Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Büro Kurdum İçinde Ne Yapıcam?

BaşlatanİdealistTarih04/03/2010 09:00:28Yorum32

İlk mesaj
Üye464 yazı
Merhaba Dostlarım Soru Biraz Garip Acıklayayım Ben Bir Büro Kuruyorum Şuanda İçerisinde İşte Gayrimenkul Vb İşler Yapıcam Yanlız Mersin Piyasasında Farklı İşlerede Yönelmem Gerekiyor.Büro Bana Ait Yani Kira Degil Konumu İyi.Sizce Neler Yapabilirim.
Not:Mersinin Nüfüsü 1.200000 Halkın Geneli Orta Duzey Ucuz Mal Girişleri Oluyor Hani Dogu İle Baglantılı Ve Genc Bir Memleket Çok Genc Nüfüsü Var.
BU KONULARDA BANA DESTEK OLURSANIZ COK SEVİNİRİM FİKİR PAYLASIMLARINIZI BEKLİYORUM DOSTLARIM ŞİMDİDEN SAĞ-OLUN.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / İçelMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Yeni Üye47 yazı
Eğitiminiz ve donanımlarınıza bağlı olarak aracılık vs hizmetler verebilirsiniz.

Dış ticaret, sigorta, danışmanlık vs

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Üye1359 yazı
Emlak / sigorta / rent a car / araç satışı vs artık aklınıza ne gelirse
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye464 yazı

Çok Teşekkür Ederim Baska Bakalım Ne Fikirler Cıkıcak Bu Yazdıklarınızı Dusunuyorum Suanda Ayrıca Çok Teşekkür Ederim.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Yeni Üye15 yazı
dostum buro nerde bir is hanindami yada sehrin merkezinde bir binanin altindami konumu kac m2 senin egitimin ne bunlari yaz bende fikir cok ayrica simdiye kadar ne is yaptin dostum bak cok ciddiyim ben tamam kendine iyi bak
...

Yerleşim Romanya / BucurestiMeslek Yöneticilik
Üye102 yazı
yurt dışı danışmalığı hakkında bılgı al önce araştırma yap yatırım danışmalığı aç ıyı talep görür
www.kobihane.com

Yerleşim Ukrayna / TurkyyeMeslek Tekstil
Üye105 yazı
ben dış ticaret ve danışmanlıkla ilgileniyorum herkesin anlattığı kadar kolay değil.

saygılarımla

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?retmen
Üye1714 yazı
Danışmanlık belirli bir eğitim ve bilgi birikimi ile yapılan bir iş.
Öyle sabah kalkıp ben danışmanlık yapıcam demekle olmuyor.

Yurtdışı danışmanlığı nasıl oluyor hircintextilci ?
Yurtdışı tecrübesi var mı? Yabancı dil var mı?
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
s.a.
Öncelikle hayırlı olsun karar vermişsin. Bu işin yarısını yapmışsın demektir.
Beni dinlersen öncelikle çevreni çok iyi araştır hangi meslek kolları var. Ne alınıp satılıyor. Kesinlikle karar verdiğin mesleğin ustalarından fikir al. Ayıp olur deme. Kendini bilen kişi sana yardım eder. Bunları bir deftere not tut. Bir ay sonra notlarını okursun fikir verir.
Bana sorarsan?
Sen herkesin yaptığını işi değil onların sektörünün yapmadığı işi bulmalısın. Başarı için farklı olmak şart.
Bunun şöyle açıklayayım.
Adam manav. Hep portakal elma armut satıyor. Ama burada yetişebilecek burada olmayan (tamamen yerli yetişen) ithal meyve satmıyor. Kışın erik kışın kiraz satmıyor. ( ya kışın bu meyvelerde olur mu dersen olduranı, yetiştireni bulmalısın. )
Yani sen herkesin yaptığını değil yapmadığı işi araştırmanı öneririm.
Bu tür işler her sektörde mutlak vardır.
Ama kesinlikle ithal ürünlere yönelme. (yerli mallara sahip çık)
Sen burada kendi ülkemizde üretilen ürünleri direk üreticiden peşin almalısın.
Bizim ülkemizde yetişebilecek her türlü meşru olan ürünü al sat hem de birilerine vesile olursun.
Bir de işinde kesinlikle hile yapma zararda etsen sözünde dur. Bu işin temel taşıdır.
İşte başarılı olursan da gelecekte sende başkalarına yardım edersin.
Ortak alacaksan.
Çok dikkatli olman lazım. Yani yanlış bir karar senin başlamadan bitirir. Bu devirde herkese de çok güvenme. Güvendiğin adamada her zaman kolla.

Birde sakın ha. Hiçbir işi küçümseme bizim büyüklerimiz ( Eski sultan hamam esnafları ) ustalarımızın bize nasihati. Evladım hiçbir işi küçümseme bakarsın küçümsediğin işlerden büyük işler çıkar derlerdi.
Kimseyi de küçük görme bakarsın o küçük gördüğün hakir gördüğün kişi bir gün çok büyük noktalara gelir bu seferde sende mahcup olursun.

Eski kurtlar bir hikâye anlatırlar derler ki.

Adamın 2 tane tezgâhtarı varmış. Birisinin maaşı daha fazlaymış az maaş alan diğerini kıskanırmış. Bir gün patron ikisini de çağırmış demiş ki gidin bakın limana bir gemi gelmiş nedir ne değildir araştırın gelin.
İki tezgâhtar ayrı ayrı gidip gemiyi incelemiş az maaş alan gelmiş demiş ki limana gelen yolcu gemisiymiş gemiyle birçok turist gelmiş demiş.
İkinci tezgâhtar gitmiş sormuş soruşturmuş bu gemi ne için geldi. Demişler ki yolcu gemisi ama bazı turistlerde muhtelif ürün mal var. Bu tezgâhtarda patronu namına bunları satın almış ***ürmüş şehirdeki dükkânlarda bu ürünleri satmış gelmiş patronuna durumu aynen izah etmiş ettiği yaptığı kazancını patronuna uzatmış
Patronu da diğer tezgâhtara dönerek anladın mı aranızdaki farkı demiş.
Hikâyedeki inceliği anladın mı?
Mesele her işte uyanık olup inceliği görebilmek yakalayabilmek.
Unutma her zaman her yerde doğruluktan şaşma.
Eski osmanlı geleneğidir.
Ustalar çıraklarına zamanı geldiğinde kuşak takar onlarada kalfa ve ustalık vererek onların önlerini açarmış.
Kimbilir belkide devir o zamandır. Haydi rastgele ama zamanı geldiğinde sende birilerine vesile ol ve önlerini aç.
Haa. bende 1974 den beri çırağım usta olamadım daha.

Haydi, Allah cc rast getire

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye96 yazı
www.emekop.com bu siteye gir incele bakalım buradan kendine nasıl bir vazife çıkaracaksın. eğer buradan kendine ekmek çıkarabileceğini görebilirsen, sen çok zeki bir adamsın, demektir, eğer bir ışık sezip sonuca bağlayamazsan, yazışalım. unutmadan söyleyeyim işi mersinde yapacaksın, bu site senin hizmet operatörün olarak yanında olacak, bana küçük bir telif hakkı ödeyeceksin. hadi kolay gelsin.
e.ylmz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye464 yazı
Bakıcam Tabi Her Zeki Adam Her İşi Kendini Uygun Bulmaz Birazdan Kontrol Edicem Uygunsa Tabiki Neden Olmasın.
Rterzioğlu Düşünmekle Birlikde Tabi Araştırıyorum Sürekli Danısmanlık Zor Acentede Zor Ama Digerlenine Bakıyorum Şuan
B.Kaan

Üye244 yazı
anlamadığım ne yapacağıonı bilmeden neden buro kurduğun .. ne bilim bu deniz olmadan yüzmeye benziyor. .tuhaf.!

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Üye464 yazı
Yaptıgım İş Var Zaten Tasarımcıyım Ben.Bu Soruyu Sektörü Degişikligi Yada Daha Olumlu İş Neler Yapabilirim Mantıgı İle Sordum Arastırıyorum Bunda Yanlıs Olan Birşey Yokki.Ne İş Yapacagını Bilmeden Büro Kurulurmu Ben Sadece Konu Acık Kısa Net Anlasılır Olsun Diye Bu Baslıgı Attım.
B.Kaan

Yeni Üye88 yazı
kardeş senin yaptığın şey şuna benziyor;

ortada araba yok sen gidip garaj inşa etmişsin.

hayırlı işler
inner beauty

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - jojo
kardeş senin yaptığın şey şuna benziyor;

ortada araba yok sen gidip garaj inşa etmişsin.

hayırlı işler

Sevgili jojo vitrinsiz mağaza oluyor sa bu da teorik olarak olabilir değilmi:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye464 yazı
Kim Beni Anladıki Siz Anlısanınız:)Kardeşim Anlatamıyorum Sanırım Yada Sizler Anlamamakda Israrlısınız.İllaki Detay Vericezki Anlasılalım.
Bakın 16 Yasından Beri Calısan Birisiyim Ben Ve Ticarette Cok Büyük Paralar Kazandım..Kimseden bir Kurus Parada Almadım Cok Ciddiyim.Ve Suan 26 Yasındayım Büromu Satın Aldım En Güzel Eşyalarımı Aldım Arabam Var Bu Ülke Şartlarına Gore Oldukca Basarılı Bir Profil Çizdim..Hiçbir Kurusta Harama Göz Dikmeden Hakka Helale Baglı bir Şekilde.
Ama Hayatın Bazı Olumsuzlukları Yuzunden Mersin Tarafına Akdenize Geldim... Burada Yine Yerimi Yaptım Tamam Yaptıgım İşler Var Bildigim Şeylerde Var AMA ÖNERİ İSTEMENİN NERESİ SUC ANLAMIYORUM HERKES ANLAMADAN DİNLEMEDEN YAZIYOR YOK BEDAVA PEYNİRMİŞ YOK VİŞTRİNSİZ MAGAZA İMİŞ VS VS KARDEŞİM MUHALEFET YAPACAGINIZA DİNİMİZİN DOGANIN KURALINI YERİNE GETİRİP DAYANISMA İCİNDE OLMAYI DENESENİZE... BİN TANE KİŞİYE BİZ BURADA YORUM YAPIYORUZ DESTEK OLUYORUZ AMA BAZI UC KİŞİLER HABİRE MUHALEFET YAZILARINIZI TAKİP EDİYORUM HERYERDE MUHALEFET LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN İNSANLARI TASLAYIP GÜLMEK YERİNE BİRAZ PAYLASIMLARDA BULUNUNKİ HERKES SİZDE DAHİL BİRŞEYLER ÖGRENELİM YAPALIM.BU ÜLKE HEP BU YÜZDEN BU HALE GELDİ....
Bİ YAZI YAZDIM PİŞMAN ETTİNİZ İYİKİ BİR SORU SORDUM NE YANİ BASKA SEKTÖRLERLE İLGİLİ FİKİR ALMAM BİR BİLENE DANISMAN BİLENLERE SORMA SUCMU YADA NERESİ SUC!YAPICI OLSANIZ KARDEŞ DURUMUN NEDİR DİYE SORARSINIZ ÖZEL ANLATIRIM SİZDE TASLAMAK ZAHMETİNDE BULUNMAZSINIZ...
NEYSE YİNEDE ALLAH HERKESİN HAKKINI VERSİN HERKESİN İŞLERİNİDE HAYATINIDA DÜZENLESİN..ŞİMDİ GENE BULURSUNUZ SİZ BU YAZILARIMA BİR CEVAP ÇÜNKİ MAŞALLAH UZMANLASMISSINIZ KUSURA BAKMAYIN BEN EŞŞEK GİBİ CALISMAKDAN HAYATIN BÜRÜN DARBELERİNİ YEMEKDEN BÖYLE KLİŞE LAFLAR YAPMAYI ÖGRENİCEK VAKTİ BULAMADIM.ONUDA SİZDEN ÖGRENMEK NASİPMİŞ.
B.Kaan

Yeni Üye56 yazı
kardeş insanların yapmış olduğu yorumları kafaya takma bunlarada ihtiyacımız var. şimdi sen her şeyi sil kafandan sana öyle bir fikir sunacağımki uykularuın kacaçak o işi yapmak için heyecandan öleceksin bu iş fikrini sana özel mesaj olarak gönderiyorum türkiyede tek olan bu fikir sadece sana .... fikiri okuduktan sonra buraya yorumu yazarsın saygılar.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye43 yazı
idealist seninle hemfikirim bu konuda.
Bende kendimce bursa da birkaç fikir ortaya attım.
İnsanlar bıyık altından gülerek yok yapılmaz olmaz vb.. diyerek işin zorluklarından o kadar çok bahsettiler ki sonunda yeter dedim vazgeçtim.
Şimdi ne mi oldu.
Benim bahsettiğim ve insanların gerek güldüğü gerek çok çok çoook zor altından kalkamazsın dediği fikri bir firma başlattı.
Hala geç kalmış değilim ama insanlarla konuştukça gerçekten çok zorlanıyorum motivasyon anlamında boğuluyorum. Bu nedenle belki de seni en iyi anlayanlardan biri benim. Özeline burada yapmak istediğim fikri gönderdim.
Böyle üç adet gerçekten tutması olası fikrim var ki eğer uygulayabilirsen gerçekten çok ciddi rakamlar kazanabilirsin. Bunun altını çiziyorum....
Ben neden yapmıyorum diyeceksindir malesef Sermayem yok (5-10.000) gibi küçük rakamlarla olabilecek işler bunlar ama dediğim gibi bende o kadarı da yok.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye38 yazı
Pardon ama idealist mesleğim var tasarımcıyım yazmışın neden kendi mesleğini yapmıyosun anlamadım...
Nese benim önerim herkes en iyi bildiği işi yapmalı :) saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Reklam
Yeni Üye43 yazı
Arkadaşım,biz İzmir merkezli bir aile şirketiyiz.Yukarıda yorum yapan bir abimizin dediği gibi olmayan bir şeyi yapmak,bulunmayanı satmak istiyorsan google üzerinden "akarsu biokim " sitemize girmeni ve dikkatlice okumanı öneririz.İlgine şimdiden teşekkür ederiz...ALP AKARSU

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye464 yazı
Tabiki Apl Bey Hemen Kontrol Edicem Teşekkür Ederim.
B.Kaan

Yeni Üye77 yazı
EGER MERKEZI BIR YERDE ISE IS YERI BEN OLSAM GUZELLIK VE ESTETIK MERKEZI ACAR VE ISLETIRDIM

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye9 yazı
Sevgili ideailst arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama benden sana tavsiye ticareti bildiğin belli bu ülkede malesef Meyve Veren Ağacı taşlamak ve fikir yürütmek bedava ,sen herkesi boşver sadece sana fikir verenlere kulak ver daha seni tanımadan akıl verenlere gül geç sadece 38 yaşındayım ticaretin her türlüsünü yaptım kazandım kaybettim ama hep ayakta kaldım kimseye kulak vermediğim için sende kulak asma ben sana kiranı,masrafını ,çıkarabileceğin sıfır riskle yapabileceğin ve günümüzün trend sektörlerinden bir işle ilgili bilgi vermek isterim ama burda değil kimsenin eleştirisine veya yorumuna zaman ayıracak değilim bana akd_4net@hotmail.com dan ulaşırsan karşılıklı konuşrz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye1359 yazı
bedava peynir yazmışsınız o kullanıcının imzası size yazdığı yorum değil :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
MALZEME OFİSİ KOLTUK DÖŞEME MALZEMELERİ NOKTASINDA BİR ÇOK ÜLKEYE İTHALAT VE İHRACAT YAPAN KÖKLÜ BİR FİRMADIR.SEKTÖRE BİNAYEN ÜRÜTİLEN LEKE ÇIKARTICI TÜKENMEZ KALEM LEKESİNİ DAHİL ÇIKARMAKTA OLDUGUNU GÖRECEKSİNİZ.BİZLER BUNU SİZLER VASITASYLA EVLERE ,İŞ YERLERİNE ,MARKETLERE ULAŞTIRMAK İSTİYORUZ . CİDDİ ANLAMDA PARA KAZANMA FIRSATI VE ALT YAPISI SUNUYORUZ DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN BİZLERE ULAŞINIZ .
MALZEME OFİSİ BURSA

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye138 yazı
İşine yarayan yorumları al sen boş işlere sinirlenme zaman kaybetme buda benim yorumum.

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Yeni Üye45 yazı
Madem ticaret konusunda bilgi sahibisin gel beraber iş yapalım arkadaşım. Bebek bezi konusunda uzun yıllar bilgi birikimine sahibim. Bez isteyen müşteriler oluyor, nereden temin edeceğimide biliyorum fakat satış ve evrak işleri bana göre değil.Ben ürünü ve müşteriyi bulayım sen satış için gerekli belge ve evrakları,yurt dışına gümrük işlemlerini gerçekleştir.Ne dersin?

Yerleşim Türkiye / Sakarya GaziantepMeslek Ymalat
Yeni Üye24 yazı
kardeş bence buro dan önce müşteri edin ondan sonra buro sana işi büyütmek için yardımı olur yoksa boşa masraf.
Herkez susar, para konuşur!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye48 yazı
5 sene önceki konuya cevap yazılır mı ??
0531.0.220.220 Emre İbrahim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk