Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Açılım - Elazığ Depremi - Kerpiç Evler

BaşlatanrterziogluTarih08/03/2010 18:27:16Yorum22

İlk mesaj
Üye1714 yazı
Ever arkadaşlar, bugün Türkiye bir felaketle uyandı. Türkiye'nin bir kara günü olarak tarihe imzasını attı "Elazığ Depremi"

Elazığ il merkezinde can kaybı yok ancak Kovancılar'a bağlı köylerde ölü sayısı 57.

Bir çok soru soruldu ama ben biraz farklı düşündüm sanırım. Açılım paketini.

Bu paket benim için artık "kapalı paket" olarak adını değiştirmiştir.

Bir köy var ki evlerin yüzde 70'i yıkılmış ve 57 kişi ölmüş... Anlatılanlara göre depremin bir günahı yok, evlerin kerpiç olması en büyük sorun. (RTE)

Peki açılıma ne oldu?

APK hükümet, açılım paketi açarak TRT ŞAŞ'ı açtı. Sonra bölgeye teşvik paketleri açıklayacağını söyledi sonra bu teşvikler ne oldu haberimiz yok. Türkiye'de 21. yy'da 57 kişiye mezar olmuş kerpiçten bir köy.

Kerpiç evlerin hava şartlarına uyum sağlayabilmesi, ucuz olması en önemli nedenleri olarak gösteriliyor. Fakat asıl neden bu insanların parasının olmaması.

Hükümet nerede?
Açılım dedi. Açtı unuttu. Kerpiç evler yüzünden 1 köy yok oldu. 57 ölü var. Nerde devlet, nerde hükümet?

TOKİ nerede?
İstanbul'da açıkladığı projeler ile birilerini zengin ederken, İstanbul'u betonarmeye çeviren TOKİ neden o köyde yoktu?

Bu insanlar neden öldü?
Bu insanlar çıkarlar yüzünden öldü arkadaşlar. Bunu kabullenmemiz lazım. Adı "Açılım" olarak kabullendirilerek ülkeye kazandırılmaya çalışılan ama aslında hiçbir işe yaramayan bir politikanın kurbaları oldular.

TRT için harcanan para ile kaç insan kurtulabilirdi, kaçı bugün hayatta olabilirdi. Bu sorunun cevabını vermek artık çok zor.

Tüm halkımıza büyük geçmiş olsun. Ölenler öldü. Geride kalanlara Allah sabır versin.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye94 yazı
TÜM ELAZIĞ HALKININ ACISINI PAYLAŞIYOR,VEFAT EDENLERE ALLAH'TAN RAHMET YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI,YARALILARA VE YARALI YAKINLARINADA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.ALLAH BU ACILARI TEKRAR YAŞATMASIN!!!!!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşlar bende ilk önce ölenelre yüce ALLAH tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.
konuyu açan arkadaş yüklenmiş hükümete yok açılım yok o yok bu...bunlar boş şeyler boş konuşmalar bence.sayın terzioğlu neden işyeriniz bulgaristan yazıyor.neden elazığ diyarbakır yazmıyor???şimdi bana burda biri çıkıp diyebilirmi doğudan zengin çıkmadı yok.hatta yarısı doğudan zenginlerimizin.neden doğuya yatırım yapmazlar kendi topraklarına????televizyonları izliyoruz çıkıyor doğulu iş adamı sallıyo hükümete devlete.kardeşim sen git orda aç fabrikanı..devlet senden elektrk parası su parası almıyor zaten ee vergide de kıyak yapıyor....
işin özü herkes bana rebbana diyor sadece laf ebeliği yapıyor.saygılarımı sunar daha engin görüşlü arkadaşların fikirlerini okumak için can attığımı belirtmek isterim.
bende insanım elbet yıkılırım;ama bana güvenip yaslananların yıkılmasına asla izin vermem..
http://ucuzluk-pazari39.tr.gg/
ucuzluk.pazari39@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Di?er
Üye1714 yazı

Aslında sizin için güzel bir yazı yazmıştım ama sildim. Gereksiz insanlara gereksizce cevap vermek adetim değildir. Yazıyı 43 kişi okumuş cevap vermemiş sizde cevap vermek zorunda değilsiniz. Size zorla mı okuttular bu yazıyı ?

AKP yandaşlığı böyle birşey!

"Bence mal alacak, mal satacak yazı yazsın buraya." Sen bu sitenin mal alınıp satılacak yer olduğunu mu biliyorsun sadece vah vah. Oku logonun altını.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı
Ben başlığı beğendim. Çok doğru bir tespit. Siyasetle veya hükümetle doğrudan bir ilişki kurmadım. Halen var olan bir yaklaşım bu. Ülkeyi geliştirmeye yönelik ne yapılırsa yapılsın üzerinde hala durulmayan bir konu. Refah yoksa bela vardır, sıkıntı vardır, kargaşa vardır. Hala kerpiç evler var hala büyükşehirde ruhsatlar bilinçsizce verilebiliyor hala umarsızlık yüzünden insanlar ölüyor.

Kerpiç bir evde ya da kaldırımda yürürken . . .

Ülke içinde savaş olmayan bir zamanda askerliğini yaparken hala ölünebiliyor. Vatan uğruna gerçek bir saldırıyla mı yoksa dirayetsizce sürdürülen sözüm ona taktiklerin yüzünden mi belli olmadan . . .

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye94 yazı
herşey ticaret veya para değildir,ulus olarak bazı kendimize has özelliklerimizi duyarlılıklarımızı ve yardımlaşma duygularımızı yitiriyoruz galibaa,ama unutmayalımki TÜRK'Ü TÜRK yapan özelliklerimizdir bunlar ve biz yüzyıllarca bu duygularla hükmettik dünyaya..............

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye53 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Ben başlığı beğendim. Çok doğru bir tespit. Siyasetle veya hükümetle doğrudan bir ilişki kurmadım. Halen var olan bir yaklaşım bu. Ülkeyi geliştirmeye yönelik ne yapılırsa yapılsın üzerinde hala durulmayan bir konu. Refah yoksa bela vardır, sıkıntı vardır, kargaşa vardır. Hala kerpiç evler var hala büyükşehirde ruhsatlar bilinçsizce verilebiliyor hala umarsızlık yüzünden insanlar ölüyor.

Kerpiç bir evde ya da kaldırımda yürürken . . .

Ülke içinde savaş olmayan bir zamanda askerliğini yaparken hala ölünebiliyor. Vatan uğruna gerçek bir saldırıyla mı yoksa dirayetsizce sürdürülen sözüm ona taktiklerin yüzünden mi belli olmadan . . .

ben bu yazıyı çok beğendim.ama sayın Akın Bey bunlar nasıl aşılıcak.nasıl anlamsızlıkların önüne geçilecek..ben diyorum ki elazığa organize sanayi kursun oranın zenginleri istanbulda kuracağına.halkı çalışsın para kazansın.ne veler kerpiç olur ne pkk davası peşinde koşacak cahil insanlar olur..size şöyle örnek verebilirim.tekirdağ çerkezköyde organize sanayi bölgesi var .burada çok sayıda fabrika yörenin geçimkaynağı.ama en az lise mezunu olman gerek işe girmek için.bunun için halk okutmak zorunda oğlunu kızını.okusunlarki en azından işe girmek kolay olsun.bu psikoloji doğu illerimizde de olucak.sadece ve sadece ordaki kardeşlerimize iş olanakları gerek refah içinde yaşamaları için.
saygılarımı sunarım
bende insanım elbet yıkılırım;ama bana güvenip yaslananların yıkılmasına asla izin vermem..

Üye1714 yazı
N'oldu ucuzluk-pazari çark ettin birden?

Birinci Meşrutiyet ilan edildiğinde nerede oturuyorlardı?
Kerpiç evlerde.
İkinci Meşrutiyet’te?
Kerpiç evlerde.
Saltanat kaldırıldığında?
Kerpiç evlerde.
Hilafet kaldırıldığında?
Kerpiç evlerde.
Cumhuriyet ilan edildiğinde?
Kerpiç evlerde.

Buraya kadar tamam, ülke büyük savaşlardan çıkmış çok normaldir.

Dünyanın en büyük ekonomik ülkeleri arasına girdik kerpiç evlerde...
Refah düzeyi arttı dedik kerpiç evlerde...
Kişi başı gelir 10 bin dolar dedik kerpiç evlerde...
Açılım dediker kerpiç evlerde...
Deprem oldu 57 kişi öldü kerpiç evlerde...

Olmaz arkadaşlar olmaz. Bu ülkenin batısına doğusuna ayrı gözle bakarsan ne batısı kalkınır ne de doğusu...
İşin asıl gerçeği rant... Bunun başka açıklaması yok...

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Kerpiç ev yıkılır mı?

Elazığ...

İlçeleri ve köyleri nerede?

Adeta Doğu Anadolu Fay Hattı’nın tam da başlangıç noktasında.

Üstelik oraları son yirmi gündür beşik gibi sallanıp durmaktaymış...

Kendisi de Elazığlı olan İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “can kaybına uyarıların dikkate alınmamasının neden olduğunu” söylemekte...

Görür, şöyle devam ediyor:

“Elazığ ve çevresinin bir deprem bölgesi olduğu, yakın zamanda yaptığımız toplantılarla tartışıldı.

Ancak halkının deprem konusunda çok bilgisiz olduğunu gördüm.

Bizim milletimiz, bizim yöneticilerimiz uyarıları pek ciddiye almıyor.”

Öte yandan, gene kerpiçle ilgili bir başka soru...

“Kerpiç ev öldürür mü?”

Yaşanan drama bakarak cevap verir isek, maalesef öldürür...

Ama...

Eğer kerpiç evler, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin yaptığı ve Maslak Kampüsü’nün bahçesinde duran “örnek kerpiç ev” gibi yapılırsa hiç bir şey olmaz... Çünkü bu ev 1999 depremini de görmesine rağmen kar, tipi demeden dimdik ayakta.

Kerpiç ev, çaresiz bir yoksulluğun hacet kapısı olarak yapılırsa depremde öldürür...

Kerpiç ev, örneği gözümüzün önünde duran uygun bir teknolojiye göre inşa edilirse top atsan hiç bir şey olmaz...

Sorun, yoksulluğun kerpiçlerini, “insan odaklı” bir anlayışla depreme dayanıklı bir şekle dönüştürememek...
Nitekim Elazığ köylerinde yıkılmış kerpiç evler taze ölüleriyle bir yanda...

İTÜ Mimarlık Fakültesi’nin örnek kerpiç evi diğer yanda duruyor.

ALINTI:http://www.stargazete.com/gazete/yazar/mehmet-altan/kerpic-ev-yikilir-mi-haber-248766.htm

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye53 yazı
ANLAMADIM TERZİOĞLU ÇARK ETTİN DERKEN??? BEN ÇARK ETMEDİM İLK YAZDIĞIMLA SON YAZDIĞIM AYNI BÜTÜNLÜK İÇİNDEKİ YAZIDIR.AMA HALA SİZDEN CEVAP GELMEDİ.NEDEN BULGARİSTAN YAZIYOR İŞYERİ OLARAK DİYARBAKIR -ELAZIĞ-SİİRT YAZMIYOR.NEDEN ORAYA YATIRIM YAPMIYORSUNUZ..BUNUN CEVABINI YAZARSAN MEMNUN OLURUZ.... YUKARIDA MEŞRUTİYETTEN BUGUNE KADAR Kİ MASALI YAZMIŞIN..SEN BİLİYORMUSUN ORDAKİ YAŞAM KOŞULLARINI..KERPİÇ EV BİLE ONLAR İÇİN SARAY GİBİ OLDUĞUNU..SİZ DUYARLI GİBİ DAVRANAN AMA GERÇEĞE DUYARSIZ İNSANLAR OLDUĞUNUZU YUKARIDA YAZDIĞINIZ YAZIDA BELLİ ETMİŞİNİZ.ADAMLARIN YEMEYE EKMEĞİ OLMUYOR BAZEN SEN NERDEN BİLİCEN.SEN MASAL ANLATMAYA DEVAM ET HADİİ

Üye1714 yazı
Anlama zorluğu çekiyorsun galiba. Bulgaristan vatandaşıyım o yüzden buradayım. Sen neden orada değilsin? Bilmiyormuyum zannediyorsun Kürt asıllı vatandaşları Kırklareli şehrine sokmadığınızı! Orada yerleşmelerine, ev yapmalarına izin vermediğinizi! Geç kardeş bu ayakları bana yapma git başkasına yap! Senden fazla şey bilirim ben.

Yaşam koşullarını bilirim. Kerpiç ev onlar için saraydır doğru. Tokluktan değil ama yokluktan. Sen anlayamazsın kardeş, gidip gezeceksin ondan sonra konuşacaksın. İstanbul'a daire kıtlığı mı varda TOKİ İstanbul diye ağlayıp duruyo? Bana anlatma bunları git oy sandığında anlat derini.

Gerçeğe duyarsınız mıyım? Nereden çıkardın bunu?
Sen gerçekle yalanı ayırt edemiyorsun kardeş. Oradan başla istersen...

Yeni Üye77 yazı
arkadaşlar olay, yapının kerpiçmi,tuğlamı yoksa pirketmi olduğu veya,yok akp hükümeti yok açılım yok yatırım,yok doğu batı meselesi değil.meselede sizin yaptığınız gibi birbirine hakaretler yağdırarak üç beş yorumla çözülecek kadar basit değil.
tek suçlu evlerin kerpiç olmasımı?
hatırlayın 1999 adapazarı-gölcük depremini.kaç tanesi kerpiç yapıydı.veya geçmişten bu güne yaşanan depremlerin istatistiğini çıkarın.yıkılan yapıların kaç tanesi kerpiç kaç tanesi betonarme yapıydı?
bırakın köylü vatandaşın yıkılan kerpiç evini,depremlerden sonra kamu binalarının halini göz önüne getirin!ilk hasar gören kamu binaları değilmi?yüzyıllardır bunca doğal afetlere ve insan korozyonuna maruz kalmasına rağmen hala dimdik ayakta duran osmanlıdan kalma yapılar betonarme yapılardamı hala ayaktalar?
arkadaşlar dürüst olmak lazım.soruyorum sizlere;kaç kişimiz yapı yaptırırken doğal afete dayanıklı,deprem yönetmeliğine uygun yapılar yaptırıyoruz.kaç kişimiz ruhsat alarak yaptırıyoruz?veya hangi belediye ruhsatını verdiği inşaatı sonrasında kontrol ediyor?seçimlerden önce ülkenin heryerinde kaçak inşaatler yapılmıyormu?belediye bunları görmüyormu?veya dere taşkınlarında sele kapılan dere yataklarında kaçak yapılan binaları dahası alışveriş merkezlerini görmediklerine mi inanıyorsunuz?
v.s v.s...
bunun gibi herkesin gözü önünde gerçekleşen çarpıklıkları sayfalarca dolusu sıralamak mümkündür ülkemizde..
sorumluluk hepimizde.insan eğer tüm ailesiyle yaşayacağı yapıyı afetlere dayanıklı yaptırmıyorsa veya paraya tamahsa**** bile bile çürük yaptırıyorsa kusura bakmayın en başta sorumlu yapıyı yaptırandır.bırakın elazığlı cahil diye nitelendirilen köylü vatandaşı,1999 depreminden bu yana istanbul daki elit veya aydın kesim bu güne kadar nasıl bir tedbir aldı.onlar ne kadar bilinçliler?
maalesef en büyük sorumlu,galiba umursamazlık huyumuzu oluşturan gende!
yılda iki bayramda insan odaklı oluşan trafik kazalarında kaybettiklerimiz nerdeyse geçmişte savaşlarda kaybettiklerimiz kadar oluyor.nedenler nedir;aşırı hız,hatalı sollama,uykusuzluk,yorgunluk,bakımsız araçlar,işaretlere uymama v.s v.s gibi.soruyorum bunların hangisi başkasının suçu.bizim suçumuz değilmi..
üzülmeyin hafta sonuna kadar elazığda unutulur.şunun şurasında konuşulacağı üç beş gün daha.
bu üç beş gün boyunca bir türlü fayların varlığında bile hemfikir olamayan paparazzi deprem profesörlerimiz kanal kanal gezerek haritalar önünde ahkam keserler.hükümet yetkilileri göstermelik bir iki deprem hazırlığı hazırlar ahlar vahlar!sonra?
sonrası malum.açılım,erken seçim,darbe,operasyon,kriz mıriz falan filan.bir dahaki felakete kadar gırtlak gırtlağa sözüm ona ülke siyaseti.yesinler.cüzdan savaşı.kimin umurunda ülke.batmanda genel af der ertesi gün ankarada ne affı henüz buna türliye hazır değil der.türkiyede siyaset böyle bir şey.bana dokunmayan yılan bin yaşasın ideolojisi bunlarınki.
herzaman bir suçlu vardır onlar için.bazen kerpiç evler,bazen taşan deredir.bazen pistin ışığı olmadığı için düşen uçağın pilotudur.bazende kara tren rayında hızlı giden hızlı trenin makinistidir suçlu olan(!).
aslında o köyde depremde yıkılan o evler olmasaydı depremde ölende olmayacak ve böylece sorunda olmayacaktı.
tekrar ölenlere allahtan rahmet geride kalanlarada başsağlığı diliyorum.
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Yeni Üye96 yazı
Deprem, açılım paketi, hükümet, trt şeş, kerpiç evler falan fişman. rterzioğlu böyle bir başlığı çorba gibi yapıp, o çorbanın içine birbirinden alakasız nesneleri yerleştirip o kadar dağınık bir şekilde devam etmişsin ki anlaşılır gibi değil hiçbirşey. Hükümetten yana bir sıkıntın var o anlaşılıyor gayet net bir şekilde ama kurduğun bağlantılar bence çok yanlış yerlerden.

Sen birinci meşrutiyetten başlamışsın oradaki insanların kerpiç evlerde oturmaya başlamasına ama bu akşam bir tv kanalındaki profosör 3000 yıl önce Hititler zamanında bile bu evlerde oturulduğundan bahsediyordu. Şimdi sana ben sorayım. 3000 yıldır anadolu'da yapılamayan kentsel dönüşümü bu köylerde sen 10 yıldır iktidar olsan ki memleketin bin tane sorunu varken sıra o kerpiç evlere ne zaman gelirdi.

Sana başka bir soru sorayım ister kabul et ister kabul etme dünya insanının ve hele ülkemizin büyük bir kısmının vaktinin önemli bir bölümünü tv karşısında geçirdiğini varsayarsak TRT ŞEŞ eğer kurulmasaydı bu kanalı seyreden türkçe bilmeyen kürt asıllı vatandaşlarımız hangi kanalı tercih ederlerdi. ROJ TV olabilir mi? Peki o zaman kafalarına o tv'den neler doldurulurdu yalan yanlış? Varmı bir fikrin?

rterzioğlu sana katılmadığım başka bir nokta daha var ki o da;
"Anlama zorluğu çekiyorsun galiba. Bulgaristan vatandaşıyım o yüzden buradayım. Sen neden orada değilsin? Bilmiyormuyum zannediyorsun Kürt asıllı vatandaşları Kırklareli şehrine sokmadığınızı! Orada yerleşmelerine, ev yapmalarına izin vermediğinizi! Geç kardeş bu ayakları bana yapma git başkasına yap! Senden fazla şey bilirim ben"

Arkadaşa senden fazla şey bilirim diyorsun ama hiç birşey bildiğin yok senin. Sakın yanlış anlama ama bölücü bir uslup var burada. Kim demiş Kırklareli'nde kürtler yaşayamaz. Eğer yaşamasaydı Trakya'da değil Karadeniz'de yaşayamazlardı. Samsun'da, Ordu'da, Trabzon'da yaşayan oraya yerleşik binlerce kürt var ve orada patronluk yapar çoğu. Ayrıca kürtler İstanbul'da, Bursa'da ve özellikle İzmir Muğla taraflarında gayet zengin işyeri sahibi insanlar olarak bilinirler. Gel bu yıl Bodrum'a oradaki esnafları hangi memleketin vatandaşları oluşturuyor sor. Turgut Özal adında bir Kürt gelip devlet başkanı olmuş bu memlekette senin bu yazdıklarına kargalar bile güler.

Yahu mantıklı ol biraz kim olursan ol git bir Gürcü köyüne yerleşmeye çalış bakalım seni aralarında kabul edeceklermi. Ev satarlar mı? Arsa verirler mi sana zannediyorsun. Git Arnavutlar'ın Çerkezlerin arasına gir bakalım. Belli oranda yer edinirsin. Bu topluluk psikolojisi ile alakalı bişey ve aralarında aynı memleketin farklı kültürdeki vatandaşı yabancı sayılır. Bunların ne işi var burada derler. Bu memleketin doğusu ile batısı birdir. Hatta şu sıra doğudaki insanlara pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bulgaristan'dan görünüş nasıl bilmiyorum ama görünenler göründüğü gibi değil. Tabi nede olsa AB çerçevesinden bakıyorsun olaylara. Bakıyorsun bakıyorsun da bir gün başına 1990 öncesinde memleketin Bulgaristan'da yapılan bir tecrit tekrar hortlar, türkler orada ırkçı saldırılara uğrar, soyadını terziov falan yapmaya kalkarlarsa bu başında AKP hükümetinin bulunduğu memleketin kapılarının doğusu da batısı da sana açık olacaktır. Soydaşlarımızı kerpiç evlerde oturtmayız meraklanma. Onlar depremzedelerin bile oturamadığı nezih göçmen konutlarında oturuyorlar ve hepside en az bir daire sahibi oluyor kısa zamanda bu memlekette.

Neyse senin yazın kadar dağınık oldu daha fazla değil. O yüzden burada kesiyorum. Gerçeklerden bahsedelim demiştin bende öyle yaptım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Sorun kerpiç evler ise İTÜ Mimarlık Fakültesinin Maslak kampüsünde duran Örnek kerpiç evi 1999 depreminde neden yıkılmamış?

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye126 yazı
Açılım demişken aklıma geldi iki gün önce okuduğum bir yazı, aynen aktarıyorum:

GİRİT AÇILIMI

"Akp hükümetinin açılım yapma sebebinin, oy devşirme maksatlı olduğu, artık herkesce biliniyor,biliniyor da sonucunun neler getirebileceği ihtimalleri arasında, neler olabileceğini, açılımı yapanların bilmediği anlaşılıyor.Aşağıda kısa bir özetini sunduğum
Girit meselesinin asıl sonuçları,tarih meraklıları tarafından bilinmektedir.Sizler de değerlendirin lütfen, enine boyuna.
EĞER DERS ALINSAYDI,TARİH TEKERRÜR EDERMİYDİ….?

HALEPA SÖZLEŞMESİ….özetle:
“Açılımın birinci aşaması: Genel af çıkarıldı
Rumlar, Mihail Korakas liderliğinde ayaklandı.
Osmanlı ordusu tam isyanı bastıracakken devreye İngiltere ve Fransa girdi. Teklifleri şuydu: Girit Yunanlılara verilemezdi, ancak Osmanlı da ” Girit Açılımı “ yapmalıydı.
İlk şart, askeri harekât hemen durdurulmalıydı.
Silah bırakacak isyancılar için umumi af çıkarılmalıydı
.
Tanıdık geliyor mu? Devam edelim:

Girit yoksuldu; ada halkı iki yıl vergiden muaf olmalıydı.
Padişah’ın atayacağı valinin biri Türk, diğeri Rum iki yardımcısı olmalıydı. Ayrıca resmi yazışmalarda Türkçe zorunluluğu kaldırılmalıydı.
Osmanlı açılımı kabul etti.
Türkler rahatladı; köy ve mezralarına döndü. Müslümanlar, ” Bu açılım ne kadar güzelmiş “ demeye başladı.

Açılımın ikinci aşaması: Jandarma yeniden düzenlendi
Osmanlı 1878’de Ruslara yenilince, Girit’te ayaklanma oldu. Olan, köylerine dönen ” açılım kurbanı “ Türklere oldu; evleri, tarlaları yakıldı; canlarından oldular.
Osmanlı ordusu yine isyancıların peşine düştü.
Ve devreye yine Avrupalılar girdi. Girit’e özel imtiyazlar tanındı; yani, yeni bir sözleşme/açılım yapıldı.

25.10.1878’deki bu Halepa Sözleşmesi/Açılımı şöyle olacaktı:
Girit Valisi sadece Müslümanlardan seçilmeyecekti, Hıristiyan da olacaktı.
Vilayet genel meclisinde Rumlar (49/31) çoğunlukta olacaktı.
Hıristiyan kaymakamlar Müslüman kaymakamlardan sayıca fazla olacaktı.
Vilayet Meclisi ve mahkeme dili Rumca olacak; ancak resmi zabıtlar ve dilekçeler Rumca ve Türkçe olabilecekti.
Ve en önemlisi asayişi sağlayan jandarma, yerli halktan seçilecekti.
Osmanlı bu açılıma da ” Evet “ dedi. Yeter ki kardeş kanı dursun diyordu.
Diyeceksiniz ki ” Durdu mu? “ Hayır...
Açılımın üçüncü aşaması: Avrupa’ya müdahale hakkı
En büyük isyan 1896’da oldu. Girit yanıyordu.
İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Rusya asayiş amacıyla savaş gemilerini Girit’e gönderdiler.
Ve Osmanlı’ya yine, yeni bir sözleşme/açılım dayattılar.
Girit valisi kesinlikle Hıristiyan olacaktı.
Vali, adada karışıklık çıkması halinde Batı’dan silah ve asker yardımı isteyebilecekti.
Hemen genel af ilan edilecekti.
Memurların üçte biri Hıristiyan olacaktı.
Avrupalı hukukçular adli bir ıslahat reformu hazırlayacaktı.
Osmanlı bu açılıma da boyun eğdi.
İstanbul’un Girit’te açılım yapmaktan başı dönmüştü.
Elleri silahlı Rumlar artık şehir merkezlerinde bile Türkleri öldürmeye başladı.
Girit’te oluk oluk Türk kanı akıyordu. Toplu katliamlar başladı. Türk köyleri yakılıp yıkıldı; Türkler adadan kaçış yolu arıyordu artık.
Hanya ve Resmo’da altmış bin Müslüman sığınmacı kurtarılmayı bekliyordu.
Sonunda Osmanlı, 18.4.1897’de Yunanistan’a savaş açtı. Beklendiği gibi bir ay gibi kısa sürede Yunan ordusunu perişan etti.
Türk ordusu Atina’ya girecekken, Rus Çarı II. Nikolay’ın isteği ve İngiltere’nin baskısıyla II. Abdülhamit Türk ordusunu durdurdu.
Osmanlı, bırakın bir avuç toprağı, savaş tazminatı bile alamadı.
Aksine Girit’teki nüfuzunu kaybetti...
Açılımın dördüncü aşaması: Otonom ilan edildi
Diyeceksiniz ki, bu yenilgiden Girit’teki Rumlar korkup sinmişlerdir. Ne gezer!
En acıklısı Girit’te yaşandı. ” Türkler, Rumları kesecek “ iddiasıyla Avrupalılar adaya asker çıkardı. Asayişi artık onların askeri sağlayacaktı!
Türk askerine gerek yoktu. ” Osmanlı askeri gidince Rumlar bir daha ayaklanmazdı! “ Gülmeyiniz, aynı gerekçeler günümüzde Kıbrıs için de söyleniyor...
Türk askeri 1898’de Girit’ten çekildi. Ada otonom ilan edildi.
Avrupalılar, Rumların ve Türklerin can ve mal güvenliklerini garanti altına aldıktan sonra adadan ayrılacaklardı. Girit’e böylece barış gelecekti. Harika!
Girit valisini seçme hakkı, büyük devletlerin onaylaması şartıyla Osmanlı padişahına bırakıldı Sonunda Prens Otto Girit Valisi yapıldı.
Kısa bir süre sonra dört devlet adadan çekildi.
Ve sonuç
1910’da Girit Meclisi Yunanistan’la birleşme kararı aldı.
Girit onca açılıma rağmen 1913’te Osmanlı’nın elinden kuş olup uçtu, gitti!
Osmanlı, topraklarının çoğunu diplomasi oyunlarıyla kaybetti"

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye53 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
Anlama zorluğu çekiyorsun galiba. Bulgaristan vatandaşıyım o yüzden buradayım. Sen neden orada değilsin? Bilmiyormuyum zannediyorsun Kürt asıllı vatandaşları Kırklareli şehrine sokmadığınızı! Orada yerleşmelerine, ev yapmalarına izin vermediğinizi! Geç kardeş bu ayakları bana yapma git başkasına yap! Senden fazla şey bilirim ben.

Yaşam koşullarını bilirim. Kerpiç ev onlar için saraydır doğru. Tokluktan değil ama yokluktan. Sen anlayamazsın kardeş, gidip gezeceksin ondan sonra konuşacaksın. İstanbul'a daire kıtlığı mı varda TOKİ İstanbul diye ağlayıp duruyo? Bana anlatma bunları git oy sandığında anlat derini.

Gerçeğe duyarsınız mıyım? Nereden çıkardın bunu?
Sen gerçekle yalanı ayırt edemiyorsun kardeş. Oradan başla istersen...

SAYIN Terzioğlu siz gerçekten hiç birşey bilmeden medyadan duyduklarınızla okuduklarınızla konuşuyorsunuz.ben iki yıl kaldım diyarbakırda.şu anda çok iyi arkadaşım var biri siirt li biri diyarbakırlı.ve yazımda yazdığım gibi organize sanayi bölgesinde çalışan insanların en az yüzde 40 doğulu vatandaşlarımız.size kim söledi buralarda doğulu oturamaz diye???ben siyasi tavırla yaklaşmıyorum hiçbir olaya.eğer siyasi bakarsam ben milliyetci kanattayım SAYIN TERZİOĞLU.ama bu işlerde siyasetten çok vatandaşlık hakları ön planda olmalı.aynen tekrar ediyorum neden zenginlerimiz doğuya yatırım yapmaz neden sanayi bölgeleri oraya taşınmaz...siz bulgaristanda yaşaığınız için olsa gerek gerçek sorunlardan çok uzaksınız belli.hani demişsiniz ya '''yalanla gerçeği ayırt edemiyorsun'' diye..ben gerçeği biliyorum da SİZDE SORUN VAR GİBİ...
SAYGILAR SUNARIM

Yeni Üye95 yazı
Maalesef çok tanıdık geldi.

