Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Devlet İhaleleri Konusunda Yardımcı Olunur

Başlatanumit.bilenTarih01/02/2010 09:15:29Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye62 yazı
Kamu İhale kanunu ile tüm ihalelere girmekte yardımcı olunur evrakların nerelerden alınacağı konusunda danışmanlık yapılır. Dosya Hazırlanır.
ümit

Yerleşim Türkiye / KırklareliMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye9 yazı
kardeş kamu ihalelerine girme kısaca mütaahitlik yapmak istiyorum ama hali hazırda şirketim yok yeni bir şirket kurmak istersem nekadar sürede işlemlerimi bitirebilirim. şirketin maaliyeti ne olur.nereye ne kadar ödeme yaparı. en önemlisi yeni açacağım şirketle kamu ihalelerine girebilirmiyim.yaptığım araştırmalarda bana yeni açılan şirketlerin kamu kurum ve kuruşlarının yaptığı ihalelere giremeyeceğimi söylediler.(iş bitirmem olmadığı için) LÜTFEN DETAYLI BİLGİ SMAİLOZTATLİ@MYNET.COM
ALİKAYA

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye62 yazı
30 000 tl ye kadar olan kamu ihalalarinde iş bitirme istenmiyor. Ama sen dersen 30 000 çok az bir miktar şirket blancosunu koyup ihaleye girebiliyorsun. Bazı kurumlar iş bitirme belgesi istemiyorlar, iş bitirme istenmeyen bi kurumun işini maliyetine alarak iş bitirmeye o kurumdanda sahgip olabilirsiniz. şirket açma konusuna gelince o konuyu muhasebecinizle konuşup aşabilirsiniz .
ümit

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye29 yazı

usta bu çok değişik bi iş değilmi gecenlerde bi adam geldi köy muhtarına bana iki genc lazım dedi bizde gittik tcdd (demiryolu) temizlik için demir yolunun karabük zonguldak arasını almış adam yola yakın ağaçların kesim işini tam 130bin liraya bende böyle iş alabilirmiyim ne bilim bu tarz işler varsa ben yapabilirim tabi ki karabük zonguldak civarı istiyorum
SeMiH

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Ymalat
Üye762 yazı
almak kısmı için Türkiye gibi ülkelerde sağlam siyasi bağlantılar çok önemli rol oynar.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye83 yazı
36 senelik taahüt firmasıyız türkiyenin hemen hemen her yerinde iş yaptık bu konuyla ilgili tecrübeye sahibim yalnız şu dikkatimi çekiyor arkadaşlar yani bir sürü yasal prosedür var banka ayağı var teminat mektubu için yasal zorunluluklar var herhangi bir ssk vergi vs borcu olmadığına dair,iş bitirme var yani kimin iş bitirmesiyle iş yapacaksınız yapım işleri veya hizmet alım işlerinde iş bitirme ister mal alım işlerindede çoğu zaman ister kaldıki bunun işine göre bilançosu var cirosu var yahuu bu işler bukadar kolaymı kaç taneniz bir kurum sözleşmesi gördü şartları gördü?ya arkadaşlar ihale dosyası hazırlamak iş değil işi almak yapmak mesele bu işe ömür verdim servetimi koydum yani herkes bildiği işi yapmalı bu işler yapılacak en zor işlerdir deneyim tecrübe çevre makina araç gereç hazırda para bankada teminat teknik ekip ve ekipman ister...ister oğlu ister...
herkes bildiği işi yapmalı bu işler herkesin harcı değil

nezih içten
proje müdürü

www.ictenenerji.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
nezih bey bukadar baskılı konuşmaya gerek yok geclerin önünü açmak lazım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye83 yazı
herkes doktorluk,avukatlık,yöneticilik vs...vs işleri yapabilirmi?bu iş uzmanlık gerektiren bir iştir teklifi verdinizmi geri dönüşü yoktur ya teminatınızı yakarsınız yada işi zararına yaparsınız elimde şartnamelerle doğmadım ama dedem,babam hep bu işi yaptı çocukluğumdan beride işin içindeyim.bir nevi elimde şartnameyle doğdum varsayın.bu işi türkiyede yapıpta 30 küsür seneyi gören firma sayısı çok çok azdır.Aslında yazabileceğim okadar çok şey varki ama yazmak istemiyorum umit.bilen arkadaşım profesyonel anlamda bu işi yapıyor olabilir gerekli altyapı ve tecrübeyede sahip olmasa buraya böyle bir başlık açmaz ama şu var kendiside söylesin bu iş herkesin harcımıdır değilmidir nsl sıkıntılarla karşılaşılıyor neler yaşanıyor anlatsın söylemek istediğim şey buydu aslında.ama yine söylüyorum bu iş herkesin harcı değil bu işe çeşitli hayallerle girip elindekini avucundakini kaybeden yığınla insan var bir uyarı niteliğinde kabul edin yazımı amacım bilmişlik taslamak veya insanların önünü tıkamak değil.ve şunuda söyliyeyim ki bir kişinin yaptığı işi herkes yapamaz ben şahsen doktorluk avukatlk ve bunun gibi profesyonellik gerektiren işleri yapamam bunları pazarcı tezgahtar mühendis yönetici çiftçi de yapamaz herkes kendi uzmanlık alanında yaptığı işten en iyi verimi alır.

Yeni Üye29 yazı
benim bahsettiğimin nesi uzmanlık burada kimse hastane okul köprü yapalım demiyor önce anlayın konuyu senelerdir çalışıyorum ama elalemi zengin ediyorum artık kendimiz iş alıp daha çok kazanmak istiyoruz bu gocuntu neden anlamadım herkes para istemiyor mu hiç ankaraya gitmeden tcdd ihalelerini alanlar var o zaman nerdeydiniz neden alamazsınız hakkınız yok demediniz bu işler hakkında kimseye böle ağır itamlarda da bulunmayın her kiim olursanız olun

saygısızlık ettiysem affola
SeMiH

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Ymalat
Yeni Üye83 yazı
semih_74 gir dene şansını mail adresime kadar var burda firma bilgilerimde var irtibat kur benle bi gir gör ama girdikten sonra işi alamazsan veyahut kısmet olur alırsan buraya nelerle karşılaştığını yazmanı istiyorum tüm bilgilerim mevcut burda

Üye434 yazı
Babadan oğula geçen işlerin bir taneside bu herhalde. Ben yapıyorum ama siz yapamazsınız mantığı bana doğru gelmiyor. Çok örnekler var etrafımda bu şekilde iş alan ve hala devam eden. Sadece kapı nasıl açılır bilmiyoruz. Bu kapıyı da umıt.bilen ban açarım diyorsa olur. Sizin dediğiniz gibi yapın görün pişman olun batıcaksınız gibi (benim anladığım) kelimeler doğru değil. Bence yapılır işi bilen nasıl yapıyorsa işi bilmeyende öğrenir bilen gibi yapar. Yapana helal olsun cesaretiniz kırılmasın Allah işinizi ve rızkınızı bol etsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
merhaba arkadaslar uzun sure ıhale komısyonlarında gorev aldım oncelıkle sunu acıkca belırtmek ısterım kı kurum ıhalelerınde genelıkle hep aynı kısıler fırmalar ıhaleye katılırlar aynı sektorde olmasına ragmen bır cok kısı ısı bılmedıgınden yada ben yapamam korkusundan oturu ıhalelere katılmazlar ama hep de hayıflanırlar ...
ıhaleye katılım sartları genelde aynıdır ben sahsen kendı ısını bılen yapan kısılerın korkmaması ıhalelere katılamalarını ısterım ama bılmedıgınız ıslerede bulasmayınız ..
herkese bol kazanclar dılıyorum

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye39 yazı
Ben de 10 sendir taahhüt işi ile uğraşan biri olarak bir kaç cümle yazmak istiyorum. Evet şartnamede ki şartları sağlayan herkes ihaleye girebilir. Hizmet ihaleleri ile ilgili konuşacağım. 1- ihalelere girmek çok basittir. 2- İş bitirmesi olmadan iş almak çok zordur. 3-İhaleye çıkan işlerin %95'i sıfır kar ile gider yani maliyetine 4- Niye maliyetine alırlar ben bile daha çözemedim bazen bende gaza gelip alıyorum sonra tövbe edip bir daha alıyorum böyle gidiyor. 4-İşi alırsın layıkıyla yapar ve yaptırırsın sonra bir bakmışsın bütün işçiler seni mahkemeye vermiş kıdem ve ihbar tazminatı,izin paraları,mesai paraları,fazla çalışmalar v.s v..s. sonra hakim demişki işçi her zaman haklıdır o hakkını savunamaz eğer sen haklıysan yargıtaya git :=). sonra idare bir bakmışsın para ödemiyor SGK, Maliye sana faizleri işletiyor kamudan alacğına var kamuya borcun var onlar için önemli değil başlarsın zarar etmeye sonra bir bakmışsın SGK ve Maliye borçlarını ödeyemiyorsun ve ihaleye giremiyorsun. Daha ayrıntısını yazmadığım bir sürü bela bu iş hayatta yapılacak en son işlerden biridir. Nasipse bu sene bırakıyorum Çünkü elimdeki her şeyi kaybettim sayılır Dışarıdan çok güzel gözüken fakat işin içindekiler için kabus olan bir iştir. Ama sermayen, Teminatın, Siyasi ve Bürokratik çevren çok Her türlü fırıldağı çevirmeye müsaitsen çok hoş paralar kazanabilirsin.
A D N A N

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye83 yazı
arkadaşlar beni yanlış anlamayın adn034 bu işin içinden gelme yorumunu yazmış ben ne desemde boş herkese iyi işler diliyorum

Yeni Üye32 yazı
güzel yazmışsın adn 034 kardeşim azına saglık
bey

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil