Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Proje Nasıl Hazırlanır?

BaşlatanCihanTurKTarih02/03/2010 17:20:10Yorum9

İlk mesaj
Üye247 yazı
Arkadaşlar bilen arkadaşlar bana yardım etsin...

Benim birçok fikrim var ama sadece fikir aşamasında yani kağıda nasıl dökerim bilmiyorum....
Daha doğrusu nasıl proje yazılacağını bilmiyorum...

Mesala bir ab hibesi ya da bir bankadan kredi almak istesem onlara fikrimi nasıl sunacağım?

Kısacası bana fikrimi projelendirmem için yardımcı olacak bilgileri verir misiniz?

Hazır bir şablon var mı ya da örnek bir proje?

Örn: Bir e-ticaret fikrim var. Örnek verelim araba sitesi

ben bu fikre destek olabilecek firmalara, kurumlara yada kişilere bu fikrimi nasıl sunabilirim...?

Belki karışık oldu ama anlayabildiğiniz kadarıyla yardım eder misiniz? Lütfen....
Uygun Fiyata Otel Arayanlar Benimle irtibata geçsinler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye133 yazı
kosgeb.gov.tr iş planı örneğine bakabilirsin. Benzer iş planları şablon olarak çeşitli yerlerde var.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Üye247 yazı
sağolun alisikel bey

daha başka elinde iş planı örneği, proje örneği var mıdır.? Yeni kişilere yardımcı olmak için söylerseniz sevinirim?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
Üye247 yazı

örneğin bu var http://www.kobias.com.tr/ISLETME_IS_PLANI.doc bu her iş için geçerli midir? ben kişisel fikirlerim var yani şirket sahibi değilim...

lütfn yardımcı olun...

Yeni Üye47 yazı
Benzeri fikir vs herkesin kafasında olabiliyor.

Değer ayrıntılarda GİZLİDİR.
Buna Entelektüel sermaye deniliyor.

Bunların değer haline gelebilmesi için genele göre yüksek uzmanlık. Başkalarında olmayan ilişkiler ve bu ilişkileri değere dönüştürebilecek altyapınız olması gerekli.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Üye247 yazı
Örn: Bir şirkete fikrimi sunmak istesem. Nasıl sunabilirim? Hangi formatta sunabilirim? Hazır bir şablon var mı? Örn: projenin adı. kısa özeti. geniş özeti. vs vs vs...

Editör5590 yazı
Bu konuda uzamanlaşmış, tecrübe sahibi insanlar var. Bunların bazıları aynı zamanda bakanlıkca yetkilendirilmiş kişiler.

Yukarıdaki tugidem linki bu işi öğrenmekte bir başlangıç noktası olabilir ama hemen sonuç alınamaz. Bu konuda hazır şablon bulamazsın. Proje örneklerine ulaşırsın ama herkesin projesini ifade şekli değişik olacaktır. Güzel konuşabilmek gibi, hatiplik bir yetenek ve antreman işidir. Projeler bazen maddi olarak yeterli olduğu halde dosyasındaki bazı soyut yetersizlikler sonucu reddedilir. Güzel sunum , mükemmel sunum asla karşına hazır olarak gelmez.

Tarım danışmanlarının işlerinden biride proje hazırlamaktır. Ayrıca üniversitelerde de ekonomi, işletme veya ziraat ekonomisi bölümlerinde proje konusunda uzmanlaşmış hocalar bulunur. Hazırda projen var ve ne yapacağını bilemiyorsan onlar ulaşman gereken kişilerdir.

Kendin yapmak istiyorsan gene bu kanallardan bilgi toplamaya başlamalısın. Antalya proje konusunda çalışması bol bir şehirdir, etrafına daha dikkatli bakmalısın.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye247 yazı
ekledim sizi ordan konuşuruz.