Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İthalat-ihracat

BaşlatanAl Sat TicaretTarih05/01/2010 09:55:28Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye71 yazı
Merhabalar;
Arkadaşlar ben bi ithalat-ihracat şirketi kurmak istiyorum. Kendim özel bi kargo şirketinde orta düzey yöneticiyim. İthalat-ihracat şirketi nasıl işler nasıl kurulur detaylı bilgiye sahip bi arkadaşımız varsa yardımcı olabilirmi?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye17 yazı
İşletme de kursanız,LTD şirketide kursanız ihracat,ithalat yapabilirsiniz.

Bir mali müsavir bulursanız o size yardımcı olur zaten yasaya göre zorunlu mali muşavir tutmak.

İhracat yapmanız için ihracatçılar birliğine kayıt olmanız gerekiyor.İthalat için böyle bir durum yok.

Sonra da bir gümrükçünüz olacak tabi,o işler ayrı uzmanlık alanı.

Ben de şirket kurup ithalat ihracat yapmaya çalışıyorum bakalım.

Yanlız daha önceden deneyiminiz yoksa deneyim kazanana kadar yeteneğinize bilginize göre 6-7 ay geçer. Mal bulma,müşteri bulma,pazarda yer edinme vs. vs. gibi. Onun için mali yönden de hazır olmak gerekiyor bu süreye.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye95 yazı
itkib de okuyun

olmadı bizi arayın size yardımcı oluruz.

0212 2330910

.alıştıgım bir çok ith.ihr.firması var.
Fashion - Moda - Giyim -

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye16 yazı
selam. şirket kurulumu genelde arkadaşların dediği gibi. bunu dışında hangi ürün türüne yönelik pazara gireceğinizi en baştan seçmeniz lazım. nedeni ise her pazarın kağıt ve gümrük olaylarının farklı olmasıdır. istenen evraklar tamamen işin seyrini değiştiriyor. bir de ithalat ihracat yapacağınız ülkelerin transit süreleri önemli. örneğin hindistan'a yaş meyve ve sebze göndermek riskli olabilir. bunun nedeni ülkeye transit sürenin 30 veya 35 gün olması.
atatolga

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek