Konuyu açan ortalarda yok galiba ama ben yazayım yinede.Arkadaşım kıbrısta yaşamamış piyasasını bilmeyen insanların görüşlerini göz önünde bulundurma bu bir.İkincisi sende bilirsin ki Kıbrıs bir öğrenci adası :) ve burda ne yaparım düşüncen varsa direkt öğrenciler üstünden düşün...Arkadaşlar sizlerede tavsiyem bir bölge hakkında bilginiz yoksa şayet yorum yapmayın.Bilginiz olmadan fikir sahibi olmaya çalışmayın.Özel mesaj olarak gönderiyorum dostum.

herkesin fikri var ama kaç kişi acaba kıbrısa gitti? ben 6 yıldır kıbrısdayım. çok çeşitli işler yaptım. öğrendiğim temel bilgiler şu önde: 1) öğrenciye güvenip iş yapmayacaksın 2) vatandaşlığın yoksa zaten iş yeri legal olarak açamıyosun dolayısıyla birilerine gebe kalıyosun ki buda hiç akıl karı değil 3) maliyet hesabı yaparken ulaşım ve gümrük maliyetlerini de göz önünde bulundurmak gerek. çeşitli projelerimiz var, ilgileirsen özelden mesj at...
erdinc

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / Lefko?aMeslek Gyda
İyi ya bende 9 yıldır burdayım :=) öğrenciyle iş yapmıcaksın zaten :) ama eleman olarak kullanmak gerekirse part-time çok güzel iş gücü sağlanır...Vatandaşlık değil muhaceret işlemleri halledilir,sorun olan vergi T.C vatandaşlarına fazla.Gümrük hesabında yapacağın işe göre değşir.Ben ısrarla yatırım yapacaklara tavsiyem YEMEK sektörüne girin öğrenci yurtlarına,takeaways yapın(servis) inanın öğrenci zaten çoğu uğraşmak istemez...Giyim filan uğraşmayın bunlarla.Yemek işini tutturabilen köşeyi yakından döner .:)

Merhaba Ben Kıbrısta 5 sene kaldım, Magosa'da öğrenci idim, orda yapıcağın en iyi iş büfe, cefe, fast food tarzı, yada sıcak yemek, hamur işi tarzı yeler açmak yani GIDA. Başka iş olmaz orda, çünkü öğrenciler sürekli dışarda yiyiyor ve seninde bildiğin gibi ordaki okullar özel okul yani PARALI okul ve orda okuyan öğrencilerin para sıkıntısı yok, Mesela Magosada SERA CAFE diye bir yer var, hafta sonları kahvaltıya bile yer bulamazsın. Öyle orda aksesuar yada başka şeyler satmayı düşünme iş OLMAZ.

Yerleşim Banglade? / DhakkaMeslek Tekstil
yemek diye tutturan arkadaşlara soruyorum. 2005 ile 2010 yılı arasında yemek fiyatları ve çeşitlilk açısından değişimi farketmediniz galiba. 2005 de 2 dürümcü vardı ve 10 tl fiyat vardı. şimdi 10 tane dürümcü ve 4 tl kadar düşen bir fiyat var... maliyet bile kurtarmaz. benim aklımda kır pidesi fırını fikri vardı. maliyet olarak sadece endüstriyel fırın ve endüstriyel hamur yogurma makinası. ankara istanbul gibi büyük şehirlerde 3 pide ve ayranı 2 tl ye veriyorlar. burda sabahları kahvaltı için bi alternatif yok. tost yesen 5 tl. 3.5tl ye 2 kır pidesi + ayran olsa benc yeni bi akım olabilir??
erdinc

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / Lefko?aMeslek Gyda
Arkadaşım ''kays'' arkadaşımızda işin farkında yemek sektörü diyoruz boşa konuşmuyoruz rahat ol sen :) sen olaya dar bir pencereden bakıyorsun 2 dürümcü vardı diyosun :) ada 2 dürümcüyemi kaldı bir sürü restaurant var öğrenciler paso dürüm yicek diye bişey yok :) bir sürü lokanta restaurant var( gerçi parayı görtüren dürümcü) sen 6 senede nasıl analiz edemiyosun bunu bilmiyorum...fiyatları sorarsan 6 tl gibi bi dürüm fiyatı var :) güya kampanya +ayran diyolar . Ben sana değil zaten işi yapacak arkadaşa anlatmaya çalışıyorum yurtlara,öğrenci evlerine kendine bi portföy oluşrucaksın ;etli,sulu yemekler paket olarak öğünliyeceksin.Bak arkadaş öğrenciymiş burda ne güzel fikirler aynı benim gibi düşünüyor.Zaten arkadaşta yok meydanda boşu boşuna yazıyoruz :) Allah kolaylık versin hepinize...

arkadaşlar ben kıbrısta askerlık yaptım bence enbüyük eksik bir dürümcü askerin ucuza yemek yiyebileceği bir mekan girnede heykelin karşısında simit sarayı var parayı kırıyor yada bu iş olabilir.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Sanayici
arkadaşlar bu başlığı aylar önce açmıştım ve uzun süredir bakmıyordum bir kontrol edeyim dedim mesajlar gelmeye devam etmiş :)şimdilik en azından 1-2 sene için dükkan açma fikrini erteledik nedeni ise zaten kktc vatandaşlığımız yok ama 1 sene içinde büyük ihtimalle olacak İnş. 2. neden ise kıbrısta iş yeri açmak için sermaye lazım bu 2 sene içerisinde daha iyi bir para ayırarak daha iyi bir iş kurabiliriz diye düşündüm zaten babamın aklında da 2 sene içerisinde dükkan açmak varmış artık hakkımızda hayırlısı bakalım yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

selam arkadaşlar,

kıbrısda 2 yıl içinde cafeterya üzerine bir dükkan açmak istiyorum, ewliyim şuan istanbuldayım turizm sektöründe çalışıyorum İzmirliyim gerekli ön çalışmayı yaptıkdan sonra çolugum çocugumla birlikde oraya yerleşmek istiyorum belli bir birikimim var (hatırı sayılır derecede) önümüzdeki ekim kasımda keşif için kendimde gideceğim. gitmeden önce burdan paylaşımlarınızı bekliyorum.

(cafeterya derken yapmak istediğim şey 3-4 çeşit tost sandwich demleme çay bira evlere servis de yapılabilir bişey düşünüyorum)

(askerlik sorunum olduğu için gitmek zorundayım)

saygılarımla, herkese şimdiden teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm