Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Mal Alımı Hakkında Yardım

Başlatandark1eaTarih20/02/2010 03:37:51Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Üstadlarım,
Çinden fotoraf makinası ve telefon alımı yapıcam bir parça fotoraf makinası için fiyat istemiştim ve bir şirketle iletişime geçtim. Şimdi sorum şu
- 300 parça gibi yüksek miktarda alım yapmayacağım 5,6 parça gibi düşük rakamlar düşünüyorum
- Nikon D90 Orjinal Apple iPhone gibi makina alımları yapıcam

Bu elektroniklerden sipariş verdiğim zaman bana gerçekten söledikleri fiyattan mı gelicek?
Türkiyeye girişinden sonra gümrükte herhangi bir extra vergi yada herhangi extra bi ücret ödeyecekmiyim?

Daha geniş bilgi amacıyla size aldığım mailinde bir kopyasını yolluyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. Şahsi alım yapıcam şirket sahibi değilim.
---------------------------------
Dear friend
Happy new year !!! Thanks for your inquiry. good day ! This is Dora from china. Our products are 100% original, brand new.

Nikon d80 the price is 420usd/pcs
1: All price is including shipping cost and tax. mini order is 3pcs ,Buy 6pcs send one as gift.
2: Two years warranty. Original package .two months replacement
3: delivery :EMS, TNT, DHL, UPS ,FEDEX. ,3-5 business days you will get .
4: If you aren't satisfied with our products. we can return to all payment.
-------------------------

Şimdiden yorumlarınız yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye32 yazı
selam,
öncelikle şunu söyleyim çinden aldığın firmayı çok iyi araştır sana gönderecekleri malzemeyi çok sağlıklı göndermeye bilirler.bir bakmışsın hiç alakası olmayan malı gönderirler peşin ödeme yapma
bunların gümrük mevzuatı neyse türkiyede ödersin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye7 yazı
teşekkür ederim.. Fakat sorularımın cevabını tam almış değilim.. daha ayrıntılı yorumlarınızı bekliyorum..
saygılar..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
Yeni Üye37 yazı

Bildiğim kadarıyla birisi hediye ikincisi kendine olmak üzere iki adet getirmekde vergi alınmıyor fakat ister 5 ister 5000 olsun vergi oranları aynıdır diyebiliyorum.
Y.Batur

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı
Aslında bunu sadece başlangıç için düşünüyorum. belli bir sermaye toplayıp daha yüksek miktarlarda daha çok ithalat yapabilirim. Belki şirket bile kurabilirim ama tabi daha işin başındayım öncelikle yakın çevremdekilerin arz-talebine göre giriştim bu olaya:) Hala ayrıntılı cevaplar istiyorum yukarda getireceğim yaklaşık miktarlarıda belirttim bu işle uğraşan bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..

Üye185 yazı
slm.çinde ve japonyada kardeşimle birlikte şirketimiz war.iki pazarıda çok iyi biliyoruz.size werilen bilgiler doğru ama gelen ürün aynı çıkarmı bilmiyorum.şunu sakın unutmayın.internet üzerinde çakma çok şirket war.özelliklede çin pazarında.geçen yaz bçinden bi firmadan mal istedik bizi japonyada sanıyorlardı amcam herseyi anlattı.para istedi.bizde malları hazırla parı 10 dk.sonra elden vericez dedik.amcam anında kayboldu.adreste küçük bi kunduracı çıktı.size tavsiyem direk firmadan diil aracı bi kurumdan veya şahıstan al.buunu içinde en garantisi gittigidor gibi sitelerdir.ama ciddi alıcıysanız çinden diil de japonyadan ürün gönderebiliriz.orjinal japon.fiyatını merak ediyorsanız çinden de ucuz.nedeni ise japonyada açık artırma usulü satışlar.var.çok uygun fiyatlar.bizim calışma şartımızıda size söyliim.size bi link veriyoruz.o linkten ürünleri ve fiyatları görüyorsunuz.ordan istediğiniz ürünleri seçiyorsunuz.bçylece gerçek fiyatlarını görüyorsunuz.bu fiyatın üzerina

% 5 vergi nakliye 100 dolar eklıyorsunuz net fiyat ortaya cıkıyor.kargonun üzerine presnt box yazdığınız zaman ürün elinize sorunsuz (vergisiz)eline geçer .ortalama 1 haftadır.ilgilenirseniz e-ticaret01@hotmail.com dan bana ulaşabilirsiniz.şunuda uunutmayın.üzerinde madain japon yazan her ürün dünya pazarında her zaman %20-30 daha pahalıdır.umarım yeterince bilgi verebilmişimdir.size şimdiden kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Turizm
Yeni Üye16 yazı
konu hakkında pek bilgim yok ama nikon gibi ciddi firmalara ait ürünleri sadece distribitörler gümrükten içeri sokabiliyor diye biliyorum. ama az miktarda olan siparişler iiçin geçerli midir bilmiyorum. aynı üründen birkaç adet siperiş ettiğinizde gümrüğe takılma ihtimali var
=BİR MİLYONCU=

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Esnaf
Üye101 yazı
dostum sana nikon d90 590$ + 18-105mm lens icin de 250$ fiyat vermistim.degil china da (ki china da guandong da ofisim var,elektronigin merkezi de orasidir zaten) dunyanin herhangi bi yerinde orijinali sifir kutusunda ,daha ucuz bulursan bana da haber et uzerinde 50 $ kar koy sen den alayim....
ozan cima
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN

Yerleşim Japonya / TokyoMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye52 yazı
slm.biz de ithalat la uğraşıyoruz. size tavsiyem firmayı çok iyi araştırın.bunu çin deki türkiye ateşeliğinden öğrenebilirsiniz.ayrıca markalı ürünlerin türkiye de distüribitörü olduğundan bunu kaçak yolla getirmenin yaptırımları ağır vede bu işin ticaretini yapacaksanız elektronik ürünler için türkiye genelinde 3 bölgede en az 9 tane servis ağınız olması gerekir.ama oraya gidip bavulla getirebilirsiniz tabi gümrükte takılmazsanız.çin' e gidiş dönüş ulaşım maliyeti 1000 $ buluyor en azından yerinde ürünü görmüş olursunuz. verdiğiğim bilgiler umarım işinize yarar iyi çalışmlar
akin54tr

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı
Sn. Ozancima ve Akın54, ikinizin de fikirlerinizi almak istiyorum. nikon d90 alacağım. Bir adet geldiginde gümrükte takılmıyor mu? TR deki resmi distributorlerin bu tekli alımları gumrukten engelleme durumları var mı? Eger sorun yoksa ozancima sizden alabilirim. Tşk.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye101 yazı
sn.emir. 1 adet urunun markali yada markasiz disturibitor u olsun yada olmasin,gumrugu takilma olasiligi (0) yazi ile ( sifir) dir.
asil sorun ne gumruk ne fiyat.sorun alis verisin nasil olacagi.
bunu cozersek geri si kolay
mali gittigidiyora koyayim ordan al diyecem bu sefer de %10 komisyonu var az para degil..
arkadas lar gercek ten fiyatlari inceleyin ,karsilastirin. ustelik unutmayin bu urunlerin tamami MADE IN JAPAN...
not:sadece nikon tum dunyada made in tayland dir..
ozan cima
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN

Üye101 yazı
OEM olarak yaptiracaginiz urunlerin or:laptop, servis agini kurmaniz zor bi olay degil.teknik servis veren firmalar ile anlasirsiniz, X markali laptop un 1 yil servis hizmetini siz verin diye protokol yaparsin ,musterilerinede 1 yil garanti veririsin.
asil sorun vergi
toplu elektronik urun ticaretinde vergi cok agir....
ozan cima
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN

Yeni Üye4 yazı
satıcı L/C, paypal veya alipay gibi ödemeleri kabul ediyorsa alın derim. bunun dışındaki ödeme türlerinde diretiyorsa scam ( hilekar) firmadır. hiç bulaşmayın paranıza yazık olur. 420$ lara nikon d90 üstelikle kargo ücreti beleş. kargocular hayrına çalışıyo demekki. o ebatlarda bir makinenin Türkiyeye gelişi nerden baksanız 150$ tutar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye101 yazı
sn tbolat.
1) o ebatlarda kargo . EMS. 30 $ DHL 35 $ dir
2) hic bir firma bu kadar ufak urun L/C ile calsimaz.
ama firmanin sahte olduguna dair size ipucu vereyim
eger aldiginiz mail de

1: All price is including shipping cost and tax. mini order is 3pcs ,Buy 6pcs send one as gift.
2: Two years warranty. Original package .two months replacement
3: delivery :EMS, TNT, DHL, UPS ,FEDEX. ,3-5 business days you will get .
4: If you aren't satisfied with our products. we can return to all payment

bu 4 satirlik yazi var ise
KESINLIK LE YALAAAN DIR.
sahte firmayi nasil ayirt edersiniz adi altinda bir yazi yazmam farz oldu artik....
ozan cima
ada-line trd.
tel;0081 903 698 1001
tokyo/JAPAN

Yeni Üye7 yazı
Yorum yapan fikir veren herkese teşekkür ederim..

Yeni Üye18 yazı
CANTA ALMAK ISTIYORUM DETAYLI BIR ISBIRLIGI YAPABILIRIZ FRANSA PAZARINDA BU KONUDA BUUK TALEPVAR

Yerleşim Fransa / StrasbourgMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
CANTA ALMAK ISTIYORUM DETAYLI BIR ISBIRLIGI YAPABILIRIZ FRANSA PAZARINDA BU KONUDA BUUK TALEPVAR

Yerleşim Fransa / StrasbourgMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye52 yazı
arkadaşlar herkese iyi çalışmalar.elektronik ürünlerde 1-3 adet için bireysel kullanıma girdiğinden sadece gümrükte %10-20 arası vergi ödeyip ürünü
alabilirsiniz ama bu adetten sonraki ürünler için ithalata girdiğinden vergi oranları değişir.ayrıca herkese diğer bütün ürünler için yardımcı olurum ithalat-ihracat ve ürün tedariği konusunda çıkarsız olarak elimden gelen her türlü yapmaya hazırım.akinbekir@gmail.com

saygılarımla
herkese iyi çalışmalar bol kazançlar
akin54tr

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye124 yazı
slm arkadaşım senin dedigin konu sen çinden aldıgın malı nerden teslim alacan teslim aldıgın yerden nereye ihraç edeceginin masrafını çıkartıp ona ekliyecen o na göre senin satacagın malın üzerine ayrıyeten karını ekleyip satacan nurettin unat

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Gyda
Yeni Üye37 yazı
merhaba.şu uzak doğudan ithal edilen boncuk işlemeli salon takımları hakkında bilgisi olan var mı.tırlar dolusu alım yapamayacağımızdan astarı yüzünden pahalı gelir herhale ne dersiniz :)
Asıl zenginlik para çokluğu değil gönül tokluğudur.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil