%10 alındığı zaman tabi zarar eder.Benim hesabım 60 tondan değil.1 ekim döneminde 60 ton kompost senede 5 ekim dönemi 300 ton kompost yapar.300 ton kompost %25 verim 75 ton mantar yapar.75 ton mantar aylık 6.3 ton olur.Arkadaş günlük 200 kg dediği için bu hesabı çıkarttım.
Metin bey odalara bölünmeylede bitmiyor ranza sistemi var,havalandırma tesisatı var,iklimlendirme için ısıtma soğutma sistemi var.Odaların su giderleri olması gerek.Bu yere kompost doldurma boşaltma çok sorun olmamalı.Nasıl bir yer bilemediğim için torf için yer lazım.
m2 ye 5-6 kompost torbası koyulabilr.1 kompost torbasıda 12-16 kg arasıdır.1000 torbalık 1 ekim alanı 12-15ooo kg kompost yapar.kompost fiyatı 300tl ortalama.bu işte kar oranı ekim için bağlanan paranın % 75-100 fazlası 75 günde geri döner .Bu sizin üretim şartları,tecrübe,pazarlama ile değişebilir.bu rakamlardan yola çıkıp kapasitenizi çıkarabilirsiniz.1300 m2 kaç kat ranza yapılabilir kaç üretimhane çıkar bilemediğim için bnöye cevap sizi, yanıltmamış olur.