Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu Krizde Az Parayla . Siz Olsanınız ?

BaşlatandhnsydTarih19/03/2010 20:10:18Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Merhaba :

Gıda teknikeriyim ve açıköğretimde 3. sınıf okuyorum ve malum iş yok. Herkes torpille bir köşe kapmış bizde aktif iş gücü olarak evde oturuyrz. Çok az miktarda param var 1600 tl civarı. Mezun olduğum Çanakkale / Bayramiçte (şehir içi 5000 kişi civarı ) çok küçük bir döner büfesimi açsam diye düşünüyrm. Orda hayat ucuz oldugundan dolayı ve öğrenci oranın nüfusuna göre fazla oldugu için öğrenciye yönelik. Daha sonra işler iyi giderse küçük bir kafe ek olarak. Bayramiçte 3 adet dönerci var ve en az günde 250 döner satıyorlar. Yada oturduğum şehirde yalovada pazardan bir yer kiralayıp meyve sebze ya da tekstil ürünlerimi satsam . Ama artık insanlar pazardan alışveriş yapmıyor herkes kredi kartlarına yönelmiş durumda ve marketlerden alışveriş yapıyorlar. 2 aydır iş yok sıkıldım oturmaktan arkadaşlar. Aklıma bu 2 seçenekten başka birşey gelmiyor. para az olunca seçenekte az oluyor.

herkese allah kolaylık versin

........

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye1359 yazı
öğrenciye gözleme, börek, simit/poğaça satışı, sıcak bir çorba olan bir mekan olsa ..

ya da bir küçük bir arabayla kokoreç satışı da olabilir
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye1359 yazı
universitede okurken sivilden bir arkadaşım uniye yakın bir köşede bayanlara çanta ve terlik satarak tahminlerin üstünde paralar kazanıyordu. istanbuldan vadeyle alıp kendi diktiriyordu çantaları.. takı toka işi de olabilir ek olarak bayanlara..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı

Odinin fikri bence çok güzel çanta toka ve takı çok satılıyor gerçekten çünkü bunlar tamamen göze hitap ediyor ve herkesin beğenisi farklı..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye30 yazı
arkadaşım madem bir iş yapmak istiyorsan ve açtıgın andan itibarende para kazanmak istiyorsan yiyecek üzerine yogunlaş...sagdan soldan biraz daha sermaye bul kendine küçük kirası az bir dükkan tut sabah kahvaltı tost simit çay çorba döner vssss....bunlar ögrenci için olmassa olmazlarda hem bide düşünsene ,iş yapmazssan bile kendin yersin;)en azından tekstilmiş çantaymış v.sss.. bu işler artık bitmiş durumda haaaa iyi sermayen varsa gücün varsa çok saglam bi yerde dükkan açarım ve dükkanı açtıktan sonrada bir kaç ay sabrederim müşteri oturması için diyorsan o ayrı ama anladıgım kadarıyla az sermayen var ve kaybetme şansın yok o yüzden en güzeli ögrenciye yönelik yiyecek içecek...en kötü ihtimali dahi düşünsen güldürmesede aglatmazzz...iyi düşün hesabını iyi yap ve dükkanı hareketli bir yerden tut...gerisi allaha kalmışşşş...
srpslm

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye20 yazı
aslında düşündüm sadece gözleme satsam bile günde 100 gözleme satsam ayda 3000 gözleme yapar 1 liradan satsam 3000 lira yapar içecektende kazansam 1500 lira etti 4500 lira.3000 lirası masraflara gitse 1500 lira kalır bana başlangıç için çokta kötü değil aslında.
........

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Üye189 yazı
değerli kardeşim öncelikli hayırlı olsun.
ben çanakkale li biri olarak sana şunu söylemek istiyorum.bayramiçide iyi bilirim.lakin bayrasmiçte yapacağın işi pek onayladığım söylenemez.neden mi?
*öğrenci var fakat öğrenci gidince tatil zamanları neyapıcan?
*yerel halka satacağın ürünler hitap edebilecekmi?
*sonra oranın halkı biraz dışardan gelen esnafa kapalıdır bu seni zorlarmı bazı işlerinde.
bu söylediklerim tabiki içini karartmasın ama bu gerçekleride atlama sakın.
mesela elindeki az bi parayla neden şort bikini terlik vs.işini bozcaadada yapmayı düşünmüyosun.çünkü tüm zenginler ve gençler yazın adada ve burada ürünleri daha yüksek fiyata satabilirsin bence,aynı zamanda süs eşyasıda satabilirsin.bence sezon daha açılmadan adada bunun bi araştırmasını yap derim.sadece bir fikir tabiki.
şimdiden hayırlı olsun yapacağın iş.
edv

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil