Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bakkal Açmak

Başlatancimbom1980Tarih20/02/2010 20:54:33Yorum9

İlk mesaj
merheba arkadaşlar ben bakkal açmak istiyorum sıfırdan şişlide tekel ürünleride satacam ama ruhsat gereklimiş ve acaba sigarayada ruhsat gereklimi içkiye tamam varda sigarayada var dediler bana nerden nasıl çıkartırım ve kaça çıkar nekadar masrafı olur işyerini açtıktan sonra mı başvurmalıyım birde yaklaşık 40 metrekare biryer açaçağım dükkan malzemeleri nerden ve nasıl almalıyım beni 9 binlıra param var yetermi acaba tost sosis ve parça kontörde koymayı düşünüyorum az alıp işe göre malzeme alırım diye düşünüyorum bulunduğum yerde en yakınımda 150 metre uzağımda bakkal var ama içki satmıyor ama 300 metre aşağımda içki satan var nasıl acaba iş yapablirmiyim sigara içki cola meşrubat bakliyat ürünlerini ve kahvaltı ürünlerini nerden nasıl almalıyım şarküteri dolabı nasıl ve nerden alırım ben bu işe nerden başlamalıyım sizce bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
tekel işçilerinin hali ortada , ruhsat almak , kolay mı bir inceleyin sonra karar verin . Mah. baskısı , hükümet baskısı , için iyi düşünün . Dükkanı süpürmek için bekleyen çocuğun bile, üzerine , pkk gibi ( gerçi onları baş tacı ediyorlar ya neyse ağız alışkanlığı ) biber gazı sıkan , polis görüntüleri basın ve televizyonlarda geçti ama kimse aldırmadı .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
huyhuyhuy kardeşim nedir senin akp ye olan bu düşmanlığın. senin güttüğün kini, ve düşmanlığı deniz baykal bile gütmüyor. ben akp li değilim ona oy vermedim. türkiyede yaşamıyorum. ama senin her fırsatta o partiye saldırdığını görüyorum. ne alıp veremediğin var bilmiyorum ama yukarıdaki arkadaşımız ergenekon akp savcılar pkk vs.. şeyleri sormuyor. elinde çok az olan imkanlarıyla çok az olan bir iş yapmayı sorguluyor. bırak artık bu sitede bu tip konularda siyaset yapmayıda gerçekten bazı yazılarında gördüğüm tecrübelerini yaz. yaz bu arkadaşa 9000 tl ile dükkan kirası ve depozitten sonra geriye 7000tl kalacağını ve 500tl yazarkasa 50 tl maliye 90tl muhasebe 40 tl noter vekaleti (muhasebeciye verilmek üzere) 100tl fatura basımı 100tl elk sayacını üzerine almak için tedaşa vs.... vssss.. geriye ne içki alacak parası kalır nede bakliyat. bence bu sitede bu tip başlıklarda siyasete gerek yok. arkadaşımıza bu sermayesi ile yapabileceği bir iş fikri vermeniz bence çok daha yararlı olacaktır. ben fikir vermek isterdim ama malesef 9000 tl ile yapılabilecek bir iş bilmediğimden bu fikri ben veremiyorum.umarım bir sonraki yorumcu arkadaşımız ikimizdende daha verimli bir katkıda bulunabilir ve girişimci arkadaşımıza yardımcı olabilir.
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er

huyhuy abımızı ben cok severım ama sayın eversın yazısına katılmamakta elde degıl sıyasetı bıraktık huyhuy abı artık sadece tıcaret konusuyoruz yoksa sıtenın rengı degısıyor bakın 3 aydır ne guzel sessız sedasız yuruyor bunun ıcın sızdende fedakarlık beklıyoruz.

saygılarımla.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
adam dükkan açacam diye soru soruyor verdiğiniz cevaplara bak, hepiniz kaffayı yemişsiniz. ya sorulan soruya cevap verin ya ses çıkarmayın.. dangıl dungul laf.. yok mahalle baskısı yok bilmem ne.... huyhuyhuy sana da patates baskısı deyim de aynen sen gibi kelalaka olsun
Paran varsa, düşmanın adamındır. Paran yoksa en kadim dostun bile düşmanın olur.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
yakınlarda bir büfe devralmaya niyetlenmiştim burdan edindiğim bilgi şöyle;
tekel için ruhsat almak gerekli, doğru mercii neresi bilmiyorum ama bir tekel bayine sorsak yeterli herhal, bu ruhsat işi basit mesele sıkıntısız hallediyorlar.
toptantıcdan malı ilk seferde nakit devamında 15-30 gün vadeli alma şansın oluyor,
ekmek vb. günlük ürün ve gazete koymak sabahları müşteri trafiğine yardımcı oluyor, alkol satılacaksa 12:00 a kadar çalışmak gerekiyor.
kira depozito ruhsat masrafları raflar vb. sanırım elindeki para biraz daha destek isteyecek.
meşrubat dolaplarını ilk etapta firmalar vermiyor ilerde sirkülasyon oldukça dolap koymak için sıraya giriyorlar :)

yanlız ne olursa olsun, rafın zengin görünürse bu senin avantajına olur, yani azar azar alıp bol çeşit alman faydana olacaktır. Kimse rafının yarısı boş olan bir büfe 'den haz etmez.

şarküteri dolabını, yine bir tanıdık bakkal falan varsa soruştur 2.el al mutlaka, temiz bir 1.5 metre dolap geçenlerde 400 lira cıvarında satılıyordu.
meşrubat dolabını ilk etapta 2 kapaklı bi dolap olarak alırsın o da 400-500 civarı olsa gerek, daha sonra zaten firmalar getirecek.

ha son olarak, spotçulara fazla bulaşma, spot demek nakit demektir, işe yeni başlıyorsun elindekini avcundakini spotçulara kaptırma, neticede henüz hangi ürün ne hızda gidiyor bilmiyoruz.

saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
huyhuyhuy abicim bilmiyorum belki benden küçüksündür ama olsun söylediklerine son derece katılıyorum en az bende senin gibi akp'nin yaptıklarına karşıyım am ben bakkal açıcam ona göre yorum ve bilgi verirseniz çok mutlu olurum ama ilgin için çok teşekkür ediyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
khlaim ilgine teşekkürler önerilerini dikkate alıcam toptancılar halinden alıcam alıcaklarımı rami toptancılar halinden

yorum yazan herkese teşekkürler

öneri yazan yokmu önerilerinizi bekliyorum