Bu yazıdan sonra....Bence sözün bittiği yerdir.

Keşke hepimiz biraz yakın tarihi araştırsak ve bu kadar balık hafızalı olmasak.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Yeni Üye53 yazı
YENİFIRSATLAR nickli arkadaşım yayınladığın girit açılım yazısı için teşekkür ederim.o yazının daha geniş bir şekilde okunması okutulması gerekli bence herkese.burdaki ufak bir özeti..
Hüseyin Subaşaki’yi tanımaları şart. Çünkü şehit Subaşaki’nin yaşadıkları öğrenilmeden Kürt Açılımı yapılamaz...

YIL: 1909.

İttihat ve Terakki mensubu Edirne mebusu Haşim Bey, ağustos ayında Girit’te Rumlar tarafından hunharca öldürülen Osman Efendi (Koraşaki) ile Hüseyin Ağa (Subaşaki) adlı iki Türk’ün naaşlarını kartpostal yaptırıp devlet erkânına gönderdi.

Mesajı açıktı: “Girit elden gidiyor!”
inanın herkes bu araştırmayı tamamen okumalı.açılım hakkında yorum yapan ve yapacak herkes beyninin bir köşesinde SUBAŞAKİ yi kazımalı..
saygılarımla

Yeni Üye53 yazı
nerden nereye geldik değilmi..evet evler kerpiç ve sorun bu oldu ölümlerde maalesef...ama önce şunu iyi bilmek lazım.ordaki eveler kerpiç diyoruz da kerpiç ev nedir hangi malzemeden yapılır v.s..istanbul da yapılan örnek kerpiç evle doğuda olan evler arasındaki fark hacımurat ile mercedes arasındaki fark gibidir.parasızlığın yokluğun sonucu elde olan imkanlar doğrultusunda yapılan yapılardır doğuda.burda devleti suçlamak en büyük hataların başında gelir ki devletin başına hangi parti gelse değişen pek birşey olmaz.çözüm sanayileşme başka yolu yok...pkk belasının da kürt sorunu diye lanse edilen hayali sorununda kerpiç ev davasınında tek çözümü doğuya sanayileşmek iş fırsatları kurmaktır...saygılarımla

Üye1714 yazı
Beyninizi yıkamışlar sizin...

Örnek kerpiç ev saçmalığı nedir Allah aşkına. Kerpiç ev mühendisliği mi var bu ülkede? Delinin biri bir taş atmış kuyuya kırk akıllı çıkaramamış. O insanlarada kerpiç ev yapsalarmış o zaman örnek kerpiç ev saçmalığını öne sürüp durmayın.

Biride çıkmış 1999 depreminden bahsetmiş. Bence karıştırıyorsunuz, 1999 Gölcük Depremi 7,5 büyüklüğünde oldu. Orada da yasalar suçlu. Kaç tanesi denetlendi. Kaç kişi mahkum edildi? Geçin bu işleri.. Ölenler öldüğünle kaldı... Yalan mı?

Asıl konu açılım değil tabii. Ama "Açılım paketi" dediler, oradaki insanlara refah ve huzur sağlamayacaksa nedir bu açılımın diğer adı?

Ama siz merak etmeyin arkadaşlar ben sizden iyi bilirim Türkiye'yi. İsterseniz buyrun tartışalım ama göreceksini ki sizden iyi bilirim Edirne'yi, Kırklareli'ni, Diyarbakır'ı... Hemde Bulgaristan'da yaşamama rağmen...

Ümit Yıldız senin hükümete karşı sıkıntın yoksa o senin tamamen siyasi görüşündendir. Benim bu ülkenin başına gelen her hükümetten sıkıntım oldu. AKP, CHP, MHP ne derse de adına. Bu ülke için yapılması gerekenler hep ertelendi, ertelenmeye devam ediyor...

Bu düşüncelerle bu ülke nasıl kalkınsın ki...

21.yüzyılda böyle bir köy var ülkemizde, sözde G20 ülkeleri arasındayız. (Diğer G20 ülkelerinin hangisinde var acaba?) Birileride kalkıyor, hükümeti savunuyor... Pes artık pes...

Tamam pes arkadaş pes. Siz haklısınız!

Üye782 yazı
Öncelikle Elazığ da Hayatını Kaybeden Hemşerilerime,Kardeşlerime Allah tan Rahmet Yakınlarına Sabrı Cemil Diliyorum..

Ben Karakoçanlıyım..Deprem Kovancılar ve Karakoçan bölümünde meydana geldi,merkezi Okçular,Yukarı kanatlı köyleridir..
Bu bölgedeki yerleşim yerini incelerseniz birinci dereceden deprem bölgesinin tam üzerine kurulmuştur..
Buraların yolları,kanalizasyonları,suyu vb..leri yeni yapılmıştır..
Evler Kerpiçtendir,Çamur ve samanın karışımı ve taşların dizilmesiyle evler yapılıyor,bir kaç ustanın yaptığı evlerdir plan,proje imar,zemin etüdü yoktur..
Şuan o bölgedeki köyleri gezerseniz hepsi aynıdır,bugün bir deprem olsa biraz daha zaman olarak devam etse o bölgede bir tane ev kalmaz..
2010 yılındayız uluslar çağ atlamış her alanda zirve yapmıştır,bizim uğraştıklarımıza bakın yahu..
Üniversitelerimiz var,buralarda hiçmi araştırma yapılmaz nerelerin tehlikeli olduklarını tesbit etmezler mi?
Jeoloji mühendistleri ve Sismograflar Teknolojinin tavan yaptığı bu Asırda Depremin olacağını nerelerin Riskli bölge olduklarını,Deprem bölge Haritalarını neden belirmiyorlar,neden tesbit etmiyorlar..
Üniversiteler ne iş yapar,sadece Baş örtüsüylemi uğraşırlar..Belli zaten birşey yapmadıkları Avrupada ismi geçen bir Üniversitemiz var mı?Sadece konuşurlar yaptıkları bir olumlu projeleri yok..
Deprem geliyorum diyordu,sallantılar,artçılar başlamıştı ama kimse kale almadı..
Alt yazı geçmeden birisi seyretseydi bu deprem nerde oldu diye derdiki burası Afganistandır..
O kadar ilgisizlik var,bunu yapan zihniyet vurdum duymaz,bananeci,insan hayatına değer vermeyenlerdir..Bunu geçmişteki ve şimdiki hükümetlerin yanlışlığı ve ilgisizliği sonucunda oluşmuştur..
İnsanlar öldükten sonra yardım etmenin, yeniden yapılandırmanın mantığını anlamış değilim..
Amaç insanlar ölmeden onlara her türlü imkanı sağlamak onları yaşatmaktır,İnsanlar öldükten sonra yapılanlar olsa ne olur olmazsa ne olur..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye77 yazı
nerde bu devlet nerde bu millet..!
adam temelsiz demirsiz,hatta kumsuz ve susuz, bir gecede ev yapar en ufak sarsıntıda yıkılır,nerde bu devlet..

dere yatağına en kaçağından ev yapar dere taşar evi ***ürür nerde bu devlet..

ormanlık alanda ormanı traşlar iki günde ev yapar,yangında yanar kül olur,nerde bu devlet..

kar yağar yol buz olur vatandaş zincir takmadan yazlık lastikle yola çıkar kendisinin kaydığı yetmiyormuş gibi trafiğide tıkar,nerde bu devlet..

deprem olur çürük yapılar yıkılır,YURTTAN bile olmayan bir YURTTAŞIMIZ hükümetin açılımı fayları tetikledi diye BİLİMSEL(!) açıklamalarla saçmalar..NERDE BU DEVLET?

enteresan bir ülkeyiz vesselam..

İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Yeni Üye53 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adige46
nerde bu devlet nerde bu millet..!
adam temelsiz demirsiz,hatta kumsuz ve susuz, bir gecede ev yapar en ufak sarsıntıda yıkılır,nerde bu devlet..

dere yatağına en kaçağından ev yapar dere taşar evi ***ürür nerde bu devlet..

ormanlık alanda ormanı traşlar iki günde ev yapar,yangında yanar kül olur,nerde bu devlet..

kar yağar yol buz olur vatandaş zincir takmadan yazlık lastikle yola çıkar kendisinin kaydığı yetmiyormuş gibi trafiğide tıkar,nerde bu devlet..

deprem olur çürük yapılar yıkılır,YURTTAN bile olmayan bir YURTTAŞIMIZ hükümetin açılımı fayları tetikledi diye BİLİMSEL(!) açıklamalarla saçmalar..NERDE BU DEVLET?

enteresan bir ülkeyiz vesselam..

sizi alkışlıyorum sn ADİGE46..bu kadar kısa bir yazıyla herşeyi anlattınız esasında.Elazığlı arkadaşa (SN SELAMİ BEY )şunu söyleyebilirim.nerde üniversite falan bir iki yere suçlama yapmışsın ama üniversite ve deprem işi ile uğraşan bilim adamları orasının fay hattı üzerinde olduğunu yakın zamanda tetikleneceği ve deprem olacağı hakkında uyarılarda bulunmuş ve hatta kitapçık basılarak dağıtılmıştı.şimdi izmir ve istanbul tekrar uyarılıyor deprem için.5yıl yada 50 yıl sonra Allah korusun bu şehirlerde deprem olursa yine başlanacak bağrılmaya nerde devlet diye...
biz türkler korkusuz insanlarız bu gerçek.üst geçit varken altından geçen,70 km hızla gidilmesi gereken yerde 170 km hızla giden biz türklerin savunması basittir.

BU CANI ALLAH VERDİ ALLAH ALIR.KADER İŞTE......
SAYGILARIMLA