Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Tuğla Atölyesi Kurmak

BaşlatankefreliTarih15/01/2007 20:43:44Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Tuğla atölyesi nasıl kurulur?

Yerleşim Türkiye / İzmir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye4 yazı
Ne kadarlık ihtiyacı karşılayacak bir atölye planlanıyor? Ne kadar sermaye gerekiyor atölye için?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye7 yazı
kefreli rumuzlu ne kadar güzel acıklama yapmışsın helal sana.alfabeyi bayağı sökmüşsün.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye286 yazı

Manisanın turgutlu ilçesinden katılıyorum burada 90 yaklaşık tugla fabirkası vardı ve depremden sonra hepsi gümledi şuan sadece köklü firmalar ayakta ve diger fabrikalar kapattı buradan malzeme ve bilgi konusunda her türlü imkanları bulabilirsiniz
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye639 yazı
SouL doğru söylüyor.Arkadaşım Turgutluda bu konuda herşeyi bulabilirsin
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
Bir arkadaşımın kastamonuda tuğla fabrikası vardı.Çok zor ve kazancının az olduğunu şimdi bile hep anlatır.akınselçuk rumuzlu arkadaşın dediği gibi bütün birikimlerimizi o fabrika yemişdir der. Sonrada devrettik rahatladık diye anlatır. İsterseniz bütün bilgileri kendisinden öğrenir iletirim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Tekstil
Üye113 yazı
Arkadaşım tuğla-kiremit fabrikaları Çorum'da da çok miktarda var. Önceleri kar marjı çok iyi idi son zamanlarda biraz düştü. Kaliteli mal üretenler kazanıyor. Teknoloji kullanımı arttı. Parası olan daha çok kazanıyor. Eğer atölye şeklinde tuğla yapacaksan yoğun emek kullanırsın ve kazanma şansın fazla olmaz. Makina ile rekabet etme şansın hiç yok ve klasik tuğla(lime) yapabilirsin. Fabrika işi, tuğla yapacaksan epeyce masraf ve bilgi gerektirir. Bunun içinde iyi araştırma yapmalısın. Tuğla ve kiremit fabrikalarında toprağın indirilmesinden fırından çıkarılmasına kadar her aşamasında çalıştık. Fakat teknoloji gelişti bazı işler makinalaştı. Bu iş bir defa tuğla işi nasıl diye yazarak olmaz. Bilmediğin bir işe girme gireceksende bilen ve güvendiğin biri ile işe gir derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar meraba ben bi alcıpan fabrikası kurmayı düşünüyorum ben bu malzemeleri araştırdım dış devletlerde var ben türkiyede bulabilirmiyim sizce ne kadar bi fiyat cıkar

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Mimar