Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Organik Yumurta Üretimi

Başlatanadige46Tarih22/02/2010 22:43:25Yorum41

İlk mesaj
herkese slm.
aranıza yeni katıldım.konuları ve yorumları ilgiyle izledim ve aranıza katılmam gerektiğine karar verdim.çünkü bu aralar yapmayı düşündüğüm ve sıkça araştırmalar yaptığım yumurta üretimiyle ile ilgili bolca yazılar,eleştiriler gördüm.
16 yıldır iplik fabrikasında teknik eleman olarak,milyonlarca çalışanın 500liraya mucizeler yarattığı bir ülkede iyi sayılabilecek ücretle çalışmaktayım.lakin güvenncemizin olmayışı ve kendime olan özgüvenimle köylü çocuğu olmamında verdiği cesaretle organik yumurta üretmeye karar verdim.10 dönüm bir arazi kirala**** uygun kredi kullanarak 1500 adet tavukla başlamayı düşünüyorum.okudum biliyorum.bir sürü risklerden bahsedilmiş.karlı olduğundan bahsedilmiş.ama unutulmamalıdır ki hayatın kendisi bir risk değilmidir?
eğer yaptığınız işi elinizin tersiyle, günü kurtarma kaygısıyla,iş olsun diye yaparsanız her saniyeniz risktir zaten.para harcamadan,risk almadan,modern üretim yapmadan ve en önemlisi kalite üretmeden ne iş olursa olsun yaptığınız,risk şah damarınız kadar yakındır size.
sıfır risk yoktur.asıl başarı riskleri minimuma indirmektir.
siz değerli arkadaşlardan ve saygıdeğer büyüklerimden tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı ve bana bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum.
ama ne olur bana bu işi yapmama konusunda telkinde bulunmayınız.ve okuduğum batma,iflas etme gibi risklerden bahsetmeyiniz.unutulmamalıdır ki kazanmak kadar kaybetmekte vardır.
kurmayı düşündüğüm bu çiftliğin bana toplam maliyeti hakkında bir fikir verebilirmisiniz.
saygılarımla..
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / KahramanmaraşMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Organik yumurta üretimi bazı sertifikalara sahip olabilmenizi ve sertifikalar için sıkı denetimlerden geçmenizi gerektirir. Zor olan işi biraz daha fazla zor hale sokan bir yöntem. Fakat doğala çok yakın bu üretim şekli, seri üretim yapılan çifliklere göre bazı avantajları da beraberinde getirir. örneğin hastalık korkusu çok azalır. Hayvanların strese girme ihtimali yoktur. Ama daha çok masrafla daha az üretim yapılır.

Başarır, sabrederseniz sonucu mükemmel olabilir. Belgelerinizi alır, marka yapar ve satmayı başarabilirseniz henüz bomboş durumdaki piyasanın kaymağını siz yemeye başlayabilirsiniz.

İşe başlamadan evvel başvurabileceğiniz teşvikleri inceleyin derim. Avrupa organik üretimde çok hevesli değil fakat Türkiye yi sürekli teşvik ediyor. Tarım bakanlığı da hiç zararına olmayan bu işe sıcak bakıyor. Organik yumurta üretimi mutlaka bir teşvik kapsamına girer. Asla bankaya gitmeyin, ama devlet teşviğine gönül rahatlığı ile başvurabilirsiniz. Bunun için Tarım İl Müdürlüğüne gidip bilgi alabileceğiniz gibi www.tarim.gov.tr adresinin ilgili blümlerini de araştırabilirsiniz. Bölgenizde danışman ziraat mühendisi varsa onlara da gidebilirsiniz. Fakat belgeli bir mühendis olmasına dikkat edin. Yoksa bir çok kişi tarımsal proje danışmanı gibi piyasada dolaşıyor. Bu konuda bakanlığın verdiği belgeler var. Teşvikleri denetleyen kurum Tarım İl müdürlükleridir. Ulaştığınız bütün bilgileri onlara teyid ettirebilirsiniz.

Maliyet konusunda buradan gerçek bilgilere ulaşmanız zor. Bir işi herkesin mal ediş şekli yaklaşımına göre değişik olabilir. Organik tarım bir mevzuat tarımıdır. Öncelikle hangi kurallara uyguğunuzda yumurtalar organik sayılacak bunu öğrenin.

Organik olmayan yumurta yiyenlerin hangi risklerle karşı karşıya olduklarını anlatan bir mini broşürü viyollere eklediğinizde, bir kez alan mutlaka almaya devam edecektir.

Başarılar . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
bu değerli katkılarınızdan ve teşvik edici bilgilendirmelerinizde dolayı size çok teşekkür ederim.artı sizin gibi önemli bir şahsiyetlede bazı konularda hemfikir olduğumuz içinde ayrıca memnuniyetimi ifade etmek isterim.
sizinde söylediğiniz gibi il tarım müdürlüğü ve avrupa birliği himayesindeki kırsal kalkındırma birimiylede görüşmelerim oldu bu yönde.ama maalesef 2010 yılı için devletin ilimiz için tavukçuluğun hiçbir dalıyla ilgili teşviklerinin veya hibe destekli kredilerinin olmadığı söylendi.artı benim internetten yaptığım araştırmalarımın neticeside bu yönde oldu.sadece şu anda ziraat bankasının dışında uygun kredi veren kurumda göremedim açıkçası.
broşür konusunda düşüncelerimi mi okudunuz?:))

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli

Sayın Adige,

Şu anki tebliğlere şöyle bir göz attım. Sizin hemen bir teşvikten yararlanmanız zor. Önce çiftliği kurmanız biraz yol almanız lazım. Çiftci kayıt sistemine kaydolmanız ve bazı organik üretim sertifikalarına başvurmanız lazım. O zaman organik üretim desteğine başvurabilecek halde olursunuz.

Alan bazlı tarımsal destekler kapsamında İyi tarım uygulamaları ve organik tarım uygulamaları içine girecebilecek bir işten bahsediyorsunuz. Ayrıca kırsal kalkınma kapsamına da KahramanMaraş ta girersiniz. Kırsal kalkınmada öncelikli konular açıklanmıştır. Yapacağınız işin orada yazmıyor olması yararlanamazsınız anlamına gelmez.

Fakat ÇKS ye 2010 sezonu itibariyle kayıtlı olmanız gerek. Yani bugün kayıt olup 3 gün sonra da teşviğe başvuramazsınız. Devletin çiftci tanımı artık değişti. Devlet eskisinden çok teşvik veriyor fakat eskiden çiftçi veya tarımsal üretici saydığı kişileri artık bazı kurallara uyarsa çiftciden sayıyor. Yani bir teşvik için önce üretici olduğunuzun bir bakışta anlaşılması gerek.

Zaten organik tarım için eski bir kayıtlı üretici bile olsanız sertifikalara sahip olmak için bir kaç yıl geçirmeniz gerekecekti.

Alıntı Yapılan Metin:
16 Ocak 2010 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 27464

TEBLİĞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

ORGANİK TARIM DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO:2009/66)

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik tarım yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, organik tarım destekleme çalışmalarında görev alacak kurum ve kuruluşların belirlenmesi, organik tarım faaliyetinde bulunan çiftçilere destekleme ödenmesi ile ödemeye ilişkin usul ve esasları kapsar.

Devamı ;
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2010/01/20100116-7.htm

Bu teşviğe bu sezon yetişmeniz mümkün değil. Ama okuyun.

Aşağıdaki kırsal kalkınmanın kapsamına yüzde yüz girersiniz ama bir yol almış olmanız lazım.

http://www.tedgem.gov.tr/kkydp/30Ekim2009Teblig.doc

tamnland.com

Mevcut yumurta imalatcilari (baska il veya ilceleri bizzat ziyaret edin) veya tavuklar icin yem, kumes saglayan ureticilerle gorusmenizi tavsiye ederim.Maliyet konusunda en saglikli bilgiyi onlardan alirsiniz.
Ergun

Yerleşim ABD / MiamiMeslek Saty? / Pazarlama
Akın bey merhaba
yaptığım tüm görüşmeler maalesef aleyhime olumsuzluk la sonuçlandı.ve öyle zannediyorum ki bu projem başlamadan bitecek gibi.çünkü neresinden başlayayım dedisem bir engel çıkardılar. En başta kiralık yeri devlet kabul etmiyormuş.mülkiyet istiyormuş.zaten şu an ki devlet destekli hiç bir kaynaktan yararlanamıyormuşum.araziye elektrik iletimini ben sağlayacakmışım.yerleşim yerlerinden 5km dışarda olacakmış.görüştüğüm firmalar kümeskerini görmemi kabul etmediler.projesinin başlangıçta 5bin tl civarı tuttuğu söylendi.
Neyse haktan hakkımızda hayırlısı böyleymiş.ama pes etmeyeceğim.en küçük bir fırsat yakaladığım da mutlaka değerlendireceğim.çünkü tam 16 yıldır kafamda hayalini kurduğum isim bu.
Saygılarımla..!

sayın adige
üretimini düşündüğünüz ürünü sizin yazınızı okumadan önce bakkallımda gördüm fiyatıda perakendede x tane 2 lira çiflik yumurtası x tane 5 lira
organik yumurta diye bakkalımız satıyo bilginize

ve bu bölgede istanbulda gelir seviyesi çok fazla ollmayan bir nokta
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Tesvik ve Kredi üzerine oturulmus bir yatirim ve is-finansmani düsünmek, baslangicta yapilabileek en büyük HATA !!
Arkadaslarin diger hususlarda verdikleri bilgilere katiliyorum.

Tavukcukuk basli basina bir ilim.
Günlük yumurta üretiminizi stabil tutmak icin periodlu calismaniz gerek, Bunu saglamak icin ne yapacaksiniz ? Kac aylik hayvan kümese sokaaksiniz ? Kac ay yumurta üretimi yapacak, ne zaman hayvani satisa göndereceksiniz ?
Organik tarimda hidyen ve saglik problemleri dahada cok oldugundan, bu konuda hangi tedbirleri alacaksiniz.
Ahir klimasi, saglik üzerinde en büyük etkendir. Bu problemi nasil cözeceksiniz ?
vs..vs...
Bilenle, bilmeyen bir olur mu ?.

Yerleşim Bermuda / YstanbulMeslek Politikacy
sayın mim.
elbetteki projemin tüm finansmanı sağlanacak veya kullanılacak devlet kredisi,teşviği olmayacak.özsermayemizide kullanacağız.fakat tamamını da özsermayeden kullanmak ta çok mantıklı bir hareket değildir.uzun yolculuklarda ilk molada azzığınızın tamamını yerseniz sonraki molalarda ne yiyeceksiniz.
ikincisi işin prosedürleriyle ilgili sıraladığınız şeyler her sektörde her meslekte yapılan rutin işlerden ve safhalardan farklı değildir.en rahat ve basit işlerin bile kendine özgü rajonu vardır.otomobil alıyorsunuz ilk defa.almadan önce araştırıyorsunuz bakıyorsunuz inceliyorsunuz.ne yakar,parçası pahalımıdır,nasıl temin edilir,sık arıza yaparmı vs..vs..diye.ve severek kullanıyorsunuz yağını suyunu antifirizini kontrol ederek.periyodik bakımlarını aksatmadan.şunu anlatmaya çalışıyorum;
çünkü o araba sizin alın terinizin,el emeğinizin kazancı.sizin malınız,varlığınız.belkide ekmek tekneniz.neden?çünkü sorunsuz binebilmeniz için prosedürlere uymak zorundasınız.
elbetteki yumurta tavukçuluğunda kendine has prosedürleri ve safhaları vardır.dediğim gibi 16 yıllık bir rüya bu..bunca zamandır kendimce fizibilite çalışması yapıyorum.teknik ve teorik bilgi topluyorum.mutlaka işin içine girmeden herşey öğrenildi sayılmaz.işin işleyişi çok daha farklıdır.ama imkansız değildir.sabilerde ilk emeklemeye geçişte çok zorlanırlar.imkansızmış gibi gelir onlara.ama zamanla..
araştırmalarım esnasında bu sitede forumlarıda gezdim okudum.ama maalesef üzülerek söylüyorum,yardım dileyen fikir danışan insanlara hep olumsuz telkinve tavsiyelerde bulunulmuş.insanlar teşvik yerine pasifleştirilmeye çalışılıyor.yapılan işler bir başkası tarafından yapılamaz imkansız işlermiş gibi abartılıyor.sanki uzay mekiği yapılıyor.işin dahada enteresanı sıralanan vs ireler her işin prosedürlerinden olan işlevler olmasına rağmen insanların önüne aşılması imkansız dağlar gibi konuluyor.herkes yaptığı işten muzdarip,şikayetçi ve bitap düşmüş durumda sanki.ama yinede herkes o işten çok iyi paralar kazanıyor ki hala kendi işinin başında.
o yüzden sayın mim, her işin anahtarı şahsın kendisi olduğu için yeterki anahtarı doğru kullanmasını bilsin.söyleyeceğim bu söz belki size çok banal gelebilir.bence insan yeterki istesin.yapamayacağı hiçbir şey yoktur.azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz.
saygılarımla..!

Sayin adige46,
Konumuz organik yumurta üretimi ve ben sizi konunun icerisine almak icin bu konuda ordan burdan laflar attim. Hicbir soruma tavukla ilgili cevap vermediniz. Araba ile...
Eger araba konusuna girsem, büyük bir olasiliklda baska konulardan bahsedeceksiniz.
17 yil rüya görmeniz bu isin islikten cikip, rüya oldugunu gösteriyor.

Yapacagi isi bilmeyen insan, ögrenmeyide bilmiyorsa, o isi yapamaz Helede söz konusu Tavuk yumurtaciligi gibi hassas bir konu ise..Siz bu isten anlamiyorsunuz.
Anlayacaginiz bir isin hayalini kurunuz.
Bu konuda bilgi vermek istedim ama cidden aldigini degerlendirebilene..

Tesvik nefes olarak telakki edilirse nefessiz kalirsiniz...

sayın mim.
lütfen saygısızlığımı bağışlayın.fakat yorumlarınızla bana cevap hakkı doğuruyorsunuz.burdanda tüm okuyucu ve site editörlerinden de çok özür diliyorum.
sizin konuma yaklaşımınız ve akabinde gelen yorumlarınız amacınızın yardımcı olmak değil,sizin kendi değiminizle de ifade ettiğiniz gibi ordan burdan laflar atarak zaman geçirmekten başka bir şey değildir.mesleğiniz kısmında politika yazıyor fakat dikkat ederseniz konumuz politika değil.siz bilgi vermek istediğinizi söylüyorsunuz,lütfen yazınızın neresinde bilgi içeriyor söylermisiniz.bir sürü abuk sabuk doğru dürüst yazılmamış amaçsız sorudan başka bir şey göremedim.artı sorularınıza burdan cevap vermeye kalksam heralde yumurta tavukçuluğunu sayfa sayfa anlatmam gerekecek.bu mu sizin bilgi vermek olarak tanımladığınız cevabınız.bana anlayacağım bir işin hayalini kurmamı önereceğinize,siz politikanızı yapacak daha uygun bir zemin arayın bence..!
bu seviyesiz yazışmalardan dolayı herkesten çok özür diliyorum.
saygılarımla..!

Sayin adige46,

Sizin yerinizde olsaydim,

Profillerde gezinmekle bosuna vakit gecirmez, asagidaki cok önemli bilgileri verenin bos olmadigini farkeder, birkaci ile söze baslar, bilgilenirdim.

Günlük yumurta üretiminizi stabil tutmak icin periodlu calismaniz gerek, Bunu saglamak icin ne yapacaksiniz ? Kac aylik hayvan kümese sokacaksiniz ? Kac ay yumurta üretimi yapacak, ne zaman hayvani satisa göndereceksiniz ?
Organik tarimda hidyen ve saglik problemleri dahada cok oldugundan, bu konuda hangi tedbirleri alacaksiniz.
Ahir klimasi, saglik üzerinde en büyük etkendir. Bu problemi nasil cözeceksiniz ?
vs..vs...Günlük yumurta üretiminizi stabil tutmak icin periodlu calismaniz gerek, Bunu saglamak icin ne yapacaksiniz ? Kac aylik hayvan kümese sokaaksiniz ? Kac ay yumurta üretimi yapacak, ne zaman hayvani satisa göndereceksiniz ?
vs..vs...
Bu sorularin cevabini bilmeyen veyahutta irdelemeyen bir insan sadece sayfalarca, efektif olmayan yazilar döktürür.

Mademki bilmiyorsunuz, bilmekte istemiyorsunuz, Bari samimice size bilgi sunani suclamayi birakip, bilgiye ve verene saygi gösterip, susun veyahuta özür dileyip, ögrenmeye calisin.

Kanibalizm nedir ? sebepleri nedir ? Klima hastaliklari nelerdir ? Organik tavuk yemi nedir ?

Bu is köydeki 7-8 tavukluk tavukculuga benzemez...

Not: Hicbir kimsenin profil bilgileri, o kisiyi tanimlamaz.
Kisisel bilgiler demokrasilerde özeldir yani namahrem..

bakın biraz önce dedim ki gönderdiğiniz cevaplarınızla bana cevap hakkı doğuruyorsunuz.ama maalesef yine aynı şeyei devam ettiriyorsunuz.sataşmaya devam ediyorsunuz.ikincisi profilinize bakmama gerek yok mesleğiniz için bakarsanız iletinizin altında yazıyor zaten.
son noktayı koyuyorum:
o önemli bilgileriniz sizde kalsın.ileride size lazım olabilr.lütfen bir daha bana cevap gönderip polemiğe daha fazla girmeyelim.

arkadaslar lutfen 3 gunluk dunyada bir birimizi kirmayalim,tartismayalim,herkesin hayali var,dunyada hayalini gerceklestiren az insan var,ama bu sizin yumurta isi tutar,isi bilen varsa yardimci olsunki cocuklariniz saglikli biseyler yesin,arkadas bu is tutar,bol bolda tavuk eti yersin,ama sana bi ada kiralamak lazim,veya bir dag, baskada bisey lazim degil sabah aksamda uzaklasmasinlar diye biraz bugday dari serpersin onlerine yalanciktan,onlar aksama kadar solucan,bocek cekirge,ot,saglikli olurlar,birazda sulu yeri olursa,semiz otu domatez vs ekersin salirsin icine,sana geriye elinde tufek tilkileri kovalamak kaliyor,
15 yil once bergama,dikili arasinda,biryerde,bir koylu bu isin daha degisik bir turunu yapti,bak adam senin gibi internetsiz sermayesiz, nasil is kurdu anlatayim.harman yeri denen yerleri bilirsin, 2 tane koyun bir duzlukte bugday arpa vs tahillarini buraya tasiyip yigiyorlar,sonra herkes hazir olunca patoz cagiriyorlar,herke mahsulunu alip gidiyor ama harman cok bu is 1 ay suruyor,sapini samaninida alip gidiyolar,ama orda okadar mahsul kaliyorki,inanilmaz miktarda,goze gorunmuyor topraha ,oto karisiyor,tam bu noktada bizim koylu kardesimiz,bir suru cicivleri oraya getirdi doktu kendinede bi cadir kurdu,ayni koyun otlatirgibi,inanki gozlerimle gordum o pilicler okadar enerji dolu albenili saglikli oldularki,
YA,tutarsa

Yerleşim Rusya Federasyonu / RusyaMeslek Tekstil
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17402

Sayın Adige, yukarıdaki bağlantıyı baştan sona okuyun. Bu bağlantı içinde verilmiş başka bağlantılar da var. Bu işi ticari yapmaya uygun zemini bulana kadar uzmanlığınızı arttırın. Üstelik hobi gibi başlarsanız, ileride ben bu işe 3-5 tavukla başlamıştım deme şansınız olur. : )

Öncü çiftci , lider çiftci dediğimiz çan eğrisinde %2 lik dilime giren nadir insanların hikayelerini dinlediğimizde karşımıza genellikle amatörce ve hiç hazırlıksız başlanmış işlerden bu günün liderleri olabildiklerini öğreniyoruz. Bir konuda hevesli olmak masanın bacaklarından biridir. Farklı bir metodun peşinden gitmek diğer bir bacağı olabilir. Uygun zamanda doğru işe bulaşmak da bir diğer bacağıdır belki. Hatta bol sermaye bu masanın hiç bir bacağı olmayada bilir. Kimbilir ? İhtiyacınız olan bir teşvik kredisi değildir belki de ?
tamnland.com

Sayın ceylano77 ve akınselçuk bey
her ikinizede ayrı ayrı teşekkür ediyorum.çok güzel şeylerden bahsettiniz.insanlara ön yargıyla yaklaşmak kadar tehlikeli bir tutum olamaz.elbette ki bende bu işi yapmaya karar vermişsem oturduğum yerde beyin jimnastiği yaparak hayalini kurarak karar vermiş değilim.belli bir tecrübem ve bilgi birikimim le kendime de çok güvendiğim için bu işi düşündüm.
Ama bazı arkadaşlar konuyu öyle ele alıyorlar ki kızmamak elde değil.nerdeyse bize tavuğu tarif edermisiniz yaklasimindalar.böyle iyi niyet olabilirmi.iyi bir moral ve destek milyarlara bedel olur.
Sayın ceylano.sizin dediğiniz gibi naturel olacak ama tamamen standartlara uygun modern bir işletme düşünüyorum.çiftliği tamamen kafes telle çevirerek hayvanların gezinme yerlerine tavuk yoncası ekerek gün boyu burada otlanacaklar.diğer zamanlarda da yine tamamen organik yetiştirilmiş tahıl ürünleri vereceğim.ilaç veteriner kontrolünde sadece hayvanların genel sağlığına yönelik kullanılacak.hiçbir şekilde ürüne yönelik ilaç kullanılmayacak.kapasite 1500 olacak fakat biraz yolkatedene kadar biraz daha az bir tavukla başlamayı düşünüyorum.

Sayın Adige
Elinizdeki sermaye ile normal yumurta üretimi yapın.5 sene bu işte tecrübe kazanın.Bu süre zarfında para da kazanırsınız.
Allah yardım ederde işiniz rast giderse bundan sonra da Organik Yumurta işine girin.
Saygılarımla.
M.P.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
merhaba adige46 organik yumurta işi fikrin gerçekten çok güzel bir fikir yazını okuyalı iki veya üç gün oldu ve şunu söylemek isterimki uzun süreden beri hiçbir iş fikri bu kadar aklıma yatmamıştı çok yerinde ve zamanında bir girişim olur doğrusu...konuyla ilgili çok fazla bilgim yok fakat şunu biliyorumki ülkemizde bu işi yapan kişiler parmakla sayılacak kadar az fakat istek çok fazla özellikle avrupa...bu işle ilgili araştırmalarını benimle paylaşırsan sevinirim özellikle sermaye ve pazarlama konusuyla ilgili bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim...allah yolunu açık etsin diyorum ve inş hedeflerine ulaşırsın en kısa zamanda görüşmek üzre

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
arkadas aklinda bulunsun belki isine yarar,naturel olacagi icin soyluyorum ,tavuklarin bitlenmemesi icin kucukbi havuz yapiyosun, icine atesten birikmis kulleri dolduruyorsun,sakin su katma kuru olacak.tovuk kendisi kasinmaya baslayinca havuza girip oynuyor kendini bir nevi putraliyor,hemde tovuklar bu isi severek yapiyorlar bir nevi onlar icin oyun havuzu,hem ekonomik hem naturel bir yontem.
YA,tutarsa

Yerleşim Rusya Federasyonu / RusyaMeslek Tekstil
SELAM ARKADAŞLAR;
SALMA TAVUK VE YUMURTA ÜRETİMİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM BU İŞLERİ KENDİ İMKANLARIMLA YAPACAĞIM BUNADA İNANIYORUM HERŞEYİN KÜÇÜĞÜ İLE BAŞLAMAK GEREKİYOR HEM BAŞKA İŞDE CALIŞIP DİĞER ZAMANLARDA TAVUKLARINIZ LA VE YUMURTALARINIZLADA UĞRAŞA BİLİRSİNİZİ.
BEN KENDİM BU İŞİ KAYMAKAMLIĞA BAĞLI SOSYAL YARDIMLAŞMA GERİ ÖDEMELİ KREDİ Sİ İLE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM. KİRALADIĞIM YERİNİ İÇERSİNDE AHIR MEVCUT BU YERİ GEREKLİ YERİLERİ TEL ÖRGÜ İLE CEVİRECEĞİM, BÖLÜMLER YAPACAĞIM CİVCİV , YUMURTA TAVUĞU , VB TEL ÖRGÜLERLE CEVİRECEĞİM, TEL ÖRGÜNÜN ÜZERİNİDE TEL ÖRGÜ İLE KAPATACIM, TEKRAR BİR TEL ÖRGÜ GECİREREK İKİ TEL ÖRGÜ ARASINA KÖPEK SALACAĞIM DIŞ ETKEN VE HAVA ETKENLERİ KESTİKTEN SONRA ARAZİNİN DİĞER YERLERİNE YONCA , BUĞDAR, FİG VE ARPA EKİP KENDİ YEM TÜKETİMİNİ SAĞLAYACAĞIM SABAH BİRAZ ERKEN KALKARAK KÜMES TEMİZLİĞİ YAPARIM VE SONRA İŞİME GİDERİM AİLEMİZDE BİZE DESTEK CIKARAK GÜN İÇERSİN DEBİZE YARDIM EDEBİLİR, CİVCİV MAKİNESİ ALIRIM İKİNCİ EL ONUNLA AZDA OLSA CİVCİV ÜRETEREK KENDİ YUMURTAMDAM CİVCİV ÜRETİR SEMT PAZARLARINDA VE İNTERNET YOLU İLE DE SATIŞ YAPMAYA CALIŞIRIM. BU KONUDA TABİKİ BİR SÜRE YORULACAĞIZ BİR TAVUK 70 GÜNDE YETİŞTİRECEĞİM BUNUBİLİYORUM ÜRETİM ÇİFTLİKLERİNDE BU 20 GÜNLÜK BİR SÜRE BU GÖZÜMÜ KORKUTMUYOR. BİRİMİZ BU İŞE BAŞLADIĞIMIZ DA BİRBİRİMİZE KÜÇÜK BİR İŞLETME ACAAK ARKADAŞLARIMA UYGUN CİVCİV VERİRİM VE ÜRETİME BAŞLAMASIN SAĞLARIM BU İŞYERİNİN FOTOLARINIDA PAYLAŞIRIM
tuncay varol

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Sa?lyk hizmetleri
Merhaba Kardeş;
Yazını okudum umarım benim bu yazımı okursun.Sizin gibi kahramanmaraşlıyım ancak şu anda eskişehirde devlet kurumunda çalışıyorum.merkeze bağlı süleymanlı(zeyun ılıcası) köyünde bende senin gibi yumurta tavuğu işine girişmek istiyorum.Benim yaklaşık 9000 m2 tarlam var içinde 100 e yakın ceviz fidanı var ben fidanlar büyürken aynı anda sadece yumurta üretimine dönük çalışma yapmaya çalışıyorum.Mail atarsan gerekirse telefonla görüşürüz aytekin60@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Memur
Sayın adige46,

milli emlaktan uygun fiyatla arazi bulup % 25 ini peşin ödeyip 24 taksitle arazi alabilirsiniz..Biraz sapa biraz uzak olur belki ama şansınızada elektrik su olan yola yakın olan biryerde olurmu olur,bir araştırın derim..Devlet teşviği alabilmek içinde bilmiyorum tavukçuluk için falan farklımıdır ancak,10 yıl kira sözleşmesi yapılırsa yararlandırılabilmesi gerekir..Bunuda bir araştırın derim..

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
saygıdeğer dostlar!

hepinize bu değerli teşvik,fikir,düşünce ve iyi niyet önerileriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim.aranızda bulunduğum bu süreçte çok önemli bilgiler edindim.tecrübelerinizden feyz aldım.hepinize minnettarım.
benim yapmayı düşündüğüm bu organik yumurta yetiştiriciliği maalesef ama malesef tüm çabalarıma rağmen elde olmayan imkan ve nedenlerden dolayı sadece düşüncede kaldı.merkezde şahıslardan yer kiralamak istedim elektriği suyu olan,uzun vadede kimse kabul etmedi.satın almaya gücüm yetmedi.hakan finans arkadaşın dediği gibi milli emlaktan arazi alayım dedim,işime yarayacak heryeri arazi mafyası kiralamış onlarda ikinci şahıslara devretmişler,ekmek yedirmezler dendi.kendi köyümüzde 7 dönümlük kıraç tarlamız vardı orayı değerlendirmek istedim,girilmeyen tarlayı değerlendirmek istediğim duyulunca halamlar havalara hopladılar,devletin tüm kurumlarını arşınladım çalmadık kapı görüşmedik kurum bırakmadım hiçbiri ne kredi nede destek vermedi.sadece ziraat bank.düşük faizli kredi veriyordu.vs.vs..
uzun lafın kısası el işçiliğine devam kararı aldım tekrar.hakkımda hayırlısı böyleymiş diyorum.kısmetimde yokmuş.ama şimdilik.çünkü bu iş benim üç beş aylık hayalim değil.daha öncede söylediğim gibi 16 yıllık hayalim.umuyorum zaman benim içinde bir gün fırsat getirecektir.umutla bekleyeceğim.hepinize çok teşekkür ediyorum.

aytekin bey merhaba arkadaşların yazdıklarını okudum benimde böyle bir fikrim var.Sizin gibi yüzün üzerinde cevizi kendim yetiştirip diktim 200 kadar da 1yıldır yetistiriyorum nasip olursa 2 - 3 ay sonra dikeceğim . bir kısmı da önümüzdeki yıllarda üzüm ve badem dikmeyi düsünüyorum v.s sizi sıkmadan asıl konuya geleyim buarazi içinde keçi barınağı var yaklasık kendi durduğumuz yeri saymassak 100 m2 kapalı alan var burayı böyle bir iş için değerlendirmek istiyorum. köy tavuğuna yabancı değilim keçiler variken 100 üzerinde tavuk var dı bazen çalıların içine yumurtalarbirikirdi, yada kuruk olup haberimiz olmadan 10 12 civciyle çıkıp gelirdi. kısacası kontrolsuzdu.tabi bunlar 15 20 yıl önceydi şimdide 10 kadar var ama bunları organik olarak çoğaltmak istiyorum konu ile ilgili sizin bilgilerinize çok ihtiyacım olduğunu düşünüyorum mümkünse bilgi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler saygılarla

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Elektrik / Elektronik
dostum senin bu fikrinni bende düşünüyorum yanlız bu iş için barınma işi bu hayvanların yem oloyı saglık konularını nasıl çözebilirsin hayvan sayı çok olursa bu sorunlar da mutlaka olacaktır ben 400 tavukla bu işi yapan birisiyle tanıştım bu sene 1000 adet yapmayı düşünüyordu ne yaptı bilmiyorum ama gercekten bu iş karlı bir iş bence gelecegin meslegi bede şu anda 100 tavuk var ama bahara yumurtlamaya başlarlar bakalım inşalah tutar tutarsa komple bu işe başlamatı düşünüyorum beni ararsan bilgilerimizi paylaşırız sertes06@hotmail.com
sedat

Yerleşim Türkiye / AnkraMeslek Esnaf
bende bu işi yapmayı düsünüyorum ilk etapta 3000 metre karelk bi tarlada 100 tavukla bu işe başlamayı planlıyorum. satış ve bakım konusunda bilgi verebilicek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. vzmmi@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ö?retmen
slm, buradan Organık Yumurta işi yapmak isteyen arkadaşa seslenmek istiyorum; öncelikle yapmak istediğin üretim şeklini düşündüğün dönemde bunu düşüncelerini uygulamaya başlayacaktın. çok danışır ve araştırmaların sonucunda kendin de zaten çok hevesli değilsen, ilgili veya ilgisiz arakadaşların yorumlarına bakarak işte böyle vazgeçmiş olursun. öncelikle arazinin etrefını uygun şekilde tel örgü ile çevirim uygun şekilde kümes veya barınak diye tabir edilen yeri yapar sonra Kuluçka makinası edinip ilgili bir ünüversitenin Ziraat fakültesinde damızlık yumurta edinip bu kuluçka makinasını kullanarak civciv üretimini baradıtan sonra doğal yem yani işletme içindeki ot ve kırılmış arpa buğday ve kalsiyum açısından mermer tozu gibi yam raasyonları ile besleyip sırasıyla tavuk ve devamında yumurta üretimini sağladıktan sonra ufaktan ilk etapta çevrendeki bkkal market gibi yerlere pazarlayip modern olmayan bir işlletmeye sahip olman gerekirdi. tıpkı kırk yıl önce köylerde üretildiği gibi üretim yapacaktın, ancak işi oğrendikten sonra serti fika veya organık üretim gibi gerekli belgeler için tarım il müdürlükleri ve Bağımsız Çalışan ORGANIK SERTİFİKA KURULUŞLARINA BAŞ VURMAN GEREKİRDİ.
boybay

Yerleşim Türkiye / Yzmir
konu açalı aradan 2 geçmiş nerdeyse , inşaallah fikirlerini hayata dökmüştür arkadaş.
eğer böyle bir fikir varsa öncelikle devlet teşvikleri ve hibe programlarına bakılmalı.
en başta zor , ya da bize vermezler gibi düşüncelere kapılınabilir ama aslında herkes alabilir.
tek yapmanız gereken iyi bir proje , nasıl hazırlanacağı neler istenildiğini teşviki veren kurum açıklar.
onları adım adım doğru bir şekilde yaptıktan sonra uygun olan her projeye destek verilir.
Örneğin tavukçuluk için ;
IPARD Desteği yatırmın %50sini hibe olarak veriyor. Tek handikapı önce harcıyorsunuz parayı sonra alıyorsunuz. Bunun sebebi de AB projelerinden yararlanacağız diye parayı alıp kaçanlar yüzünden alınan önlemdir.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
tavukculuk yada yumurta üretimini bende uzun zamandir yapmak istiyorum fakat isi ögrenmeden girmek istemiyorum. isi ögrenmek icin herhangi bir okul yada kurs falan yokmu aceba

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Boybay sanırım güzel özetlemişsin olayı. Adige kardeş acaba bu işi yaptıysan tecrübelerinden yapmadıysan neden yapmadığını anlatabilir misin?
Bu arada mim acaba sorduğun soruların cevabını vermek için mi sordun yoksa adigeyi bu işten soğutmak için mi? eger faydalı olmak içinse cevaplarıunıda verebilir misin? Annem organik yumurta işi yapomayı düşünüyor. İnternetten biraz araştır dedi. bende bakıyorum. Normal köy tavukçuluğu kadar bilgisi var. Boybay dediği gibi bir yol izlemeyi planlıyoruz. 8-10 dönüm meyve ağacı bahçemiz var. su elektrik var. barınak kuluçka makinesi ve tel örgü ile başlamak gerekiyor sanırım. Biraz da organik doğal yem ve doğanın kendisi.
yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar ve çözüm önerileriniz varsa yazabilir misiniz. şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sanatçy
merhaba konuyla ilgili güncel bilgileri olanlar paylaşabilir mi?

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis