Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Avrupadan Stok Ürünler!

BaşlatanmetcomgmbhTarih15/01/2010 22:47:37Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Almanya´da yasiyorum. Ankara´da sirketim var.
Asagida adi gecen email den haftalik Avrupa´dan degisik teklifleri sorabilirsiniz.
info@metcom-gmbh.de
Yurt disinda Medikal, Mutfak ürünleri, Electronic, Ayakkabi vs,..acik artirmada ürünlerini sorabilirsiniz.
Örnegin:
1- 8500 Adet made in Germany hazir mutfak %50 Beyaz, %50 Me$e rengi. Bulasik makinasi beraberinde ( Paslanmaz celikden) 4200 adedinde ise cam dolapli, Fiyat 190 €. Almanya´ya tekrar sati$ yasak.
2- 150 Tondan 3500 Tona kadar Enjektion makinalari. ( Almanya´ya tekrar satis yasak)
3- 10000 Adet Braun BP 3510, 3520,3550,3560,3570 vs,.. digital Bilekden ölcen Tansiyon aletleri. 11,50 € Almanya´ya tekrar sati$i yasak.
4-14000 Adet koldan ölcmeli Tansiyon aleti 9 €, Avrupa´ya tekrar sati$ yasak.
5-6000 Adet Tevion Kettle, 1.Sinif paslanmaz celikden yapilmis su kaynaticisi, 9,00 €
Avrupa´ya tekrar sati$i yasak.
6-Laptop, Digital Camera, LCD Monitor,Tealicht (kokulu da var)
Bu ve benzeri ürünleri haftalik olarak lütfen sorunuz.
Oyuncakdan Sanayi ürünlerine kadar acik artirim ürünleri bizim isimiz arayin karli cikin.

Metin

Yerleşim ALMANYA / HildenMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye906 yazı
selamlar çok guzel gözüküyor bunlar umarım iyi satıslar olur benım anlayamadıgım konu almanyaya satısı yasak;?nedir bu böyle bisey neden yasak bunun acıklaması nedır acaba
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Yeni Üye12 yazı
Adi gecen ürünleri tekrar Almanya´da bir sirkete satmak yasak. Bu ürünler Almanya disindaki ülkeler icindir.
Metin

Yerleşim ALMANYA / HildenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı

Avrupa standartalarinda degildir, ikinci kalitedir. Üretimde kirmizi etiketli ürünlerdir, bunun anlami ise bu ürünler Almanya ve Avrupa ülkelerinde satilamaz demektir.
Anneme liberal oldugumu söylemeyin..o beni halen makrist saniyor..

Yerleşim ALMANYAMeslek Mühendis
Üye458 yazı
syn metcomgmbh arkadaşım meliy arkadaşımızın dediği gibi ise ki mutlaka bildiği bir konuki yorum yazmış o halde bu ürünler pahalı bence mesela kettle , tansiyon aletleri ,fiyatları yüksek birde en önemlisi bu ürünler elektrikli aletler ve elektronik aletler garanti ,servis olayı nasıl oluyor yada oluyormu en önemlisi bu bu konularda hiç bir açıklamanız olmamış
Utanma bilmeyen
pişmanlık'da bilmez.

ikizka@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Ystanbul Samsun AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı
syn ikizka garanti yönünden sorun olmaz Almanya yasalarina göre elektronik ürünler mecburi en az iki yil garanrilidir. Servis olayinda eger türkiyeden aliniyorsa türkiye de disbüratorü varsa oraya yönlendirilir. Ürün iadesi söz konusu oldugu takdirde ise yine ayni kalitede ürün gönderilir.

Üye458 yazı
syn meliy açıklamanız için teşekkürler en azından bazı arkadaşların kafasında bu surular cevap bulmuş oldu tekrar teşekkrler
Utanma bilmeyen
pişmanlık'da bilmez.

ikizka@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Ystanbul Samsun AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye12 yazı
"Avrupa standartlarinda degil"

Meliy bey ve hanim, Avrupa standartlarinda olmayan ürünlerin Avrupada satiliyor olmasida cok tuhaf degilmi? Bazi kurumlar ödeme zorluguna dü$ebilir, dolayisiyla bankalara olan borclarini kapatamamasi halinde iflasini isteyebilir. Tekliflerimizin bazilari burdan kaynaklanmaktadir.

"ikinci kalitededir"

Bazi kuruluslar tüm Avrupa ülkelerinde faaldir ve a$iri Stoklarini eritmek icin FAALIYETTE OLDUGU ÜLKELERDE satilmamak $arti ile YENI ÜRÜNLERINIDE ucuza teklif edebilirler. Bu cok normaldir cünki kendi ürünleri ile kendilerini vurmak gibi ahmakligi tercih etmezler. Bu fiyat dengelerini ayakda tutmanin ayri bir metodudur.

Tekliflerimizin bazilarida bu alandan gelmektedir.

Mühendis oldugunuzu yazmissiniz, Ticarette üretim fazlaliklari, Stok gibi terimlerin oldugunuda zaten biliyorsunuzdur!.
Ticarette ya$amak isteyen her kurum sattigi her ürün veya ürünlerini en ucuza temin etmeye calisir. Bizde buna araci olarak ya$amini devam ettirmeye calisan yüzbinlerce kurulu$dan biriyiz. $u an $irketimiz 12 yillik bir kurumdur.
2. kalite, yeni ama ufak kozmetik hatalari olan ürünlerdir.
Ben tekliflerimi yaparken ne oldugunu yazdim. Nerede 2.El ibaresi yazili? Öyle olursada yazmak zorundayiz. Cünki L/C lerdeki $artnameler yerine gelmezse nasil cözecegiz?

"kirmizi etiketli ürünlerdir"

Uluslararasi Ticarette ürünler veya hammadeler alinmadan önce bazi kurumlara standartlara uygunmu diye incelettirilir veya saticidan Saglik sorunlari icermedigine dair SGS vb,. kurumlardan baglayici Certifikalar istenir. Avrupa bu konuda oldukca titiz olup, bu tip ürünlerin hic birine ihracat veya Ithalat izni vermemektedir. Bu tip ürünler sati$a sunulamaz, sadece dogaya uygun $ekilde yok edilmelidir. Lütfen, unutmayinki bazilarimiz ulusal veya uluslararasi pazarlama yaparak ya$iyoruz.

Ayrica bizleri , bu platformda Almanya ve Avrupa´nin pisligini satan bir kurum gibi göstermeye cali$maniz ne kadar iyi niyetli olabilirki? Bizler sizi tanimiyoruz, mesleginizi
ve ki$iliginizi karalamak icin mesnetsiz yazilar yazsak herhalde bize verbilecek cevabiniz olurdu?

Ayrica alici olacak kurumlari uyarma anlaminda, "Dikkat bunlar $öyle zararli, böyle kötü" anlamindaki donanimli(!) ciki$iniz Ticaretten anlayan insanlarin mesleki insafina birakiyorum!! Selamlar
Metin

Yeni Üye59 yazı
Sayın metcomgmbh, verdiğiniz fiyatlar Ankara firmanızdan satış fiyatı mıdır?
Tamer GİŞAN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Syn metcomgmbh
Meslegim mühendis yazdim evet öyle Universität den mezun olduktan sonra yedi yil da siemens te Projektleiterin olarak üretimde görev yapdim.Daha sonra ticarete atildim simdi ithalat ve ihracaat danismanligi yapiyorum.Bu konular hakkinda yeterli bilgim egitimim yada tecrübem oldugunu size burda ispatlama gibi bir derdim de yok.Ama yinede bilmek isterseniz size göndere bilirim. Sizde Almanya yazmisiniz ithalat ve ihracat yazmisiz ki bu konuda bilginiz vardir. O halde ben size soruyorum. Almanya da Avrupa icin üretilen ürünlerle Asya icin üretilen ürünler aynimidir ??Avrupa standartlarina uymasi gereken ürünleri, Asyada satmiyoruz diye bir kanun yok, ama Asya ülkeleri icin üretilmis ürünleri Avrupa da satmak yasaktir. Bunun nedeni ise yüzde yüz Avrupa standartinda olmamasidir. Bu da cok dogal bir durumdur Siemens, Bosch gibi firmalar ürünlerini diger ülkelerde ki tüketicininde alabilmesi icin o ülkelerin standartlarina uygun ürünler üretir ve pazarlar, bununda tek kosulu bu ürünlerin Avrupa ülkesinde satilmamasidir.Avrupa ülkeleri icin üretilen ürünler yesil, Asya ülkeleri icin üretilen ürünler kirmizi, bozuk yada defolu ürünler sari etiketli cikar üretimden kalite kontrolde ise ona göre konrtol edilir ve paketlenir. Benim burda aciklamak istedigim konu da buydu bizler her nekadar disarda yasasak da, ülkemiz, ülkemizin, insanlarinin cikari bizim icin önemlidir.Bu nedenle ben bu aciklamayi yazdim.Bunun sizinle yada baska biriyle baglantisi yok. Ben kurumuzu karalamak ,yada size karsi yanlis bir sey söylemek amaci ile yazmadim o yaziyi, ayrica bu kadar alinacaginizi bilsem hic aydinlatmazdim diger arkadaslari. Nasilsa bir gün Türkiye Avrupa topluluguna girerse ne demek istedigim o zaman daha iyi anlasilir diye düsünür ve sizin yazdiginiz yaziya gülüp gecerdim.

Yeni Üye12 yazı
Lütfen bir konunun altini cizelim. Ben üretilecek ürünleri teklif etmiyorum. Avrupada satilmis ve satilmasinda da bir sIkIntI yasanmamis ürünlerden bahsediyorum.
Yasakli ürünlerin satilmasina caba göstermem bir insanlik ayibi olur.
Yine tekrarliyorum, önceden üreticilerin hangi ülkelere neyi pazarliyacagini, üretimde kalitenin ne olacagi onlarin sorunu ve ayipli mallardaki suc kendilerine aittir.

Ben sadece Avrupada Sirketlerin ellerindeki stoklarini satmaya calisiyorum. Bu stoklar Certifikatli ve daha önceden bazi büyük zincirleme magazalarda satildigi icin, fiyat politikasi nedeniyle tekrar Avrupada satis yaptigi ülkelerdeki fiyatlarinin düsmemesi icin adi gecen ürünlerini faaliyette olmadiklari ülkelere satilmasini bizden talep etmektedirler. Bu onlarin tercihidir ve bizde bu ürünleri pazarlamak icin denilen sartlara uymak zorundayiz.

Bu konudaki acik yazim üstte var. Elma ve Armut karismasa diyorum.

Siemens de calismissiniz, belki biliyorsunuzdur! Siemens
kendisinin Almayada ürettigi Gigaset leri üretim fazlaliklari veya bir eski modellerini ( yeni ürünler) Recycling firmasinda kirdiriyor. Biz bunlarin bazi ülkelerde ihtiyac oldugunu söyledigimizde, " Dogru ama size bunlari ucuza verirsek kendi fiyatlarimizi vururuz" diyerek kirdirmayi tercih ettirdiyse, o zaman Siemensin mallarida mi KIRMIZI ETIKETLI oluyor?

Metin

Yeni Üye28 yazı
Sordugunuz sorunun icinde cevabi da var ayrica birseyi bu kadar uzatmaya ne gerek var anlamadim. Ürünleriniz dediginiz gibi kaliteliyse onlari buda aklamaya calismak yerine satmaya ugrasaniz da tüketiciler memnun kalsa daha iyi olmaz mi ? Size bol satislar dilerim.

Yeni Üye14 yazı
Merhaba metcomgmbh!
Teklifiniz ilgimi cekti,Yalniz kafama takilan bir soru var. Bazi urunler icin ''Avrupaya tekrar satisi yasak'' yazmissiniz.Avrupa derken kastetmek istediginiz AB'ye uye ulkeler mi yoksa butun avrupa kitasindaki ulkelere mi? cunku AB'de olupta uye olmayan ve AB standartlarini tasimayan ulkeler de var.
Saygilarimla

Yerleşim Polonya / PoznanMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı
Sayin metcomgmbh!
Actiginiz konuyla ilgili sorulari ya da e-mailleri cevaplamayacaksaniz,lutfen konuyu kapatiniz ya da sorulari cevaplamayacaginizi belirtin ki bizde bosuna vaktimizi harcamayalim.
Saygilarimla

Yerleşim Polonya / PoznanMeslek Ticaret
Üye210 yazı
meraba fransadayim bende resim fiyat alabilirmiyim sizle gorusmek isterim saygilar...

buzmavisi@hotmail.fr
BaNa DarBe AtAni BenDe HaRbE SoKaRiM

Yerleşim Fransa / Mulhouse
Üye113 yazı
sayın metcomgmbh sizinle bağlantıya girmek istiyorum lütfen size ulaşacağım bir adres verirmisiniz telefonum murat1428@hotmail.com
muratalp

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye61 yazı
MERHABA,

TANSİYON ALETİ HALEN TEDARİK EDİYORMUSUNUZ ?
Gayserili Müteşebbüs

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Yöneticilik