Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Fikri

BaşlatanbestaTarih28/09/2006 14:48:42Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
selam arkadaşlar
bende sizler google da yeni iş fikirleri diye aratırken bu siteye ulştım gerçekten güzel ve seviyeli bir site.
muğlada yaşıyorum ve 30.000 ytl kadar küçük bi birikim var elimde kendi işimikurmak istiyorum ama aylardır o küçük ayrıntıyı ve farklılığı yakalayamadım.
muğla 50 000 nüfusu var ve ilde 15 000 öğrenci olan bi şehir bu istatistikler ne kadar yeterli olur bilmiyorum.fikirlere açığım
şimdididen teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Editör146 yazı
50.000 NÜFÜS 15.000 İ ÖĞRENCİ yER MUĞLA
Sanırım fazla düşünmeye gerek yok.
Okullarla ve öğrencilerle ilgili herşey olabilir.
1-Pansiyon
2-Cafe veya internet cafe
3-Kırtasiye
4-Öğrencileri hafta sonlarında çekebilecek etkinlikler olabilir.
5-Öğrenci Kıyafetleri ve Gençler üzerine giyim mağazası.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
en güzeligit bi bar aç sen otur millet eylensin çıkarkende paraları sana bırakıp gitsinler ve 15 milyara rahat bir şekilde bar açarsın çünkü yapma gereken tekşey bir yer tutup dekore etmek gerikalan masadan sandalyeye firmalar promosyon olarak veriyorlar 2 tane garson 1 tane barmen alsana işyeri tabi ruhsat şartları biraz zorama okadar da uğraş kalan paranlada işletmenin zor günleri için elinde sermayen olur
Olmak yada olmamak işte bütün mesele bu:P

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı

benimde tavsiyem diğer öneriyle aynı 15.000 öğrenci az değil eğer sadece öğrencilere hitap eden bir bar açabilirsen ki bu senin öğrencilerle olan iletişimine bağlı 9 ay boyunca güzel bir kazanç elde edersin diğer 3 ayıda ne yaparım dersen muğla turistik bir şehir yaz sezonunda bu kesime yönelirsin ama açacağın yeri dikkatli seçmen gerek ve bu iş zahmetlidir senin yapına uygun mu bunu iyi düşünmen gerek riskleri ise sarhoş kahrı çekmek ve öğrenci kesminde her zaman canlı paranın maalesef bulunmaması

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye22 yazı
fikir yazan ve yollayan arkadaşlara çok teşekkür ederim
size muğla hakkında küçük bi istatistik daha vereyim yazı yollayan arkadaşlara hitaben
muğlada toplam bar sayısı(eğlence merkezi) 28
toplam cafe sayısı : aklımıza gelen 42
pansiyon gereğinden fazla ve toki muğlaya el attı ve taban fiyatlar çok çok aşağıya düşecek
getiri oranı yatırım maliyetinden çok düşük olacak
giğim kuşam deseniz cabası
yaklaşık her evde artık bi bilgisayar var
bunlara bakıldığında fikirlere saygılıyım ama uzun vade içeren fikirler gibi gelmiyo bana
birbirinin kopyası değilde öğrenciye yönelik daha farklı konseptler bulmaya çalışıyorum
teşekkürler
(bu arada site gerçekten çok güzel ve seviyeli)

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Yeni Üye34 yazı
merabalar size tavsiye ediceğim iş fikri e-işlem merkezi olacaktır. lütfen www.supernokta.com.tr adresini inceleyin ardından tekrar görüşebiliriz.iyi günler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye29 yazı
mrb ya bence tek yapman gereken 5 000 harcayıp bi büro tutmak bi pc vede bi kaç koltuk falan accağan bi sigorta acentesii 25 000 ytl cepte kalcakk bunun çözümü budur
başarınızın sırrı mesleğnizi tatile çevirmektir

Yerleşim Türkiye / adanaMeslek Sigortacy
Yeni Üye2 yazı
50 000 kişi kişi iş yapmak için oldukça az. toki projesinden bahsetmişin. bir daire alıp kiraya verebilirsin.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye22 yazı
selam arkadaş. türkiyenin özel yurt sorunu var.kıralar almış başını gidiyor. özellikle bu yurt işinde getiri oranları cok iyi
3 yılda kendini amortı edıyor. 25m karelık odalar tahmınen tek kişilikler 200ytl kıraya gider .cift kişilikler(30)m.kare 300yt.150 mekr klare daırenın maliyetı
26 mılyar olsun sana 150 metre kare den 5 oda cıkar. kaba taslak 1,5 yılda amaortı edersın yatırımını.ama unuttum senın 30.000ytl en vardı.
:)

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Serbest meslek
Yeni Üye22 yazı
tamam buldumm .acele yazmıştım. evet acele. yorumlerın hepsını okudum bu paraya yapabilecegın harkulade bir iş var.
saka değil. yazılanlar ve düşünülenler siradan.
bak pizza dukkanı ac bu paraya. sadce pizza yap. mevcut paraya yaparsın. pizza icin bir fırın ,tezgah 3_5 masa ve dukkan kırası.turıstede sat öğrenciyede,sivilede. ha. eğer yemek yapmasını biliyorsan bir pizzacının yanında 1 ay para almadan çaliş.yeteli olcaktır.
ha bu fikir benimde değil. bu konuda degerlı bır zat var ve türkinenın tüm turıstık kıyı kentlerınde bu işin yeterince yapilmagını vs. o kadar detaylı işlemişkı sitesınde
5_10 sayfa hemde ufak fontta .ve bu tazr ufak işletmelrle ülke ekonmısıne bile toplamda getirisinin mılyon dolarlarla ifade edılebılcegını.en önemlisi en iyi pizayı yapmak italyan tarzı hatta, puf noktası un.ve yüksek ısılı fırın. yapımında 1_2 piyasad yapılandan farklı puf noktaları var buda senıjn meslek sıırın olur.şuan işim var sana yakında bu sahsın intermet adresını bulacağim. BAŞARILAR

Yeni Üye22 yazı
sonunda siteyide bulduk besta.
www.ruki.org.tr ye girin ve okuyun aynı kişimi bilmiyorum ama yüzde doksan. pizza konusunda tabii. ve bir insan bu kadar faydalı olmak icin cırpınır.helal olsun ona herkimse bu zamanda.başka bişey demiyorum sadce yazılanları okuyun. ha besta yeni işin hayırlı olsun:)

Yeni Üye22 yazı
dostum çok saol fikirlerin için eyvallah
verdiğin linl çalışmıyo

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Yeni Üye8 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - besta
dostum çok saol fikirlerin için eyvallah
verdiğin linl çalışmıyo

besta link çalışiyor sonundaki tr uzantısını silersen sayfayı gorüntüleyebilirsin fakat arkadaşın dediği gibi bir püf noktası yok bu sitede ben yiyecek-içecek sektöründeyim sana tavsiyem eğer yiyecek-içecek işine girersen ki girmen çok isabetli olur çünkü en karlı iş yiyecek-içecektir fakat sen sen ol kimseye güvenip emanet etme kandırırlar yapman gereken tek bişey var bulunduğun yer bir turizm beldesi dolayisiyla özellikle yaz aylarında en üst seviyede bırak öğrenciyi naormal yerli turistlerin bile akın ettiği bir yer sana tavsiyem şöyle olucak benim eger bu sektöre giriş yapmak istersen Frozen House adında bir dükkan aç yapacağın tek şey ne biliyormusun? güzel bir yerde dükkan bul iç dekarasyonu sana kalmış bişey ama tavsiye çok uç noktada bir yatırım yapma öncelikle 20 adet blender al ve bir köşeye bir bar yap bar derken sadece taze meyveleri kullanıcaksin hani tatil köylerinde meyve barları olurya aynı o cinsten meyveleri at blendıra üstüne bas buzu olsun sana frozen taze meyve suyu buzla birlikte blendırdan geçirince malzeme koyulaşır ve buzlu dag haline gelir senin yapacağin şey çok hoş bardaklar içinde servis yapmak yaz kış bu mekan manyak iş yapar eminim böyle bir dükkan yoktur sizin orada birkaç tanede klasik olmuş cheesecake,tiramisu vs. gibi tatlılar koydunmu bu işi kıvırırsın sormak istediğin bişey olursa yardimcı olurum...
Hicbir an kuşkum yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük uygar niteliği ve büyük uygar yeteneği,bundan sonra ki gelişmesi ile,geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir GÜNEŞ gibi doğacaktır.

Ne Mutlu Türküm Diyene!!
Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Girişimci Editör544 yazı
Arkadaşlar, aslında bu yazıya yorum olarak ekleyecektim ama daha sonra yeni bir başlık olarak açmanın faydalı olacağını düşündüm.

İş fikirlerini gerçekleştirme ve iş kurma hakkında bulduğum birkaç güzel kaynak:
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=2910

Site yöneticilerinden ricam bunnları dosyalar bölümüüne de eklemeleri, çok güzel olur öyle olursa.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye13 yazı
Sayın mülayim,
Sigortacılık sizce bu kadar kolay! bir iş'mi ?

Rica ederim lütfen...
Çizgi Sigorta

Gerçek zamanlı teklif alabileceğiniz sigorta şirketleri:
Aksigorta,Güneş Sigorta, AIG Sigorta, Ankara Sigorta, Yapı Kredi Sigorta

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Sigortacy