Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurt Dışında Ortaklik Fırsati

BaşlataneversTarih05/01/2010 12:41:08Yorum32

İlk mesaj
Üye413 yazı
Merhabalar. ben 2002 yılından beri ukrayna odesa da tekstil işi,ile meşgulüm. ancak malum kriz sebebiyle tekstil iş yapamaz durumda. bende bunca yıllık deneyim tecrübe ve çevre faktörlerini incelemem sonucu anladımki
1: bu ülkenin bayanları güzel görünmeye ve giyinmeye aşırı meraklı (ama krizden dolayı eskiden haftada bir kıyafet alanlar artık iki ayda bir alıyor. buda textil işini çıkmaza sokuyor)
2: bu ülkenin insanları hediye almaya vermeye aşırı meraklılar ( ama kriz malesef bu sektörüde baltaladı ve eski alışkanlıklar terkedildi)
3: bu ülkenin insanları tüm dünyada olduğu gibi ayakkabı giyerler:)) ( bu sektörde halen hayat var)
4: bu ülkenin erkekleri. evet erkeklerinin %90 ı bayanlarının %70 i içmeye meraklıdır. ( şu an favori sektör.)
5: bu ülkede ciddi yatırım yapılacaksa tuvalet kağıdı peçete ve kağıt havlu ıslak mendil gibi ihtiyaçtır ve iş yapar.

evet kısaca biz türklerin burada yoğunlaşabileceği yada ilgilenebileceği sektörleri ve durumlarını izah etmeye çalıştım.baştanda dediğim gibi textilde çıkmaza girince daha burada yazmadığım bir sürü iş alani var ve cok buyuk sermaye gerktirmeyen projelerim icin ciddi ortak arayisim var.

daha farklı iş tekliflerinizide görüşebiliriz.

ayrıca ukrayna ve odessa hakkında merak ettikleriniz konusunda sorularınızı bildiğim kadarıyla yanıtlamaktan memnuniyet duyarım . mail adresim cosmostextil@hotmail.com

gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
32 yorum
Yeni Üye66 yazı
slm biz erkan kağıtçılık olarak temii-zlik sektöründeyiz ve sizin yazdığınıza bakılırsa
peçete tuvalet kağıdı vs. demişsiniz bu konuda sizinle çalışma yapa biliriz
bakanguney@hotmail.com bana mail atabilirsiniz iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Üye112 yazı

Merhabalar....
İşte bu krizlere sevinsekmi,üzülsekmi?şaşırdık kaldık.....Ukraynayı hayaller dünyası,bedava memleket,para kazanmanın en kolay yolu olarak anlatan sözde bu ülkeyi ve her şeyini bilenlere cevaben yazılmış akıl dolu yerinde tesbitlerle insanları motive eden bir arkadaş daha katıldı aramıza....Ben bundan mutluluk duydum.İşlerinin bozulmasına da üzüldüm,kendisi ile nasıl olsa kontak kuracağım;ama forumdaki arkadaşlara şunu söyliyebilirim bir Türk ve Ukrayna da ticaret yapan insan olarak o yazının altına imzamı atarım.
Saygılarımla.........
Msn ve mail adresim maydin678167@hotmail.com

Yerleşim Ukrayna / LuhanskMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye89 yazı
ii günler kardeş bende ukraynada inşaat ve dekarasyon üzerine işyapmak istiyorum mermer seramik boya alcı üzerine ora larda cevremiz olmadıgından dolayı bize yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum yurt dısı tercübemiz vardır tanıdıgınız inşaat firmaları varsa beraber iş yapa biliriz ekinezgi2007@hotmail.com
22081975

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Di?er
Üye413 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lejjyon
ii günler kardeş bende ukraynada inşaat ve dekarasyon üzerine işyapmak istiyorum mermer seramik boya alcı üzerine ora larda cevremiz olmadıgından dolayı bize yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum yurt dısı tercübemiz vardır tanıdıgınız inşaat firmaları varsa beraber iş yapa biliriz ekinezgi2007@hotmail.com

arkadaşım ben bu dediğiniz sektöre çok yabancıyım . fakat istiyorsanız buyurun gelin. elimden geldiğince karşılıksız yardım eder, misafir olarak ağarlayabilirim.
gama200@ukr.net

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Yeni Üye89 yazı
saolun inşaallah tanışmak nasip olur sizin tanıdıklarınız bizim işlerle ilgilenen arkadaşlar olursa yardımcı oluruz birbirimize tesekür
22081975

Üye413 yazı
buyurun gelin yeterki. burası yeni ufuklara yeni pazarlara açık bir yer. herkese yetecek kadar iş var
gama200@ukr.net

Yeni Üye89 yazı
iş varda baglantı önemli birde saglam adamlar lazım biliyorsunuz iş hayatını
22081975

Üye413 yazı
bağlantı yapabilmek için ve sağlam adam bulabilmenin tek yolu aramaktır.
gama200@ukr.net

Yeni Üye6 yazı
merhabalar.
2.5 sene ukraynada Lviv ve Rivne bölgelerinde ,inşaat firmasının çalışanı olarak kaldım,şu an ise türkiyede çalışmaktayım.Bu arada ,eşimde ukraynalı..
Neyse,firmada çalışırken hep bi yerler açmayı ve bi şeyler yapmayı düşündüm durdum,ama,gözümü çok korkuttular..yok efendim itfaiye gelip denetim yapar,hijyen gelip denetim yapar,ilave olarak polis ve mafya..(gerçeği şu ki ukraynada trafik polislerine verdiğim paraları düşünürsek bende kendi kendime karamsar bi havaya büründüm).Sizler gibi ukraynada kendi işini yapan arkadaşlardan bu gibi konularda bilgi almak isterim.söylenilenlerin ne kadarı doğru.birde özellikle Lviv bölgesinde iş yapmış biri varsa bana mesaj atabilir.yani kısacası rüşvet mekanızması ve biyer açarken karşılaşılan zorluklar nelerdir..
Türkiye(daha doğrusu kktc) ye çalışmak için geldim ve ukraynayı hemen 1 ayda özledim.eşimden dolayıda 30 nisan 2011 de daimi oturma vizem olacak.hadi diyelimki olmadı o zaman burda işyeri açmal için neler istiyolar yada daimi oturma vizesinin bi önemi yok mu...
İyi çalışmalar dilerim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye413 yazı
arkadaşım 0038 067 750 20 32 nolu telefondan bana ulaş. tüm bildiklerimi memnuniyetle paylaşırım
gama200@ukr.net

Yeni Üye6 yazı
evers arkadaşım merhaba. mümkünse ben senden güneş enerjisi ile su ısıtma sıstemleri hakkın bilgin olup olmadığını öğrenmek istiyorum. ukrayna da bu işin hangi boyutta olduğu hakkında bir araştırma yapmam mümkünmü. ben adana da üretim yapıyorum, toptan türkiye çapında montaj ve montajcılara satış yapıyorum.şuan suriyede ihracatım var ama ukraynada bu işle ilgili bir duyum aldım bede araştırıyorum. Bana yardımcı olursan memnun olurum.Yeni işyerinde hayallerine kavuşursun inşallah.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye10 yazı
merhaba bulgarıstan sofyada yasıyorum kendıme aıt sırketım var aslen turk vatandasıyım bulgarıstanda ıs yapmak ısteyen ortak olmak isteyen varsa yardimci olurum erhan1341@hotmail.com

Yerleşim Bulgaristan / SofyaMeslek Ymalat
Yeni Üye37 yazı
Merhabalar herkese. Ben Azerbaycanli genc girisimciyim, yerli ve yabanci girisimcilerle is ortakligi yapmaktayim.

Burada ticaretin gorunmeyen sirlarini biliyorum. Ayrica turk piyasasini da arastiriyorum su an. Burada kendi berecilerini kesfetmeyen bi cok firma var. Arastirdim, Turkiyede batan bazi firmalar burada bayiliklerini acsaydi ayakta dura bilirlerdi.

Is ortakligi yaptigim kisiler hala benimle ortakligi bozmadilar. Cunki hic kimse pisman olmamis. Islerimin cogunu internet uzerinden yonetiyorum. Aradigim her seyi internette bulabiliyorum.

Tum sektorda calisan sirketlerle is birligi yapa bilir ve burada (Azerbaycanda) bayiliklerini calistira ve yonete bilirim.

Ilgilenen sirketler/firmalar/is adamlari benimle irtibata gecsin:

Eldar-94@box.az
+994 55 606 41 92
B-STUDiO.iNFO

Genc girisimci.
Her sektorde (Medeni ve kanuni) calisan firmalarla is birligi yapib eksiklerini tamamlaya, ve her ikimizin kazanmasini saglaya bilirim
Eldar-94@box.az
+994 55 606 4192
[Azerbaycan/Baku]

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye78 yazı
biz ayaklarda oluşan istenmeyen kokuları tamamen yok eden ayakkabı tabanlıgı satıyoruz
ayakkabının ıcıne konuluyor ve ayakdakı kokuyu tamamne ve garantılı sekılde yok edıyor
ürün yenı oldugu ıcın önü açık ve gelecek vaadedıyor
kendıne pazarlama konusunda guvenen herkese urunumuzden gonderebılırız cunku urun yuzde yuz memnunıyet garantılıdır ve kullanıldıgı surece ayaklardakı kokuları yuzde yuz yok etmektedır
ayakkabı dukkanı olanlar pazarlama yetenegı yüksek arkadaslara ve ürünü yurt dısına ve yurt ıcındeki ücra köşelere pazarlamak isteyen arkadaslara özellikle belirtilir
ilgilenen arkadaslar
zkanex@gmail.com dan ve
0555 650 82 69 dan bana ulasabılırsınız
yok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye233 yazı
ukraina pazarina 1993 te girenlenderim lvov ternopil ivano frankovsky i cok iyi bilirim ruscayi 1990 senesinde okula giderek ogrendim. pazara girdigimizde rusca okuyup yaziyorduk. deri isinden para kazandik, tabiki ozamanlar isler oldukca zordu ,zamanla o is bitti .cunku pazara polonya ve italya girdi .deneyim ve tecrubemden dolayi sunu rahatlikla soyluyebilirim. tekstil urunleri ukraina pazarinda herzaman para kazandirir.10 yildir amerikaya gidip geliyorum .newyork ta brighton beach denilen yere kucuk rusya diyorlar.buradaki tekstil magazalarindaki(ruslarin))hepsinde turk mali satiliyor

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Üye233 yazı
yatirim yapmak isteyenlere onerim. 1.alt yapi calismasini iyi yapin .2. bildiginiz isi yapin 3.yatiriminizin enaz 6 ay dayanma gucunuz olsun 4.urununuzu iyi tanitin reklaminiz iyi yapin 5.kaliteli urun,iyi hizmet verin6.devlet isleri ve evraklari icin mutlaka avukatlik yardimi alin .(ateselik).en onemli si ,ukrainada yasamak, kalmak icin isyeri acmak oldukca zor . mucadele edebilecek olanlar icin (dil problemi,ticari partner,kalinacak sehir,sermaye)

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Üye413 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - newyork
yatirim yapmak isteyenlere onerim. 1.alt yapi calismasini iyi yapin .2. bildiginiz isi yapin 3.yatiriminizin enaz 6 ay dayanma gucunuz olsun 4.urununuzu iyi tanitin reklaminiz iyi yapin 5.kaliteli urun,iyi hizmet verin6.devlet isleri ve evraklari icin mutlaka avukatlik yardimi alin .(ateselik).en onemli si ,ukrainada yasamak, kalmak icin isyeri acmak oldukca zor . mucadele edebilecek olanlar icin (dil problemi,ticari partner,kalinacak sehir,sermaye)

aynen katiliyorum
gama200@ukr.net

Üye273 yazı
Evers merhaba gercekten cok guzel seyler yazdin herkeze isik tutacaini umuyorum.bende 2yildir ukraynada yasiyorum evliyim suresiz oturumum var, kazakistan almaatada magazalarim var halende devam etmekte fitness bodybuildik giyim uretiyorum istanbulda ve kazakistanda toptancilarima ve kendi magazalarimda satiyorum.burdada bu isi arastirdim ve pazarin urun olarak tamamen bos oldugunu gordum talep ise oldukca fazla halkin cogu sporla ugrasiyor ve kasli insanlar genis kalip insanlar cok biz hem fitness calisirken hemde disarda giyilecek urunler uretiyoruz kaliplarimiz normal giyimden cok farkli tarzimizda , ben sumy da yasiyorum kiev odessa ve harkov gibi buyuk sehirlerde bu isin cok iyi yapilacaina inaniyorum online satis sitesi olusturulup bu is uzerine ulke geneline turnuvalarda ve fitness salonlarina brosur dagatilipta reklamlarin yapilacaina inaniyorum sizce mantiklimi burda bu is dusuncelerinizi almak istedim benim icin cok onemli urunleri face: kaanozhan face : bodybuilding gym wear adreslerinden inceleyebilirsin. Yorum ve elestirilerini bekliyorum saygilar. mail: ozhan.kaan@hotmail.com
merhaba arkadaşlar

Yerleşim Kazakistan / AlmaataMeslek Tekstil
Yeni Üye47 yazı
Türkiyede duşunun derim Ukrayna Rusya savaşın eşiğinde sizlerde kendinize dikkat edin

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye21 yazı
Arkadaşlar Merhaba ,

Şu siyasal kriz ortamında Ukrayna ya yatırım yapmak ne kadar doğru olabilir ?? . Hem içlerinde sorunları var , hem de dışarıdan ( Rusya ) baskı altındalar.. Ticari hamleler için , suların durulması ve düzenin sağlanması gerekir diye düşünüyorum. Şuan kimse hatay da iş kurmazken sizin gidip ukrayna ya yatırım yapmanız da büyük risk olabilir.
Aylinn Setaa

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye7 yazı
selam aleykum tum konıks uyeleri.
bayagı yazılar yazılmıs bu forumda herkes kendi fikrini yazıyor konusuyor soyluyorda soyluyor.
evet bende turk vatandasıyım rusyada uzun zamanda ıkamet ediyor ve kendime ait tekstil atolyemin isletmeciligi yapmaktayım.bazı arkadaslar kot pantolon ve tekstil sektorunde rusyaya hakim olmayı istiyorlarmıs. peki LALELİ pazarında oturarakmı yapacaklar bu isi.buyuk isletmeciler bekliyorlar ki musteri ayaklarına gelsin.ee peki geldiklerinde ne satıyorlar. evet cinden alınıpta cakma logo ve etiketlerle malın mensheini degistiripte bunu rus pazarına satabileceklerini mi saniyorlar. oncelikle halk olarak kendi durustlugumuzu kaybettiğimizden rusya pazarını da kaybettik. mukkemmel calısan lalaeli pazarında her gelen rus bayanı fahise belledik sarkıntılık ettik. aldattık ilk partide malı saglam gonderdik anlasmaya sadık kalacagımız yere ikinci partide onlara pacavra kolileyip gonderdik. ee hal boyleyken rusya vatandası yonunu baska ulkelere cevirdi.
evet benin rusyada kendime ait orta derecede tekstıl atolyem var. burada atolye acıp tekstil urunu uretmek isteyen bazı arkadasları ve hatta iclerinde rusyada yasayan bazı turk vatandaslarımınız da bunu tavsiye etmeleri beni oldukca sasırtti.
kardeslerim rusyada işciler turkiyedeki gibi askeri ucretle calısmıyorlarki. hepsi okumus unuversite bitirmis insanlar isci sınıfı bile diger turki cumhurriyeti. ki rusyada bu yabancı iscilere karsı hergun yeni yasalarla ortaya cıkmakta. sen en az 1000 dolarla isci calıstıracan gulerim.
is yapmak herbabayıgıdın harcı değil rusyada . cumkü firmalar leblebi gibi masallah bugun calıstıgın firma yarın toz olabiliyor. kısaca kendi iflasını verirse bir firma paranı hic kimse tahsil edemez.hatta bu firmayı bir daha bulamazsın anlasma yaptıgın sahsı baska bir firma adi ile kapı komsun olarak yeni bir firma olarak gorsen bile mahkemede paranı gene alamazsiin. o yuzden surekli para pesin kırmızı mesin. calısman lazım.
peki geldiniz rusyada firma actınız benim gibi. ee turkiyeden kot pantolon alacaksınız. buyuk fabrikalar 1000 adetten asagı calısmıyor. senin bir tek markaylan isin olamaz degisik markalarlanla da calısman lazım. dusunun o zaman vereceginiz paranın miktarı ne olur. ha bide malı alırken mecburi kdv odemeniz lazim. evet evet turkiyede mali alırken kdv odemeniz lazım sonra gumruge sokarken de vergi odemen lazım. sigorta bedeli cardu curdu . fahis kargo ucreti. anlayamadıgım kdv sini odedigim mali ben ithal ediyorum ihrac etmiyorum ki ben rus firmasıyım niye benden tekrar gumruk cıkıs vergisi alıyorsunuz. ide rusyaya geldi malim rusyada da gumruk vergisi vermem lazım bide sertifika yapmam lazım mali. ha bizim ticaret firmaları tenezul edipte rusya pazarına hakim olmak için sertifikalı mal satmıyorlar neymiş iso su varmıs. kardesim mal rusyaya gidecek. millet ayagına gelmis barıi firma olarak bayilerine toptancılarına malın sertifikasını hazırlasana. yok serbest calısıyoruz diyorsunuz da merterde lalelide heryerde balshoe skitka optom dzhins nado? gibi yazıları yazıyor kapı agzında musterileri cekmek iscin binbir palyacoluk yapiyoruz. ha boyle mi rus pazarına lider olacaz.
TC devleti vatandasına iş bulamazken vatandas kendi imkanları ile dunyaya acılmısken bunu kendi basarısı olaral lanse etmesin. vatandasın ne eziyetler cektiğini gormesi lazım. konsolosluga bile isiniz dusmesin. konsolosluk size bana mi sordun da geldin demesini kacımız hazmedebilirz ki.?
iste kardeslerim vatandasımızın bizim problemlerimiz. birbirimizi kazıklamaya varız balık bastan kokar. ey TC .BIRAKTA VATANDASOIN YURTDISI PAZARINA ACILSIN. uyum sagla yardımci ol is adamlarına orta sınıflı iş adamlarına sadece koclara sabancılara degil . unutma vergiyi veren koclar değil sabancılar değil adamdan saymadıgınız ve kimsenin farketmedigi orta sınıflı is adamlarınız.
ey laleli merter calısanları gercekten sizler fabrika satıs departmanıysanız. milleti kazıklamak yoluna gitmeyin. calıstıgınız ulkelere yonelik sertifikalarınızı sizler yapın.ayagınıza gelen alıcılara yardımcı olun kazıklamayın o zaman goreceksiniz rus pazarı otomatıkmen sizin elinize gecer
SAYGILARIMLA
suleyman ARI

Yerleşim Rusya Federasyonu / ChelyabinskMeslek Tekstil
Üye413 yazı
malabody üşenmemiş güzel bir yazı yazmışsınız elinize sağlık

sevgili arkadaşlar konu başlığını açarken ben ukraynaya mal çekiyorumda alacak yada temin edecek yerim yok demedimki. sermayemin ukraynada iş yapmak için yetersiz olduğunu ve bu yüzden iş birliğine ihtiyacım olduğunu belirtmeye çalıştım.

arayan yada özelden ve genelden mesaj atanların tamamı ben şunu satayım sana. yok bana oradan mğşteri bul vs. gibi saçma taleplerde bulunmaktalar.

arkadaşlar oturduğunuz yerden bu işler olmaz. ayağa kalkıpğ bi zahmet emek vermeniz gerekmekte.

ben oradan size müşteri bulacağıma kendim aracılık yapar kendiş kazancıma bakarım. niye sizin işiniz için uğraşayım anlamadım.

ayrıca oratla ilgili merak ettiklerinizide cevaplayabileceğimi yazdım. ( nasıl gidilir. nerede kalınır.ne yenilebilir. kültürü nedir. hangi iş kolarında açıklık var nerde ne iş yapılır vs. )

gama200@ukr.net

Yeni Üye47 yazı
Öncelikle yazımızdan alinmamani senden rica ederim
Ukraynayi bilmem ,hiç gitmedim,onun icin ukalalik yapmadan ,gazete ve internetten haberlerden takip ettigim bilgiler isiginda, su gerceklerin goz ardi edilmemesi gerekir diye dusunuyorum
Ukrayna malumunuz, devletin gecici baskanı para arıyor,ülkede seferberlik var,adamların ülkesi parcalaniyor,halk geçim derdinde,
İstikrar, garanti, piyasaya güven sıfır
Ukraynadaki yabancı sermayeli bankalar kredi vermiyor,ülkenin önünü göremiyorlar
Yatirim yapilacak ulkeler siralamasinda en riskli ulkelerin icinde

Musaade ederseniz Size birkaç sorum olacak
Bu para ile alsat mı yapılacak?
bu para ile yermi satın alınacak?
Bu para ile yapılacak isin karşılığında,sizde eşit sermayemi koyacaksınız?
Hayırlı isler dilerim

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye413 yazı
Otada karisiklik oldugu su goturmez gercek. Ancak ab. Abd 17 milyar dolar yardim karai aldi. Imf kredi aciyor. Ayrica unutmamak lazimki ab ye girmek icin oldu butun olanlar. Bir sure sonra abrupa uyesi bir ulke olacaktir ukrayna. Ben onerecegim is al sat turundendir. Kalici yatirimdan sozetmiyorum
gama200@ukr.net

Yeni Üye7 yazı
arkadaslar bence ukraynayi en az 3 ile 5 dene unutun.bu parcalanma daha da ileriye gider. ukrayna kaosu global lesebililir.iste diger sehirlerde kendi ozerkliklerini istemeye basladilar. neyse burasi polirtika yeri degil. ben rusyada yasiyorum. ukrayna hakkinda soyleyecegim bir tek nasihat var arkadaslara. orayi bir kac yil unutun.
ha cesareti olan arkadaslar varsa savastan kaostan korkmuyorlarsa. evet oraya gidip ileriye donuk mulk alimi yapabilirler. arazi alabilirler mesela.
bildiginiz gibi para kaosun oldugu yerde mevcut. ve CONILER kaoosun bas kaynagi.
suleyman ARI

Yerleşim Rusya Federasyonu / ChelyabinskMeslek Tekstil
Yeni Üye94 yazı
web site tasarım, grafik tasarım, reklam sektörü nasıl oralarda iş yapılabilir mi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye413 yazı
web site tasarın işini orada herkez yapıyor. orda iş yapmaz
gama200@ukr.net

Üye413 yazı
baskanlik secimleri sonrasi ukraynada 2 sehir haric sular duruldu. is yapilabilir bir ortam var. ve calisiyoruz. hic bir sakinca yok
gama200@ukr.net

Yeni Üye17 yazı
ukraynanın türkiyeden un talebi var. eğer tanıdığınız firmalar varsa un ihraç edebilirim türkiyeden.insanlar herşeyden keserler ama boğazdan asla...
ÇİĞDEM PEKGÜLEÇ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat