Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yapabilirim?

BaşlatanertanTarih04/11/2006 15:08:42Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Merhanba arkadaşlar;
Bende yeniyim,ne iş yapabilirim diye aranırken tesadüfen bu siteyibuldum ,inceledim ve hemen üye oldum.Bana fikir verebilirseniz sevinirim.Deniz taşımacılığı yapan özel bir şirkette çalışıyorum ve aylık ortalama 60 adet çoğunluğu yabancı gemilere çıkıyorum.Birtakım firmalar bu geminin ihtiyaçlarını karşılıyor (gıda,kırtasiye,tamir,parça)gibi.Ancak bu sektörün içinde biri olarak bende birşeyler yapabilirmiyim diye düşünüyorum ve sadece düşünüyorum ileriye gidemiyorum.Sizlerin fikirlerininize ,ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.Gemiye yada gemiciye ne satabilirim.Bu yazımı okuyan ve bu işlede ilgilinen işletme sahiplerine de yardımcı olabilirim,kanaatindeyim

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye84 yazı
gemilerin ihtiyaçlarını karşılayanlar, bu işi acentalar aracılığıyla mı buluyor yoksa, direk şirketle mi muhattap oluyor. geminin çöpünü kamyonla toplama hizmeti verebilirsin
www.izmirrehberi.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye25 yazı
ilgine teşekkür ederim ancak bu işlere bakan yetkilendirilmiş birimler var, ben daha çok gemide çalışanlara yönelik bir şeyler yapabilirim.Bu konuda fikrin varmı.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye84 yazı

gemide çalışanlar bildiğim kadarıyla bir günlük souvenir vize tarzı bir vize alabiliyorlar . turistik bir yerdeysen belki onları çıkışta " Trips for Cruise Crew" şeklinde bir yazıyla karşıla**** onları gezdirebilirsin (acentalar ve rehberler aracılığıyla). - bu arada gemi turist gemisi mi yük gemisi mi-
www.izmirrehberi.net

Yeni Üye25 yazı
vize değilde daha basit bir kart ile yani landing kart diye tabir edilen polis onaylı bir belge ile dışarı çıkabiliyorlar.ancak çok fazla uzaklaşamıyorlar ve de benim iş tempomun yoğun olması nedeni ile onlar ile çok vakit geçirme şansım yok.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye84 yazı
bu noktada tıkandım diyebilirim gemicilik işini biraz daha açman gerekebilir
www.izmirrehberi.net

Yeni Üye1 yazı
Gemilerden boşaltılan sintine atıkları ile ilgili bir çalışma yapılabilir. Ülkemizin denizlerle çevrili olması bu taşımacılık sisteminin zamanla gelişeceği öngörülebilir. Özellikle demirperdenin açılmasından sonra. Bu konuda iyi bir fizibilite ve raporlama çalışması yapılırsa, serbest teşebbüs için gerçekten iyi fırsatlar var. Karadenizin kafkaslar yoluyla doğuya bağlanması, en son Fransa'nın denizlerde etkinleşme hazırlıkları, Türkiye'de kaçınılmaz biçimde, (stratejik öneminden dolayı) denizciliğin misliyle (istemese de) önemli hale geleceği öngörülebilir. Burada şimdiden fiktif bir değer olarak denizcilik bu ülke için başat bir sektör olacaktır. Sintine atıkları artık gelecekte açık denize dahi boşaltılamayacağından bir ihtisas konusu olarak alınıp arıtma tesislerine taşınması ya da gemi içinde dönüştürülmesi konusu bir kazanç açılımı olacaktır. Arıtma tesisine taşıma konusu başlangıçta öncelik taşıyacaktır. Dünya üzerindeki filoların tamamamına yakınında arıtım-dönüşüm teknolojileri bulunmamakta.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
öncelıkle sunu belırtmelıyımkı yabancı bayraklı bır gemıyle ıs bırlıgı yapman ıcın gumruk ve muhafazadan 10larca ımzalar beyannameler vs. acılıp ımzalatılması gerekıyor... ben ortalama haftanın 6 gununu yabancı gemılerde gecırıyorum ve kesınlıkle gemıyle ıs yapılamayacagını bılıyorum. bunun ıcın oncelıkle cok buyuk bır sermaye ve dahada onemlısı bırcok acenteyle ısbırlıgı ıcınde olman gerekıyor. cunku gemıler malları acente aracılıgı ıle satın alıyor. bunun ıcınde 100lerce metrekarelık bır antrepo bunun ıcınde kapalı alan ve malzemelerı koruyack bır dondurucu dagıtım ıcın araclar vssss. anlayacagın gemılerle ıs yapmak zor.. fakat sana şoyle bır onerıde bulunabılırım ornegın ben calıstıgım gemılere knt satıyorum ve karlı bır ıs. bunu yapman ıcın kendıne ucuz yollu bır telefon ve avea hat alman gerekıyor avea yurtdısı tarıfesı dakıkada 4 knt alıyor. telefon ıhtıyacı olup olmadıgını soruyorum 100 knt yaklasık 25 dk 20 dolara satıyorum. avea knt 15.50 ytl 20 dolar yaklasık 27 ytl. ve emın ol bır gemıde bır calısana verırsen devamı gelır. tek bır gemıye 1500 knt sattıgımı bılırım. uzatmadan ıyı gunler
korkmaz necmettin

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye3 yazı
unutmadan sıntıne ısınede cok buyuk bır sermaye gerekıyor. buda cok zor bır ıs.
korkmaz necmettin

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye992 yazı
selam kardesim
benden sana tavsiye ........evet bazi seyler yapabilir bir extra kazanc saglayabilirsin.ama dikkat et . senin bildigin gibi degil gemicilik.ben uzun yillarimi verdim gemicilige. .gozunu ac ve kimseye guvenme

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye920 yazı
selamlar....izmirde gelen gemi deki turistlere benim işimi tanitabilirsiniz....ilgi çok olacak.kazanç da tabiki..sitemi inceleyn. www.granitsanat.com
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
oto kiralama motosiklet kiralamayı düşün derim
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye164 yazı
tam olarak nerede yapıorsun yani anladığım kadarı ile turist gemisi ben kırkağaçlıyım kavunumuzda ünlüdür duymuşsunuzdur belki gemi yönetimi ile konuşup bunu pazarlaya bilirsin. Sana en kalitesi ve en ucuzundan ayarlayabilirim:))) bende bu konuda bir şeyler yapmak istiyorum yani kavun pazarlaması konusunda..
E.koparan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar yıllardan beri şanssızlığımla mücadele ediyorum.buna şanssızlıkmı dersiniz ,kısmetsizlikmi dersiniz bilmiyorum ama derler ya hani elimi attığım dal kuruyor.bir bilgisayar tamir atölyem var krizi tam anlamıyla hissediyorum ne yapacağımı şaşırdım iki çocuk okutuyorum biri unüversitede artık beynim durdu ne yapmam gerektiğini artık bilmiyorum bana lütfen akıl verin ne yapmam gerekli,işmi değiştireyim bilmiyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
gemılerın jenerator ve makına bakımlarını revızyonlarını yapabılırsın yada organıze edebılırsın

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Di?er
Üye148 yazı
Bu siteye hayranım,

Yazılar hiç zaman aşımına uğramıyor, çok güzel.

Bir tarihte biri birşey yazıyor. Yazan kişinin kimbilir ne yaptığı aylar yıllar sonraki bir tarihte dahi dün gibi cevaplar geliyor.

İşin ilginci ondan yine aylar yıllar sonra da devam ediyor.

Örnek bu konu tarihleri :

11/2006
01/2008
07/2008
02/2009
03/2009
04/2009
01/2010

Bunun gibi yıllara yayılmış birçok örnek konu var.

Tüm samimiyetiyle duygu ve düşüncelerini paylaşan tüm site severlere samimiyetle teşekkürler.

..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er