Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurt İçinde Ve Yurt Dışınde Ne Tür İşler Yapmalı?

BaşlatanjulventTarih15/12/2006 11:14:20Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Merhabalar. Ben aynı zamanda Bulgaristan vatandaşıyım. Tek bildiğim şey ise:bu komşu ülkedeki fırsat çok büyük artık avrupa birliği üyesi oluyor ve orada bir malı üretip avrupaya pazarlamak çok gelecek vadediyor bence. Sınır olmadan gümrük vergileri olmadan ve üstelik hemen ayağımızın altında. Ürettiğin malını Amsterdama ***ürüp indirmek: Bursadan İstanbula gidip satış yapar gibi olacak. Üretici olmak daha gelecek vadeder bence.
Bir diyer fikir: internet üzerinden satış.

Bir diyer fikrim ise yine Bulgaristan sınırı içerisinde ve kapıkuleye Edirneye yakın bir noktada antrepo: Yakında bence sınır olmadığı için avrupanın sınırı Türkiyeye dayanacak. Ozaman mallar da avruoodadan gelip kapımıza dayanacak ve bir süre bekleyecek mallar antrepolarda saklanmak ihtiyacı hissedilecek. Tabiki bu konudada çeşitli sektörlere hitab edilmesi gerek inşat malzemeleri bölümü, tekstil malları için bölüm, Gıda malları için bir nölüm faydadan olur - BENCE. Bu konular üzerinde yorum yapılmasını beklerim : Teşekürler Julvent Yunus julvent_y@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye4 yazı
bak kardeş bulgaristanın para birimi euro olduğu anda biz kazanacağız
adamların maliyetleri artacak böylece avrupa bize dönecek biz avrupanın çini olacağız
bak almanyaya bosh fabrikalarını istanbula taşıdı neden çünki maliyeti bedava ya getirdi bu sayede 4000 türk iş sahibi oldu çerkezköyde lütfen uyan üyelik çok riskli
bizde eşofman 20 ytl onlarda 60 euro silkelen bence

TEŞEKKÜRLER
SİNAN KARTAL
www.superturnuva.com
www.superturnuva.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye13 yazı
Şu an orada askari ücret:180 leva. Yani 180 YTL devlette çalıştırdığın elemanın SSK sının bir kısmını da karşılıyor ki yatırımcıyı bu sayede teşvik ediyor. Elektrik, su, vs. gibi temel ihtiyaçlar da daha ucuz anlıycan maliyet çok daha düşük. Euro 2009 kullanıma girecek o zaman senin teoriye katılabilirim. Ama şu an en ucuz maliyetli üretim radan çıkar.

Peki internet üzerdinde online satış için ne düşünüyorsun?
Tekstil ürünleri. Bu konuda devlerin arasından süzülüp ilerlemek mümkünmü sence?

Bu sitedeki Fikirler umarım herkez için hayırlı olur.

Yeni Üye4 yazı

ben şu anda internetten satış yapıyorum zaten ve unisex bir sitem var vandan danimarkaya kadar avea bile yıllık 250 000 dolar teklif ediyor ben kurumsallaşma aşamasındayım eğer ciddi anlamda bir partnerim olursa yıllık ciro 1 tirilyonu geçer çok ciddi bir iş bu ama takım arkadaşlarının buna inanması gerek google da ilk sayfadayım satışlarım iyi hakemleri maça biz gönderiyoruz halısaha kayıt ediyoruz anlayacağın hep internet sayesinde forma satıp organizasyon yapıyorum.
DÜNYADA İLK DEFA 1 TIKA TURNUVA :)

iyi kullanılırsa süper getirisi var
SAYGILARIMLA
SİNAN KARTAL
www.superturnuva.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye13 yazı
Ben bir internet sitesi kurup ve internetten iç çamaşırı satmayı düşünüyorum. Beni bilgilendire bilirmisin? Siteyi nasıl kurucam, hangi firmaların ürünlerini satabilirim, bu ürünleri nasıl ve nerden almam lağzım, bana getirisi olucak mı ilk başlarda, nekadar bir sermaye gereklidir, tanıtım - tanınmak için neler yapıla bilir?
ben otomotiv sektöründe çalışıyorum ve 1 sınıf işletmedeyim daha ticari konularda fazla bilgim yok.
Şimdiden teşekürler.

Yazar997 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - julvent
Ben bir internet sitesi kurup ve internetten iç çamaşırı satmayı düşünüyorum. Beni bilgilendire bilirmisin? Siteyi nasıl kurucam, hangi firmaların ürünlerini satabilirim, bu ürünleri nasıl ve nerden almam lağzım, bana getirisi olucak mı ilk başlarda, nekadar bir sermaye gereklidir, tanıtım - tanınmak için neler yapıla bilir?
ben otomotiv sektöründe çalışıyorum ve 1 sınıf işletmedeyim daha ticari konularda fazla bilgim yok.
Şimdiden teşekürler.

http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=2984 linkinde yazılanlar yardımcı olabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
benı bu konuda bılgılendırırsenız sevınırım saygılar ızmırden

Yerleşim Türkiye / IzmyrMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye56 yazı
siteyi asp ya da asp.nette kurduracaksın birine.ya da herhangi bir databasli başka formatta.kurulum maliyeti.1 milyarı geçmez.tabi fazla isteyen olabilir.sanal pos ve ssl sertifakasına da para vereceksin kredi kartıyla alışveriş olacaksa.
ne satmak istiyorsan sanaldan bulunduğun şehrin ticaret odasına ya da varsa organiza sanayi bölgesine gidip alacağın ürün üzerine olan şirketlere bakacaksın adresleri ve tel numaralarını da veriyorlar.bu mevzunun devamı yukarda arkadaşın verdiği topikde var zaten.
site tanıtımını nette yapacaksın google a kayıt yaptıracaksın en başta.daha sonra belirgin sitelere reklam vereceksin.
tabi en başta bir şirket kuracaksın.
kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
silindi72 yazı
Değerli arkadaş iş fikrinize katılmıyorum.Bana inandırıcı gelmedi.Bu işler okadarda kolay değil bahsettiğin işi bildiğim için kusura bakma konuya ciddi yaklaşalım.!
Ayrıca işinizi internet üstünden bu şekilde çalışamazsın.çalışanlarıda merak ediyorum.Ben internette bu şekilde kazanıyorum diyenlerede inanmıyorum.sorarlar nekadar kazanıyorsun diye.Detaylar gerekirse konuşulur .İnternette kimin ürününü kime satacaksınız veya satıyorsunuz.
Sizlere basit bir örnek vereyim:Avrupa ülke ve eyalet şehirlerine satışlarda önce ANBALAJ,a bakarlar sonra alınacak ürün hakkında çalışmaları olur ürün anbalajı kabül edilmez istenmesse geri döner sorarım öyle veya böyle bir çalışmada sonucu nasıl kabülleneceksiniz.kazanç % ne olurbunun gibi çok ciddi örnek veririm.Nerede yaşarsan yaşa böyle düşünce ve yazılar biz ciddi iş düşünen insanların fikirlerini bocalatmaktadır lütfen !Ciddiyetimizi koruyalım.

Yerleşim Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye56 yazı
internet üzerinden yapılan ticaret aracı konumundaysa yani hepsiburada ya da idefixe gibi bu sanal alemde marka olmuş sitelerin yanında çok fazla kazanmak zor.ama elektronik ticareti de görmezden gelemeyiz.
sanal alemde bir nevi parakendecilik yapan bu tarz siterden yapılan alışverişlerin reel hayattaki alışverişe göre dezavantajları muhakkak var.gözle görülmeyen el ile yoklamadan bir ürünü almak güvensiz görünebilir.bu konuda sana katılıyorum.
ama zaten faal çalışan bir atölyesi olan işletmenin extradan e-ticarete girmesine bir sakınca yok bence.
büyük fabrikalar ürünlerinin tanıtımı için zaten fuarlara katılıyorlar.büyük çaptaki ciddi alıcılarda ürünlere oralarda bakıyorlar.
birebir tanıtım ve pazarlama gibisi elbet yoktur güveni bu sağlar zaten de e-ticaretin çok farklı varyasyonları var hepsini birden bir çırpıda silmemliyiz bence...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
silindi72 yazı
Değerli arkadaşım dost acı konuşur diye bir atasözümüz var.
Açıklamalı bir örnek yazıyorum diyeceksin olumsuz düşüncen!!!
Türk cumhuriyetlerine ve moskovaya ithalat ve ihracatta 1995-1996 yılları arası rusya parabirimi ruble yalnızca rusyada geçerli idi.ozamanlar 1 ruble bizim parabirimimizden çok değerliydi.
EURO para birimini kullanan ülkeler var eski birimlere göre 1 ekmek aynı euro ama kendi birimlerine göre farklıdır.bir ülke diğer para birimini tutmaz.Yani euro her ülkede aynı değil.Yarın bulgaristan ne olacak katılır veya katılmaz bununiçin net bir tez yürütmeniz doğru olmaz.
mesela bu gibi değerleri değerlendiren ülkelerden ingiltere,ispanya,portekiz gibi ülkeler avrupa birliği para birimineEURRO,ya katılmadılarŞengel vizesini kabül etmediler.Şengel vizesini kabül edenler avrupa topluluklarına giriyor sözün kısası.
Peki siz bir şirketin distrübütörü olsanız veya bölge bayii olsanız nasıl çalışırsın bana söyleyebilirmisin.!!!öyle hoplamakla olmaz sizinle tanışmak isterdim!almanyadaki gros marketlerdeki gıda ürünleri afrika etiketlidir afrikadaki alman asıllı şirketlerdir.Bunun için afrika ürünü çoktur.TR.olarak biz avrupa ülkelerinde pazar araştırmamız oluşmadığı için avrupa ülkelerinde serbest dolaşımımız kısıtlıdır.(1 euor kaç cent yapar ?)euro parabirimi kullanan avrupa ülkelerine göre.Görüşmek üzere hesapla lütfen yaz sohbet edercesine...

silindi72 yazı
İnternette Pazarlama bilgisi olan arkadaşlardan X şirketlerin ürünlerinin nasıl pazarlandığı,satış yapıldığı konusunda bilgiler edinmek istiyorum.Teşekkür ederim.e-mail:g.aydin34@mynet.com

Yeni Üye1 yazı
ben de bulgaristanda yasıyorum tekstil işine veya baska bır ıse burda gırmeyı dusunen varsa lutfen ıletısıme gecsın :)msn adresı ısteyen varsa ozele bır mesaj yazssın
aklm

Yerleşim / Di?erMeslek Typ