Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yerimin Günlük Geliri Ne Olmalıdır ?

BaşlatanmcjmtTarih11/03/2010 21:32:09Yorum33

İlk mesaj
Yeni Üye46 yazı

Arkadaşlar ufak bir yer kiraladım işlek bir yer ama benimkisi hafif birkaç metre sapa kalıyor anca bunu bulabildim... 600 tl kira veriyorum ve 15 metrekare civarı ...

Takı toka saat parfum ve şal tarzında mal dolduracam ve birakç gün sonrada satışana başlıyacam inşallah... bu tarz bir iş yerinin günlük cirosu ne kadar olmalıdır ?

Ne kadar satış yaparsam bana ne kadar kar payı bırakır?

Birde tırnaakmatik getirtmeyi düşünüyorum en azından kiramı çıkarabilir ümidi ile ek bir gelir anlamında :)

Tecrübelerinizden bilgilenmek istiyorum ...
Girişim girişim diyorum ama ortada hala bir girişimim yok :)

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek Medya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Üye108 yazı
bence sen o işi bırak. neden dersen dükkanı açacaksın daha ne fiyata satacaksın hedef ciron ne belirlememisin balıklama dalmışsın.. önce bi hesap kitap yap bakalım kurtaracaksa öle devam et kardeşim

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Turizm
Üye816 yazı
kardeş eğer sen d.bakırda isen yerleşim yerinde öyle yazıyor. ona göre cevap vereyim..

1. kafanda yapacagın işi tasarlamamışsan nasıl kiraladın bence hiç girme ilk ay kirayı öde 2 ay piyasa araştırması yap sonra istediğin işe göre dükkan kirala.
2. tırnakmatik tutmaz .
3. kira 600 çay tuvalet kira vs.. birde vergi yi unutma çünkü açacagın yerde başkaları aynı işi yapıyorsa mutlaka seni şikayet ederler . ayda 1200 lira işyeri masrafın eder buda kepenginin açılışı 40 liradır günlük. ev masrafın hariç.
4. toka parfümeri gibi iş yapan insanları tanıyorum günde en kralı 150 lira ciro yapıyor buda kar 50 liraya tekabül eder. yani sana 10 lira kalır. 10 lirayla da evi geçindirmek zor
5. kardeş ben senin zarar etmeni istemem ama ben 30 yıllık esnaf birikimimle yazıyorum ben de diyarbakırda sektörümde toptancıyım sana birşey diyecem. bak 5 bin lira zararı mutlaka göze alacaksın eğer almazsan hiçbir işe girme içi olarak bir yerde çalış.
o zarardan sonra baktınki iş dönüyor o zaman işine devam et ama en önemlisi hiç kafama yatmadı senin işin çünkü hiçbir araştırma yapmadan balıklama atlamışsın esnaflıkla ilgin yok. birkaç ay piyasaya takıl 4000-5000 lira ye sonra işyeri aç.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye46 yazı

dortler21 eyvallah cevabın için aslında iyi araştırdım şu an ise pişman degilim çünkü doğru yolda yanlış şartlar da ilerliyorum yani işi doğru seçdim şu anki hatalarım da doğru ilerleme yardım cı olacak nitelikte mesela mekan ın küçüklüğü yani daha büyük olsa idi eminimki daha iyi olacak idi ve içeriye bir 10 bin tl daha aktarabilse idim gine daha iyi olacak idi...

Çok çeşit ve uygun fiyat ile bence iş çevrilir :) yalnız fikirleriniz çok önemli paylaşımınız için teşekkür :)
Girişim girişim diyorum ama ortada hala bir girişimim yok :)

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Medya