Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Ceviz Yaprağı Satışı Nereye Yapılır?

BaşlatanCihanTurKTarih28/01/2010 23:31:07Yorum16

İlk mesaj
Arkadaşlar ben bir tv programında ceviz yaprağı sanayiye satıldığını gördüm.

İlaç sanayiye satılıyormuş...

Acaba böyle bişey var mı?
Kesin vardı ama daha doğrusu sorum şu şekilde olsun hangi tür ceviz kabuğu satılır ve nereye nasıl satılır bilgisi olan var lütfen yardımcı olsunlar...
Uygun Fiyata Otel Arayanlar Benimle irtibata geçsinler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
kardeş bulursan banada dönsene sana zahmet

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
arkadaşlar bu konuda bilgi edine bildiniz mi? paylaşırsanız sevinirim
nrzl22

Yerleşim Türkiye / Edirne Ve Tekirda?Meslek Elektrik / Elektronik

istersenız sıze tedarık edebılırım..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Cihanturk ben cok olmadi bir yerde okumustum ceviz yapraginin ekzama gibi hastaliklara iyi geldigini yani derim ki Aktarlara kurutulmus ve paketlenmis olarak satabilirsin. Yine bir Hollanda sitesinden alinti :

Tıbbi kullanım

Ceviz bir infüzyon anemi için bir çare olarak kullanılır ve bazen bir iştah uyarıcı olarak önerilen doğal ilaçtır bırakır.
Hildegard von Bingen ceviz göre kaliteli kas büyümeye gıdalar, güçlendirmek kemik ve sinir sistemi vardır.
Daha önce, sadece fındık veya fındık yağı kullanılır. 19. yüzyıldan itibaren, yaprak ve ağaç kabuğu daha egzama, uçuk ve ülser gibi cilt hastalıkları için bir çare olarak kullanılmaktadır. Yaprakları da anemi, gut, bezlerin şişmesine ve kan arıtma için kullanılmıştır.
Avrupa'da, ceviz nedeniyle bu, antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklerini kumaş juglon için çocuklarda egzama ve göz kapağı iltihabı için popüler bir ev çıkar yol, bırakır. Bu büzücü, yara iyileştirici ve anti-septik çalışır. Yaprakların bir kaynatma bir lapa veya betmiddel olarak kullanılır.
Yaprakları ve yeşil deri bir özü de hafif ishal, deri hastalıkları, varis, hemoroid ve artrit ve romatizmal hastalıkları olan yardım etmek için dahili olarak kullanılır.
Yaprak ekstresi de bağırsak solucanları için dahili olarak kullanılır.
Ceviz yağı yüksek kolesterol karşı salata ve korur lezzetli ve yetersiz kan akışının neden olduğu kalp hastalığı önleyebilir. Bu, akne, sedef hastalığı için de saç dökülmesi, astım, saman nezlesi, PMS, menopoz belirtileri ve hastalıktan iyileşme destekleyicidir.
Haricen kullanılan yağ cildi yumuşatır ve nemlendirir, bronzlaşma sürecini hızlandırır ve dehidratasyon karşı cildi korur.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Degerli cihanturk ceviz yapragi para etseydi inanin sizin ilanla aramaniza gerek olmazdi onlar kendileri bulurdu. Aktarlar aliyorsa bile bunu parayla toplamiyordur belese temin ediyorlardir eminim. Ceviz yapragi yanarken cok duman cikardigindan bu coplerden kurtulmak isteyen bahce sahipleri para almak bir yere goturdukleri icin tesekkur bile ederler.
Saygilarimla

Yerleşim Ukrayna / UkraynaMeslek Tekstil
Nerelerde nasıl gider...? Ben antalyadayım.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
babilcim bende satış yapmak için sordum zaten yeterince bende de var istersen ben sana göndereyim
nrzl22

Yerleşim Türkiye / Edirne Ve Tekirda?Meslek Elektrik / Elektronik
günceldir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
Havalandırma ısı ıle ılgılı yazmıssınız ben gurcıstanda yasıyorum ve burda ınsaat ısı cok aktıf dusunursenız sıze yardımcıı olabılırızz

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek
tam 2.5 yıl önce açtıgınız konunun cevabını bulamadınız mı sayın yazar;

eger herkes öyle fizibilite yapsa vay o memleketin haline ... eger sana lazım sa ceviz yapragı gel sana tonlarla kamyonlarla topluyayım kim sana ne veriyorsa sana %50 iskonto yapayım ... bizim burda onbinlerce ceviz agacı var hemde büyükleri... insanlar cevizleri toplar yapraklar çöp olur... hatta gel adamlara söyle sana bedava verirler bahçeleri temizlendigi için..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
arkadaş yanlış aksetirmiş konuyu yaprağı değil yeşil kabuğu satılıyor gaziantepte bir firmaya vermişti arkaşım 7 ton yeşil kabuk aradan ama rahat 2 sene geçti sonra ne yaptı bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / Kirklareli
Ceviz kabuğu termik santrallere, yeşili yem sanayisine...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
ceviz yaprağını bilmiyorum ama dut yaprağının parasal değeri var.ipek böceği yetiştiriciliği için.ben ipek böcekciliğini düşünmüştüm ama yaprağını tedarik etmek zor olduğu için vazgeçmiştim.taze olması gerekiyor.her gün sağlanması gerekiyor.nakliye üstüne binecek.karşı taraf bir gün yollamasa tüm emekler boşa gidecek adam kafayı yer.ben o yüzden dut yaprağını ,aramadan işten vaz geçmiştim.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sefulik
ceviz yaprağını bilmiyorum ama dut yaprağının parasal değeri var.ipek böceği yetiştiriciliği için.ben ipek böcekciliğini düşünmüştüm ama yaprağını tedarik etmek zor olduğu için vazgeçmiştim.taze olması gerekiyor.her gün sağlanması gerekiyor.nakliye üstüne binecek.karşı taraf bir gün yollamasa tüm emekler boşa gidecek adam kafayı yer.ben o yüzden dut yaprağını ,aramadan işten vaz geçmiştim.

İpekböcekçiliği günümüzde hala yapılan karlı bir iş sayılır mı?böcekleri nerden temin ediyoruz?ipekleri kime satıyoruz?ben Giresundayım,burada dut ağacı çok,ama hiç ipekböcekçiliği yapanı görmedim.iklim şartları mı uygun değil acaba?

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ayıboğan
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sefulik

İpekböcekçiliği günümüzde hala yapılan karlı bir iş sayılır mı?böcekleri nerden temin ediyoruz?ipekleri kime satıyoruz?ben Giresundayım,burada dut ağacı çok,ama hiç ipekböcekçiliği yapanı görmedim.iklim şartları mı uygun değil acaba?

bir zamanlar 1930 lara kadar Diyarbakır ipeğin başkenti sayılırmış ve dokunan şallar kumaşlar dünyaya pazarlanırmış sonra burda terkedilince bursa bu işle ilgilenirken 1990larda Valilik Kulp ilçesinde tekrar atölyeler kurarak köylüler e ipekböcegi kozası dagıtarak yine liderliği ele aldı.. Kulp ilçesi daglık ve dut agaçlarının yogun oldugu bir yerdir zaten diyarbakır ın sokaklarında ve reflüjlerinde bile dut agaçlaı mevcuttur..

eger öyle birşey düşünüyorsan tabiki iklim de önemlidir ve ağaç önemlidir yaprak degil dut yapragı 2 gun içinde kurur yani parasal degeri yoktur..

sen internetten araştır bak belki sizin oraya uyar karadeniz insanı çalışkan oldugundan tutturabilir ama başta dediğim gibi dut agaçları en önemli faktördür
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im