Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

60 Yılın Hesabı

Başlatanmert1977Tarih08/02/2010 13:44:56Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye91 yazı
cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda 1924te 13 milyon nüfuslu bir ülke idik,kişi başına milli gelirimiz 45 dolardı.Ulu önder Mustafa Kemal'in gerçekleştirdiği devrimler ve yatırımlarla biraz kıpırdamaya başladık.Bu arada dönemin gerektirdiği demokratik reformlarıda ihmal etmedik..
bugün dünya ya çağdaşlık nutukları atan fransa kadınlarına seçme ve seçilme hakkını 1944 te,italya 1945te,ve o bencil isviçre taa 1971de verirken bizim kadınlarımız bu hakkı 1934 te kazandı
1940lı yıllara geldiğimizde kişi başına milli gelirimiz 90 dolar oldu.sonra çok partili hayata geçiş yaptık.ilk yıllarda işi oldukça iyi ***ürdük.1950 li yıllara geldiğimizde türk insanının içinde büyüme,gelişme ve ilerleme aşkı olağanüstü bir şekilde kendini gösteriyordu.sanki sihirli bir değnek dokunmutu bize..

Bu yıllarda kişi başı milli gelirimiz 200dolara yükseldi.Bugün dünya ekonomisinin devi olan japonya da kişi başına milli gelir 133 dolar,Güney kore de ise 100 dolar idi.Türkiye onların gözünde bir dev idi.

Ancak çok partili hayatın ilerleyen yıllarında büyü bozuldu.Siyasetçilerin beyin hücrelerinde,bu ülkenin ihtiyacı olan Türkiye sevgisinin yer almadığını gördük.küçülmeye başladık.hem nitelik olarak hemde sosyal ve ekonomik anlamda nicelik olarak küçülmeye başladık...

1950den 2010 tam 60 yıl geçtibir Japonyaya,birde Güney koreye bakalım.. Japonya nın kişi başına milli geliri 39000doları geçti..65 yaşında olan Güney korenin kişi başı milli geliri 20000 doları geçti.. Türkiye ise 10bin dolar civarında bir milli gelirde.. kriz nedeniyle bu rakam 7500 dolara indi.onunda gerçekliği tartışılıyor

86 yılda Türkiye nin getirildiği yere bakın,65 yılda Güney kore nin geldiği yere bakın.

Bu ülkenin 60 yılını çalanlardan neden hesap sorulmaz.

Biz ilk otomobili 1967 de ürettik,ama sektörün tarihi 1963e dayanıyor,Güney korede hyundai ye 1967 de başladı.Bugün dünya otomobil pazarında Toyota birinci,Hyundai ise 5. sırada.. bizim halimiz ise belli.çünkü ülkeyi idare edenler ne Türk insanının elinden tuttu ne de fabrikaların

Bir tarafta asya kaplanları,diğer tarafta içine kapanmış kedi gibi bir ülke.Tek başına kişi başına milli gelirimiz bile halimizi anlatmaya yetiyor..insani gelişmişlik sıralamasında 182 ülke arasında 79.sıradayız.

siyasetçilerde sorumluluk yok,siyasetçilerden hesap soran yok
Makedonya da ohri hölünde bir gezi vapuru batıyor,ulaştırma bakanı istifa ediyor,Japonya da 7.9 şiddetinde bir deprem oluyor,üç tane ev yıkılıyor belediye başkanı istifa ediyor.siyasette sorumluluk yok,hesap soranda yok,işte 60 yılımız gitti ama hesap veren yok,soran da yok
şimdi buraya bakıyoruz,bir dünya birbirini çarpmaya çalışan kişiler,hiç kimsenin kimseye güveni yok,nasıl bir millet olduk çıktık,asırlarca dünya ya hükmeden bir milletin torunlarıyız,avrupa ya ilk türkler giderken belediye başkanları mitingler düzenlemiş,üzümü yiyipte bağa altını asanlar geliyor diye mitingler düzenlenmiş,ilk avrupaya giden türkler tren istasyonlarında bando takımlarıyla karşılanmışlar,peki ya şimdi,avrupa da yaşıyanlar bilirler,1998 yılına kadar avrupa daydım,halimiz içler acısı,yanlış anlaşılmasın,kimseyi düzeltemiyeceğimi biliyorum,böyle gelmiş,böyle gidiyor malesef,sadece içimdekileri dökmek istedim,sürçü lisan ettiysek affola

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye2981 yazı
İçimden gelenleri döktüm demişsin , çok da iyi etmişsin . Arada sırada , sormak lazım .

Ben de darbe anayasasıdır diye tu kaka dedikleri anayasanın 170 civarında ki maddenin 80 küsur maddesini değiştirdikten sonra , bunun hala darbe anayasası olarak , nitelendirmenin ne kadar doğru olduğunu sormak isterim. . Değiştirilemez maddelerinin dışında kileri değiştirirseniz kimse bir şey demez. Ama niyet değiştirilemez denilenlerin değiştirilmesi , TC nin ortadan kaldırılması , kendi isteklerine göre bir yeni devlet kurulması . hedef bu . O yüzden açıkça söyleyemiyorlar.
Herkese , VE HER YERE dokunuyorlar . Ama kendileri dokunulmazlığın arkasına saklanmışlar .
seçim barajından bahs eden hiç yok , parti içi demokrasiden bahs eden yok . Bunlar için anayasa değişikliğine gerek yok . İktidarın kimseye sormadan değiştirebileceği , düzeltebileceği maddeler. Niye bu konularda gereğini yapmıyorlar .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye413 yazı
huy hıy arkadaşım . yanlış gözlük takmışsın . onlar at gözlüğü. çıkar gözlüklerini bi etrafına bak derim. çok şey farkedeceksin. farkedeceklerini ben sana söylemeyeceğim çünki onları kedin göreceksin. tabiki görmek istersen. elbette at gözlüklerini çıkarırsan!......
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Üye2981 yazı

Önce , edepli uslub sahibi olmalısın . Sonra bilgi sahibi olmalısın . Ve ondan sonra , düşünmelisin ve nihayet , doğru yorum yapabilirsin .

Futbol takımı bile daha bilinçli tutulur . Takım kötü oynadığında , futbolcu veya idareci , eleştirilir.
Siyasi taraftarlık maalesef daha gerilere düştü .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye94 yazı
oğlum ilkokula gidiyor ordan biliyorum alfabe ve elyazısını bile değiştirmişler.pes doğrusu bu ne düşmanlık anlayamadım.ayrıca eğitim sistemi baştan rezillik sanki ilk okul değilde üniversiteye tez hazırlıyo 1. sınıf öğrencileri,birde haftada bir eve gönderilen anketler ,annen ne iş yapıyo?babanın maaşı kaç para? baban ne mezunu? falan filan gibi ***ça sorular.tabii bende hepsini yırttım ve okul yöneticilerine birdaha böyle bi anket kağıdını evime göndermeyin ayrıca özel hayatım beni ilgilendirir sizi değil sizin göreviniz öğretim dedim ve okuldan ayrıldım pes pes pes...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye51 yazı
Mert1977,

Çok doğru yazmışsın, bunun sebebi de, yurtdışında bulunup nerede olduğumuzu görebilmen.. Diğer ülkeler, diğer insanlar nerelerde, biz nerelerdeyiz. Dediğin gibi düzelmez, bu memlekette padişahın davulunu çalarsan bişeyler yapabilirsin . Bizim milletimize insanımıza insan gibi yaşamak biraz zor, inşallah gelir o günlerde.. Biz göremesekte gelecek kuşaklar görür umarım.
Murat from China

Yerleşim Çin / ShenzhenMeslek Ythalat / Yhracat