Değerli arkadaşım dost acı konuşur diye bir atasözümüz var.
Açıklamalı bir örnek yazıyorum diyeceksin olumsuz düşüncen!!!
Türk cumhuriyetlerine ve moskovaya ithalat ve ihracatta 1995-1996 yılları arası rusya parabirimi ruble yalnızca rusyada geçerli idi.ozamanlar 1 ruble bizim parabirimimizden çok değerliydi.
EURO para birimini kullanan ülkeler var eski birimlere göre 1 ekmek aynı euro ama kendi birimlerine göre farklıdır.bir ülke diğer para birimini tutmaz.Yani euro her ülkede aynı değil.Yarın bulgaristan ne olacak katılır veya katılmaz bununiçin net bir tez yürütmeniz doğru olmaz.
mesela bu gibi değerleri değerlendiren ülkelerden ingiltere,ispanya,portekiz gibi ülkeler avrupa birliği para birimineEURRO,ya katılmadılarŞengel vizesini kabül etmediler.Şengel vizesini kabül edenler avrupa topluluklarına giriyor sözün kısası.
Peki siz bir şirketin distrübütörü olsanız veya bölge bayii olsanız nasıl çalışırsın bana söyleyebilirmisin.!!!öyle hoplamakla olmaz sizinle tanışmak isterdim!almanyadaki gros marketlerdeki gıda ürünleri afrika etiketlidir afrikadaki alman asıllı şirketlerdir.Bunun için afrika ürünü çoktur.TR.olarak biz avrupa ülkelerinde pazar araştırmamız oluşmadığı için avrupa ülkelerinde serbest dolaşımımız kısıtlıdır.(1 euor kaç cent yapar ?)euro parabirimi kullanan avrupa ülkelerine göre.Görüşmek üzere hesapla lütfen yaz sohbet edercesine...