Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Keme Mantarı

BaşlatanerdoTarih29/01/2010 13:48:44Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
Merhaba arkadaslar,
Ben keme mantarinin ihracatini düsünüyorum, su anda arastirma asamasindayim. Yurt disinda birkac toptanci numune istiyor. bunun icin bir ihracat belgesi ya da baska bir belge gerekli mi?

Sayet bu isler düsündügüm gibi yürürse ,bu mantar sezonluk oldugundan dolayi, satisini bütün seneye yaymak icin konservesini de düsünüyorum kaliteli modern görünümlü birde numune konservesinide düsünüyorum.

SORUM,1.mumune göndermek icin belge gerekli mi.

2.müsteriile anlasma olursa bumantari ilk etapta soguk hava depolarinda depolayip daha sonra benim verdigim adrese depolar gönderbilirmi,kendim yurt disinda yasadigim icin ilk etapta böyle bir sistem kurmakistiyorum. sizce olanklimi?

3.keme mantari konusunda ilgisi, bilgisi,tecrübesi,olan arkadaslardan her türlü yorum ve destek bekliyorum.

4.Ortaklik tekliflerinnizede acigim.
Saygilar....

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye8 yazı
Benim bildiğim bu mantarında çeşitleri var.Konya Aksaray illerinin bazı kısımlarında belli bir dönemdde bol olarak çıkıyor.Tabi yağışlara bağlı olarak.
Afrodizyak etkisi olduğundan talep iyi oluyor.Bu yıl 10 ila 15 lira arası satıldı.

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Serbest meslek
Üye124 yazı
karaman ve konya civarın da arkadaşın dedği bir hayli fazla çıkıyor şubat sonu mart ortasın da toplamay başlanır.geçen sene ben yaklaşık2 ton alıp sattım.o bölgeydeki köylülerden toptan aldım karaman merkez de ve konya merkez de perakende satıldı ürünler isterseniz bu yıl size toplayabilirm.2 ton kapasitem var .gecenlerde de o bölgeyi gezmye gittim .onun bir bitkisi aralık yaın da çiçek acar .ve bir hayli çiçek açmış,allah yağmuru çok veririse bu sende da aynı miktarda çıkar.
Eğilmez Dağıtım Pazarlama

Yerleşim Türkiye / KaramanMeslek Ymalat
Üye305 yazı

sayin erdo, bu mantari ( Trüffel ) getirmek icin Saglik Bakanligindan ihracati yapilabilirligine dair Belge alman gerekiyor..

Ikincisi önce posta yoluyla numune getirmeni tavsiye ederim,cünkü ben bundan 3 yil öncesinde bayagi bir ugrasmistim.

Ilk önce ben kendim numune getirttim,numuneleri Metro Grupa ***ürdüm ve ayrica Bayernde sirf bu mantari satan adama numune gönderdim,o kendi labaratuarinda inceledi.

Sonuc olarak Türkiyede bulunan Trüffel türünün en kalitesizi,yani adam Patetes ile ayni tada sahip dedi,Kg ancak toptan 15-25 € dan satabilirsin dedi,bu fiyattan ona teklif ettim,ben bu mantari alip satmam dedi.

Keza Metro Grup da ayni seyi söyledi.

Belki benim getirttigim yörenin mantari iyi olmayabilir,ama sen yinede her seyden önce numune getir ve göster,Eger iyi kalite derse ondan sonra kagit türek isini düsün derim...

Bende hala yarim kilo kadar var,derin dondurucuda duruyor,Sözde en pahalisi olan Beyaz Trüffel...

Kolay gelsin...

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye52 yazı
Bu mantarlarin benzeri Afyon Emirdag yöresinde de bu sene cikti. Ama uzun zamandir cikmamisti. Toprak altinda cikartiyorlar. tadi guzeldi Ama bilmiyorum ayni tur mantarmi. Bu senede cikarsa numuneyi Almanyaya getirirsek nerelere göstermek lazim satis icin yani.
Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Di?er
Üye305 yazı
Bu mantarin Almanyada ismi Kalahari ( Aecidium) olarak geciyor..

internete girdiginde kg 15 € dan parakende satanlar var...

kolay gelsin...

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Üye124 yazı
arkadaşlar keme mantarınden isteyen var ise kg belirtsin fiyat vereyim şuan arkadaşlar toplamaya başladı

Üye124 yazı
merhaba arkadaşlar bu mantar şuan yüksek miktarda toplanmaya başladı isteyen olur sa lütfen irtibat kursun kg fiyatı görüşülür
05435051475

Üye124 yazı
arkadaşlar keme(doloman mantarı) isteyen olur ise ne kadar ister ise talebi karşılarım .şuan bu iş 15 en fazla 20 gün daha çıkar ondan sonra cıkmaz 05435051475 almak isteyenler irtibat kursun

Yeni Üye52 yazı
Erdo metro ile gorus bir istersen edeka lara da sunabilirsin teklifini tabi numune lazim
Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı

Yerleşim Türkiye / Adana DüsseldorfMeslek Gyda
Yeni Üye66 yazı
trüf mantarı TEDARIK EDIYORUZ
BIZE ULASMAKTAN CEKINMEYIN,
selinakimya@gmail.com
skype-escard1
GSM-05380231381

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
Arkadaslar YouTube dan domalan mantarinin bir Grup tarafindan toplandigini izledim. Kurak düz bir ovada topluyorlardi. Bunun asli agaçlik ormanda toplanandir. Yani demem oki çesitleri var ve her mantar ayni kalite ve degerde deyil
Ec

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Emlakçy