Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Market İçin Görüşleriniz

Başlatanbeyazz26Tarih09/02/2010 14:12:33Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
Herkese iyi calışmalar ve basarılar
Burada fikir danısabileceğim kişilerin olduğunu düşünüyorum insallah yararlı olur benim için ...

Ben market işletiyorum ve şu an malum bir kriz var ve cıkmaz bir durumdayım.tecrübeli abilerimden öneri istiyorum nasıl ve ne yapmam gerekiyor.benim aklıma ne geldiyse yapmaya calıştım ama yeterli olmuyor işte;bir yıl öncesine kadar cok güzeldi ama şimdi bitti neredeyse.

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye11 yazı
kar marjlarını biraz geriye çekebilirsen kaybolan müşteri pörftföyünü yakaabalirsin diye düşünüyorum. tüm ürünlerde sabit kar marjı hesabını kolaylaştırabilir % 10-15 neyse artık, sürümden kazanırsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye88 yazı
merhaba
biraz birikimin varsa müşteri pörtföyüne göre farklı ürünler getirebilirsin. bayanlara özel kozmetik tarzı şeylerler olabilir. Bitik durumdaysan kar marjınla fazla oynama. Stok yapma ama ürün kontrolunüde elden bırakma kalifiye personel çalıştırabilirsin.Parça kontur satalibilirsin Küçük kampanyalar düzenle evlere servis yapabilirsin diye düşünüyorum.İnşallah İnşallah en kısa zamanda düzelir..

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye17 yazı

Market isinden anlamam ama guzel bir kampanya her zaman musterilerin ilgisini cekmistir.mesela belirli bir musteri sayisi belirlenir ve denilebilir ki iste 10.000 nci musterimizi 1 hafta tatile yolluyoruz gibi birsey.bu her zaman dikkat cekici olmustur ve olucaktirda....bu arada marketinizin internet sitesini yapip online satis da yapabilirsiniz.insanlar artik her seyi internetten aliyorlar.

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Mühendis
Üye1714 yazı
Ne yapsan olmaz kardeş. Büyük balıklar küçük balığı yiyiyor. Bedava versen olmaz misali. İnsanlar büyük zincirlere daha çok inanıyor oldu. Bende aynı sektörde market işletiyorum. Benimkisi yol üzeri ve otobana son market olduğu için iyi ama çarşıda olanların işi çok zor mesela. Çarşıda bir market var. Tam arkasına BİM açıldı. Yılların marketini bitirdi. Adam yüklü mal alımı ile fiyatları BİM seviyesine çekti bazı ürünleri daha ucuza satmaya çalışıyor ama nafile. Millet kör olmuş biz ne yapsak boş.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye40 yazı
herkes cok güzel söylüyor fakat millette alım gücü kalmamıs çünkü söylenen herseyi zaten yaptım içeride züccaciye,oyuncak,takı toka,parca kontor,fatura tahsilatı, neredeyse yokyok gibi calısıyıyorum ama nakiti bir türlü ceviremiyorum ve bir anlam veremiyorum artık ne yapacağımıda bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
o zaman kapaticaksiniz.Zaten buyuk isimlerle basa cikmaniz cok zor.Basbakan da dedi bunu kucuk sermayey olume terk etti zaten.Yada birlesiceksiniz...

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Mühendis
Üye1714 yazı
Küresel sermaye birleşmiş ülkeyi satın aldı. (satan varki aldı)
Biz yerli sermaye küresel sermayaye karşı mı çıkalım. Bunu birine söylesek güler kardeş.

Sen Başbakan'a bakma, O bilgisizliğinden değil umursuzluğundan öyle konuşuyor. Biz öyle insanlara omurgasız diyoruz tıp dilinde.

Bu işi para için değil sevdiğin için yapacaksın. "Ya seveceksin ya terkedeksin"
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye40 yazı
kapatmak o kadarda kolay deil malesef.ama devretmeyi düşünüyorum. birleşmeye gelince bu devirde babası oğlunla birleşemiyor biz baskasınlamı cok zor ama düşünülebilir yani yerim müsait,

Yeni Üye12 yazı
Bencede bulunduğunuz mevkinin etkiside tabi baş faktörlerden biri. Baktığım kadarıyla Eskişehir'de ikamet ediyorsunuz - öğrenci şehri denilebilecek bir yer ve nüfusuda öğrencilerle beraber çoğalan bir şehir. Bence öğrencilere çalışmalısınız , tabi bulunduğunuz yerde ne denli öğrenci yeri bilemiyorum ama bence üstünde düşünülmesi gerekn bir faktör.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye40 yazı
malesef üniversiteler tam ters bir mevki kenar mahalle diyebilirim

Yeni Üye96 yazı
Ben bu konuda biraz tecrübe sahibiyim. Eğer işletmenin yerini görseydim sana gidişatın ne olacağını rahatlıkla söylerdim. Fatura tahsilatı, incik, boncuk, oyuncak vb.. yapılanma ile mevzuyu dağıtman yanlış bir tercih bence. Her işi yapmaya çalışma dükkanının adı market mi? oyuncakçı mı? züccaciyeci mi? fatura tahsilatı yapan bir yer mi? Ne gerek var. Sadece bir işi yap tam yap. Şimdi ben sana birkaç soru sorayım.

1) Tekel ruhsatın var mı? Sigara cironun kaçta kaçı? Muhtelif gıda kaçta kaçı?
2) Dükkanın alçak tavan mı ? Yüksek tavan mı?
3) Dükkanının kaç metrekare? İçinde kaç tane direk var ve alanın kaçta kaçını dükkan kaçta kaçını depo olarak kullanıyorsun.?
4) Kafanı yukarıya kaldır ve en üst rafında boş veya dolu bisküvi kolilerimi yoksa başka bişeyler mi var?
5) Raflarında parmağını gezdir bakalım parmağın ne kadar kirleniyor. Toz ve pislik kaç milimetre olmuş?
6) Caddeye yeterince cephen var mı? Dışarıya ürün çıkarıyormusun. Ortalık pazaryeri gibi mi yoksa kapının önü oranın dükkan olduğu bile belli olmayacak kadar boş mu?
7) Müşterilerle diyaloğun nasıl? Bir sigaraya 100 TL verdi veya bir gazeteye poşat istedi diye tartıştığın kimseler var mı?
8) En önemlileri malı alırken kazanabiliyormusun? Kremalı bisküvi kaç para? Vivident Box kaç para? Kutu kolanın fiyatı kaç para? Bu ve benzeri birçok ürünün fabrika ve spot fiyatlarını kafadan söyleyebilirmisin? Kıyas yapabilme yeteneğine sahipmisin?
9) İşyerinin kasasına hakimmisin? Gelen kasana kolayca oturabiliyor mu?
10) Hiç maliyet hesabı yaptın mı? Dükkanın giderleri ile gelirleri dengelimi? Kar mı var zarar mı? Eğer her ay 2000TL içeride isen devretmekten vazgeç elindeki malları bir esnaf arkadaşına karar fiyatlarla vermeye çalış zira piyasa bozuk dükkanı devredene kadar şansın varsa en az 7 - 8 ay geçer bu da 16000 TL eder basit bir mantıkla.
11) Dükkanın kör bir noktada ise oraya dükkan açarken işi bilen bir kimseden neden akıl almadın? Değilse problem sende ve mantalite hatası var?
12) Kapına gelen toptancıya bir ihtiyacım yok İş de yok zaten bişey istemiyorum mu dersin? Yahu işler zayıfladı hızlı giden bir ürünün var mı para kazandıracak bir bakayım şu arabanın içerisinde neler var mı dersin?
Daha daha daha çok uzatılabilir de malum ekonomik bir darlık var. İşletmelerin işi çok zor hele bakkal bitmiş gibi ama önce sende sorun var arkadaşım, kendinde aramalısın nerede eksenden saptım veya bu eksene hiç girdim mi? Bu işe girmeden evvel bakkalın kasasına giren her kuruşun kar olduğunu mu zannediyordun. Mücadeleden mi yoruldun ne yaptın bilmiyorum ama klasik bakkal mantığı varsa sende hiç bir cacık olmaz senden ve işletmenden. Yok eğer bunlardan ders çıkardıysan kaybettiğin her kuruş bundan sonra yapacağın işlerde en büyük kazancın olacak. Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye111 yazı
arkadaşlar;
benim evminin yanında, yaklaşık 100m lik mesafede, tam 2 bakkal, 1 bim, 1 championsa, 1 supermarket (ispar) var, yanlarında bir de ekmek fırını..birde tekel büfe,

bu bim ve championsa yeni açıldı, 3'ü bir arada idare ediyordu, biri yolun karşısında, biri çaprazda derken rekabet kızıştı, hatta had safhada,

burada ne oluyor ;
rekabet fiyatları aşağı çekiyor,
pazar bölündü, cirolar düştü,
giderler sabit, hem kar düştü, hem ciro,

bana göre 1 veya 2'si kapatmak zorunda kalacak;

aralarında bazıları ya kar etmeden devamlılığını sürdürecek, ya işi değiştirecek, ya onlarda olmayan birşeyi uygula**** devamlı gündemde kalacak, ya kaliteyi arttıracak, ya hizmeti ön planda tutacak, ya da kapatacak

mesele bunlardan hangisi olunacağına karar vermek arkadaşlar, kısaca benim yorumum böyle.
www.cekicidunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye1359 yazı
Millette bu tüketim merakı olduktan sonra merak etme sadece veresiye satan batar.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye98 yazı
bende market işletiyorum..kasabada günlük ciromu minimum günlük 600 den aşağı düşürmüyorum.bana ve çevredeki şartlara göre iyi rakam..ama sürekli alırken kazanmak üzerine çalışma yapıyorum..büyük marketleri avantaja çevir..çok süper fiyatlar veriyorlar bazen ürünlere..kendime özel çay markası gibi marka yaptırdım..her 1 tl ye 1 marka veriyorum..tekel ürünleri hariç...ve özel bi kağıda kaç markaya ne hediye vereceğimi yazdım..her eve dağıttım...katkısı çok oldu...gazete sat..kontör mutlaka sat..ekmekte sana kampanya olarak yardımcı olabilecek bi fırınla anlaş..ayağına gelen toptancıdan fazla mal alma..1 tl lik malı 80 krş verirler aynı malı araştırırsan 55-60 krş a buluyosun...izmirde gıda çarşısı..istanbulda istoç...bir de çocukların ilgisini çeksin ürünlerin..çocuk çok geliyosa annesi babası da gelir..alışırlar..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?retmen
Üye122 yazı
bir dönem bende market işlettim...bir kaç önerim olacak..malı ayağına gelen toptacıdan alıyorsan rekabet etme şansın çok az

sana tavsiyem istanbul uzak sayılmaz. ist. rami kuru gıda pazarına gel .sana gelen ürünlerin fiyat listesini çıkar ve ramideki fiyatlarla karşılaştır.eminin fiyat olarak çok farkedecektir.eğer kapalı kasa kamyonetin varsa haftada 1 gün toptan alışveriş için gelebilirsin çokta maliyetli olmaz sanıyorum.eğer ist. gelmene değecek fiyatlardan ürün bulabilirsen bazı temel gıdalarda indirime git.toz şekeri karsız sat. 5lt teneke yağları ve 3kg deterjanları çok çüzi karlarla verebilirsin.o bölgede çok satılan un.margarin ve yoğurdu küçük karlarla sat diğer ürünleri normal seviyelerine çekebilirsin.

aklına yatıyorsa denemeni tavsiye ederim...Allah hayırlı işler versin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye41 yazı
gospodın söle bakalım ne kadar ramide tozsekerın cuvalı 1 lt relik biizm yudum yağın fiyatı ramiye git demekle olmuo benzın parasına yazık valla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye117 yazı
ilk olarak dükkanın kendi iç yerleşim düzenini bir gözden geçir içeri giren müşteriler rahatmı vede kapına gelen toptancıları ikinci plana bırak çünkü çoğunlukla adı sanı olmayan ve ne olduğu belli olmayan ürünler var
büyük marketler senin için gerçekten fırsat olacaktır ordaki kampanyaları takip et

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye122 yazı
-mertline-

Bilader şu yazdığın mesajın kime ne faydası var.

Başlığı açan arkadaş fikir danışıyor.kendine çıkar yol arıyor.mesajımda belirttiğim gibi geçmiş dönemlerde marketçilik yaptım.şu andaki fiyatları bilmiyorum. fiyatları biliyorsan yaz buraya hepimiz bilgilenelim .ist gelmek konusunda fikir edinmiş .ayrıca.sayende parasını heba etmemiş olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyazz26
Herkese iyi calışmalar ve basarılar
Burada fikir danısabileceğim kişilerin olduğunu düşünüyorum insallah yararlı olur benim için ...

Ben market işletiyorum ve şu an malum bir kriz var ve cıkmaz bir durumdayım.tecrübeli abilerimden öneri istiyorum nasıl ve ne yapmam gerekiyor.benim aklıma ne geldiyse yapmaya calıştım ama yeterli olmuyor işte;bir yıl öncesine kadar cok güzeldi ama şimdi bitti neredeyse.

İşlerin kötüleşmesi sadece krize bağlı olmasa gerek:))
Toptancılarınla durumunu önce iyi bir analiz et

Dükkan içinde müşteri psikolojisini etkileyebilecek değişiklikler yap

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1359 yazı
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=29749
siz de toplayıp tüketiciye sunabilirsiniz. piyasada 20 lira olan ürünü 15 alıp 18 den bile satsanız müşterinin ayagının size alısmasını saglayabilirsiniz. kredi kart satışlarınız da kesinlikle olsun
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye82 yazı
kardesim market degıl network marketıng yap ali_ozdemir6147@hotmail.com 0544 453 8199*0533 648 8837
zararın yok rıskın yok
a.özdemir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye61 yazı
Arkadaslarimizin dedigi gibi toptancidan alirken kar yap .

Hergun 1-2 urunde indirime git piyasaya bak , en cok ihtiyac nerede toptancidan alirsin x liraya uzerine korsun 50 krs satarsin.Ben TR `deyken cok kizardim marketcilere urunu aliyorlar illa %100-125 kar yapmadan birakmiyorlar. mesela yag , 5 ltrelik yagi 1-2 sene once 13,5 tl ye veriyorlardi carsida 9 liraydi. Millet tercih eder tabi carsiyi pazari ...

ama gerekli indirimi yapsa surume yakin satsa ( hepsini demiyorum ) adam derki yaa o agir olur tasimasi ben bizim marketten alayim burda bulamadigimi ve ucuz olani carsidan alayim diyebilir ...

musteri iliskileri cok onemli , toptanciyida kusturmemek lazim ama herdediginide almamak gerekiyor.
Ben zamaninda koc holding bunyesinde markette kasiyerlik yapmisdim .
adamlardaki mantik su , yapabildigim urunu kendim yaparim , yapamadigimida en min. miktarda parayla alirim , bozulan urunu ve satilmayan urunu iade ederim... Bunu yapmak zor olabilir onlarla da yarisilmaz ama denemekde fayda var ...
simo

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Üye223 yazı
Artık devir kasaya oturup para alma devri değil.

Her ürün farklı fiyata bulunabiliyor.Fiyat takibi,ürün takibi,ihtiyaç takibi ve trendleri takip etmek gerekiyor.

Yukarıda yazan her yorum yerine göre doğru fakat her işletmenin kendine özel konumu vardır.Bu konumun özelliklerini ancak o yeri işleten bilir.

Eğer zaten bilemiyorsa ticaret yapmasa yararına olur.

Bu konuda en iyisini bu işi en bilene sormak gerekir.

Ben arkadaşın yerinde olsam her piyasanın kurdu olan insanlar vardır.Bu tip bir insandan bedeli karşılığı yardım almandır.Senin göremediğin bir çok şeyi o insan yaşa**** tecrübe etmiştir ve sana garantili tavsiyelerde bulunabilir.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye113 yazı
Büyük marketlerden en büyük darbeyi kücük olcekli marketler ve bakkallar gördü sanıyorum. Nerede o eskiden her kose basinda olan bakkallar.

Marketlerle bas etmeniz neredeyse imkansiz.Siz ureticiden veya toptancidan 1 aliyorsaniz onlar 10 aliyor ve maaliyetleri dusuk oluyor.Bu sebeple kar marjını düsürmenizde pek etkili olmyacaktir diye saniyorum.Farkli urun yelpazelerine yonelmeyi deneyin.Marketiniz guzel bir yerde ise, sans oyunlarida eger cevrede yok veya ,uzak mesafede ise alternatif olabilecek bir secenektir.

Allah kolaylik versin.
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz

Hadis-i Şerif

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret