Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Organik Yumurta Üretimi

Başlatanadige46Tarih22/02/2010 22:43:25Yorum41

İlk mesaj
Yeni Üye77 yazı
herkese slm.
aranıza yeni katıldım.konuları ve yorumları ilgiyle izledim ve aranıza katılmam gerektiğine karar verdim.çünkü bu aralar yapmayı düşündüğüm ve sıkça araştırmalar yaptığım yumurta üretimiyle ile ilgili bolca yazılar,eleştiriler gördüm.
16 yıldır iplik fabrikasında teknik eleman olarak,milyonlarca çalışanın 500liraya mucizeler yarattığı bir ülkede iyi sayılabilecek ücretle çalışmaktayım.lakin güvenncemizin olmayışı ve kendime olan özgüvenimle köylü çocuğu olmamında verdiği cesaretle organik yumurta üretmeye karar verdim.10 dönüm bir arazi kirala**** uygun kredi kullanarak 1500 adet tavukla başlamayı düşünüyorum.okudum biliyorum.bir sürü risklerden bahsedilmiş.karlı olduğundan bahsedilmiş.ama unutulmamalıdır ki hayatın kendisi bir risk değilmidir?
eğer yaptığınız işi elinizin tersiyle, günü kurtarma kaygısıyla,iş olsun diye yaparsanız her saniyeniz risktir zaten.para harcamadan,risk almadan,modern üretim yapmadan ve en önemlisi kalite üretmeden ne iş olursa olsun yaptığınız,risk şah damarınız kadar yakındır size.
sıfır risk yoktur.asıl başarı riskleri minimuma indirmektir.
siz değerli arkadaşlardan ve saygıdeğer büyüklerimden tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı ve bana bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.
ama ne olur bana bu işi yapmama konusunda telkinde bulunmayınız.ve okuduğum batma,iflas etme gibi risklerden bahsetmeyiniz.unutulmamalıdır ki kazanmak kadar kaybetmekte vardır.
kurmayı düşündüğüm bu çiftliğin bana toplam maliyeti hakkında bir fikir verebilirmisiniz.
saygılarımla..
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / KahramanmaraşMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Yeni Üye98 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kubay
tavukculuk yada yumurta üretimini bende uzun zamandir yapmak istiyorum fakat isi ögrenmeden girmek istemiyorum. isi ögrenmek icin herhangi bir okul yada kurs falan yokmu aceba

telefon numaram 0541 440 99 59
bu sektörde yim tüm bilgilerimi paylaşabilrim..

Yerleşim Türkiye / Bursa
Yeni Üye77 yazı
Tüm dostlara tekrar merhaba.

forumu üç yıl önce açmıştım.aradan geçen bu üç yıllık zamanda neler yaptım.?maalesef organik yumurta işini yapamadım..kısmet olmadı.
iki sene önce çalıştığım fabrikadan istifa ettim ve 2011 Yılının sonunda Clean Home Halı Yıkama & Temizlik Hizmetleri adında,bu sektörde şehrimizin en modern ve kurumsal firmasını kurdum.firmamız yeni olmasına rağmen fark yaratan lider firma olma konumuna gelmiştir.
7 dönümlük birde yer ayarladım organik yumurta üretimi için..inşallah önümüzdeki ilkbaharla birlikte ufaktan başlamayı düşünüyorum..bu gün üç sene önceki düşüncelerimden farklı düşünüyorum projeyi..kesinlikle kredi falan kullanmayacağım..ilk etapta imkanlar dahilinde küçük çaplı ( 300-500 adet) başlayacağım..çark bir dönmeye başlarsa gerisi kendiliğinden gelir zaten.
kısmet olup yaparsam eğer tüm gelişmeleri burada siz sayın dostlarımla paylaşacağım..

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Üye153 yazı

Paylaşım için teşekkürler adige46

Başarılar dilerim..

Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhabalar.Yaklaşık 4 yıl önce açılan bu konudaki yazıları severek okudum.Adige46 bey acaba yumurta işi noldu ? Var mı bi gelişme.
Risk almazsan sadece izlersin hayatı...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye73 yazı
Adige 46 marastayim bu konuda yardimci olurum sana
kkurtt

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Mühendis
Yeni Üye44 yazı
Bu işi profesyonel olarak yapan firmalar şu anda taleplere yetişmekte zorlanıyorlar,adige46 başka bir sektöre girmiş şu anda aldığı yol ne acaba?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye77 yazı
Kusura bakmayın.İşimizin sezon yoğunluğundan dolayı nete çok fazla oturma fırsatı bulamıyorum.Dolayısıyla yazılara vaktinde cevap veremiyorum.Halı yıkama işimiz çok şükür beklediğimizden daha iyi bir konuma geldi.Ve büyüdü.Büyümeye de devam edecek inşallah.

Aslında bu organik yumurta üretimi sadece 3-4 yıllık bir düşüncem değildi.Tam tamına 23 yıllık bir düşüncemdi.Artık içimde uhde oldu buda ayrı bir konu :)
Maalesef bu güne kadar kısmet olmadı.Her seferinde bir problemler çıktı bir şekilde başlayamadım.Üç sene önce hiç aklımda olmayan bir işe girdim ve bu gün çok farklı bir pozisyondayım.Ayarladığım yer miras yeriydi.İlk baharda projeyi hayata geçirmeye kalkışınca mirasçılar tarafından bazı sorunlar çıkartıldı bende tekrar askıya aldım.Bu günlerde miras işi çözülecek gibi.Problemler kalkar kalkmaz bismillah diyeceğim inşallah.Emin olun tüm gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Ben şunu çok iyi anladım;Ne yaparsanız yapın kısmetinizden öteye gidemiyorsunuz ve kaderinizin önüne geçemiyorsunuz.

Yeni Üye25 yazı
sayın adige46 şu an ne durumdadır organik yumurta projeniz herhangi bir gelişme varmıdır

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye77 yazı
cankar_34 maalesef organik yumurta projem dışında iş hayatımızda bir çok olumlu gelişmeler oldu.Ama inanın hâlâ o proje içimde bir uhde.Ha şöylede bir durum var,ben lafını ederken memleketimizde o işi irili ufaklı yapmayanda kalmadı gibi :) Nasip kısmet diyoruz

Yeni Üye25 yazı
Hayırlısı olsun kısmeten öte köy yok :)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye77 yazı
Tekrar merhabalar arkadaşlar.
Yıllar önce açtığım bu konu sizler tarafından birhayli ilgi görmüş ve birşeyler yapmaya niyetlendiğim her seferinde bazı olumsuzluklar çıkarak ertelemek durumunda kalmıştım.Nihayet geçen hafta bahçemizin etrafını çitle çevirttirerek 60 adet lohman brown,50 adette atak-s cinsi yumurtacı tavuk alarak bismillah dedim.Bu sene için başlangıçta hem tecrübe kazanmamız adına hemde ilerisi için yapılabilirliğini belirlemek adına sayıyı düşük tuttum.Yıl sonuna kadar tecrübelerimiz neticesinde devamına karar verirsem ilkbaharla birlikte sayıyı 1500'e çıkarmayı planlıyorum.Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Bundan sonraki tüm gelişmeleri sizlerle paylaşırım :)