Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İngilizce Bilmek Ve Yeni İş Fırsatları

BaşlatanwordsmanTarih04/03/2010 12:48:11Yorum8

İlk mesaj
Arkadaşlar, iyi bir ingilizce iş hayatımızda ne gibi faydalar sağlayabilir ( şüphesiz birçok fayda sağlar ama sizin fikirlerinizi merak ediyorum). Yani ne gibi işler yapabiliriz. Mesela turizm, ya da yurtdışından bir firmanın temsilcisi olmak gibi,
ben şu anda orta seviye ingilizce konuşabiliyorum (10 üzerinden puanlama yaparsak notum 5-6 ) ama bu seviyeyi çıkarabildiğim kadar yukarılara çıkarmak istiyorum.
Örneğin iş ortamından tanıdığım bir çok insan var, yurtdışından başka firmaların Türkiyede temsilciliğini yapıyorlar ( kimisi eleman olarak çalışıyor kimisi al sat yapıyor distiribitörlük gibi) bu arkadaşlar örneğin yurtdışındaki firma buraya geldiğinde onları çalıştıkları firmalara ***ürüyor, gezdiriyor. Siparişleri takip ediyor. Yurtdışındaki üretici ile köprü görevi görüyor. ve komisyon alıyorlar, iyi de para kazanıyorlar,

sizce ne gibi işler yapılabilir bu tarzda
yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.
iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Sn wordsman

Ingilizce bilmenin en azindan benim basima gelen en vahim olay oldugunu soyleyebilirim kendi acimdan, simdiye kadar hicbir faydasini gormedim, ustelik bana epeyde zarar verdi, ingilizce bilecegime motor tamirinden-ayakkabi imalatindan-cakmak uretiminden anlasaydim daha fazla para kazanabilirdim hemde daha mutlu olurdum.

Is ortaminda arkadaslarinizdan bahsetmissiniz, bu arkadaslariniz kendi islerine ek olarak sanirim bunu yapiyorlar, onlardan fikir alabilirsiniz ve sizde yapabilirseniz onlarin yaptiklarini yapabilirsiniz, ama bu katalogdan kozmetik sectirme isi gibi bir sey mi bilmiyorum, ben yapamam bu tur bir isi ama sizi bilemem.

Ceviri isi diyecegim ama ona da bol bol pratik lazim, ve sayfa basina da 4-5 lira veriyorlar namussuzlar ki bu sayfa en bastan en asagi kadar a4 buyuklugunde ve bitirdiginizde aradan 2-3 saat geciyor ve basiniz sismis oluyor. Yine tavsiye etmem sizlere.

Ingilizce bilmek kesinlikle avantaj degil, ustelik hayatinizi devasa bir pislige ceviren bir handikap yaratiyor, bilmiyorum benimki sanirim birazda sansla alakali ama yine ekliyorum, benim ingilzce bilmem bana hep felaket getirdi.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yine tekrar etmek istiyorum bu mevzuyu sonra kimse saldirmasin, ingilizce bildigimden dolayi bir avantajim olmadi, muhtemelen bircoklarinin da basina gelmistir, bana fayda getirmedi bu, umarim bilen bazilarina getirmistir.
Nakipoğlu

Benim bahsettiğim; yurtdışında olup Türkiyede ürünlerini satan ve satmak isteyen birçok firma var. (yıllık 1, 1,5 trilyonluk satış yapan firmalar var. bizzat çalıştığımız için biliyorum). bu firma türkiyede çalışacak sağlam 10-15 firma bulsa yeterde artar zaten, örnek vermek gerekirse, kimsasal ürünler olabilir (yapıştırıcı,boya türü vb. ), kumaş hakiki deri türü gibi vb. (özellikte Türkiyede üretilemeyen ürünler var tekstil sektöründe) bunun gibi.

Firmalar dahilinde birsey diyemem ama siz sanirim ek is suretinde fikir teatisinde bulunmussunuz gibime geldi o sebeple yazdim ben de dil bilmenin pek avantaji kalmadigini ve hatta cogu zaman size zarar verdigini.

Ama firma bunyesinde de olsa bu turden bir is yapmak anormal derecede riskli gorunuyor, benim buna benzer bir girisimim olmustu zamaninda ama maalesef yapamadik, yapanlar varsa onlardan dinlemek isteriz ama ben yapamadim, distributorluk adi altinda olmayacak seylerle mesgul ettiler bizi, hatta bazilari paralel ithalat kanallarini kullanabilecegimizi ama o firmanin turkiye deki yetkilisinden mutlak izinlerin cok zor olabileceginden bahsetmisti ben de baslamadan bitirmistim bu elemanlarla gorusmeyi. mantiksiz geldi bana, hem yetkilin var bu ulkede hem de neden ekstra dagitici ariyorsun degil mi .

Umarim muvaffak olursunuz.
Nakipoğlu

tab benim bahsettiğim olay Türkiyede temsilcisi olmayacak firma yeni olacak burda, Aslında yurtdışında ki fuarlara gitme imkanım olsa birçok fırsatın çıkacağından eminimde imkanlar işte...

Iyi de kuvvetli firmalar ancak ama ancak bu ulkede tutunma becerisi gosterebilir, o nun haricindekiler sadece kelebek gibi durular. kuvvetli olan yurtdisi firma da karsisinda kuvetli birini gormek isterler , cunku dagitim olayi ciddi bir is ve bu isin altindan da lojistik avantaji kullanabilecek muhatablar bulmak isterler.

keske siz yurtdisi ziyaretleriniz de bulsaniz soyle kallavi bir partner ben de su an basima bela olan ingilizcemle onlara bir sunum hazirlasam olayada dpt, yatirim destek ajansi gibi kurumlarin desteklerini aldigimizi gostersem, bir sekilde kafalasak elemanlari, stratejik bir ortak durumuna getirsek bu sirketi bizim acimizdan hemde onlar acisindan vs vs vs surer gider ama maalesef bu en iyi noktadan da baksaniz tamamen money money money meselesi.

Eger paraniz yoksa inanin bana hicbir sey yapamazsiniz. Ama ufak tefek seyler almanin da kimseye bir faydasi olmaz, sadece network marketing yada multilevel marketing denen soygun duzeninin minik bir halkasi olursunuz.
Nakipoğlu

kusura bakmayin eger sizde negatif bir intiba uyandirdiysam ama sizin hedefledikleriniz ve benim gorduklerim arasinda inanilmaz bir paralellik kesfettim ve bu sebepten de icimi dokeyim istedim, cunku bundan bir sene once yunanli bir muhatabla gorusmelerim parasizlik sebebiyle cikmaza girmisti sonunda siz yeterki tc ye gelin ben sizin sirketinizde 1000-1500 lira arasi calismaya raziyim dedim ama benim lafim param olmayinca gecmedi bile.

Gerci kabahat bende, simdi is dunyasi sayfasinda bazi arkadaslar islami kisilikleriyle one cikan bazi zatlari tasimislar bu sayfaya, bundan mutevellit bende soyleyeyim birsey, OLMAYACAK DUAYA AMIN DEMEMEK LAZIMMIS, ASLA OLMAYACAK SEYLERI DE ISTEMEMEK LAZIMMIS ALLAH TAN. bunun yaratacagi psikolojik travma herseye degermis.
Nakipoğlu

yabancılara emlak satışı yapa bılırsın ıngılızcen ıyı ıse

yabancı sıtelere ılan verıp ılgılenen kısılere önculuk yapa bılırsın

bende 4 dıl var ben elımden gelen her işi yapıyorum.

kendıne ıyı para kazanacak işler yap ıngılızce bılıp tercumanlık yaparsan dedıgın gıbı sayfa başına 4 tl alırsın patron alır 40 tl

kendı ısını kurmaya çalış yurt dışı sıtelerıne gır turkıyede olmuyan urunlerı bul onlarla anlaş tutkıyr temsılcılığı al
www.kobihane.com

Yerleşim Ukrayna / TurkyyeMeslek Tekstil