Fizibilitesi hazır bir Dil Merkezi projemiz var.
Herkesin dil öğrenmeye ihtiyacı var mı?
*İyi bir iş edinmek için üniversite öğrencilerinin,
*Çocuğuna iyi bir eğitim aldırmak isteyen velilerin,
*KPDS sınavına hazırlanmak isteyen tüm memurların,
*İş görüşmelerini ve yazışmalarını kendisi yapmak isteyen iş adamlarının
*Konuşulanı anlıyor ama konuşamıyorum diyenlerin ... gibi örnekleri artırmak mümkün.
Bu projenin mevcut dil dershaneleri veya merkezlerine göre farklılığı öncelikle hedef kitle ve ihtiyaç duyduğu hizmet ihtiyaçlarının öncelikleri, pazarlama, tahsilat şekli ve ödemekte zorlanmayacağı ucuz ve kaliteli hizmetin belirlenmiş olması ve müşteriye tatmin garantisi veriyor olmamız olacaktır.
Proje kapsamında dil eğitiminin yanısıra çeviri, yayın çalışmalarının olması da planlanmıştır. Aynı zamanda kuruluşun 2. yılında TOEFL, KPDS hazırlık kursları, Almanca-Flemenkçe ve Arapça gibi talep gören dillerde eğitime başlanacak ve franchasing verilecektir.
2. yıl Dil Merkezinin adına basılan yayınlar tüm kitapçı ve okullara pazarlanacaktır. Yurtdışı eğitim ve kurumlara eğitim verilmesi kuruluştan itibaren mümkündür ancak ihtiyaç belirlemediğimiz için fizibilite çalışmasına dahil edilmedi.
Yönetim şekli: Dil Merkezi yönetimi iki yönetimden oluşacaktır. Ortaklar Yönetim Kurulu (OYK) ve Dil Merkezi Yönetim Kurulu (DMYK). OYK ayda bir kez veya tüm ortakların birlikte karar vereceği zamanlarda toplanacak ve DMYK'nun raporlarını, ihtiyaçlarını görüşecek ve kararlar alacaktır. DMYK ise ayda bir kez veya DMYK başkanının ihtiyaç gördüğü durumlarda toplanır. Özetle OYK, DMYK'nun eğitim uygulamalarına karışmayacak DMYK'nın belirlediği ihtiyaçları ve gelir-gider durumu ve planlamaları ile ilgili karaları alacaktır.
Şahsen hizmetli olarak çalışan da ortak olsun, sekreter de diye düşünüyorum. Bu düşüncenin esası herkes verimli çalışsın ve kazanalım. Çok ortaklı olmayı olumsuz bulanlar bence insan ilişkilerinde ve işte güven ve olumlu düşünceyi kendilerinden uzak tutmamalılar. Bir soba ile ısınan küçük bir ofiste kurulan en büyük hissesi %10 olan bir şirket bugün Türkiye'den tekstil ihraç eden bir holding olmuş ise bu, çok ortaklılığa olumsuz bakanlara olumlu bir örnek.
Kuruluş sermayesi 200.000 TL olarak düşünüyoruz. Çok ortaklılık esasında en az 5.000 TL en fazla 20.000TL ile ortak olunması uygun olacaktır.
Sorusu olan, ilgilenenler ortak olmak isteyenler benimle aşağıdaki adreslerden irtibat kurmaktan çekinmesin.
cemercin@yahoo.com
0533 5180278