Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisayar Dükkanı

Başlatanguncan.suTarih17/02/2007 17:07:00Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye71 yazı
iyi günler .ben bilgisayar dükkanı açmak kaça mal olur o konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa memnun olurum

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye33 yazı
selam size basarilar dilerim öncelikle . aslinda bilgisayar konusunda hic anlamam . burda almanyada olsaydiniz size bir arkadasimin tlf verirdim .bu kisi toptan bilgisayar aksesuarlari yardimci gerecleri satiyor uzak dogudan getiriyorlar toptan satis yani ..... ama okadar cok cesit varki bence zor is siz yinede iyi düsünün ..
Adanada yapilacak cok güzel isler vardir gözlemleyin yeter neye ihtiyaci var adananin siz daha iyi bilirsiniz . güzel bir kafeyemi üniversiteye yakin bir yerde , yada parfümeriyemi güzel bir semtte,güzel bir butik olabilir .
dogruyum cünkü dogru insanlarin yanindayim

Yerleşim ALMANYA / VoerdeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye14 yazı
Bilgisayar isi bildigim kadarisiyla cok riskli ve kar payi cok düsük.
Hele bide hic bilmeden dalmak intihar olur gibi geliyor bana.

Örnek toptan 300$ al üzerine kar koy ve 500$ sat degil. Öyle olsa bile gelde millete hatali kullanimdan dolayi garanti dahilinde degil diye anlat anlatabilirsen. GSM Shop islettim 8 yil boyunca PC isine girmedim yukaridaki nedenlerden dolayi.

Isinizde basarilar dilerim
ZIRVEYE TIRMANIRKEN GÖRDÜKLERINE SELAM VERMEYI UNUTMA,
INISTE MUTALAKA YINE ONLARLA KARSILASACAKSIN.

Yerleşim ALMANYA / BocholtMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - guncan.su
iyi günler .ben bilgisayar dükkanı açmak kaça mal olur o konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa memnun olurum

öncelikle normal boş bir dükkan ve rafların maliyetini nasıl bir dizayn yapmak istiyorsan o şekilde sen ayarlayacaksın ve buradaki fiyatıda sen belirlersin ama 1.si bilgisayardan anlayan birisimisiniz sadece satışmı olacak + olarak teknik serviste bulunacakmı + yaklaşık olarak içerisine koyacağın mallara gelirse 5.000 ytl veya daha bir az rakamlada dükkanını doldurabilirsin tabiki bilgisayar değil parça benim şuanda bir tane ortak dükkanım var hem teknik destek hem de hertür elektironik eşya satıyoruz pc+camera+mp3 player +..... dükkanın eb atlarını söylersen yardımcı olabilirim ve 80 e yakın markanın bayiliği bulunmakta sana toptan bir fiyatta çıkarabilirim bana mail yoluyla ulaşabilirsin yardımcı olduysam sevinirim
Önce özgüven sonra çalışmak

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye71 yazı
Sayın fateful ,arkadaşlar yazdıklarınızı şimdi gördüm.fikirleriz ve yol göstericiliğiniz için çok tşk ederim.ilk öncelikle bilgisayardan anlıyorum ve hem alım satım hemde teknik servis tabiki olacak.Biliyorum ki kar marjı çok yüksek değil ama bildiğimiz bir iş hiç olmaz ise.fakat bulduğum dükkan çok küçük ama yer olarak çok uygun.sayın fateful bir maliyet çıkarabilmeniz için e-mailim:ayguldageri@yahoo.com.tr

Sayın gazi27 bilgisayarın yanında gsm işinede girmek istiyorum.fakat dükkan çok küçük ,sadece biligsayarın satımından da yüksek karlar elde edemeyeceğimiz ortada yapılabilirmi bilgi verirseniz sevinirim

Sayın Cemilcan bu bilgisayar aksesuarları konusuyla ilgili olabilirseniz sevinirim.

Yeni Üye33 yazı
size burdaki toptancinin internet adresini yaziyorum .siteyi bir gezin ilginizi cekecegini saniyorum . ama türkiyeye satis yapiyorlarmi orasini bilmiyorum . onlara mail yollarsaniz cevap alirsiniz .size basarilar simdiden.
www.habex.de

Yeni Üye33 yazı
size burdaki toptancinin internet adresini yaziyorum .siteyi bir gezin ilginizi cekecegini saniyorum . ama türkiyeye satis yapiyorlarmi orasini bilmiyorum . onlara mail yollarsaniz cevap alirsiniz .size basarilar simdiden.
www.habex.de

Yeni Üye2 yazı
arkadaşım biz uzun zamandır bilgisayar işi ile uğraşıyoruz.eğer öyle bir niyetin varsa vaz geç.bu iş kadar kar oranı düşük bir iş daha yok.bilgisayar üzerine açacağına kırtasiye üzerine aç iyi bir cadde üzerinde parayı koyacak yer bulamassın kar oranı endüşük %30 la başlıyo % 110 lara kadar çıkıyor.ayrıca malın elinde oldukça kazanıyorsun..
parkbilgisayar

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
kar oranı ok düşük hiç tavsiye etmem.biz bu işle uğraşıyoruz..kendine başka iş bul mesela kırtasiye kar oranı çok iyi
parkbilgisayar

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye79 yazı
KARDEŞ NE BİLGİSAYAR NEDE KIRTASİYE ÜZERİ BİR İŞ YERİ AÇ NEDEN DERSEN 15 YILLIK BİLGİSAYAR VE KIRTASİYECİYİM.VE GEÇEN YIL İŞYERİMİ DEVİR ETTİM KESİNL,İKLE BİLGİSAYARDA BİR KERE KAR MARJIN %10 Ü GEÇMEZ .KIRTASİYEDE İSE DURUM DAHA FARKLI MİLLET SÜRÜMDEN BİLE ÇOK AMA ÇOK AZ KAZANIYOR ONUNDA MARJLARI %20 LERE KADAR GERİLEDİ MALESEF.GÜNDE HERGÜN 30 KALEM SATACAK HALİN YOK DİĞER MALZEMELERİ DERSEN DURUM TAM TERSİ ÇOK AĞIR SATILIYOR BENCE SEN HAZIR FAST FOOD YADA YİYECEK İŞİ YAP DÖNER SATSAN BU İŞTEN İYİDİR İYİ BİR CADDEDE BARİ CEBİNDEN ARTI PARA KOYMAZSIN AMA DERSEN 150 BİN 200 BİN YTLM VAR OZAMAN İŞ DEĞİŞİR SANA İVEDELİKLE YA TEKNOLOJİX OFFİCE STORE YADA PC GOLDTAN YADA BİR BAYİLİK SİSTEMİNLE ÇALIŞ DERİM AMA BUNUN İÇİNDE ENAZ 3 MÜKEMMEL PERSONELLE İŞE BAŞLAMAN ŞART TEKBAŞINA İMKANSIZ GİBİ BİR ŞEY ALLAH İŞİNİZİ RAST ***ÜRSÜN BAŞARILAR SİZE ARKDAŞIM.
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
bilgisayar dükkanı bence de parayı sokağa atmak olur. müthiş düşmüş kar marjları, kullanıcı kaynaklı sorunlarla boğuşmanın maliyeti derken çok ciddi riskli bir iş bence artık

bundan 10 sene önce bir bilgisayar dükkanım vardı bakırköyde merkezi bir noktada. ve 1 sene sonra kapattım çünkü geleceği yoktu ciddi bir sermaye ile girilmediği sürece. (bakınız vatan bilgisayar)
Ve çok doğru yaptığımı görebiliyorum şu anda.

bana sorarsanız cep telefonu işine girmek çok daha düşük riskli ve kazanç getirme olasılığı daha yüksek.
üstelik kullanıcıyla boğuşma derdi de yok.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye24 yazı
sayın guncansu

ben kemalkaranın dediklerini umursamıyorum bile
düşündüğü ve açtığı bilgisayar firması şimdi olsaydı bakırköyde müthiş prim yapardı
tservis veren yerler son kullanıcıya istediği fiyatı herzaman ödetiyor sayın kemalkaranın bilmiyorum bu düşünceylemi yola çıkıp müşterilerini kaybettiğini düşünüyorum sözlerinden işler yoluna girmeden gelen huzurlusuzlukda diyebiliriz
!!!!!hemen birden gelen büyük kar marjı bu sektörde inanılmaz tekelde bunu düşünerek giriniz bu sektöre!!!
ben bilg.prog sıyım ve sizin bilgisayarla alakanız varmı varsa ne açıdan bilmiyorum ama
bir bilg. firması açtınız burda netür işler yapabilirsiniz onları düşünmeniz gerekir
elinizdeki kaynaklar teknik servis açarmısınız?direk ihracatçı firma ile çalışırmısınız ?
son kullanıcıyla aranızdaki ilişki nasıl olmalıdır ?bunları düşündünüzmü ?
sermayenizi herzaman bulabilirsiniz gelgelelim işimiz nasıl gerçekleştiririz
ülkemizde son kullanıcı saysısı giderek artmaya devam ediyor herkesin evinde olmazsa olmaz bir eşya haline geldi bilg
ve buna bağlı olarak bilg bilgisi olmayan son kullanıcılarla uğraşabilirmisiniz?
son kullanıcıya sattığınız bir pc de çok kazanmayabilirsiniz belki %10 bile değil ama
sattığınız oem yada diğer çevre elemanlarını çok daha ucuza bulabilirseniz bunlardan daha çok kazanabilirsiniz
açtığınız yer ve hitap etmeye çalıştığınız çevre çok önemli tabi birde hitap şekliniz
3 arkadaşım 2 sene önce 10 bin yt le bile vermeksizin sadece iş fikri olarak girdi bahçelievler-ist da
şuan çok memnunlar vatan pc gold yada teknosa sizi korkutmasın sistemde herkese yer var
bunun dışında çok daha ünlü olmayan toptancılarla çalışabilirsiniz armada bilgisayar özellikle tavsiyte ederim
network ürünlerinide satarsanız stoğa gerek kalmadan bu işten yüksek gelir sağlayabilirsiniz
iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye71 yazı
Yazan her arkadaşa teşekkür ederim.Biz bu işi zaten yapıyoruz fakat dükkanımız yok .Alım-satım teknik servis vs. Bir arkadaşın dediği gibi kar marjı gerçekten çok düşük.Teknosa gibi büyük teknolojik marketler hakikaten tekel gibiler ve bu işle uğraşan bir çok arkadaşın da işlerini hayli bir etkilemiş durumdalar.Kesin olan biz bu işten zengin olmayacağız,kazanırsakta teknik servisten ve gene bir arkadaşın dediği gibi network ürünlerden vs.kazanıyoruz.başka anladığımız işte yok.

Editör5590 yazı
Sektör daralmış kar marjı düşmüşte olsa elektroniğin ölüsüde iş görür fikrine katılıyorum. Zaten daralmayan bir sektör de yok.
Fakat bilgisayar dükkanı açar müşteri beklenirse iflas edileceği %100 bir gerçek. Artık her işte müşteriyi kendiniz tespit etmelisiniz. Müşteriden en çok parayı çıkarmanın yollarını bulmalısınız. Tabi müşteriyi huzursuz etmeden , o müşterinin yeni müşterilere vesile olacağını unutmadan.
Bunları yapma kapasitesine sahip değilseniz paranızı hiç harcamayın derim . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Ben kamera ve elektronik güvenlik otomasyonu yapan bir şirketim. bilgisayarcı değilim , ama haftada 3 adet tam donanımlı bilgisayar satıyorum fakat asıl işi bilgisayar olan dükkanında müşteri bekleyen esnafın bu bilgisayarı satmak için harcadıkları onca sermayeye rağmen ayda bir tane satınca çok sevindiklerini masraflarını karşılayamadıklarını görüyorum.
Örneğin dükkanında 90 milyarlık malı olan aylık kirası 1 milyar olan dükkanı en doğru yerde bulunan teknik serviste verebilen bir bilgisayarcı esnafı için bu çok acı bir tablo.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye77 yazı
Merhabalar bende bilgisayar işini yapmaya çalışıyorum yeni sayılırım. Bilgisayar parçalarını istanbulda hesaplı ve güvenilir olarak hangi firmalardan temin ediyorsunuz? bilen varsa lütfen yardımcı olsun,teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
ya aslında böle ufak tefek bi bilgisayar dükkanı düşünülebilir. Önemli olan Kalite ve Ucuzluk oranını en iyi tutturabilen kaynaklarla bağlantı içinde olabilmek. Ben de düşünüyorum aslında. Bence bu sektör de gıda sektörü gibi. Hani zarurî ihtiyaç babından. artık teknoloji de o hale geldi. bütün kesimlerden olmasa da, ki Türkiye'de büyük bir elit kesim(orta üstü) oluştu. Bu kesimde bu hastalık. Kimi 2000 liraya gider araba alır, kimi de geri kalmama kompleksine kapılıp en yeni çıkarılan teknolojik ürünü alma hastalığına kapılır. Ve 2000 lirayı döker. Bilmiyorum ama bitmicek bi sektör gibi duruyo, Elektronik, özellikle de Bilgisayar. Ben de düşünüyorum böyle bir şey. Acaba parça olarak en ucuz toptancılar veya genel anlamda toptancılar nerede (İstanbul'da) Yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Üye134 yazı
İyi bir bilgisayar kullanıcısı olma dışında uzak olduğum bir sektör. Çok büyük sermaye koymadan metrekaresi düşük yerde teknik servisini de vermek kaydı ile karnınızı doyurabileceğiniz bir iş diye düşünüyorum.

Elbette ki, müşteri ile ikili ilişkiler ve vereceğiniz hizmet sizi ya illeri ***ürecek yada batıracaktır. Bugün artık belli bir konuma gelmiş ve isim yapmış büyük bilgisayar parçası satan toptancılar ile çalışıp, onların network ağından yararlanmanız, işe daha az yatırım yapma anlamına gelir.

İşin mutfağını (teknik kısmını) çok iyi bilmeniz gerektiğini heralde söylememe gerek yok.
25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Üye107 yazı
selam ben bilgisayar işi yapıyorum.ama satış değil sadece teknik destek ve iyi para var bu heryerde olur demek yanlış olur önce piyasanı iyi arastır ve devamlı gelişen bi sektör.teknolojiden en fazla payını alan ve ilerleyen pc alıp satcam dersen işin zor ..ama büyük paran varsa bayii lik durumuna giriş.gold computer.vs gibi..ama parça satıcam pc satıcam dersen işin zor
erdinc ozen

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Dany?manlyk
Üye177 yazı
Öncelikle bilgisayardan anlayan ve pazarlama kariyerinize bakan bir iş.Ayrıca yüksek bir kar marjı yok..Şansımı denemek istiyorum diyorsanız Kaliteli ürün ve bol çeşit bulundurmaya dikkat etmenizi öneririm..

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Gyda
Yeni Üye8 yazı
arkadaşlar bende bilgisayar teknik servis ve bilgisayar parçaları satmak için heveslendim. bu işi nasıl yapabilirim diye düşündüm ilk önce bir teknik serviste yaklaşık bir aydır hiç bir para almadan bilgiler edinmeye çalışıyorum çalışma prensiblerini , teknik servs imkanlarını . müşteri ile olan diyoloklarını öğrenmeye çalışıyorum.... çalışmalarımda çok iyi gidiyor...bu iş için

1-Devlet (resmi işleri) vergi. kasa,gibi yönünü
2-Müşteri profiline bakrak dükkan ayarlanması ve kiralanması
3-Teknik servis elemanı çalıştırlması ve bu konuda bilgi sahibiyim...
4-Ürün alınacak bir yer ile anlaşmam kaldı sipariş üzeri çalışmayı düşünüyorum,,,dükkandada 2 binden TL değerinden fazla ürün bulundurmak istemiyorum...

Bu konuda fikrri oln benimle paylaşırsa memnun kalırım....asd1980@gmail.com

Yerleşim Türkiye / SultanbeyliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye15 yazı

arkadaşlar bana yarım edin ilkokul yanında dükkkanım açtım kendimin 35m2 ne dersiniz arkadaşlar içine kırtasiye cd takı kolye hediyelik eşya oyuncak koysak kar yaparmıyım kira derdim olmucak ama kazanırmıyım karlı bi işmi cplarınızı bekliyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf