Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Vergi Sorunu

BaşlatanamidaTarih05/02/2010 23:21:46Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Selam arkadaslar,
Yaklasık 2 yıldır forumu takip ediyorum nihayetinde benimde sıkıntı yasayıp ta cevap aradıgım bi konu için üye olma zorunlulugum dogdu.

Kendi aracımla hırdavat pazarlıyorum aynı zamanda iş yerimiz var basit usul vergimiz var bugun ucuz mal sattıgım için beni çekemiyen rakip firmalar şatıs esnasında üzerime maliyeyi gönderdiler.memur hakkında şikayet var aractaki malzemenin nerden aldıgına dair faturası varmı diye sordular gösterdim peki satıgın ürüne neden fatura kesmiyorsun bende basit usul vergi mukeleflerinin fatura ve kdv den muaf olduklarını bildiğimden muaf oldugumu belirttim hayır bu kez ikaz olarak algıla tekrarı yasanırsa aracı baglar malzemeye el koyarız diyince sinirlenerek karsı çıktım bunu hiç bi şekilde gerçekleşitiremezsin ben yasal olarak işimi yapıyorum seklinde yanıt verdim

Şimdi arkadaslar sorunum maliyeci haklımı yoksa bi nevi gözdagımı eger haklı ise aynı durumu yasamamam için ne gibi hukuki yollarla işimi saglama almalıyım

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye3 yazı
kdv kanunu madde 17 4. Diğer İstisnalar:

a) (4842 Sayılı Kanunun 23 üncü maddesiyle değişen bent, Yürürlük: 1.7.2003) Gelir Vergisi Kanununa göre vergiden muaf esnaf ile basit usulde vergilendirilen mükellefler tarafından yapılan teslim ve hizmetler,

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı

Arkadaşım basit usule tabi olan fatura kesmelisiniz keseceğiniz fatura kdv den muaftır. Fakat kesmesseniz maliye cezai işlem uygulayabilir. Çünkü alış faturan var fakat almış olduğunuz malın çıkışı yok. bu yüzden kdv den muaf basit usül faturası kesmelisiniz.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
bilgilendirdiğiniz için tşk ederim .

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye35 yazı
Sizden mal alan kişi de usülsüzlük yapmış görünür onuda zor duruma sokarsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Basit Usul kural olarak KDV siz fatura keser. Ancak faturada KDV yi belirtirse yada DAHİL ibaresi koyarsa KDV beyannamesi vermek zorundadır. Keserken faturada KDV kısmına çizgi yada muaf yazılırsa beyanname vermez.
Aldığınız yada işyerinizde bulundurduğunuz malın faturasını almak zorundasınız. Almazsa cezai işlem uygulanır. Maliye tespit ettiği faturasız malın KDV sini de sizden isteyebilirr. İsteme hakkı da vardır. Zirkonun dediği gibi sizden mal alan zor durumda kalır.

VUK Madde 353
Özel Usulsüzlükler ve Cezaları a) Fatura ve benzeri evrak VERİLMEMESİ VE ALINMAMASI ile diğer şekil ve usul hükümlerine uyulmaması
Madde 353-4008 sayılı Kanunun 17 nci maddesiyle değişen madde) 1. (4108 sayılı Kanunun 8 inci maddesiyle değişen bent) Verilmesi ve alınması icabeden fatura, gider pusulası, müstahsil makbuzu ile serbest meslek makbuzlarının verilmemesi, alınmaması veya düzenlenen bu belgelerde gerçek meblağdan farklı meblağlara yer verilmesi halinde; bu belgeleri düzenlemek ve almak zorunda olanların herbirine, her bir belge için (4369 sayılı Kanunun 19 uncu maddesiyle belirlenen miktar) 10.000.000 liradan (393 Sıra No.lu V.U.K Genel Tebliği ile 1.1.2010'dan itibaren 160 -TL) aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının % 10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.(*)

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Muhasebe