Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Franchise ?

BaşlatanbluwowTarih19/03/2010 13:25:02Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye83 yazı
Selam arkadaşlar..

Bir çok arkadaşımız elimde şu kadar para var ne iş yapsam diye düşünmektedir.Hatta hiç bilmediği sektörlere el atmaya çalışmaktadır.E genel olarak franchise dediğimiz tanınmış markaların adı altında bir işletme açmak da akıllarından geçmektedir.Şimdi size bir soru sorcam.İnternette franchise siteleri ve franchise veren firmaların kendi siteleri bu işe adım atmakda olan yatırımcı için yeteri kadar açık mıdır ? Yani yeterli bilgiyi sunuyorlar mı ?

Kişisel fikrim; yeteri kadar bilgiyi bize sunmuyorlar.Yatırımcı tatmin olmuyor.Hiç bilmediği bir sektöre adım atmaya hazırlanan biri için web sitelerindeki açıklama yeterli değil diye düşünüyorum.
Ya sizin fikriniz nedir ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye20 yazı
merhaba kesinlikle katılıyorum 1 yıldır franchise için bir çok firmayla görüştüm ama hemen hemen hepsinde bir süprizle karşılatım yani wep sitelerinin tamamiyle göz boyama için kullanıldığını düşünüyorum
BAŞARI SÜREKLİLİKTİR

Yerleşim Türkiye / YiiiiMeslek Otomotiv
Üye223 yazı

dostum bu güven ve dürüstlük önce firmalardan başlamalı.bende birçok firma sitesini gezdim ve bizzat firmaya gittim.çoğu işimi büyütmk yerine bi keriz gelse 150 bin verse diye bekliyor.buna paralel bu konu hakkında bilgilendirme yapan sitelerde aynı şekilde elindeki firmaları şişiriyorlar.

geçende bi markayla görüştüm.bana hiç nerelerde olduklarından işin detayından bahsetmediler ben sorana kadar sadece biz bu kadar alırız .aylık bu kadar ödemen var şu bu.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye133 yazı
Arkadaşlar franchisemore.com sitesine bakabilirsiniz. Danışmanlık yapan firma madem merak ediyorsunuz sorar öğrenirsiniz. Ama bizim milletin genel huyudur (buna bende dahilim) 100 lira yatırıp iş yaparız ama 5 lira verip danışmanlık almayız.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye83 yazı
franchise danışmanlık için websitede değilde birebir bir şube olsa nasıl olur ?
misal bir şube var ve franchise veren bütün firmaların ne istediği ne kadara neyi verdiği vs vs bütün bilgilerin sunulduğu diğer şubelerini açan kişilerin yerleri adresleri ve nasıl yorumladığı gibi..
ama yer açmak sıkıntı.çok işlek bir yer mi olmalı yoksa ilgilenen insanların gelip bizzat baktığı bir yer mi olmalı..
bence işlek bir yer olmalı kafasında olmasa bile bir adamın görüp gelip ilgilenip araştırma yapacağı bir şube olmalı yalnız tek bir şube ilede olmuyor işte :)
aynı anda belki 15 güzel ve işlek mekanda açılsa o zaman güzel bir tepki görür düşüncesindeyim.
tek şube ile olmaz sanırım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye30 yazı
ewet dedigginiz dogru, kesinlikle firmalar bu tarz konularda bilgi vermekten kaçınıyorlar..birebir görüşüp bilgilendirmeyi tercih ediyorlar bunu seçmelerinin amacıda sanırım şu ;parası olan adam gelsin olmayanla işimiz yok,gizlilik ilkesi ve birebir görüşerek bilgilendirmede ikna etmenin daha etkili olması sanırım
srpslm

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye83 yazı
MERHABALAR HERKESE

FRANCHİSE VEREN BİR ÇOK FİRMA VAR AMAAAAAA....
İŞTE ORDA DURUYORSUNUZ YOK KONSEPT İÇİN YER BURASI OLMALI BU METREKAREDEN AŞAĞI OLMAMALI İÇ DÜZENLEME BİZİM TARAFIMIZDAN YAPILMALI VS VS VS...
YANİ O KADAR ÇOK İSTEKLERİ VARKİ ZATEN BU İSTEKLERİ YERİNE GETİRMEYE KALKARSANIZ FRANCHİSE ALMANIZA GEREK YOK O KADAR YATIRIMLA SİZ BİLE MARKA OLUP ÇIKARSINIZ.FİRMALARIN BEKLENTİLERİ BİRİLERİNİN CEBİNDEKİ PARAYI NASIL YOLARIM MANTIĞINDALAR O YÜZDEN FRANCHİSE SİSTEMİNİ BU ŞEKİLDE UYGULAYANLARI KINA**** HEPİNİZE SAYGILAR SUNUYORUM

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Yöneticilik
Yeni Üye92 yazı
hocam françis mırançisi bilmem paranız varsa gelin size iş gösterim.
ayhan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye61 yazı
Değerli arkadaşlar sizlere daha önce franchıse almış ve işletmiş biri olarak bir kaç bilgi deneyim aktarmak istiyorum.Tabi benim sektörüm cafe&restaurant sektörü idi.Diğer sektörlerde giyim vb bir bilgim yoktur.Öncelikle restaurant ve cafe açmak isteyenlere bir kaç önerim tavsiyem olucak.
Franchıse alarak açacağınız restaurant hangi ürün tipiyle hizmet veriyor ise(Pide,Kebap,Mantı,Hamburger,Döner,Pizza)hiç farketmez bu firma eğer kurumsallaşmada 10 yılı aşkın bir süre geçirmemişse,
Sadece ilinde bölgesinde değil hizmet verdiği ülkenin bir çok ilinde ve diğer ülkelerde bir şubesi yok ise
Tv radyo internet gibi yayın organlarında reklamları yok ise
KESİNLİKLE FRANCHISE GİRİŞ BEDELİ ÖDEMEYİNİZ.

Restaurant Cafe franchıse alcaksanız sizlere tavsiyem sirketten sunları isteyin özelliklede avm ler için

Mimari çizim şirket tarafından yapılır ancak dekorasyonu asla franchıse aldığınız firmaya BIRAKMAYIN.Siz kendiniz gidin bir firmayla anlaşığ kendiniz yaptırın hem maliyet çok düşücek hemde vade imkanlarından yararlanıcaksınızdır.
Bu sektörde fazla stok tutmayın asla satış kotası olan bir firmadan franchıse almayın.Tüm ürünler firma tarafından karşılanıcaksa ürünlerin dış piyasayla aynı fiyatta yada daha ucuz olmasına dikkat edin.
Bu sektörlerde kar marjı çok önemlidir.Bazı restaurant ve cafeler günde 1000 tl ciro yapıp 100 tl kar ederken bazıları bu kara 200 yada 300 tl gibi bir rakamla ulaşabilirler.
Sizden anahtar teslim bir cafe yada restaurant için 100 ile 200 bin gibi bir rakamı PEŞİN İSTEYENLERE bulaşmayın

12345

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye355 yazı
hocam gerçekten güzel yorumlamışsınız bende merak ettiğim için bazı firmaları inceliyorum ve gerçekten çok dikkatliadım atılması gereken bir iş şekli anlaşma metinleriyle sizi öylebir bağlıyorlarki bazen resmen köle olduğunuzu düşünüyorsunuz bu şekilde iş yapan bir kaç tanıdığımdan edindiğim izlenimler ne yazıkki böyle
birde cin olmadan adam çarpmaya çalışanlar var abidik bir isimle bayilik veriyor giriş bedeli 50 bin usd kardan yüzde on vs yahu insaf diyorum adamın istediği parayla kendiniz pekala marka olmasa bile en azından işleyen ve kar getiren yer açmak mümkün
buişlerde aslında gerek yatırım gerekse işletme giderleri anlamında büyük paraların döndüğü ve bu paraların büyük kısmının her ay ödemek zorunda olduğnuz giderlerin olduğunu düşündüğünüzde ,şe başlarken yatırdığınız para kadar ekstra bir miktar paranız yoksa hiç bulaşmamak en iyisi diye düşünüyorum
ancak işini kuran ve kazanmaya başlayanlar için kariyer açısından önemli bir mevkiye doğrudan geçiş yapıyorsunuz yani basamağı üçe beşer atlamak gibi bir şey böyle avantajlarıda büyük oranda mevcut

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye61 yazı
Manta 400 dediğin çok doğru eğer yatırım yapacağınız miktarın yarısı kadar elinizde hazır nakit yoksa 3 heceyle ba-tar-sın.Yinede özellikle cafe&restaurant tarzı işyeri açmak isteyenler sitedeki bilgileri pek dikkate almadan gidip firma yetkilisyle görüşsün.Aklı başında bir yatırımcı adayı iseniz kurban olarakmı seçileceksiniz yoksa gerçekten bir ailenin parçasımı olucaksınız anlarsanız.Unutmayın küçük yada büyük her firmanın franchıse kordinatörleri laf cambazıdır(ÇAKALDIR).O konusur sistemin sadece güzel yanlarını anlatırken siz hayal kurarsınız o anlatır siz sadece uçarsınız birde bakmışınız ki imza atmışınız.
Kanaatimce onlara bağlı değil yatırımcının istekleride olmalı..Sizlerde istekleriniz açık açık çekinmeden belirtin sonuçta işe başlamadığın sürece batmassın bidahada karşılaşmassın.Bu işler çekinmeyle utanmayla olmaz.
Ne olursa olsun firma sizde 50 bin usd yatırımda istese 100 bin usd de istese size açacakları dükkana bu paranın bir kuruşunu harcamıycaklar.
Peki nasıl kuracaklar derseniz bir kuruş harcamadan işte bunu bilen insan zaten franchıse almaz.Bu söylediklerim büyük markalar için GEÇERLİ DEĞİLDİR onlar banka gibidir.paranı yatırırsın aylık kazandığın ücret faiz gibidir belli bir zaman sonra ise yatırdığını çıkatıp kazanırsın.
12345

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye2659 yazı
Arkadaşlar Bu franchising mevzuu gün geçtikçe artmaya başladı İrili ufaklı ,Kendi başarısını kanıtlamış birçok işletmenin yanısıra Daha adı sanı duyulmamış Piyasalarında hehangibir başarıları bulunmayan 1-2 yıllık işletmelerde Franchise vermeye başladı.
Yani Franchising olayı bu işletmeler için kazanç kapısı olmaya başladı

Bence bu olay franchising sisteminin yavaş yavaş amacından sapmasına yol açıyor

Franchise almanın en büyük yararı neydi? Franchiserin Yani franchise verenin Kanıtlanmış başarısını ve ticari stratejilerini Franchise verdiği işletmedede uygulaması ve girişimciyi bazı risklerden koruması değilmi?

Şimdi bakıyorumda Ürünü veya hizmeti bellibir hedef kitlesine ulaşmamış daha kendi ayakta zor duran birçok işletme franchise veriyor Hem de Yüksek bedellerle

Aslında Franchise vermeninde belli şartları olmalı. En azından Yüksek isim hakkı bedelleri bu tip firmalara ödenmemeli.

İnanın bana Franchise alan İşletmeler Bu tip Franchiserlere ödenen yüksek isim hakkı paralarıyla batsalar yeni işletme kurarlar yada kendi isimlerinin marka olmasına ve kendi işletmelerini pazarlama tanıtım işlerine harcasalar daha kazançlı olurlar (Burada başarıları kanıtlanmış Franchise veren işletmeleri ayrı bir yere koyuyorum)

Atalarımız Boşuna "Bir Ahmak Olmayınca, Bir Akıllı Geçinemez" dememişler
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye92 yazı
rızkı ALLAHtan dileyin ve çaba edin.oturp internette rahat bir şekilde sadece sanala bırakmayın.çabanız açılacak yolunuz aydınlığınız olacaktır.ve dua edin.
her şey ALLAHIN izni ilen olacaktır.
.
ayhan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat