Uluslararası nakliye yapılabilmesi için c2 begesine sahip olunması gerekir.
Bunun için minimum şirket adına kayıtlı çekici + treyler olmak üzere 11 takım araca sahip olunması lazım.
Eğer bu sayıya sahip değilseniz, c2 belgeli bir firma ila çalışmak zorundasınız.
İhracat için, ihracatçı birliklerine kayıt olmanız, dosyanızın da bir gümrükçü tarafından gümrük müdürlüğüne tanıtılması gerekmektedir.
Diğer taraftan ihracatını yapacağınız malların ambalaj, paketleme ve kalitesi, özellikle y.dışında rekabet edebilecek özellikte olmalıdır, hiç ihracat yapmadıysanız, ihracat yapan firmalardan biriyle yapmanız yararınıza olacaktır.
Y.dışındaki fiyatlar aşırı derecede değişkenlik gösterir, bu nedenle malınızı göndermeden önce oralardaki piyasa fiyatlarına vakıf olmanız gerekir, siz malı gönderirsiniz, oradaki fiyat düşer, zarar edersiniz.
Peşin çalışın, malı gönderirsiniz, türlü bahanelerle paranızı alamazsınız, perişan olursunuz.
Ben 10 tır maldan 85.000 € zarar ettim.
Antalya'dan birinci sınıf tüccarlarla, birinci sınıf paketleme ve soğuk hava deposu ile birlikte, son model frigorifik tırlarla mal göndermiş olmama rağmen, alıcının azizliğine uğradım, paramı alamadım.
Başarılar dilerim, selamlar.