Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Soru : Telekomla İlgili

BaşlatanTarikYildizTarih20/02/2010 20:12:52Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye37 yazı
Turk telekom fatura tahsilinde bayilerine komisyon veriyor. Ama bayi olma sarti cok agir. Kota veriyor doldurmazsan bayilik iptal. Bu tur bir sistem varmi fatura tahsil edilecek fakat vatandasa ek islem ucreti yansimadan kar birakacak. Turk telekom bayi sistemi gibi fakat orjinal fatura bedeli uzerinden kar verecek. İphoneden yazdigim icin detay giremiyorum. Sanirim anlattim. Tesekkurler yorumlar icin

Yerleşim Türkiye / DiğerMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye37 yazı
Sanırım Konuyla ilgili kimse yok :(

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Esnaf
Yeni Üye15 yazı
telekom bayilik vermiyor artık

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye546 yazı

telekom un bayilik veme sistemi yururlukten kalkali 5 sene oldu, son 2-3 senede girenlerde bu 5 senelik sure zarfinda bayilik anlasmasini yapip kota engeline takilan ama sonradan sisteme giren vatandaslardan olusuyor,

eskiden telekom yatirilan tutarin belli bir yuzdesi seklinde calisirdi bayileriyle, yani binde su kadari senin gibilerinden ancak fabrika-ticarethane-atolye-isletme-tesis vs vs vs gibi fatura tutari yuksek gelen isyerleri ile bazi bayilerinin al gulum-ver gulum prensibi cercevesinde calistigini tespit edince bu olayi kaldirdi, simdi fatura tutari ne olursa olsun sadece fatura basina bir ucret oduyor bayilerine. A-B-C tipi 3 cesit bayilik var, A en iyisi sartlari da inanilmaz agir, inanmazsiniz bu lisansi alabilmek icin S harfinden orak-cekic yapmaktan cok daha fazlasini istiyorlar sizden. Dediginiz dogru simdi nufus yogunluguna telefon-adsl kullanma yogunluguna gore belli sayilari asmalari isteniyor bayilerden eger asamazsaniz birkac sans daha veriliyor oyle hemen lisans iptali diye br sey yok , cunku adi(so called) turktelekom dan sikayette cok fazla miktarda ve milletin ondan daha hizli kesintisiz hizmet veren baska bir fima bekledigini bildigi icin de bayilerinin gonlunu kirmamaya calisiyor.

Muvaffakiyetler dilerim.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
şu anda TTNET gibi internet şirketlerinin (diğerleri) bayiilikleri düşünülebilir. Biri Smile gibi...

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Serbest meslek
Üye546 yazı
Ben onlari da pek tavsiye etmiyorum, cunku cok fazla surmez superonline nin fiber internet hizmeti devreye girdiginde biri smile da bitecek, ustelik bu saydiginiz firmalar portlari turktelekomdan kiraliyorlar, o da rekabet kurumunun zoruyla. Yani rekabet kurumu turktelekom un tekel olmasini onlemek amaciyla ( aslinda tekel ama ) kurumun almaya calistigi bir onlem ama pek ise yaramamis gorunuyor, cunku bu dediginiz dsl hismetlerini alanlarin cogu jet hiziyla telekoma geri donuyorlar.

Bir de fiber internet hizmeti 2014 sonuna kadar tum yurda yayildiginda onlar da batacaklar emin olun.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er