Ana içeriğe geç

Motivasyon

Değişik Motivasyon Uygulamaları!.

BaşlatanugurzelTarih15/07/2001 01:45:45Yorum2

İlk mesaj
Üye26 yazı
*Bir yazilim firmasi olan BMC'nin Houston'daki cam kulelerinde her katta genis bir mutfak bulunuyor. Calisanlar ici tika basa taze meyve, patlamis misir, soda, sandvic vs. dolu buzdolabindan istediklerini secip ucretsiz olarak alabiliyorlar. Kendi kahvelerini istedikleri gibi, damak tadlarina gore hazirlayabiliyorlar. Koridorlarda ise masaj salonunun yerini gosteren oklara konuklar cok sasiriyor. Giris katinda bir piyanist Steinway'in huzur veren muzigi ile her sabah calisanlari selamliyor. Bir gorevli calisanlarin arabasini yikayip , yagini degistiriyor.

*San Francisco'daki BusinessBots isimli yazilim firmasi, calisanlari icin heykel kurslari duzenliyor. Bu firma haftada 60 saat calisan elemanlarinin fazla calismasindan sikayetci, onlarin disarida daha fazla zaman gecirmesini istiyor. Bu yuzden haftada yarim gun isteyen kendi kendine izin verip ise gelmiyor.

*Roper Strarch Worldwide isimli arastirma firmasi, calisanlarin % 38'inin ayni isyerinde calisan biriyle ciktigini gosteriyor. Amerika'nin unlu yazilim firmalarindan SAS bekar elemanlari yeni insanlarla tanistirmayi amaclayan, sirket icindeki 'mingle' adli grubu destekliyor.

*Amerika'nin en iyi 100 sirketinden 46'sı calisanlarini aksam evde yemek pisirme zahmetinden kurtarmak icin onlara evlerine alip goturebilecekleri hazir yemekler sunuyor.

GEL DE ŞIMDİ ÇALIŞ !

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğretim görevlisi / Asistan
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye7 yazı
walla oyle boyle burası turkiye ne yapalım calısacagız.

Yerleşim Türkiye / SAKARYAMeslek Ö?RENCY
Yazar997 yazı
Google'dan sonra pek çok firma iş ortamlarını benzer şekilde iyileştirmeye başladı.

http://positivesharing.com/ adresinde iş ortamlarının iyileştirilmesiyle ilgili ilginç fikirler bulunabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im