Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ukrayna Kiev'de Kompleks Projesi

BaşlatanismailoguzTarih28/01/2010 07:09:09Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye49 yazı
Merhaba
Ben Ukrayna da Kievde İthalat ve ihracat danışmanlık işi ile uğraşmaktayım. Burada arkadaşlarımızlar beraber bir süredir ciddi bir şekilde araştırmalar yapıp En mantıklı sektörü bulup Türk vatandaşlarına sunmak için çalışıyoruz. Özellikle Orman Ürünleri sektörü, Hurda sektörü, Tekstil sektörü, İnşaat sektörü, Gıda sektörü, Eğlence sektörü ve Diğer sektörlerle ilgili birkaç çalışma yaptık. Gözlemlediğimiz sektörler arasında yüksek kazançlar sağlayabilecek işler için ciddi servetler ödendiğini ve şansa dayalı bir iş hayatının sizleri beklediğini çok rahatlıkla söyleyebilirim.Kesinlikle Türkiye de ki düzenle alakası bulunmayan bir düzen olduğu için ciddi paralarla Ukrayna da yatırım yapıp buradan Türkiye ye dönen çok Türk iş adamlarını gördük.Uzun çalışmalardan sonra mantıklı bir kompleks projesi geliştirip sizlere sunmak istedik.Ama öncelikle neden bizim projemizin mantıklı olduğunu göstermek için kısa bilgiler vericem.Orman Ürünlerin de ciddi aksaklıklar olması istenilen ölçülerin buralardan tedarik edilememesi hatta tomruk halinde yollandığında bile 2 ay gibi bir zaman aldığını ve para kaptırma riski yüksek olduğunu gördükten sonra bize mantıklı gelmedi.Hurda sektöründe istenilen fiyatların Loi siz verilmediği verilse bile gerçek dışı fiyatlar olması ve sadece FOB teslim şeklinde çalışıldığı için ciddi sorunlarla karşılaştık ve risk gördük.Tekstil sektöründe Türkiye den Ukrayna ya ithal edilen malların yavaş yavaş önünün kesildiği ve artık ağırlıklı olarak Çin den ithal edildiğini fark edip buradaki Türk iş adamlarının maliyetlerinin yüksek olması sebebi ile teker teker daha fazla zarar etmeden Türkiye ye dönme kararı aldıklarına birebir şahit olduk.Gıda sektöründe de durum farklı değil,Türkiye den ithal edilen ürünlere altarnatif olarak Suriye de ithalat başlattıklarını ve Haller de çalışan Türk iş adamlarının bile artık Türkiye den ithalat yapamıyacaklarını dinledik.. İnşaat sektörü için ciddi problemlere şahit oluyoruz,özellikle alınamayan ödeneklerin ve ülkede var olan bir belirsizlik yüzünden bugüne kadar yapılan yatırımların bile yarıda bırakılıp askıya alındığını gördük fakat bu sektörde özellikle Ukrayna da düzenlenicek Olimpiyat Oyunlarının da etkisiyle 6-7 ay içerisin de tekrar düzelmesini bekliyoruz .Bizim burada gördüğümüz en mantıklı sektör Eğlence sektörü.Ancak istisnalar hariç burada Türk iş adamlarının Eğlence sektörüne girmeleri çok zor.Genelde burada iş adamlarımız Cafe ve Restorandan ileriye gidemiyor O da kar bırakmıyor çünkü bizim Türk halkı ile Ukraynalıların damak zevkleri hiç benzemiyor.Kompleks fikrini ise yaşadığımız önemli bir eksiklikden dolayı geliştirdik.Ukrayna da hem Ukrayna halkına hem de burada bulunan Türklerin en büyük sıkıntılarından biri olan saç bakım yerlerinin gelişmemiş olması. Kuaför tarzı yerlerin içerisinde saç bakımı yapıldıktan sonra saçlarını yıkayabilecekleri bir lavobonun bile bulunamaması (istisnalar hariç) Kompleks Projesini Kiev in merkezinde Kuaför – Masaj Salonu - Güzellik Salonu– Solaryum Salonu – Saç Bakım Ürün Satışı – Parfümeri Satışı şeklinde olmak üzere geliştirdik. Bu proje için baz aldığımız kriterlerin en önemlileri şunlar

Kuaförlerin bakımsız ve yetersi olması
Kuaförlerde çalışan insanların işlerini ciddi şekilde yapamamaları
Güzellik salonlarına Ukraynalı bayanların ciddi paralar ödemesi
Saç bakım ürünlerinin eksikliği
Parfümerilerin ciddi şekilde satış yapması
Solaryum Ülke halkının olmazsa olmazı bir tercihi
Burada yaşayan Türklerin böyle bir yer için şehir şehir dolaşıyor olması
Burada güzellik Ürünlerinin ve Kuaför ücretlerin Türkiye deki fiyatlardan fazla olması

Böyle bir Kompleks için Türkiye de özellikle alışveriş merkezlerinde yaygın olan ve herkesin bildiği bir kuaför markasından Franchising sistemi ile çalışılacaktır.
Konuyla ilgilenen arkadaşlar benimle irtibat haline geçmebilirler.
Mail : ismailoguzguvenc@hotmail.com
Gsm : +380633099451
Saygılarımla..
ioguvenc

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye35 yazı
SELAMLAR ARKADAŞIM ben mobilya sektörün de uzun zamandan beri faliyet gösteriyorum. mudoconsept tarzında üretim yapıyorum.eğer avrupa ülkelerine ihracat yapma olanağın varsa,tüm hammaddem sizin ordan geliyor barter yapabiliriz.
çaresizseniz.....çare sizsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye49 yazı
Merhabalar şu anda öyle bir imkanımız yok ama ileride inşallah.saygılar..
ioguvenc

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye49 yazı

merhaba biz bu kompleks i Kievde düşünüyoruz ama gene de teşekkür ederiz .iyi çalışmalar..
ioguvenc

Yeni Üye31 yazı
merhaba ..İsmim Bülent ..Tespitlerinize katılmamak mümkün değil..Umarım başarılı olursunuz..ukraynada cerkasy kentinde yaşamaktayım..textil , kozmetik ve parfümeri satışı yapan bir mağazam var..Elimde ilginizi çekebilecek kozmetik ve parfüm çeşitleri var..Ukrayna Rosense yetkili bayisiyim..diğer taraftan İksir açık parfümleri ukrayna temsilcisiyim..Su an depomda yeterli ürünüm var ..Bu ürünler ukraynada birkaç güzellik salonunda kullanıldı ve müşterilerin memnuniyeti şaşırtıcı oldu..İlgilenirseniz yardımcı olurum..bbulent32@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz..Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye413 yazı
merhabalar, bende 2002 yılından beri ukrayna odesa da textil işiyle meşgulüm. ancak malum kriz sebebiyle tekstil iş yapamaz durumda. bende bunca yıllık deneyim tecrübe ve çevre faktörlerini incelemem sonucu anladımki
1: bu ülkenin bayanları güzel görünmeye ve giyinmeye aşırı meraklı (ama krizden dolayı eskiden haftada bir kıyafet alanlar artık iki ayda bir alıyor. buda textil işini çıkmaza sokuyor)
2: bu ülkenin insanları hediye almaya vermeye aşırı meraklılar ( ama kriz malesef bu sektörüde baltaladı ve eski alışkanlıklar terkedildi)
3: bu ülkenin insanları tüm dünyada olduğu gibi ayakkabı giyerler:)) ( bu sektörde halen hayat var)
4: bu ülkenin erkekleri. evet erkeklerinin %90 ı bayanlarının %70 i içmeye meraklıdır. ( şu an favori sektör.)
5: bu ülkede ciddi yatırım yapılacaksa tuvalet kağıdı peçete ve kağıt havlu ıslak mendil gibi ihtiyaçtır ve iş yapar.

evet kısaca biz türklerin burada yoğunlaşabileceği yada ilgilenebileceği sektörleri ve durumlarını izah etmeye çalıştım.baştanda dediğim gibi textilde çıkmaza girince daha burada yazmadığım bir sürü iş alanını yokladım ve şöyle bir sonuca vardım.

gündüzleri kafe ve restaurant tarzında geceleri karaoke bar olarak çalışabilecek işletme.ayrıca ukraynada henüz türkiyedeki gibi düğün salonu geleneği oluşmadığından bu tip yerlerde düğün ve toplu davetler yapılmaktadır. benim şu an sözünü ettiğim komplekste 10 personelin çalışacağı güzellik merkezi ve solaryum+restaurant+ ayrıca karaoke bar+ 2 saunası 3 bahçesi olan 810 metre kare bir yer. burada türklere o işi yedirmezler tarzında yazılarıda dikkate alarak söylemeliyimki burada bir firman varsa ki bu firma tüzel bir kişiliktir ve türklükle alakası yoktur (zaten müdür ukrayna vatandaşı olmak zorunda). ve benim bu türden şirketimde var. yasal prosedürler dökümanlar evraklar kısmınıda aştım.maliye ve polis yönündende yeterli çevrem var. ancak malum krizden dolayı depolarımdaki textil mallarımı nakde çeviremediğimden bu işi tek yapamıyorum. bunun içinde yaklaşık 20-25 bin usd sermayesi olan biriyle beraber yapabiliriz diye düşünüyorum.çünki mekanın %70 i hazır durumda. böyle niyeti olan arkadaşlarla görüşelim. anlaşabilirsek neden olmasın? not :firmamızı www.cosmostextil.com adresinden inceleyebilirsiniz. cosmostextil@hotmail.com

ukrayna ve odessa hakkında merak ettikleriniz konusunda sorularınızı bildiğim kadarıyla yanıtlamaktan memnuniyet duyarım

ayrıca söz konusu yerin resimlerini aşşağıdaki linke tıkla**** görebilirsiniz

http://photofile.com.ua/users/odessa76/96320899/114801141/#mainImageLink

gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Yeni Üye43 yazı
Arkadasim sen kuaforler hakkinda bayabi yazmissin.Bende senin gibi ukraynada yasayan bir kisiyim.Bendkuafor salonu degil Guzellik salonu var senin orada hepsini ayri yazdigin seyler hepsi bu is yerinde var.Hatta sehrin en lux en buyuk is yerini actim ama is yok neden?su anda kis herkes sapkanin altinda saci eli eldivende agda isi yavas masaj pedikur yok.Kislari bu sektorde oluyor burada.Is yok yani ha yazin nefes bile almiyorsun su anda 10 kisi calisiyor.Yaza artik bu eleman sayisida yetmez yaz icin dediklerini desteklerim

Yerleşim Ukrayna / DnepropetrovskMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye49 yazı
Evet doğrudur en azından bu işin içindesiniz siz daha iyi bilirsiniz.zaten amacım yazın böyle bir yerde kendimizi tanıtıp kışa da sizin bahsettiğiniz yoğunluğu yakalamak istiyorum.Biz ihtiyaçdan dolayı böyle birşeyi öneriyoruz ayrıca güzellik solonu var evet bir kaç türk arkadaşımızın da.ama biz ön plan da kuaforlüğü düşünüyoruz ve müşteri olarak da elit kısmı yakalamak istiyoruz onun için kışları da çok iyi bir iş potansiyeline ulaşacağımızı düşünüyoruz..özellikle parfümeri kısmına da kayda değer bir yatırım yapıp dikkat çekicek bir yer yapmayı hedefliyoruz.parfümün en azından yazı kışı yok.telkinleriniz için teşekkür ederim..saygılarımla..
ioguvenc

Üye413 yazı
ismailoğuz arkadaşım. zaten ikimizinde aklından aynı şeyler geçmekteymişki ,aynı türden bir komkleks açmaya karar vermişiz. işin espiriside bu güzellik merkezi olayında açığa çıkıyor. kışın kuaför iş yapmıyorsa sauna sezonudur. restoran iş yapar. restoran işlemezse bar işler. yazın sauna da işler düşerse güzellik salonu hareket kazanır. aile bahçeleri çalışır. yılın 12 ayı çalışacak sezon yolu gözletmeyecek iş. hakkımızda hayırlısıysa olur inşallah. yolun açık olsun. isabetli karar
gama200@ukr.net

Yeni Üye49 yazı
Teşekkür ederim.inşallah sizin de istediğiniz gibi olur herşey.
ioguvenc

Yeni Üye93 yazı
merhabalar bende türkiyede mobilya sektöründe ticaretle uğraşmaktayım bir çok yurt dışı projelere imza attık elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmak isteriz
abdullah-sari@hotmail.com
ucasmobilya@gmail.com

görüşmek dileği ile

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye53 yazı
Arkadaslar

Iki yillik isci calisma vizesi ya da 1 yillik calisma vizesi
turistlik vize , ticari vize ,
Kievde apart ve konaklama ayarlama ,
Tercuman temini ve her turlu isleriniz yapilmaktadir ...
F & F Real Estate
ILETISIM : +380-63-404-29-29
Msn : kievemlak@hotmail.com
www.kievemlak.com

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Emlakçy
Üye413 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - evers
merhabalar, bende 2002 yılından beri ukrayna odesa da textil işiyle meşgulüm. ancak malum kriz sebebiyle tekstil iş yapamaz durumda. bende bunca yıllık deneyim tecrübe ve çevre faktörlerini incelemem sonucu anladımki
1: bu ülkenin bayanları güzel görünmeye ve giyinmeye aşırı meraklı (ama krizden dolayı eskiden haftada bir kıyafet alanlar artık iki ayda bir alıyor. buda textil işini çıkmaza sokuyor)
2: bu ülkenin insanları hediye almaya vermeye aşırı meraklılar ( ama kriz malesef bu sektörüde baltaladı ve eski alışkanlıklar terkedildi)
3: bu ülkenin insanları tüm dünyada olduğu gibi ayakkabı giyerler:)) ( bu sektörde halen hayat var)
4: bu ülkenin erkekleri. evet erkeklerinin %90 ı bayanlarının %70 i içmeye meraklıdır. ( şu an favori sektör.)
5: bu ülkede ciddi yatırım yapılacaksa tuvalet kağıdı peçete ve kağıt havlu ıslak mendil gibi ihtiyaçtır ve iş yapar.

evet kısaca biz türklerin burada yoğunlaşabileceği yada ilgilenebileceği sektörleri ve durumlarını izah etmeye çalıştım.baştanda dediğim gibi textilde çıkmaza girince daha burada yazmadığım bir sürü iş alanını yokladım ve şöyle bir sonuca vardım.

gündüzleri kafe ve restaurant tarzında geceleri karaoke bar olarak çalışabilecek işletme.ayrıca ukraynada henüz türkiyedeki gibi düğün salonu geleneği oluşmadığından bu tip yerlerde düğün ve toplu davetler yapılmaktadır. benim şu an sözünü ettiğim komplekste 10 personelin çalışacağı güzellik merkezi ve solaryum+restaurant+ ayrıca karaoke bar+ 2 saunası 3 bahçesi olan 810 metre kare bir yer. burada türklere o işi yedirmezler tarzında yazılarıda dikkate alarak söylemeliyimki burada bir firman varsa ki bu firma tüzel bir kişiliktir ve türklükle alakası yoktur (zaten müdür ukrayna vatandaşı olmak zorunda). ve benim bu türden şirketimde var. yasal prosedürler dökümanlar evraklar kısmınıda aştım.maliye ve polis yönündende yeterli çevrem var. ancak malum krizden dolayı depolarımdaki textil mallarımı nakde çeviremediğimden bu işi tek yapamıyorum. bunun içinde yaklaşık 20-25 bin usd sermayesi olan biriyle beraber yapabiliriz diye düşünüyorum.çünki mekanın %70 i hazır durumda. böyle niyeti olan arkadaşlarla görüşelim. anlaşabilirsek neden olmasın? not :firmamızı www.cosmostextil.com adresinden inceleyebilirsiniz. cosmostextil@hotmail.com

ukrayna ve odessa hakkında merak ettikleriniz konusunda sorularınızı bildiğim kadarıyla yanıtlamaktan memnuniyet duyarım

ayrıca söz konusu yerin resimlerini aşşağıdaki linke tıkla**** görebilirsiniz

http://photofile.com.ua/users/odessa76/96320899/114801141/#mainImageLink

arkadaşlar iş yerimi elimde kalan mallarımın bir kısmını satarak açmayı başardım. artık bir ortağa ihtiyacım yok. yani ekmeğimi bölüşmeme gerek kalmadı.yinede ilgi ve alaka gösteren tüm arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım. merak edenler için şunu söyleyebilirimki 15 günlük çalışmam sonucu 9800usd kar ettim. darısı siz değerli koniks üyelerinin başına.
gama200@ukr.net

Yeni Üye3 yazı
Kiev Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri , Kiev'de yerleşik olarak hizmet vermekte olan , başta ticari danışmanlık , eğitim danışmanlığı ve gayrimenkul danışmanlığı olmak üzere beraberinde birçok hizmeti de aynı çatı altında toplayan ve bu hizmetleri bünyesinde bulundurduğu , kendi alanlarında ihtisas yapmış olan , profesyonel , dinamik ve problemlere çok çabuk bir şekilde çözüm bulabilen tecrübeli personeli ile müşteri portföyüne en iyi şekilde sunabilen atılımcı , çağdaş yeniliklere açık ve büyümeyi hedefleyen bir şirkettir.

Şirketimiz sadık olduğu '' Önce Müşteri ,, politikası ile daima müşterilerinin menfaatlerini gözeten ve müşterilerinin menfaatleri doğrultusunda hizmet veren , en iyi hizmeti en düşük maliyet ile sunma garantisini verebilen bir şirkettir.

Kiev Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri olarak profesyonel kadrosu ve lisanslanmış legal kimliğimizle sizlere hizmet vermekten memnuniyet duyarız.
Kiev Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri

Üye105 yazı
Merhaba ben azeri girisimci,
Ukraynada oturdugunuzu okudum. Sizinle is birligi yapmayi cok isterdim.

Lutfen arastirirmisiniz orada en cok neye talep var, bize soyleyin Azerbaycandan temin edelim o urunleri. + urunlere fiyat eklemem, komisyon karsiligi calisirim.

Saygilar
Azeri_girisimci

Tum firma ve sirketlerin, ureticilerin Azerbaycanda temsilciligini (bayilik) yapabilirim:
eldar-94@box.az

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Ticaret
Yeni Üye64 yazı
Tekstil iş yapar ama yapma şeklini bilirseniz artık millet gidip pazardan mağazadan alış veriş yapmıyor. eğer kontakt hesabınız mevcut ise şu grubu bir inceleyin http://vkontakte.ru/club7460546 Bu grubun kurucusu bir çinli çinden trend çakma ürünler getirip tek tek satıyor ve hesaplı fiyatlara. Çocuğu bizzat tanıyorum şuanda 2 tanede mağaza açtı. Bu şekilde Türkiyede de ürünler mevcut (mango,tommy hilfiger,diesel vs.) bunları toptan bir şekilde değilde tek tek satmaya beden beden satmaya çalışırsanız ve özelliklede böyle sosyal paylaşım sitelerini kullanırsanız çok iyi para kazanırsınız. Vergi derdiniz yok dükkan kirası derdiniz yok. tek yapmanız gereken elinizdeki ürünün fotoğraflarını çekip orda paylaşmak ve fiyat belirlemek.

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Di?er